Sirija

Locked
Revoltage

#851 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Ako vojska preuzme Younis planinu (istočna Latakija) onda mogu nadgledati cijelu kotlinu dugačku nekoliko kilometara u koj se nalaze pobunjenici.
basar

#852 Re: Sirija

Post by basar »

#‎Lattakia‬, (SANA)- In the framework of pursuing the armed terrorist groups in Lattakia countryside, units of the armed forces completely controlled al-Nabi Ashi'a Mount and the adjacent areas, an official source said Monday.
The source added that the army destroyed terrorists' last gatherings and killed scores of terrorists.

The source pointed out that the army units also dismantled explosive devices and seized the terrorists' weapons.

Units of the armed forces on Sunday restored security and stability to the villages of al-Hamushieh, al-Ballouta, al-Shiekh Nibhan, al-Khrata, al-Khanzourieh, Barodeh and Jabal al-Sha'ban in Lattakia countryside.

M.D
El_comadante

#853 Re: Sirija

Post by El_comadante »

na ovo jtemi uvijek isto. pobjedjuju sad jedni sad drugi. pa na prošloj temi je za par dana/sedmica trebalo biti gotovo za pobunjenicima a vidimo da nije. sa druge strane i Assad i njegovi se odlično drže i neče pasti još dugo dugo ako i padne ikako. a meni se čini najrealniji ishod slično kao kod nas. nerješeno na kraju i podjela zemlje. dal entiteti kao kod nas ili posve nezavisne 3-4 države to čemo vidjeti ali izgleda sve tome vodi.
Revoltage

#854 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Izgleda da je vojska preuzela planinu Younis.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#855 Re: Sirija

Post by Truba »

na svo čudo sinoć na al lažiri reportaža o situaciji pod čizmom terorista

radikalna promjena načina života za sve umjetnike i "čudake"... slobodni ljudi koji koji su morali pobjeći ( ne mogu se baviti umjetnosšću i dotadašnjim poslom) i kažu da su radokali došlje oteli revoluciju kojja je trebala biti sekularna
:?
dječak sa šibicama

#856 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Zajebase se bradonje sa Latakijom, opca bjezanija od tamo.

Zato pokusavaju umlatiti Kurde, Ankara narucila posao. Bojim se samo da su potcijenili Kurde, zilav je to narod.
Kikibombona

#857 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Revoltage wrote:Izgleda da je vojska preuzela planinu Younis.
Tvoje informacije su se uvijek pokazale kao tacne, osim kada si greskom objavio da je pao Homs :mrgreen: .
Revoltage

#858 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Kikibombona wrote:
Revoltage wrote:Izgleda da je vojska preuzela planinu Younis.
Tvoje informacije su se uvijek pokazale kao tacne, osim kada si greskom objavio da je pao Homs :mrgreen: .
To nisu moje informacije. To može biti tacno, a ne mora.
Kikibombona

#859 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Revoltage wrote: To nisu moje informacije. To može biti tacno, a ne mora.
Kupis informacije sa dobrog (objektivnog) izvora.

Nastavi :thumbup: .
Johnny_x

#860 Re: Sirija

Post by Johnny_x »

sarajevoxxxx wrote:Dakle, ovo je prvi avion koji je FSA oborila u Latakiji. Još jedan video.

- Također, uhvaćen je i pilot.
Čisto sumnjam da su ovo oružje koje ruši avione pobunjenici zaplijenili od sirijske vojske, to oružje je moralo doći od neke trece strane. Pitanje je samo koja je to treca strana?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#861 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Johnny_x wrote: Čisto sumnjam da su ovo oružje koje ruši avione pobunjenici zaplijenili od sirijske vojske, to oružje je moralo doći od neke trece strane. Pitanje je samo koja je to treca strana?
kina ... a more bit i rusija
Avetinho

#862 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Iran.
Dr_dre

#863 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Srbija i Grcka.
Avetinho

#864 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Johnny_x wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dakle, ovo je prvi avion koji je FSA oborila u Latakiji. Još jedan video.

- Također, uhvaćen je i pilot.
Čisto sumnjam da su ovo oružje koje ruši avione pobunjenici zaplijenili od sirijske vojske, to oružje je moralo doći od neke trece strane. Pitanje je samo koja je to treca strana?
Cisto sumnjam da su avioni koji ruse sirijske gradove do temelja sirijski. Mora biti da su dosli s neke trece strane. Pitanje je samo koja je to treca strana?
dječak sa šibicama

#865 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Bice da opet CIA dila Stingere.

Samo jos da snime Ramba 5 i posvete film "hrabrom sirijskom narodu", i komedija kompletna.

Inace, zanimljivo je veliko prisustvo ZU 23-2 protuzracnog topa u redovima FSA, identican slucaj je bio u Libiji, po broju tog naoruzanja. Definitivno je da su ovo u Siriji i dopremili iz Libije, jedino ostaje pitanje ko ih je opskrbio tolikom kolicinom ovog ruskog naoruzanja.

Najkomicnije je zadnjih dana gledati sve vise americkih i to prilicno novijih tipova terenaca na koje bradonje montiraju ovo oruzje :D
Johnny_x

#866 Re: Sirija

Post by Johnny_x »

Ja Sam Odavle wrote:
Johnny_x wrote: Čisto sumnjam da su ovo oružje koje ruši avione pobunjenici zaplijenili od sirijske vojske, to oružje je moralo doći od neke trece strane. Pitanje je samo koja je to treca strana?
Cisto sumnjam da su avioni koji ruse sirijske gradove do temelja sirijski. Mora biti da su dosli s neke trece strane. Pitanje je samo koja je to treca strana?
Čiji god su to avioni oni su kupljeni legalno i ne postoje nikakvi tajni kanali njihovih dopremanja do Sirije
Avetinho

#867 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Johnny_x wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Čiji god su to avioni oni su kupljeni legalno i ne postoje nikakvi tajni kanali njihovih dopremanja do Sirije
Apsolutno nebitno, imajuci u vidu u koju svrhu su zloupotrijebljeni. Mogao ih je kupiti i u lokalnoj piljarnici, upotrijebio ih je da rusi gradove i masakrira stanovnistvo Sirije.
muhafuca

#868 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Sirijska Armija ponovo zauzela sve izgubljena podrucja u Latakiji

Syrian army recaptures all rebel positions in Latakia

Code: Select all

http://www.france24.com/en/20130819-syria-army-recaptures-all-rebel-positions-latakia

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2013/Aug-19/227827-syria-army-retakes-rebel-positions-in-latakia-news-agency.ashx#axzz2cRDGq0IF
Abu Sakkar

#869 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Abu Sakkar

#870 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

muhafuca wrote:Sirijska Armija ponovo zauzela sve izgubljena podrucja u Latakiji

http://www.france24.com/en/20130819-syria-army-recaptures-all-rebel-positions-latakia

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2013/Aug-19/227827-syria-army-retakes-rebel-positions-in-latakia-news-agency.ashx#axzz2cRDGq0IF
Ali zato su izgubili 24 sela u Hami i tako je otvoren koridor za mudžahide u Homsu što je bio i cilj operacija u Latakiji. Razvučeni ko levati. Za Latakiju ima vremena :wink:
muhafuca

#871 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Abu Sakkar wrote:
muhafuca wrote:Sirijska Armija ponovo zauzela sve izgubljena podrucja u Latakiji

Ali zato su izgubili 24 sela u Hami i tako je otvoren koridor za mudžahide u Homsu što je bio i cilj operacija u Latakiji. Razvučeni ko levati. Za Latakiju ima vremena :wink:
Odlicno , moze neki izvor za tu vijest ?
Cyrax

#872 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Ni manje ni vise nego 24 :lol: . Koridor prema Homsu :lol:
Abu Sakkar

#873 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

važno za spomenuti da je ovaj cjeli oklop zaplijenje u borbama. A T72A, protiv najelitnijih SAA jedinica, republikanske garde i 4th divizije jer samo ni posjeduju ovu verziju.

Istočna Ghouta, dobar plijen. Ahrar al Sham i Nusra

Abu Sakkar

#874 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

muhafuca wrote:
Abu Sakkar wrote:

Odlicno , moze neki izvor za tu vijest ?
Ne može.
Abu Sakkar

#875 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

No hajde da ti bacim jednu, i Idlib će uskoro kao i Hama osjetiti posljedice ofanzive u Latakiji. Kao i iz Hame, i otamo su poslali veliki broj tehnike i ljudi da spašavaju Latakiju. Prepo se šupak da mu od babinog muzoleja halu na naprave
Locked