A ko je kod vas u Šveckoj najbitniji bošnjak ako ga ima?theTruePath wrote:Podrinje manje vise jeste bilo pusto,sto zbog selidbe sto zbog kuge
Najbitniji Bosnjak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- fatamorgana
#851 Re: Najbitniji Bosnjak
- judicatio
#852 Re: Najbitniji Bosnjak
Tvoj je problem sto ne prihvatas da to isto vazi i za danasnje Srbe i Hrvate.A1fa wrote:Ako smo se masovno u dilemi izmeču etničkog Bošnjaštva i nacionalnog Bosanstva masovno odlučili za ovo prvo, treba biti pošten i otvoren pa priznati činjenicu da je naš današnji Bošnjački narod sastavljen od raznih etničkih skupina koje su se prvenstveno preko vjere udružile i na taj način definisale svoj identitet.
Cak sta vise Srbi su "sareniji" po tom pitanju i od Bosnjaka i Hrvata.
I mnogo je vise nekadasnjih autohtonih Bosnjaka medju danasnjim Srbima nego vice versa.
-
theTruePath
#853 Re: Najbitniji Bosnjak
Ako smo se masovno u dilemi izmeču etničkog Bošnjaštva i nacionalnog Bosanstva masovno odlučili za ovo prvo, treba biti pošten i otvoren pa priznati činjenicu da je naš današnji Bošnjački narod sastavljen od raznih etničkih skupina koje su se prvenstveno preko vjere udružile i na taj način definisale svoj identitet.
Ja to oduvijek govorim,i upravo zbog toga se Bosnjaci ne vezu toliko za srednji vijek
- A1fa
#854 Re: Najbitniji Bosnjak
Po cemu si to zakljucio? za danasnje bosanske Srbe to sigurno vazi, za one iz uze Srbije ne. Oni ne zele da se suoce isto tako sa cinjenicama da su bili povlasteni u odnosu na katolike, dok su jedne proganjali, ovim drugima su čitave Patrijarhije obnavljali. Masovni prelazak katolika na pravoslavlje u Hercegovini te kasnija Srbizacija njih kao i pravoslavnih Vlaha je njihov problem sa kojim trebaju da se suoce. Problem u smislu da im se ne uklapa u (jos uvijek) zvanicnu mitologiju o Srbima i njihovom porijeklu.judicatio wrote:Tvoj je problem sto ne prihvatas da to isto vazi i za danasnje Srbe i Hrvate.A1fa wrote:Ako smo se masovno u dilemi izmeču etničkog Bošnjaštva i nacionalnog Bosanstva masovno odlučili za ovo prvo, treba biti pošten i otvoren pa priznati činjenicu da je naš današnji Bošnjački narod sastavljen od raznih etničkih skupina koje su se prvenstveno preko vjere udružile i na taj način definisale svoj identitet.
I mnogo je vise nekadasnjih autohtonih Bosnjaka medju danasnjim Srbima nego vice versa.
Moje je problem da se i kod Bosnjaka ala Dzemaludin Latic pojavljuje struja koja bi htjela da napise neke bošnjačke načertanije i koja izlazi sa nebulozama da je sve nase do Damaskusa.
- judicatio
#855 Re: Najbitniji Bosnjak
Bas ti iz "uze Srbije" su mjesavina svega i svacega.A1fa wrote:Po cemu si to zakljucio? za danasnje bosanske Srbe to sigurno vazi, za one iz uze Srbije ne.
Mozes mi pokazati te "bosnjacke nacertanije" ?Moje je problem da se i kod Bosnjaka ala Dzemaludin Latic pojavljuje struja koja bi htjela da napise neke bošnjačke načertanije i koja izlazi sa nebulozama da je sve nase do Damaskusa.
- Havatar
#856 Re: Najbitniji Bosnjak
judicatio wrote:Tvoj je problem sto ne prihvatas da to isto vazi i za danasnje Srbe i Hrvate.A1fa wrote:Ako smo se masovno u dilemi izmeču etničkog Bošnjaštva i nacionalnog Bosanstva masovno odlučili za ovo prvo, treba biti pošten i otvoren pa priznati činjenicu da je naš današnji Bošnjački narod sastavljen od raznih etničkih skupina koje su se prvenstveno preko vjere udružile i na taj način definisale svoj identitet.
- Havatar
#857 Re: Najbitniji Bosnjak
judicatio wrote:Bas ti iz "uze Srbije" su mjesavina svega i svacega.A1fa wrote:Po cemu si to zakljucio? za danasnje bosanske Srbe to sigurno vazi, za one iz uze Srbije ne.
Mozes mi pokazati te "bosnjacke nacertanije" ?Moje je problem da se i kod Bosnjaka ala Dzemaludin Latic pojavljuje struja koja bi htjela da napise neke bošnjačke načertanije i koja izlazi sa nebulozama da je sve nase do Damaskusa.
- A1fa
#858 Re: Najbitniji Bosnjak
Cega mjesavina?? Moras se vise skontati jel pricamo o brojenju krvnih zrnaca ili mijenjanju identiteta i asimiliranju? Ako je neko asimiliran u Srbe na timn prostorima, morao je masovno se doseliti. To u uzoj Srbiji nije bio slucaj. Vlasi su jedini narod koji se utopio kroz pravoslavlje. Muslimani koji su bili tu su protjerani i to je to.judicatio wrote:Bas ti iz "uze Srbije" su mjesavina svega i svacega.A1fa wrote:Po cemu si to zakljucio? za danasnje bosanske Srbe to sigurno vazi, za one iz uze Srbije ne.
A sto se krvnih zrnaca tice, pravilo prve bracne noci mi prvo naumpada, no to je stvarno za druge teme.
A za Nacertanije, naravno da je sada kasno da se napisu i hvala Bogu pa je tako, nadam se da stavovi pojedinaca koji bi savrseno odgovarali imaginarnom Bošnjačkom nacionalističkom dokumentu nikada neće otici dalje van glava samoproglašenih intelektualaca bez šire publike i ovakvih foruma. previše Bošnjak ipak voli i Cecu i Daru Bubamaru i Mamića i Dinamo i BM i Zvezde Granda i Farmu da bi to više ikoga zanimalo...
- A1fa
#859 Re: Najbitniji Bosnjak
Lajkuje tip koji ,,stručno'' analizira lik i djelo Ekrema Jevrića, komentarišuči svaki novi švaleraj na Farmi, bez ikakve doze sarkazma, izrugivanja ili podsmjehaHavatar wrote:judicatio wrote:Bas ti iz "uze Srbije" su mjesavina svega i svacega.A1fa wrote:Po cemu si to zakljucio? za danasnje bosanske Srbe to sigurno vazi, za one iz uze Srbije ne.
Joj majko skim se ja ubjeđujem, odoh tražiti kakvu noramlniju temu...
- Havatar
#860 Re: Najbitniji Bosnjak
A Cincari , a veliki broj Roma koji se utopio u Srbe, sta je sa Sasima koji su bili u Srbiji u srednjem vijeku i bili su zasluzni za pokretanje rudarastva u Srbiji , sta je sa Bugarima koji su se masovno izjasnjavali kao Srbi zbog pritiska okoline i taj proces i dalje traje , sta je sa pripadnicima svih ostalih naroda od kojih je jedan dio poceo da se izjasnjava kao Srbi iz istog razlogaA1fa wrote:Cega mjesavina?? Moras se vise skontati jel pricamo o brojenju krvnih zrnaca ili mijenjanju identiteta i asimiliranju? Ako je neko asimiliran u Srbe na timn prostorima, morao je masovno se doseliti. To u uzoj Srbiji nije bio slucaj. Vlasi su jedini narod koji se utopio kroz pravoslavlje. Muslimani koji su bili tu su protjerani i to je to.judicatio wrote:Bas ti iz "uze Srbije" su mjesavina svega i svacega.A1fa wrote:Po cemu si to zakljucio? za danasnje bosanske Srbe to sigurno vazi, za one iz uze Srbije ne.
A sto se krvnih zrnaca tice, pravilo prve bracne noci mi prvo naumpada, no to je stvarno za druge teme.
A za Nacertanije, naravno da je sada kasno da se napisu i hvala Bogu pa je tako, nadam se da stavovi pojedinaca koji bi savrseno odgovarali imaginarnom Bošnjačkom nacionalističkom dokumentu nikada neće otici dalje van glava samoproglašenih intelektualaca bez šire publike i ovakvih foruma. previše Bošnjak ipak voli i Cecu i Daru Bubamaru i Mamića i Dinamo i BM i Zvezde Granda i Farmu da bi to više ikoga zanimalo...
- Havatar
#861 Re: Najbitniji Bosnjak
kad ti se pobiju sve tvoje tvrdnje umjesto da se dostojanstveno povuces ako ti je vec tesko da priznas da nisi u pravu onda kreces sa napadima i bjezis sa temeLajkuje tip koji ,,stručno'' analizira lik i djelo Ekrema Jevrića, komentarišuči svaki novi švaleraj na Farmi, bez ikakve doze sarkazma, izrugivanja ili podsmjeha![]()
![]()
A1fa
- judicatio
#862 Re: Najbitniji Bosnjak
Znaci da zakljucimo nekoliko stvari, ti kao prvo ne znas koje su etnicke pripadnosti bili muslimani koji su se iz Srbije i Sandzaka doselili u Bosnu u 19. vijeku? Da su bili Srbi i da su se tako osjecali ostali bi u Srbiji, ne? Znaci samo nagadjas...A1fa wrote:Cega mjesavina?? Moras se vise skontati jel pricamo o brojenju krvnih zrnaca ili mijenjanju identiteta i asimiliranju? Ako je neko asimiliran u Srbe na timn prostorima, morao je masovno se doseliti. To u uzoj Srbiji nije bio slucaj. Vlasi su jedini narod koji se utopio kroz pravoslavlje. Muslimani koji su bili tu su protjerani i to je to.
Dalje, cinjenica je da to doseljavanje nije bitnije promijenilo demografsku, odnosno religioznu sliku Bosne, zato ne znam sto si se za tu specificnu migraciju uhvatio.
A mislim da si malo licemjeran da tvrdis da su Bosnjaci bili stacionarni svih pet vijekova za vrijeme Turskog carstva. Svi se doseljavali u Bosnu a iz Bosne niko...
Tu su bili ratovi sa Madjarima, sa Austrijancima, svi ti dogadjaji su imali uticaj na kretanja civlnog dijela stanovnistva Bosne...
Znaci ne postoji bosnjacko nacertanije?A za Nacertanije, naravno da je sada kasno da se napisu i hvala Bogu pa je tako, nadam se da stavovi pojedinaca koji bi savrseno odgovarali imaginarnom Bošnjačkom nacionalističkom dokumentu nikada neće otici dalje van glava samoproglašenih intelektualaca bez šire publike i ovakvih foruma. previše Bošnjak ipak voli i Cecu i Daru Bubamaru i Mamića i Dinamo i BM i Zvezde Granda i Farmu da bi to više ikoga zanimalo...
- A1fa
#863 Re: Najbitniji Bosnjak
Kako se Ekrem Jevric izjasnjava, hajmo i njega staviti na glasanjeHavatar wrote:A Cincari , a veliki broj Roma koji se utopio u Srbe, sta je sa Sasima koji su bili u Srbiji u srednjem vijeku i bili su zasluzni za pokretanje rudarastva u Srbiji , sta je sa Bugarima koji su se masovno izjasnjavali kao Srbi zbog pritiska okoline i taj proces i dalje traje , sta je sa pripadnicima svih ostalih naroda od kojih je jedan dio poceo da se izjasnjava kao Srbi iz istog razlogaSve ti je to dokaz da su Srbi iz Srbije u vecoj mjeri mjesavina nego Bosnjaci
- Havatar
#864 Re: Najbitniji Bosnjak
Odgovori na ono sto sam napisao i gdje sam ti naveo kojih sve etnickih grupa koje su se asimilirale u Srbe zbog iste vjere su Srbi u Srbiji mjesavina a sto se tice obrazovanja dovoljno mi je da znam da neznas ko je Orvell i da nikad nisi cuo za njegov roman "1984"A1fa wrote:Kako ces mi ti pobiti tvrdje i cime? Obrazovanje skupljas po wikipediji u pauzama dok su na Farmi reklame..pa svaki drugi ti je komentar na forumu oko desavanja na Farmi, sta se ja imam sa tobom raspravljati?Havatar wrote:kad ti se pobiju sve tvoje tvrdnje umjesto da se dostojanstveno povuces ako ti je vec tesko da priznas da nisi u pravu onda kreces sa napadima i bjezis sa temeLajkuje tip koji ,,stručno'' analizira lik i djelo Ekrema Jevrića, komentarišuči svaki novi švaleraj na Farmi, bez ikakve doze sarkazma, izrugivanja ili podsmjeha![]()
![]()
A1fa
Last edited by Havatar on 10/10/2013 16:40, edited 1 time in total.
- Havatar
#865 Re: Najbitniji Bosnjak
Vidim i dalje nema odgovora na ovoHavatar wrote:A Cincari , a veliki broj Roma koji se utopio u Srbe, sta je sa Sasima koji su bili u Srbiji u srednjem vijeku i bili su zasluzni za pokretanje rudarastva u Srbiji , sta je sa Bugarima koji su se masovno izjasnjavali kao Srbi zbog pritiska okoline i taj proces i dalje traje , sta je sa pripadnicima svih ostalih naroda od kojih je jedan dio poceo da se izjasnjava kao Srbi iz istog razlogaSve ti je to dokaz da su Srbi iz Srbije u vecoj mjeri mjesavina nego Bosnjaci
- Havatar
#866 Re: Najbitniji Bosnjak
judicatio wrote:Znaci da zakljucimo nekoliko stvari, ti kao prvo ne znas koje su etnicke pripadnosti bili muslimani koji su se iz Srbije i Sandzaka doselili u Bosnu u 19. vijeku? Da su bili Srbi i da su se tako osjecali ostali bi u Srbiji, ne? Znaci samo nagadjas...A1fa wrote:Cega mjesavina?? Moras se vise skontati jel pricamo o brojenju krvnih zrnaca ili mijenjanju identiteta i asimiliranju? Ako je neko asimiliran u Srbe na timn prostorima, morao je masovno se doseliti. To u uzoj Srbiji nije bio slucaj. Vlasi su jedini narod koji se utopio kroz pravoslavlje. Muslimani koji su bili tu su protjerani i to je to.
Dalje, cinjenica je da to doseljavanje nije bitnije promijenilo demografsku, odnosno religioznu sliku Bosne, zato ne znam sto si se za tu specificnu migraciju uhvatio.
A mislim da si malo licemjeran da tvrdis da su Bosnjaci bili stacionarni svih pet vijekova za vrijeme Turskog carstva. Svi se doseljavali u Bosnu a iz Bosne niko...![]()
Tu su bili ratovi sa Madjarima, sa Austrijancima, svi ti dogadjaji su imali uticaj na kretanja civlnog dijela stanovnistva Bosne...
Znaci ne postoji bosnjacko nacertanije?A za Nacertanije, naravno da je sada kasno da se napisu i hvala Bogu pa je tako, nadam se da stavovi pojedinaca koji bi savrseno odgovarali imaginarnom Bošnjačkom nacionalističkom dokumentu nikada neće otici dalje van glava samoproglašenih intelektualaca bez šire publike i ovakvih foruma. previše Bošnjak ipak voli i Cecu i Daru Bubamaru i Mamića i Dinamo i BM i Zvezde Granda i Farmu da bi to više ikoga zanimalo...
- A1fa
#867 Re: Najbitniji Bosnjak
Svi vasi argumenti proizlaze iz jedne jedine premise i tu postajete vise smjesni-umrla mu mati ko za sebe kaze da su mu pretci Srbi ili Hrvati. Sta se tu dalje ima raspravljati i nagadjati? Vi cete prihvatiti sve i svasta, samo ne da su Srbi kao i svaki drugi narod prihvatali Islam i da su ih kasnije zbog toga njihovi sunarodnjaci protjerali. I sad imate Irce koji se kolju medjusobno jer su prihvatili 2 razlicita pravca krscanstva, to samo kao ilustracija kakvo je stanje bilo medju Srbima 1860 godine.judicatio wrote:Znaci da zakljucimo nekoliko stvari, ti kao prvo ne znas koje su etnicke pripadnosti bili muslimani koji su se iz Srbije i Sandzaka doselili u Bosnu u 19. vijeku? Da su bili Srbi i da su se tako osjecali ostali bi u Srbiji, ne? Znaci samo nagadjas...A1fa wrote:Cega mjesavina?? Moras se vise skontati jel pricamo o brojenju krvnih zrnaca ili mijenjanju identiteta i asimiliranju? Ako je neko asimiliran u Srbe na timn prostorima, morao je masovno se doseliti. To u uzoj Srbiji nije bio slucaj. Vlasi su jedini narod koji se utopio kroz pravoslavlje. Muslimani koji su bili tu su protjerani i to je to.
A mislim da si malo licemjeran da tvrdis da su Bosnjaci bili stacionarni svih pet vijekova za vrijeme Turskog carstva. Svi se doseljavali u Bosnu a iz Bosne niko...![]()
Da su Bošnjaci na vakat imali svoje Načertanije, ne bi se tek 1993 izborili za svoje nacionalno ime.
- Havatar
#868 Re: Najbitniji Bosnjak
Kulin ban nije bio krvolok i najbolji dokaz za to je sto ga se i danas ljudi sjecaju po dobru i zato je do danas ostala ona "od Kulina bana i dobrija dana" a i tad kao i sad i kao i uvijek je imalo vladara koji su vladali despotski i onih koji su vladali pravedno i donosili onim teritorijama kojima su vladali prosperitet.cyprus wrote:
Pa baš zato, da izrazim čuđenje kako se neko može ponositi bilo čim iz jednog tako poganog i mračnog doba, kao što je srednji vijek i slaviti raznorazne krvoloke, bandite, psihopate i feudalce koji su sebi davali različite titule...
Last edited by Havatar on 10/10/2013 16:28, edited 1 time in total.
- judicatio
#869 Re: Najbitniji Bosnjak
Mozes da se pretvaras koliko hoces ali ti Bosnjak nisi. Ja i ti mislim da nemamo puno zajednickog.A1fa wrote:Svi vasi argumenti proizlaze iz jedne jedine premise i tu postajete vise smjesni-umrla mu mati ko za sebe kaze da su mu pretci Srbi ili Hrvati. Sta se tu dalje ima raspravljati i nagadjati? Vi cete prihvatiti sve i svasta, samo ne da su Srbi kao i svaki drugi narod prihvatali Islam i da su ih kasnije zbog toga njihovi sunarodnjaci protjerali. I sad imate Irce koji se kolju medjusobno jer su prihvatili 2 razlicita pravca krscanstva, to samo kao ilustracija kakvo je stanje bilo medju Srbima 1860 godine.
Da su Bošnjaci na vakat imali svoje Načertanije, ne bi se tek 1993 izborili za svoje nacionalno ime.
Tu cetnicko-ustasku pricu o "porijeklu" Bosnjaka prosipaj u krugu fasista... sa nama samo gubis vrijeme.
Kada genetska istrazivanja ukazu da od danasnjih Srba ni njih 20% nema direktnu krvu vezu sa originalnim srpskim plemenom koje je naselilo Balkan prije 1300 godina ti dodjes ovdje i pricas o nekim "Srbima muslimanima"... zaboravljas da su "Srbi" kulturoloska kategorija a ne "genetska".
I ko sto rekoh mnogo je vise Srba koji imaju bosnjacko porijeklo nego vice-versa. I dan danas se pravoslavci iz Bosne iseljavaju za "majcicu" Srbiju...
- A1fa
#870 Re: Najbitniji Bosnjak
Naravno da nemamo nista zajednicko, nedo Bog da imamo...judicatio wrote:Mozes da se pretvaras koliko hoces ali ti Bosnjak nisi. Ja i ti mislim da nemamo puno zajednickog.A1fa wrote:Svi vasi argumenti proizlaze iz jedne jedine premise i tu postajete vise smjesni-umrla mu mati ko za sebe kaze da su mu pretci Srbi ili Hrvati. Sta se tu dalje ima raspravljati i nagadjati? Vi cete prihvatiti sve i svasta, samo ne da su Srbi kao i svaki drugi narod prihvatali Islam i da su ih kasnije zbog toga njihovi sunarodnjaci protjerali. I sad imate Irce koji se kolju medjusobno jer su prihvatili 2 razlicita pravca krscanstva, to samo kao ilustracija kakvo je stanje bilo medju Srbima 1860 godine.
Tu cetnicko-ustasku pricu o "porijeklu" Bosnjaka prosipaj u krugu fasista... sa nam samo gubis vrijeme.
Kada genetska istrazivanja ukazu da od danasnjih Srba ni njih 20% nema direktnu krvu vezu sa originalnim srpskim plemenom koje je naselilo Balkan prije 1300 godina ti dodjes ovdje i pricas o nekim "Srbima muslimanima"... zaboravljas da su "Srbi" kulturoloska kategorija a ne "genetska".
I ko sto rekoh mnogo je vise Srba koji imaju bosnjacko porijeklo nego vice-versa. I da danas se pravoslavci iz Bosne iseljavaju za "majcicu" Srbiju...
Bošnjaci su blago nama jedino rasno čisto pleme koje se naselilo ovdje jedno heftu prije Srba i Hrvata. U stilu Rocco Sinfredija potamanise sve Ilirskih hanuma sto su zatekli i one od tad rađaju samo naše Gazije. Beč nije pao samo jer je Sulejmanu bilo žao da nas prve pusti da navalimo.
Preskačuči vijekove, lupajuči procentom današnjih ,,pravih'' Srba zaboravljajuči da pričamo o promjeni vjere od prije 500 godina kada je taj procenat bio daleko veći, samo sebi uskačeš u usta. Po toj logici i uzimajuči u obzir pravilo prve bračne noći i za koga je ono važilo, vrlo je moguće da bi kod Bakira i Sulejmana Tihića pronašao znatno veći broj tih tvojih originalnih krvnih zrnaca
- judicatio
#871 Re: Najbitniji Bosnjak
I prije pet vijekova je isti procenat bio, jer su starosjedioci na Balkanu u velikom dijelu vec bili slavenizirani i prije dolaska Turaka.A1fa wrote:Naravno da nemamo nista zajednicko, nedo Bog da imamo...
Bošnjaci su blago nama jedino rasno čisto pleme koje se naselilo ovdje jedno heftu prije Srba i Hrvata. U stilu Rocco Sinfredija potamanise sve Ilirskih hanuma sto su zatekli i one od tad rađaju samo naše Gazije. Beč nije pao samo jer je Sulejmanu bilo žao da nas prve pusti da navalimo.
Preskačuči vijekove, lupajuči procentom današnjih ,,pravih'' Srba zaboravljajuči da pričamo o promjeni vjere od prije 500 godina kada je taj procenat bio daleko veći, samo sebi uskačeš u usta. Po toj logici i uzimajuči u obzir pravilo prve bračne noći i za koga je ono važilo, vrlo je moguće da bi kod Bakira i Sulejmana Tihića pronašao znatno veći broj tih tvojih originalnih krvnih zrnaca![]()
A ja ne znam koliko puta tebi treba da se ponovi da su Srbi kao i drugi narodi kulturoloska kategorija a ne genetska?
Znaci ti "Srbi muslimani" nikad nisu postojali, kontas? Da bi bio Srbin moras biti pripadnik SPC-a, pricati srpski jezik i to je sve. "Porijeklo" je tu potpuno nebitno, jer da jeste danas ne bi bilo ni dva miliona Srba na Balkanu.
- Gojeni H
#872 Re: Najbitniji Bosnjak
Vrati se pornjavi ... mnogo ti bolje ide od ove cetnicke propagande.A1fa wrote:U stilu Rocco Sinfredija potamanise sve Ilirskih hanuma ...judicatio wrote: Mozes da se pretvaras koliko hoces ali ti Bosnjak nisi. Ja i ti mislim da nemamo puno zajednickog.
Tu cetnicko-ustasku pricu o "porijeklu" Bosnjaka prosipaj u krugu fasista... sa nam samo gubis vrijeme.
I ko sto rekoh mnogo je vise Srba koji imaju bosnjacko porijeklo nego vice-versa. I da danas se pravoslavci iz Bosne iseljavaju za "majcicu" Srbiju...
Ali znas sta kazu da ko plaho majmuna mlati, da bio mogao oslijepiti.
- A1fa
#873 Re: Najbitniji Bosnjak
Nikad od vas dvojice nisam dobio odgovor, sta su po vama zejd dukmenic i hamza Ražnatović. Bez konkretnog odgovora u dalje rasprave nema potrebe ulaziti.judicatio wrote:I prije pet vijekova je isti procenat bio, jer su starosjedioci na Balkanu u velikom dijelu vec bili slavenizirani i prije dolaska Turaka.A1fa wrote:Naravno da nemamo nista zajednicko, nedo Bog da imamo...
Bošnjaci su blago nama jedino rasoe koje se naselilo ovdje jedno heftu prije Srba i Hrvata. U stilu Rocco Sinfredija potamanise sve Ilirskih hanuma sto su zatekli i one od tad rađaju samo naše Gazije. Beč nije pao samo jer je Sulejmanu bilo žao da nas prve pusti da navalimo.
Preskačuči vijekove, lupajuči procentom današnjih ,,pravih'' Srba zaboravljajuči da pričamo o promjeni vjere od prije 500 godina kada je taj procenat bio daleko veći, samo sebi uskačeš u usta. Po toj logici i uzimajuči u obzir pravilo prve bračne noći i za koga je ono važilo, vrlo je moguće da bi kod Bakira i Sulejmana Tihića pronašao znatno veći broj tih tvojih originalnih krvnih zrnaca![]()
A ja ne znam koliko puta tebi treba da se ponovi da su Srbi kao i drugi narodi kulturoloska kategorija a ne genetska?
Znaci ti "Srbi muslimani" nikad nisu postojali, kontas? Da bi bio Srbin moras biti pripadnik SPC-a, pricati srpski jezik i to je sve. "Porijeklo" je tu potpuno nebitno, jer da jeste danas ne bi bilo ni dva miliona Srba na Balkanu.
-
theTruePath
#874 Re: Najbitniji Bosnjak
Vratimo se temi
Trenutno broj 1,po broju glasova:

Trenutno broj 1,po broju glasova:

- NIN
#875 Re: Najbitniji Bosnjak
Pripazit cete na pisanje ako zelite da tema traje.