Dope_Man wrote:
Ma moze burazeru, osim ako si neki menadze il sta vec pa mobitel koristiz za milion aplikacije gdje pripremas neke prezentacije, drzis izvjestaje, sastanke cuda.. 99% ljudi koristi mobitel za sljedece:
- pozivi i poruke
- facebook/instagram/viber
- malo citanja po netu
- pustanje muzike
Sve ovo je veoma uspjesno radila moja Xperia L do pocetka ove godine, nakon otprilike 3 godine rada (i pri tom uzeo je polovnu), i radi sve to i dan danas kod moje matere kojoj sam je dao (tj. radila bi sve to, s tim da mater zna samo nazvati i jedva poruku sastaviti). To cudo ima 512 MB RAM, dakle moze. Ne moze ona instalirati 20 igrica, i vjerovatno ni pokrenuti nove. Ali funkcije koje vecina koristi moze. Mogla je i odlicno sluziti kao navigacija + muzika u autu. Kaezm, rijetki bas imaju potrebu za novijim mobitelom jer iz dobrog razloga ostanu bez memorije ili ne mogu pokrenuti sve sto zaista moraju pokrenuti. A ostali samo instaliraju milion bespotrebnih aplikacja i napune moriju slikama kako dudlaju sisu u Argeliniju pa se cude sto nemaju memorije.
Ma znam da moze, ali u mene taj je neki Kinez. Tajvanac preciznije sa dosta onog blutavera. A ja koristim dosta toga, ne previse, i ne stalno ali povremeno i samo imalo 512 Rama, i pola nece. Evo nisam ga palio skoro mjesec i sj-bala mi se kartaska igra pa sad sve ispocetka moram. Ali nema veze svejedno sam ga htjeo na tvornicko vratit i brzo cu samo dok prenesem na novi sve polako.
A sa nicim bas nisam ni napunio puno. Rom skoro prazan bio ali Ram se napunio. Jos nisam imao instaliran Fejs ni slicno. Jb-ga nesto nije htjeo da prima vise.
Recimo sto se muzike tice meni od stare bolji njen koji je onaj obicni, najobicniji sa tipkovnicom, onim gumenim tipkama. Radio dere muzika, mal telefon ko mp3, a baterija moze danima da traje.
Sad da ne ispadne da sam neki prezahtjevan korisnik, i da izvoljevam, nisam i ne izvoljevam ali dosta toga nije moglo instalirati. Jos blokirao azuriranja ali neke se aplikacije same azuriraju, kao primjerice ova kartaska igra. A opustala me je pravo. A trazi recimo stalno da se Gugl plej trrgovina azurira, i ja zaboravio na to i deinstaliram azurirano sa plej trgovine i sad pukla igra. A nisam je imao snimljenu nidze jer nisam informaticki pismen.
Ma jbs-ga. Ali opet mi dobro ispalo. Sad hvatam internet sa starog tog telefona i kako sam racunao stedim oko 100 km godisnje. Zato sam i uzeo novi telefon. Da ne pregori ovaj stari iako jest ispuhao od ukljucenosti stalno u struju. Ali fercera idalje.