BravoSliver wrote:hehe znam druze, jos dok sam vozio Xsantiu, cige klepile resetku sa odvoda. okrecem se u nekoj ulici i sad hocu naprijed vidim kao malo teze, okrenem se, kad upao u saht, a nisam ni skonto.Ringhio wrote:@silver
Prije par mjeseci sam cekao taksi u Zagrebu i doleti cikica s tom C5-icom.
Kozne fotelje, hidraulika, i 450 000 na satu.
Lebdi
Ni jedan saht, rupu, pukotinu u cesti nije zaobisao, gazi kako gazi, samo na kraterima i osjetis da je upao u rupetinu, a i to nije neki strasni dogadjaj u kabini.
Mene dusa zabolila.
sad na C5 je jos puno bolje. kod mene je Hydractive 3+
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#851 Re: Citroen C5 All About
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#852 Re: Citroen C5 All About
Neki dan prolazim pored parkiranog C6.
Vlasnik je malo glumio parking papka,ali hajde nije to tema.
Gledam u tockove,nijedan tocak nije isto odmaknut od blatobrana. Jedan je na zemlji,jedan na trotoaru,dva na cesti,ali sasija gore stoji prava kao strijela. Kao da je auto parkiran na necem ravnom slicno parketu.
CUDO
Vlasnik je malo glumio parking papka,ali hajde nije to tema.
Gledam u tockove,nijedan tocak nije isto odmaknut od blatobrana. Jedan je na zemlji,jedan na trotoaru,dva na cesti,ali sasija gore stoji prava kao strijela. Kao da je auto parkiran na necem ravnom slicno parketu.
CUDO
-
condy
#853 Re: Citroen C5 All About
Da nije bilo Citroena nikad se ne bi snimio film Transformersi...sad kontam otkuda im ideja 
-
citro
#854 Re: Citroen C5 All About
@SliverSliver wrote: hehe znam druze, jos dok sam vozio Xsantiu, cige klepile resetku sa odvoda. okrecem se u nekoj ulici i sad hocu naprijed vidim kao malo teze, okrenem se, kad upao u saht, a nisam ni skonto.
sad na C5 je jos puno bolje. kod mene je Hydractive 3+
Ako sam dobro skontao ti vozis prosli model C5. Zar nije na njemu Hydractive 3 , bez plusa ? Mislio sam da se H 3 + pojavio sa novim modelom.
-
citro
#855 Re: Citroen C5 All About
Emire,em11r wrote:
DIsplay na tabli tj navigacija ti zavisi od paketa opreme. Ima ga i na nizim paketima a najcesce dodje u exclusive.
Sto se varijanti tice ne znam sta si mislio time da li na opremu ili na karoserijsku izvedbu. Ja imam karavana i prezadovoljan sam autom. Ono sto cesto ponavljam ovdje je da mi je ovo drugi C5 iste generacije (2008+). Imao sam C5 2008 1.6 HDi i extra je auto. Mozda je lijen ali to sve zavisi od ukusa i ambicija u voznji. Mogu ti samo reci da je extra vozilo i da ja za 3 godine prije nego sam kupio novijeg karavana nisam imao moze se reci nikakvih problema. Servisi su izuzetno prihvatljivi. Sada imam 2.0 HDi 103 kW automatik sa hidraulikom i naravno da je razlika izmedju 1.6 i 2.0 i samog nivoa opreme ogromna ali ako vise se vozas po gradu slobodno uzmi 1.6 HDi (u zadnje vrijeme i njih dosta na piku ima sa navigacijama i extra opremom, ja kada sam 2011 kupovao ga prvi puta nije ih bilo ni blizu ovoliko na trzistu kao sada) jer trosi drasticno manje od 2.0 dizela. Meni je trenutno kombinovana potrosnja po kompjuteru 7.6-7.9 dok mi je sa 1.6 motorom bilo oko 6.4. Manji dizel uopste nije los i nejak koliko se prica, na auto putu ces ga natjerat na 200 relativno lako, ali mu jedino nedostaje 6-a brzina.
Ukoliko mozda naletis po oglasima 1.6 e-HDI automatik moja ti je preporuka da ne uzimas. To je robotizirani automatik mjenjac koji nije bas slavan sto se tice pouzdanosti.
Sto se tice Sarajeva tu imas ABC1986 ovlasteni servis a od skoro ima i PSC Mobi, u Tuzli imas Pavic Komerc o kojem se cesto ovdje spominje, a kod kojeg dosta ljudi iz Sarajeva dolazi na servisiranje zbog njima poznatih razloga.
U svakom slucaju dobrodosao u klub i ne osvrci se na ovaj primitivizam na zadnjih par strana.
Jedno pitanjce na koje ti mozes relevantno odgovoriti jer si posjedovao, odnosno posjedujes, i 1.6 i 2.0 motor:
Kolika je razlika, ako je uopste ima, u vangradskoj voznji - magistrala i autoput ?
Nisam nikada vozio 1.6 ali je, barem deklarisana, razlika u potrosnji signifikantna.
Ove price tipa nema snage itd me ne interesuju, meni je skoro svako auto dovoljno jako. Ne vozim trke. A moze se bogami i sa malo konja brzo ici.
-
citro
#856 Re: Citroen C5 All About
Ako si kupac, ono sto mi je zapalo za oko zadnjih dana je da imas na PIK-u par benzinaca THP 156 KS sa malo kilometara, a cijene im nisu visoke. Jedan od njih je exclusive paket. Ako ne pravis masivnu kilometrazu i ako neces brzo prodavati auto (jer se benzinci tesko prodaju kod nas, sto je apsurdno) taj izbor je po meni sasvim ok.cico x wrote:planiram da sl. auto bude c5,svida mi se linija,izgled,ne krade se kao švabo,al nažalost to je sve što znam o tom autu jer nikad nisam imao priliku da se vozim,ali sam cuo da je extra udoban i dobar na cesti.pošto ste vi ovdje većinom vlasnici,možete li mi reći koje varijante imaju c5,koji motori,sta s epokazalo kao najbolje,od koje godine ide onaj display na tabli,koje su mu mane i prednosti,koji su majstori u gradu dobri za održavanje.... i da li možda neko od vas prodaje c5?
Hvala unaprijed!
I ima jos jedan interesantan sa svega 30.000km, HDI 2.0 140 KS, confort oprema, ali on malo vise kosta sto je i razumljivo s obzirom na kilometrazu ali se po meni isplati.
Svi imaju hidrauliku. I svi su sa samo po jednim, prvim, vlasnikom.
Pa pogledaj malo, i sa srecom.
- ElDzidziIbnDzo
-
citro
#858 Re: Citroen C5 All About
Pa šta, je li to velika potrošnja za benzinca po gradu ?emko1234 wrote:Pa ne mogu ni imati više od jednog vlasnika kad dobiješ vjenčani list i prsten kad kupiš auto.citro wrote:
Ako si kupac, ono sto mi je zapalo za oko zadnjih dana je da imas na PIK-u par benzinaca THP 156 KS sa malo kilometara, a cijene im nisu visoke. Jedan od njih je exclusive paket. Ako ne pravis masivnu kilometrazu i ako neces brzo prodavati auto (jer se benzinci tesko prodaju kod nas, sto je apsurdno) taj izbor je po meni sasvim ok.
I ima jos jedan interesantan sa svega 30.000km, HDI 2.0 140 KS, confort oprema, ali on malo vise kosta sto je i razumljivo s obzirom na kilometrazu ali se po meni isplati.
Pa pogledaj malo, i sa srecom.![]()
![]()
![]()
Taj thp ni u ludilu. Auto je teško, motor je mali, da bi išao moraš ga zavrtiti. A s tim dolazi do drugoog najvećeg problema malih motora s turbom u velikim autima, potrošnja. THP u tom autu će piti 3-4 litra više po gradu nego prosječan dizel ja 1.6 ja 2.0. Oni su najprodavaniji. Znači računaj s 11-12 litara po gradu.
To je potpuno normalna potrošnja u Sarajevu, ako govorimo o toj gradskoj potrošnji, čak za veliku večinu benzinskih kompakta.
-
romeomoraprezivjeti
#859 Re: Citroen C5 All About
Emko opet poceo po starom obicaju?! Opet ima najduzi na forumu,al' najduzi niz gluposti.

-
citro
#860 Re: Citroen C5 All About
Ma brza malo na tastaturi, nije baš "tačan".romeomoraprezivjeti wrote:Emko opet poceo po starom obicaju?! Opet ima najduzi na forumu,al' najduzi niz gluposti.![]()
![]()
Nego ovaj THP ima 240 NM pri 1400 obrtaja, znači ne treba ga baš ni vrtiti puno da lijepo ide.
Najveća "hitrost" mu je 210, a od 0 do 100 je 9 sekundi. Nije loše.
-
emko1234
#861 Re: Citroen C5 All About
Normalno da je velika, ako meni dizel šestak sa 100konja više u autu iste veličine troši isto.citro wrote:Pa šta, je li to velika potrošnja za benzinca po gradu ?emko1234 wrote:Pa ne mogu ni imati više od jednog vlasnika kad dobiješ vjenčani list i prsten kad kupiš auto.citro wrote:
Ako si kupac, ono sto mi je zapalo za oko zadnjih dana je da imas na PIK-u par benzinaca THP 156 KS sa malo kilometara, a cijene im nisu visoke. Jedan od njih je exclusive paket. Ako ne pravis masivnu kilometrazu i ako neces brzo prodavati auto (jer se benzinci tesko prodaju kod nas, sto je apsurdno) taj izbor je po meni sasvim ok.
Pa pogledaj malo, i sa srecom.![]()
![]()
![]()
Taj thp ni u ludilu. Auto je teško, motor je mali, da bi išao moraš ga zavrtiti. A s tim dolazi do drugoog najvećeg problema malih motora s turbom u velikim autima, potrošnja. THP u tom autu će piti 3-4 litra više po gradu nego prosječan dizel ja 1.6 ja 2.0. Oni su najprodavaniji. Znači računaj s 11-12 litara po gradu.
To je potpuno normalna potrošnja u Sarajevu, ako govorimo o toj gradskoj potrošnji, čak za veliku večinu benzinskih kompakta.
1.6THP je primjer downsizinga. A jedan od ciljeva downsizinga je smanjenje potrošnje, zar nije logično onda da se smanji potrošnja?
11-12 litara bezolovnog goriva ti je 27-30 maraka ako super 98,99 ili stoju.
A to auto opšte ne ide nešto, i u principu uvijek dolazi u kombinaciji s automatikom koji je katastrofa. Znači može ta potrošnja ići još gore.
Spominjao sam dizela 2.0hdi koji sam ja vozio. 160ks, exslusive, automatik. Gradske ne može ispod 10 nikako. Da ja manuelni, mogao bi barem litar spustit.
- em11r
#862 Re: Citroen C5 All About
Za mene licno mizerna. Kao sto sam rekao 1.6 ce ici 200 na autoputu snage ima dovoljno. Ja sam isao par puta u Austriju i na more sa 1.6 i kao sto opet rekoh, jedini mu je minus 6a brzina, jer pri brzinama od 140+ kmh motor je u visim obrtajima pa ima malo vise buke u kabini. Daleko od toga da se motor pati, jedino je problem ta buka. Potrosnja na takvim relacijama 4 i ispod 4 litra.citro wrote:Emire,em11r wrote:
DIsplay na tabli tj navigacija ti zavisi od paketa opreme. Ima ga i na nizim paketima a najcesce dodje u exclusive.
Sto se varijanti tice ne znam sta si mislio time da li na opremu ili na karoserijsku izvedbu. Ja imam karavana i prezadovoljan sam autom. Ono sto cesto ponavljam ovdje je da mi je ovo drugi C5 iste generacije (2008+). Imao sam C5 2008 1.6 HDi i extra je auto. Mozda je lijen ali to sve zavisi od ukusa i ambicija u voznji. Mogu ti samo reci da je extra vozilo i da ja za 3 godine prije nego sam kupio novijeg karavana nisam imao moze se reci nikakvih problema. Servisi su izuzetno prihvatljivi. Sada imam 2.0 HDi 103 kW automatik sa hidraulikom i naravno da je razlika izmedju 1.6 i 2.0 i samog nivoa opreme ogromna ali ako vise se vozas po gradu slobodno uzmi 1.6 HDi (u zadnje vrijeme i njih dosta na piku ima sa navigacijama i extra opremom, ja kada sam 2011 kupovao ga prvi puta nije ih bilo ni blizu ovoliko na trzistu kao sada) jer trosi drasticno manje od 2.0 dizela. Meni je trenutno kombinovana potrosnja po kompjuteru 7.6-7.9 dok mi je sa 1.6 motorom bilo oko 6.4. Manji dizel uopste nije los i nejak koliko se prica, na auto putu ces ga natjerat na 200 relativno lako, ali mu jedino nedostaje 6-a brzina.
Ukoliko mozda naletis po oglasima 1.6 e-HDI automatik moja ti je preporuka da ne uzimas. To je robotizirani automatik mjenjac koji nije bas slavan sto se tice pouzdanosti.
Sto se tice Sarajeva tu imas ABC1986 ovlasteni servis a od skoro ima i PSC Mobi, u Tuzli imas Pavic Komerc o kojem se cesto ovdje spominje, a kod kojeg dosta ljudi iz Sarajeva dolazi na servisiranje zbog njima poznatih razloga.
U svakom slucaju dobrodosao u klub i ne osvrci se na ovaj primitivizam na zadnjih par strana.
Jedno pitanjce na koje ti mozes relevantno odgovoriti jer si posjedovao, odnosno posjedujes, i 1.6 i 2.0 motor:
Kolika je razlika, ako je uopste ima, u vangradskoj voznji - magistrala i autoput ?
Nisam nikada vozio 1.6 ali je, barem deklarisana, razlika u potrosnji signifikantna.
Ove price tipa nema snage itd me ne interesuju, meni je skoro svako auto dovoljno jako. Ne vozim trke. A moze se bogami i sa malo konja brzo ici.

Sto se ovog sadasnjeg tice velika je razlika izmedju auta, 200 kg razlike u tezini, automatik i karavan. Najdalje sa njim sto sam isao do sada je u Madjarsku i to nisam autoputom vozio nego Vinkovci, Osijek itd. Prosjecna potrosnja od Tuzle do Komla i nazad (na granici blizu Pecuja) oko 5.6-5.7.
Ja uvijek ponavljam ko ne ide na dalja putovanja cesto ( a jednom godisnje na more i nije neko dalje putovanje) ne treba bjezati od 1.6 HDi motora uopce. On je za Bosne idealan, jeftino odrzavanje, mala potrosnja a snage ima taman koliko treba, mozda cak i vise nego je potrebno za nase kvazi puteve.
Ja sam karavana kupio zbog prosirenja porodice, inace ne bih prodao "staru" C5 zadugo.
Skoro na parkingu naletih na mog starog C5 <3 <3 <3

- em11r
#863 Re: Citroen C5 All About
Sto se tice 1.6 THP motora o kojem se diskutuje trenutno, treba opet upozoriti da je to motor nastao u saradnji sa BMW/Mini i da se isti nije bas proslavio ni u PSA ni u Miniju. Problem je bio cesta blokada zatezaca lanca zbog kojih bi se lanac doslovno rastegnuo te u dosta slucajeva cak i preskakao, te poremecavao faziranje motora.
Dosta toga je u garanciji rjesavano jer je greska priznata bila od i jednog i drugog proizvodjaca ali opet treba paziti i otvoriti cetvere oci.
Tek u DS3 su sve te boljke rjesene i sada je dobar motoric ali prvi modeli nisu bili bas zadovoljavajuci ni u C5, C4 ni u P308, 207.
Sto se potrosnje tice, bar u gradskim uslovima ja sam misljenja bio, i pri istom cu ostati, da je tu 90% vozac 10% auto.
Po sprit monitoru
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Ovo su kombinovane potrosnje ali vjerovatno je da po gradu ispod 10 ne ide, s time da ja tvrdim da ko god ima dizela od 2 litra, i kaze da mu trosi ispod 8 po gradu, LAZE!
Vozio sam se u THP-u i snage ima kamaru, bez tjeranja u visoke obrtaje (http://www.pik.ba/artikal/14785082/citr ... -2010-god/)
Dosta toga je u garanciji rjesavano jer je greska priznata bila od i jednog i drugog proizvodjaca ali opet treba paziti i otvoriti cetvere oci.
Tek u DS3 su sve te boljke rjesene i sada je dobar motoric ali prvi modeli nisu bili bas zadovoljavajuci ni u C5, C4 ni u P308, 207.
Sto se potrosnje tice, bar u gradskim uslovima ja sam misljenja bio, i pri istom cu ostati, da je tu 90% vozac 10% auto.
Po sprit monitoru
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Ovo su kombinovane potrosnje ali vjerovatno je da po gradu ispod 10 ne ide, s time da ja tvrdim da ko god ima dizela od 2 litra, i kaze da mu trosi ispod 8 po gradu, LAZE!
Vozio sam se u THP-u i snage ima kamaru, bez tjeranja u visoke obrtaje (http://www.pik.ba/artikal/14785082/citr ... -2010-god/)
-
condy
#864 Re: Citroen C5 All About
Znači, 1.6 hdi na 121km/h ( prema slici ) vrti motor na 2.800 obrtaja
Odnosno pri 150-160km/h on će biti već u crvenom
Baš da se usrećiš sa takvim motorićem
Odnosno pri 150-160km/h on će biti već u crvenom
-
citro
#865 Re: Citroen C5 All About
Rekoh za potrošnju benzinca po gradu.emko1234 wrote:Normalno da je velika, ako meni dizel šestak sa 100konja više u autu iste veličine troši isto.citro wrote:
Pa šta, je li to velika potrošnja za benzinca po gradu ?
1.6THP je primjer downsizinga. A jedan od ciljeva downsizinga je smanjenje potrošnje, zar nije logično onda da se smanji potrošnja?
11-12 litara bezolovnog goriva ti je 27-30 maraka ako super 98,99 ili stoju.
A to auto opšte ne ide nešto, i u principu uvijek dolazi u kombinaciji s automatikom koji je katastrofa. Znači može ta potrošnja ići još gore.
Spominjao sam dizela 2.0hdi koji sam ja vozio. 160ks, exslusive, automatik. Gradske ne može ispod 10 nikako. Da ja manuelni, mogao bi barem litar spustit.
Nemoj da se sada otvara diskusija o razlikama benzinca i dizela, nepotrebno.
Ne vole i ne kupuju baš svi dizela (iako ja prvi nisam od tih) i to treba poštovati. Masa našeg svijeta jedva 12000 km godšnje pređe, isplativost dizela je tu upitna ali nečemo o tome.
- em11r
#866 Re: Citroen C5 All About
Nece biti u crvenom ali hoce biti dobro preko 3 hiljade, te zbog toga ono sto govorim, tada nastaje ta buka zbog nedostatka 6-e brzine da ga rastereti na tim brzinama.condy wrote:Znači, 1.6 hdi na 121km/h ( prema slici ) vrti motor na 2.800 obrtaja![]()
Odnosno pri 150-160km/h on će biti već u crvenom![]()
Nedostatak je u mjenjacu ne u motoru, a ja se jesam usrecio sa istim, i sadasnji vlasnik takodjer. Auto je od 2011 godine u Bosni i osim redovnih servisa nikakvih problema nema, apsolutno!
Preko 3 godine koliko je bio kod mene imao sam na cijelom autu samo 1 kvar od 80 KM i taj nije bio povezan sa motorom uopste.
Auto i motor su sreca prava za nekog kome se zivi.
-
condy
#867 Re: Citroen C5 All About
Poželio sam se benzinca...ali ne ovih minijaturnih malih 1.4 ili 1.6 turbobenzinaca, već pravog velikog benzinca, da osjetiš sve čari benzina i visokih obrtaja. 
- _mufljuz_
#868 Re: Citroen C5 All About
ako si u zenici castim te voznjom... valjda te malo bubne V6condy wrote:Poželio sam se benzinca...ali ne ovih minijaturnih malih 1.4 ili 1.6 turbobenzinaca, već pravog velikog benzinca, da osjetiš sve čari benzina i visokih obrtaja.
-
condy
#869 Re: Citroen C5 All About
Ne može te usrećiti brujanje motora i konstantni visoki obrtaji, pogotovo kod dizelaša. Mali je to motor za to autoem11r wrote:Nece biti u crvenom ali hoce biti dobro preko 3 hiljade, te zbog toga ono sto govorim, tada nastaje ta buka zbog nedostatka 6-e brzine da ga rastereti na tim brzinama.condy wrote:Znači, 1.6 hdi na 121km/h ( prema slici ) vrti motor na 2.800 obrtaja![]()
Nedostatak je u mjenjacu ne u motoru, a ja se jesam usrecio sa istim, i sadasnji vlasnik takodjer. Auto je od 2011 godine u Bosni i osim redovnih servisa nikakvih problema nema, apsolutno!
Preko 3 godine koliko je bio kod mene imao sam na cijelom autu samo 1 kvar od 80 KM i taj nije bio povezan sa motorom uopste.
Nesumnjam da te je dobro služio i da si ga pazio i redovno održavao jer vidim da si posvećen svom autu.
Zašto si ga promjenio ?
Zbog motora
-
emko1234
#870 Re: Citroen C5 All About
Ne može ovaj auta meda. On ti je na 150 vec na 3400okretaja i tad ko i svaki drugi motor počinje da srče gorivo.condy wrote:Znači, 1.6 hdi na 121km/h ( prema slici ) vrti motor na 2.800 obrtaja![]()
Usporedbe radi, moj auto je na 130 na 2000 okretaja. I tu mu je momentalna potrošnja nekih 5.5 litara u 6. brzini.
Fazon je što će ovaj citroen na 150 trošiti 25% više goriva na moj audi na istoj brzini.
Zato je meni 1.6 motor za izbjegavat u ovoj klasi auta.
-
citro
#871 Re: Citroen C5 All About
Ah ta matematika. Čuj na 150 u crvenom. Ali dobro.em11r wrote:Nece biti u crvenom ali hoce biti dobro preko 3 hiljade, te zbog toga ono sto govorim, tada nastaje ta buka zbog nedostatka 6-e brzine da ga rastereti na tim brzinama.condy wrote:Znači, 1.6 hdi na 121km/h ( prema slici ) vrti motor na 2.800 obrtaja![]()
Hvala na informacijama za razliku između 1.6 i 2.0.
Trenutno nemam C5, nešto razmiljam o nabavci ponovo, ali imam od Citroena u ergeli jedan C4 sa 92 konjića i auto stvarno dobro ide kada se potjera. Sa njim sam napravio u zadnjih par mjeseci sigurno oko 5000 km jer sam išao vani dva puta, inače po BiH vozam uglavnom nešto drugo, i pošto je 5 brzina ista je priča sa obrtajima. 6 brzinski mjenjač bi i njemu također dobro došao.
Odatle moje razmišljanje o 1.6 jer se pokazao vrlo agilnim, a održavanje, registracija i potrošnja su povoljniji.
-
condy
#872 Re: Citroen C5 All About
V6 benzin, šta ti još treba u životu_mufljuz_ wrote:ako si u zenici castim te voznjom... valjda te malo bubne V6condy wrote:Poželio sam se benzinca...ali ne ovih minijaturnih malih 1.4 ili 1.6 turbobenzinaca, već pravog velikog benzinca, da osjetiš sve čari benzina i visokih obrtaja.a nisam ni ja u elementu nesto
Javim ti se. Tnx
-
citro
#873 Re: Citroen C5 All About
Šta je pravi benzinac ? Koliko litara ?condy wrote:Poželio sam se benzinca...ali ne ovih minijaturnih malih 1.4 ili 1.6 turbobenzinaca, već pravog velikog benzinca, da osjetiš sve čari benzina i visokih obrtaja.
-
citro
#874 Re: Citroen C5 All About
Samo da podsjetim:
Trenutno F1 vozi na 1.6 zapremini.
Trenutno F1 vozi na 1.6 zapremini.
- em11r
#875 Re: Citroen C5 All About
vrati se par postova unazad pa mozes procitati zasto.condy wrote:Ne može te usrećiti brujanje motora i konstantni visoki obrtaji, pogotovo kod dizelaša. Mali je to motor za to autoem11r wrote:Nece biti u crvenom ali hoce biti dobro preko 3 hiljade, te zbog toga ono sto govorim, tada nastaje ta buka zbog nedostatka 6-e brzine da ga rastereti na tim brzinama.condy wrote:Znači, 1.6 hdi na 121km/h ( prema slici ) vrti motor na 2.800 obrtaja![]()
Auto i motor su sreca prava za nekog kome se zivi.![]()
Nesumnjam da te je dobro služio i da si ga pazio i redovno održavao jer vidim da si posvećen svom autu.
Zašto si ga promjenio ?
Zbog motora