Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- insaneinthebrain
#851 Re: Unicredit banka, all about
ja danas da provjerim otislo u minus a nikakvog prometa, mrs stoko lopovska. odjaviti ih sto prije 
-
didzej1602
#852 Re: Unicredit banka, all about
zna li neko proceduru ako se zaboravi pin? brat ima studentsku karticu koju nije koristio stoljece a sad mu treba zbog neke stipendije.
mora li se otici u poslovnicu gdje je otvoren racun ili moze bilo koju? placa li se sta novi pin?
mora li se otici u poslovnicu gdje je otvoren racun ili moze bilo koju? placa li se sta novi pin?
-
Drinski
#853 Re: Unicredit banka, all about
Ma kod njih se sve placa. Pa imam orocenu stednju i vele morate otvoriti i avista tekuci zbog te stednje. Mora iako se radi o autom.obnovi depozita. Ok. Sad mi naplacuju odrzavanje tog racuna. Platim 72 Km to odrzavanje a zaradim na kamati 4 stoje. Eto ti.
- _Reds_
#854 Re: Unicredit banka, all about
Pa bolje uzimi onja paket od 6Km, mislim da u njemu imas to sve.Drinski wrote:Ma kod njih se sve placa. Pa imam orocenu stednju i vele morate otvoriti i avista tekuci zbog te stednje. Mora iako se radi o autom.obnovi depozita. Ok. Sad mi naplacuju odrzavanje tog racuna. Platim 72 Km to odrzavanje a zaradim na kamati 4 stoje. Eto ti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#855 Re: Unicredit banka, all about
ja sam imao štednu pa sam zatvorio
-
Drinski
#856 Re: Unicredit banka, all about
meni ne treba tamo tekući, ja samo hocu da oročim depozit._Reds_ wrote:Pa bolje uzimi onja paket od 6Km, mislim da u njemu imas to sve.Drinski wrote:Ma kod njih se sve placa. Pa imam orocenu stednju i vele morate otvoriti i avista tekuci zbog te stednje. Mora iako se radi o autom.obnovi depozita. Ok. Sad mi naplacuju odrzavanje tog racuna. Platim 72 Km to odrzavanje a zaradim na kamati 4 stoje. Eto ti.
-
Android Knego
#857 Re: Unicredit banka, all about
nije tacno da se sve placa(lo). nekidan mi dosla obavijest da mi je racun neaktivan godinu dana, tj. nije na njemu bilo nikakvih transakcija. i javili mi da uvode placanje pa ako zelim zadrzati racun da znam da ubuduce nece biti dzabalesku. tih godinu dana mi stvarno nisu nista naplatili. u drugim bankama nije bilo tako, u istom periodu...Drinski wrote:Ma kod njih se sve placa. Pa imam orocenu stednju i vele morate otvoriti i avista tekuci zbog te stednje. Mora iako se radi o autom.obnovi depozita. Ok. Sad mi naplacuju odrzavanje tog racuna. Platim 72 Km to odrzavanje a zaradim na kamati 4 stoje. Eto ti.
- _Reds_
#858 Re: Unicredit banka, all about
Ima li kod prima kakav novac preko paypala.
Nevjerovatno, ali ovi iz UCB ni nakon deset dana mi nisu u stanjnu proknjizi uplatu sa paypala od 01.03., tj. automatsko povlacenje.
Nevjerovatno, ali ovi iz UCB ni nakon deset dana mi nisu u stanjnu proknjizi uplatu sa paypala od 01.03., tj. automatsko povlacenje.
- Filter
#859 Re: Unicredit banka, all about
_Reds_ wrote:Ima li kod prima kakav novac preko paypala.
nesto raja ima problema sa tim...
procitaj ovdje mozda nadjes koju pametnu http://forum.klix.ba/paypal-u-bosni-i-h ... s4000.html
-
Drinski
#860 Re: Unicredit banka, all about
pojma nema kako je bilo u drugim bankama, a to ne znaci da Unicredit (ili bilo ko drugi) treba naplaćivati, ja razmisljam da zatvorim potpuno i depozit i račun. oni meni trebaju da plate sto kod njih drzim pare (jer ipak oni zarađuju na tim plasmanima pa ne rade dzabe), a ne da mi daju prvo nisku kamatu za oročeni depozit a onda naplate i odrzavanje računa (koji mora biti otvoren zbog tog depozita).Android Knego wrote:nije tacno da se sve placa(lo). nekidan mi dosla obavijest da mi je racun neaktivan godinu dana, tj. nije na njemu bilo nikakvih transakcija. i javili mi da uvode placanje pa ako zelim zadrzati racun da znam da ubuduce nece biti dzabalesku. tih godinu dana mi stvarno nisu nista naplatili. u drugim bankama nije bilo tako, u istom periodu...Drinski wrote:Ma kod njih se sve placa. Pa imam orocenu stednju i vele morate otvoriti i avista tekuci zbog te stednje. Mora iako se radi o autom.obnovi depozita. Ok. Sad mi naplacuju odrzavanje tog racuna. Platim 72 Km to odrzavanje a zaradim na kamati 4 stoje. Eto ti.
- hakazvaka
#861 Re: Unicredit banka, all about
nisu radile paypal auto withdrawal ovaj mjesec, ni meni nije povuklo samo. morao sam ici rucni withdraw, i leglo je nakon 2 dana bukvalnoFilter wrote:_Reds_ wrote:Ima li kod prima kakav novac preko paypala.
nesto raja ima problema sa tim...
procitaj ovdje mozda nadjes koju pametnu http://forum.klix.ba/paypal-u-bosni-i-h ... s4000.html
-
Android Knego
#862 Re: Unicredit banka, all about
ne znam da sad kod nas ima banka koja mjesecno ne naplacuje samo postojanje racuna. iako nema logike da naplacuju troskove vodjenja racuna posto su izvode uglavnom prebacili na slanje mejlom umjesto postom, a i ostali poslovi su automatizovani, tako da ne znam koju vrstu rada uopste naplacuju. ali, opet kazem, UC banka je bila vrlo korektna u vezi toga. mada sad kod njih vise nemam racun red je da ovo kazem...Drinski wrote:pojma nema kako je bilo u drugim bankama, a to ne znaci da Unicredit (ili bilo ko drugi) treba naplaćivati, ja razmisljam da zatvorim potpuno i depozit i račun. oni meni trebaju da plate sto kod njih drzim pare (jer ipak oni zarađuju na tim plasmanima pa ne rade dzabe), a ne da mi daju prvo nisku kamatu za oročeni depozit a onda naplate i odrzavanje računa (koji mora biti otvoren zbog tog depozita).Android Knego wrote:nije tacno da se sve placa(lo). nekidan mi dosla obavijest da mi je racun neaktivan godinu dana, tj. nije na njemu bilo nikakvih transakcija. i javili mi da uvode placanje pa ako zelim zadrzati racun da znam da ubuduce nece biti dzabalesku. tih godinu dana mi stvarno nisu nista naplatili. u drugim bankama nije bilo tako, u istom periodu...Drinski wrote:Ma kod njih se sve placa. Pa imam orocenu stednju i vele morate otvoriti i avista tekuci zbog te stednje. Mora iako se radi o autom.obnovi depozita. Ok. Sad mi naplacuju odrzavanje tog racuna. Platim 72 Km to odrzavanje a zaradim na kamati 4 stoje. Eto ti.
-
kakavdanakneiskustvu
#863 Re: Unicredit banka, all about
je li broj tekuceg racuna napisan i na kartici tekuceg racuna,trebaju mi pare biti uplaćene a ne ide mi se do banke?
- perfect_guy
#864 Re: Unicredit banka, all about
ispod imena, 11 cifara, sa četvorkom počinjekakavdanakneiskustvu wrote:je li broj tekuceg racuna napisan i na kartici tekuceg racuna,trebaju mi pare biti uplaćene a ne ide mi se do banke?
-
kakavdanakneiskustvu
#865 Re: Unicredit banka, all about
perfect_guy wrote:ispod imena, 11 cifara, sa četvorkom počinjekakavdanakneiskustvu wrote:je li broj tekuceg racuna napisan i na kartici tekuceg racuna,trebaju mi pare biti uplaćene a ne ide mi se do banke?
znaci taj broj trebam poslati osobi koja ce mi uplatiti novac?
-
kakavdanakneiskustvu
#866 Re: Unicredit banka, all about
.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 14/03/2016 11:32, edited 1 time in total.
- perfect_guy
#867 Re: Unicredit banka, all about
tako jekakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#868 Re: Unicredit banka, all about
hvalaperfect_guy wrote:tako jekakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#869 Re: Unicredit banka, all about
udjem maloprije u racun preko m -ba,kad tamo pise da od prije desetak dana imam debitg mastercard karticu,a nisam trazio tu karticu,kako se ona koristi,da li da to odjavim?
- perfect_guy
#870 Re: Unicredit banka, all about
meni je raifeisen pola godine prije redovne zamjene umjesto maestra dao mastercard - kažu zamjena za čip karticekakavdanakneiskustvu wrote:udjem maloprije u racun preko m -ba,kad tamo pise da od prije desetak dana imam debitg mastercard karticu,a nisam trazio tu karticu,kako se ona koristi,da li da to odjavim?
-
kakavdanakneiskustvu
#871 Re: Unicredit banka, all about
perfect_guy wrote:meni je raifeisen pola godine prije redovne zamjene umjesto maestra dao mastercard - kažu zamjena za čip karticekakavdanakneiskustvu wrote:udjem maloprije u racun preko m -ba,kad tamo pise da od prije desetak dana imam debitg mastercard karticu,a nisam trazio tu karticu,kako se ona koristi,da li da to odjavim?
izgleda da je i u unicredit nesto slicno
- All Apologies
#872 Re: Unicredit banka, all about
kakavdanakneiskustvu wrote:hvalaperfect_guy wrote:tako jekakavdanakneiskustvu wrote:
Meni u unicredit banci nije tako. Isto tako neko mi je trebao nesto platiti preko racuna i ja poslala brojeve s kartice i kaze ne moze, rekli u banci da taj broj znaci nesto drugo, zaboravila sam sta. Uglavnom, moj transkacijski broj dobila sam tek kad sam nazvala banku. Nije ni slican broju napisanom na kartici.
Mislila sam da je u svakoj banci tako dok i prijateljici nije isto zatrebalo. Ona u sparkasse bila i nazvala ih radi toga kad oni njoj rekli -pa to je broj na kartici
Tako da bolje s bankom provjeri prije nego sto das podatke
-
kakavdanakneiskustvu
#873 Re: Unicredit banka, all about
u redu je,vec je uradjeno,na kartici je broj tekuceg racuna
-
StupskaBitanga
#874 Re: Unicredit banka, all about
Ovi bas smanjuju broj poslovnica
Vidio sam da su i na Otoci u neboderu zatvorili poslovnicu
Vidio sam da su i na Otoci u neboderu zatvorili poslovnicu
- Truba