hrvatska-more

Post Reply
Warashii

#851 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Tiger 033 wrote: Sta reci mislim da je Hrvatska pogrijesila kad je poostrila zakon pri ulasku...snaci ce se oni i bez nas Bosanaca, nece propast sigurno, Bosanci naci druge destinacije za ljetovanje, i mirna Bosna :bih:
:lol: o majko draga pa sta je sa vama ljudi, nisu oni nista uradili, samo su se PROCITALI uslovi prelaska a osim toga ides u EU sta bi mi zeljeli jbte, a vala i nije neki bed oko prelaska granice al nas narod i dalje ko papagaji ponavljaju sto su od komsije culi "100 ojra i neki bimal pasos" .
Sto niko nije kenjo dok smo cekali na vize za EU zemlje, neg se poklopili usima i placali vize. Jbte za "sugavu" Bugarsku smo morali vize vadit a sad nam problem pasos za Hrvatsku.
Ma neka dobre su ovakve plaze kad se isprazne od ljudi koji imaju slicna razmisljanja, dobre za odmora.
JohnnyS

#852 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

S tugom gledam ove prazne plaže u Makarskoj. Dubrovačke su nažalost pune, isto kao što je grad navečer pun, ne možeš sjest na piće ili večeru... Da hoće ta kriza i malo južnije bar koji tjedan dok sam ja na odmoru :D
elcaliente

#853 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Evo i mene opet, nemam sta puno nadodati, u petak navecer stigao na Arzano ispred nas jedno desetak automobila. Dobro vece putovnice, kuda idete, Makarska , sretno.

Carinik nas nije ni pitao imamo li sta za prijaviti.

U subotu plaze pune, neznam odakle je ova slika ali vidi se da je navecer i rano ujutro slikano a ne preko dana.

Sve u svemu sada pauziram do 27.07 pa cu onda na Doljane.
shape of despair

#854 Re: hrvatska-more

Post by shape of despair »

Ja redovno idem u Crnu Goru i znam kako je i šta je tamo.Što se tiče smještaja on varira od 5eura po osobi do 20eura.Da su kulturni i uslužni NISU!!!Kod smještaja te nastoje uvijek dobro zavaliti.Znali su nam ponuditi sobu sa vanjskim WC-om za 15eura :shock: U moru užasa uvijek ima i kulturnih i dobrih ljudi samo treba potražiti. Cijene hrane su kao i kod nas,skuplje 10-30 feninga.
Već tri godine dolje ljetujem za 7 eura po osobi mada se može naći i za manje. Apartmana na bazi polupansiona ima za 12eura.
Ja ne vidim pta je ovoliki problem sa Hrvatskom i Makarskom,teško izvaditi pasoš?
mrAdil

#855 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Nemam drugog posla nego kod hrvata trositi ovo malo sto zaradim. Odem u Ulcinj i dobro i meni i njima.
Smajic.smajo

#856 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Tiger 033 wrote:FOTO/ PUSTA MAKARSKA

"Pogledajte kako izgledaju danas nekad prepune plaže Jadrana"

09.07.2013.

Turistička sezona u južnoj Dalmaciji proživljava pravi kolaps ako je suditi prema intenzitetu saobraćaja na graničnom prelazu Doljani, jednom od najfrekventnijih prelaza za turiste iz BiH, ali i fotografijama praža koje zjape prazne

Image

Nekolicina Bosanaca i Hercegovaca koji su u toku ove sezone posjetili Makarsku rivijeru, posvjedočili su pričama o praznim plažama Jadrana. Naime, za ulazak u Hrvatsku trebalo je čekati samo 20 minuta, u špici sezone, subotom. Kolone koje su nas redovno izluđivale, sada su prošlost.

O ovim iskustvima svjedoče i fotografije jeka turističke sezone, na kojima se samo mogu vidjeti prazne plaže.

Image

Na drugoj strani i hrvatski mediji primećuju sličnu situaciju. Iako se predviđalo da će se na ulazak u Hrvatsku početkom sezone čekati u kilometarskim kolonama, to se ipak za sada nije dogodilo. Sudeći prema graničnom prelazu Doljani pored Metkovića, jednom od najfrekventnijih prelaza za turiste iz BiH, turistička sezona u južnoj Dalmaciji doživjeće pravi kolaps.

- Ako gledamo isto vrijeme prošle godine, to se ne može uporediti. Prema mojoj slobodnoj procjeni, nema ni deset posto turista koji idu iz BiH u Hrvatsku u odnosu na ovaj datum 2012, kaže jedan stariji mještanin Doljana. On dodaje da njegovi poznanici koji su išli prema Makarskoj govore da su u ovo vrijeme inače pune plaže doslovno puste, pišu hrvatski mediji.

Image

Nova pravila za ulazak u Hrvatsku okrenula su Bosance i Hercegovce prema Crnoj Gori. Tako Elvir iz Sarajeva kaže da će, iako je do sada svako ljeto boravio na Makarskoj rivijeri, iduće godišnje odmore sigurno provoditi na crnogorskim plažama.

- Gledajte, za odlazak u Crnu Goru ni meni ni mojoj porodici ne treba bilo kakva dozvole. Granicu pređemo s ličnim kartama, a osim toga, Crnogorci su dosta jeftini i gostoljubivi, tako da od ove godine svoj novac ostavljam njima. Znam dosta ljudi, prijatelja i poznanika koji su takođe odlučili kao i ja, kaže Sarajlija.

Sta reci mislim da je Hrvatska pogrijesila kad je poostrila zakon pri ulasku...snaci ce se oni i bez nas Bosanaca, nece propast sigurno, Bosanci naci druge destinacije za ljetovanje, i mirna Bosna :bih:

Vala ja bio, puna plaza u makarskoj. Ima bosanaca gdje god pogledas. Ne znam kad su ove slikane i gdje i ne idu samo bosanci u makarsku pobogu...

Crnogorci su podigli cijene od kako je hrvatska otisla u EU tako da nije vise jedftinije.

Hrvatska nije pogrijesila jer nisu imalii izbora, takva su pravila EU, ne mozes u EU s licnom i zna se tacno koliko cega mozes ponijeti, ne traze ti 100eura po danu i mozes i hrane ponijeti, to sto su mediji iz ko zna kog razloga izmanipulisali narod je druga stvar.

I ovi sto najvise kenjaju o ovom su zapravo oni koji ionako nikad ne idu na more.
P308

#857 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Ja prvi put vidim plazu u Makarskoj praznu. Eh, ako je istina, volio bih da sam sad dole, to bi bila uzivancija dok nema nikoga :D
karanana

#858 Re: hrvatska-more

Post by karanana »

ove slike su sigurno od rano ujutro ili kasnije navecer. jer cak i da nijti jedan bosanac i hercegovac nije presao granicu i nije dosao u makarsku, nemoguce je da nema apsolutno nikoga. ja stvarno ne znam kome je u cilju da ovako neke stvari provaljuje. eto nakon ovoga ce se hrvati smilovati i ne samo da ce otvoriti granice da unosimo paradajz i argete nego ce nam dati dzaba smjestaj samo da su im plaze pune.
kad skontamo da bh gradjani donose 3% prihoda hrvatskom turizmu, a da je po njihovim statistikama broj turista ove godine za 4% veći nego prosle godine, shvaticemo koliko smo im vazni. nisam bio, ali koga god sam pitao, apsolutno ne vidi nikakvu razliku u tretmanu na granici sada u odnosu na prosle godine.
po meni je ovo pljuvanje vise neka pakost i ljubomora.
Chiefukan

#859 Re: hrvatska-more

Post by Chiefukan »

Ja bio sad preko vikenda, na granici nas niko nije peglao, prešli granicu za 3 minute, plaže su pune preko dana, sve su cijene skuplje 20-30% nego prije, evidentno je da ima manje našeg svijeta što i nije toliko loše :-D :-D :-D
angelo

#860 Re: hrvatska-more

Post by angelo »

ja kad bi zadnji puta plaža je bila puna, što se desilo :o :?
frngla

#861 Re: hrvatska-more

Post by frngla »

Par prijatelja mi se vratilo s mora baš iz Makarske, kažu da nema ni 5% bosanaca, zato ima čeha, njemaca itd... Plaže su prema njihovim riječima solidno popunjene, ali ni sjena od onoga kako je to inače... Ako lažu oni, lažem i ja...
nKrkan

#862 Re: hrvatska-more

Post by nKrkan »

frngla wrote:Par prijatelja mi se vratilo s mora baš iz Makarske, kažu da nema ni 5% bosanaca, zato ima čeha, njemaca itd... Plaže su prema njihovim riječima solidno popunjene, ali ni sjena od onoga kako je to inače... Ako lažu oni, lažem i ja...
Kako baš Nijemci plaćaju u kojoj valuti :D
P308

#863 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

frngla wrote:Par prijatelja mi se vratilo s mora baš iz Makarske, kažu da nema ni 5% bosanaca, zato ima čeha, njemaca itd... Plaže su prema njihovim riječima solidno popunjene, ali ni sjena od onoga kako je to inače... Ako lažu oni, lažem i ja...
Ja vec rekoh da su se i moji vratili iz Trogira i isto kazu skoro poluprazno. Dobro Trogir nije popularan medju nasim ljudima, ali eto nema ni stranaca previse. Ako oni lazu, lazem i ja :D
opremdobro30

#864 Re: hrvatska-more

Post by opremdobro30 »

Pa poznato je da hrvatska i nema previse smjestajnih kapaciteta.A to sto su usprkos tome plaze bile prekrcate navodi na to da su tu veliku ulogu imali tzv dnevni gosti.P.S. jebes odmor kad kisa svaki dan padne.Sinoc se jedva izvukli od nevremena (baska voda) a sad evo opet cujem u daljini tutnjavu sto navodi da bi opet moglo.Sreca da su to pljuskovi od 10-15 minuta

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Nokija

#865 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

cimbri wrote:posto se vec neko vrijeme spominje pojacana kontrola granicnih prelaza i prije ulaska HR u EU, za obavjest, vec su uveliko pocela maltretiranja, pogotovo mladje raje tj osoba bez djece koja prelaze granicni prijelaz doljani. kopaju sve a ako ste presutali za recimo hranu kazna je oko 1000km tako da vam uljepsa godisnji, traze novac na uvid cca 50-100 eura po danu a ako se pokusate izvuci na kreditnu karticu uljudno ce vam pokazati bankomat, kad sve to prodjete traze vam uplaceni aranzman ili garantno pismo osobe kod koje idete. e sad jeli to samo zato sto smo glupi Bosanci koji pisaju u njihovo more ili da se dokazu kako su oni najbollja i najstrozija zemlja EU, ne znam, ali znam za sljedeci odmor odoh svoje novce trositi negdje drugdje.

ako ste imali slicnih problema napisite da se drugi ljudi ne nasade, ako sam ja umalo olaksan za 1000 ili skoro dobio ne mogucnost prelaska zbog nedostatka papira ne moraju zato drugi ,barem olaksajte drugima.

uskoro FB na ovu temu
Tipicna nasa prica. Kriva Hrvatska sto ti nemas uredne papire i sto si ponio zalihe hrane ko da ce sutra rat. Kako ljudi ne razumijete da je to drzava za sebe i ima pravo da odredjuje svoje standarde. Ni jedna zemlja na svijetu te nece pustiti da bez vazecih papira predjes granicu, ni jedna drzava ne dozvoljava unos mesnih i mlijecnih preradjevina, kad vadis vizu za neku stranu zemlju najcesce ti traze garantno pismo i izvode iz banke. Sto bi to bilo drugacije u HR???
Šveđanin

#866 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Jedna svježa informacija iz Tučepa, okolina Makarske: Naših Bosanaca nema puno, najviše je Njemaca i ovih sa istoka (Češka/Poljska/Slovačka i sl). Sveukupno naroda na plažama ima, ali to je možda pola ili ni toliko kako je bilo prošlih godina.
Šveđanin

#867 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Jok, ja ću ovaj put malo južnije. :thumbup: Javio prijatelj.. :)
Tiger 033

#868 Re: hrvatska-more

Post by Tiger 033 »

Subota-Doljani

Image

Živogošće

Image

No, da zaista, plaže makarske rivijere izgledaju otužno prazno ovih dana i da je panika turitičkih radnika opravdana svjedoči i reportaža popularnog mostarskog Studija 88 napravljena u subotu.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#869 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Nokija wrote:Tipicna nasa prica. Kriva Hrvatska sto ti nemas uredne papire i sto si ponio zalihe hrane ko da ce sutra rat. Kako ljudi ne razumijete da je to drzava za sebe i ima pravo da odredjuje svoje standarde. Ni jedna zemlja na svijetu te nece pustiti da bez vazecih papira predjes granicu, ni jedna drzava ne dozvoljava unos mesnih i mlijecnih preradjevina, kad vadis vizu za neku stranu zemlju najcesce ti traze garantno pismo i izvode iz banke. Sto bi to bilo drugacije u HR???
Ne razumiješ ti...poenta priče je da se prema Bosancima ponašaju bahato i treniraju strogoću dok Švabe, Austrijanci i ostali kad dolaze im na granicu bivaju bukvalno sa osmijehom ljubljeni u guzicu što dolaze u HR, dok naše uglavnom izvrću iz gaća i traže pare jer smo paradajz-turisti Švabo sa šatorom i punim gepekom je dobrodošao...to sam viđao svojim očima. Moj i još jedan auto sa nama su istresli naopako, čak otvarali stik dezodorans :-) a za nama Austrijance sa osmijehom i klanjanjem kulturno i ljubazno uz provjeru dokumenata puštaju bez da zavire u auto...osjećaš se ko najveća šuga :evil:
Smajic.smajo

#870 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Tiger 033 wrote:Subota-Doljani

Image

Živogošće

Image

No, da zaista, plaže makarske rivijere izgledaju otužno prazno ovih dana i da je panika turitičkih radnika opravdana svjedoči i reportaža popularnog mostarskog Studija 88 napravljena u subotu.
Al seres i ti tigre :lol:
Bas zapeo lik, licno se vezao za to hocel ko na more il nece. Eto necemo u hrvatsku ne brini.

Stvarno su ove slike praznih plaza nebulozne, pa sve i da nema ni 1 bosanca bilo bi drugih, slike slikane il ujutro il predmrak il na kakvoj napustenoj plazi... pa daj ako cete vec tako izvrtati potrudite se malo bolje.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#871 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Mene od HR primorja nije otjerala ni EU ni pasoš ni granica nego bezobrazne cijene domaćina...svake godine sve skuplje a isto dobijaš (ili čak manje :-? )
uglavnomja

#872 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Lajavikrelac wrote:
Nokija wrote:Tipicna nasa prica. Kriva Hrvatska sto ti nemas uredne papire i sto si ponio zalihe hrane ko da ce sutra rat. Kako ljudi ne razumijete da je to drzava za sebe i ima pravo da odredjuje svoje standarde. Ni jedna zemlja na svijetu te nece pustiti da bez vazecih papira predjes granicu, ni jedna drzava ne dozvoljava unos mesnih i mlijecnih preradjevina, kad vadis vizu za neku stranu zemlju najcesce ti traze garantno pismo i izvode iz banke. Sto bi to bilo drugacije u HR???
Ne razumiješ ti...poenta priče je da se prema Bosancima ponašaju bahato i treniraju strogoću dok Švabe, Austrijanci i ostali kad dolaze im na granicu bivaju bukvalno sa osmijehom ljubljeni u guzicu što dolaze u HR, dok naše uglavnom izvrću iz gaća i traže pare jer smo paradajz-turisti Švabo sa šatorom i punim gepekom je dobrodošao...to sam viđao svojim očima. Moj i još jedan auto sa nama su istresli naopako, čak otvarali stik dezodorans :-) a za nama Austrijance sa osmijehom i klanjanjem kulturno i ljubazno uz provjeru dokumenata puštaju bez da zavire u auto...osjećaš se ko najveća šuga :evil:

:roll:

nidje veze.

eu ima svoje zakone i pravila i povlastice za zemlje clanice.
hrvatska je u eu, zajedno sa njemckom, autrijom, eskom itd
hrvatska samo sprovodi zakone koji vaze u eu, radi isto ono sto je slovenija radila od 92.

bosna psada u trece zemlje, ili banana drzave, koje nemaju ni drzavnu veterinarsku sluzbu :oops: hoce eu malo bruceloze i antraksa i jaja sa bunjista :zzzz:
Smajic.smajo

#873 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Lajavikrelac wrote:
Recimo ja sam 2 puta od 1og isao dolje i nisam imao nikakvih neugodnosti ni suvisnih pitanja, to ce ti potvrditi i drugi ovdje. Ne kontam vas ljudi, jel to zavist, ljubomora, neko ogorcenje... sami smo krivi sto smo propali, niko drugi nam nije kriv, stvarno nesto nenormalno
palermo

#874 Re: hrvatska-more

Post by palermo »

Svježa informacija, u Neumu je puno :D .

Ja petnaest godina nisam bio u Hrvatskoj na moru(izuzimam Dubrovnik, ali tamo kad idem ne idem na more), pa mi nešto svejedno vezano za ovu priču

A lijepo je kad ti je svejedno :D
jedna tamo

#875 Re: hrvatska-more

Post by jedna tamo »

zna li neko koje su cijene smještaja u makarskoj? soba sa kupatilom?
vidim da je otprilike cijena za jednu osobu 15 eura, može li se naći šta jeftinije?
Post Reply