Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
Dr Baltazar

#851 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

jao_situacije wrote:
Dr Baltazar wrote:
jao_situacije wrote:ograditi ilidžu nekakvim zidom od 15 metara staviti kapiju kod domova
pustit ih nek se potruju i nek unište vodenu zonu kad im nestane pitke vode samo ih zatvoriti i gledati thirst games sa tribina

ko Him jebe mater glasaju za seoskog lolu i kabadahiju koji im uništava sve
bujrum.
samo im zabraniti ulazak prema centru.
Najsmješnije je što mi živimo na Ilidži, a rentamo stanove tim velikim građanima Sarajeva tzv. Sarajlijama, uzvišenom narodu. Al redovni ste u plaćanju kirije, nema šta. I da, nisu došli moji poslije rata ovdje nego mnogo ranije (20+ god).

Kako ne volim taj animozitet koji je prisutan prema ljudima koji žive na Ilidži, a veliki dio njih živi 2x bolje nego velikograđani koji su se skuckali u 55 kvadrata :lol: :lol: Pa imaju dnevni boravak, kuhinju i wc, ali neka on živi u Centru ili Starom Gradu. :D
sinko moj ti meni ništa ne iznajmljuješ
a taj šupačko papanski ton prosipaj u pripizdini iz koje si došao prije 20+ godina, i sa svojim doktorom u opšćini
Hoćeš li isto reći za ton ako se preselim u neki od stanova :lol: ? Pa ne može neko sa lokacijom Centar tako pričati, zar ne ? :-D

Ti si jedan od onih koje ja spominjem ovdje i većina ih je takva jer znam kako se reaguje na ljude koji su došli u Sarajevo ili u okolinu Sarajeva nakon, a i prije rata. A siguran sam da ih ima koji nisu ništa manje uzorni od tih koji su rođeni u ovom gradu.
kolegione

#852 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by kolegione »

Dr Baltazar wrote:
:thumbup:

Razumijem ja koja je tema. Pa Budnjo koji sad ima hotele i šta sve ne je prije rata bio električar. Naravno, u ratu imao veze sa novcem koji je bio namijenjen za pomoć ljudima i slučajno sad ima hotele :-D Ali takvih ima svugdje. I u SG imaš starosjedioca koji su rat dobro iskoristii. Ja sam se više fokusirao na taj animozitet prema običnim ljudima sa Ilidže.

I teško je ovdje dosta stvari regulisati jer ko bi se od vas, da je načelnik ili bilo kakva funkcija jača, zakačio sa gazdom hotela Hollywood (koji ima neplaćenih računa za vodu više nego cijeli grad zajedno) ili pomenutog kafića i uredno im naplatio sve kad nakon toga moraš strepiti hoće li ti dijete primiti metak na ulici od istoga. Zato kažem da nije baš sve tako jednostavno i da tu Memić ne može tek tako postupati, kad država na mnogo većem nivou od njega nije uređena (tačnije jest, ali se ne sprovodi ta uređenost).
Ma ko ima animozitet prema ljudima zbog toga gdje živi kako se zove bez da je razmijenio više od 10 rečenica sa istim a ima više od 17 godina to i nije baš neki čovjek, po mom mišljenju...
Jašta nego ima, ih ovi u Centru i SG su bolje prošli, mislim ta naša nova elita :)
A dobro to što braniš načelnika u principu to je tvoja političko ili bilo koje drugo uvjerenje i ja sam skontao da se to ne mijenja tako lako pa više volim da poštujem nego da o tome diskutujem.
Vi birate sebi, ako je vama najbolji i meni je :)
jao_situacije

#853 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

Dr Baltazar wrote:
Ti si jedan od onih koje ja spominjem ovdje i većina ih je takva jer znam kako se reaguje na ljude koji su došli u Sarajevo ili u okolinu Sarajeva nakon, a i prije rata. A siguran sam da ih ima koji nisu ništa manje uzorni od tih koji su rođeni u ovom gradu.
ti si jedan običan papak koji podržava čobana kabadahiju i seoskog lolu doktora i još si se upalio ko kutanjak kad smo ti počeli prozivati doktora koji te je najvjerovatnije i doveo u sarajevo

da se razumijemo ja nemam pojma ko si ti i nisam ti se obratio nego ti meni braneći kabadahiju i još si pritom bezobrazan
moj zaključak je da si isti ako ne i gori od "doktora"

a kad si već kurčevit oko para odoh ti ja na plažu a ti vidi imaš li sitno za termi kod saljaaa

ugodan dan
Dr Baltazar

#854 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

kolegione wrote:
Dr Baltazar wrote:
:thumbup:

Razumijem ja koja je tema. Pa Budnjo koji sad ima hotele i šta sve ne je prije rata bio električar. Naravno, u ratu imao veze sa novcem koji je bio namijenjen za pomoć ljudima i slučajno sad ima hotele :-D Ali takvih ima svugdje. I u SG imaš starosjedioca koji su rat dobro iskoristii. Ja sam se više fokusirao na taj animozitet prema običnim ljudima sa Ilidže.

I teško je ovdje dosta stvari regulisati jer ko bi se od vas, da je načelnik ili bilo kakva funkcija jača, zakačio sa gazdom hotela Hollywood (koji ima neplaćenih računa za vodu više nego cijeli grad zajedno) ili pomenutog kafića i uredno im naplatio sve kad nakon toga moraš strepiti hoće li ti dijete primiti metak na ulici od istoga. Zato kažem da nije baš sve tako jednostavno i da tu Memić ne može tek tako postupati, kad država na mnogo većem nivou od njega nije uređena (tačnije jest, ali se ne sprovodi ta uređenost).
A dobro to što braniš načelnika u principu to je tvoja političko ili bilo koje drugo uvjerenje i ja sam skontao da se to ne mijenja tako lako pa više volim da poštujem nego da o tome diskutujem.
Vi birate sebi, ako je vama najbolji i meni je :)
Ja sam iskreno priželjkivao da će SDA kandidovati nekog drugog za načelnika jer je ovaj trenutni, za kojeg govorite da ga branim, imao dosta mahana za ovo mandata koliko je ovdje. Međutim, kad pogledam listu ostalih kandidata i prije svega njihov izbor za OV vidim da je Memić opet najbolji od ponuđenih. Opet za OV neću glasati prema političkom uvjerenju da to striktno bude SDA, već će glas dobiti ljudi za koje smatram da to zaslužuju pa makar bili iz KPJ :D

A i činjenica je da on dobija izbore ovdje.

@jao situacije

Bio ja na plaži i to 15 dana kad je bila sezona i vrhunac. Sad idu ovi iz Centra što se krpe za par dana na moru :lol:

Svaki tvoj post je + na moje postove o čemu sam pričao. Pogledaj svoj vokabular i to je to.

E jest on me je doveo :lol: :lol:
jao_situacije

#855 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

Dr Baltazar wrote: Ja sam iskreno priželjkivao da će SDA kandidovati nekog drugog za načelnika jer je ovaj trenutni, za kojeg govorite da ga branim, imao dosta mahana za ovo mandata koliko je ovdje. Međutim, kad pogledam listu ostalih kandidata i prije svega njihov izbor za OV vidim da je Memić opet najbolji od ponuđenih. Opet za OV neću glasati prema političkom uvjerenju da to striktno bude SDA, već će glas dobiti ljudi za koje smatram da to zaslužuju pa makar bili iz KPJ :D

@jao situacije

Bio ja na plaži i to 15 dana kad je bila sezona i vrhunac. Sad idu ovi iz Centra što se krpe za par dana na moru :lol:

Svaki tvoj post je + na moje postove o čemu sam pričao. Pogledaj svoj vokabular i to je to.

ti baš uvjeren da si bogat a da sam ja siromašan :mrgreen:
Dr Baltazar

#856 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Zar nisi na plaži ? Ja kad sam bio nisam imao vremena za klix :run: :lol:

A ovdje ti o parama niko ne priča samo ti pokušavam dokazati da nije sve tako ovdje kao što si ti zacrtao u svojoj glavi. Ovdje se spominje Budnjo, a u SG takvih ima na desetine koji za razliku od Budnje će vrlo lahko i posegnuti za pasom.
Last edited by Dr Baltazar on 27/08/2016 13:28, edited 1 time in total.
jao_situacije

#857 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

Dr Baltazar wrote:Zar nisi na plaži ? Ja kad sam bio nisam imao vremena za klix :run: :lol:
kuća u hvaru ja ovdje obitavam mjesecima :kiss:
ja to lagano ne žuri mi se nigdje
al jbg ne mogu svi kao ti 15 dana u vrhu sezone neko mora imati i kuću na moru :mrgreen:
Dr Baltazar

#858 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

jao_situacije wrote:
Dr Baltazar wrote:Zar nisi na plaži ? Ja kad sam bio nisam imao vremena za klix :run: :lol:
kuća u hvaru ja ovdje obitavam mjesecima :kiss:
ja to lagano ne žuri mi se nigdje
al jbg ne mogu svi kao ti 15 dana u vrhu sezone neko mora imati i kuću na moru :mrgreen:
Meni to ne predstavlja zadovoljstvo kao da svakog prvog prođem i uzmem kiriju Sarajlijama :-D
jao_situacije

#859 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

A ovdje ti o parama niko ne priča samo ti pokušavam dokazati da nije sve tako ovdje kao što si ti zacrtao u svojoj glavi. Ovdje se spominje Budnjo, a u SG takvih ima na desetine koji za razliku od Budnje će vrlo lahko i posegnuti za pasom.
ma boli me kurac za budnjom on nije načelnik
ti jedini i pišeš o parama glumiš elitu nekakvu kurčiš se ti si kao nešto, ti se pišaš po nama iz centra a živiš 15 metara od igmana
mene ispituješ što sam ja kući a nisam na plaži

obični jado kao i seoska kabadahija načelnik, da te sad nastavim provocirati počeo bi prijetiti i pozivati na obračune
zapamti ti si u ovom gradu gost tako se trebaš i ponašati
te svoje seljakluke prosipaj u svom selu kad budeš išao na koridu sa doktorom
Dr Baltazar

#860 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

jao_situacije wrote:

ma boli me kurac za budnjom on nije načelnik
ti jedini i pišeš o parama glumiš elitu nekakvu kurčiš se ti si kao nešto, ti se pišaš po nama iz centra a živiš 15 metara od igmana
mene ispituješ što sam ja kući a nisam na plaži

obični jado kao i seoska kabadahija načelnik, da te sad nastavim provocirati počeo bi prijetiti i pozivati na obračune
zapamti ti si u ovom gradu gost tako se trebaš i ponašati
te svoje seljakluke prosipaj u svom selu kad budeš išao na koridu sa doktorom
:lol: :mrgreen:

Ipak je neko drugi ovdje isprovociran, meni se čini. Pa de nam reci jesi li izganjao da ti piše 55 kvadrata u stanu, a živiš u stvarnih 47 :-D ?

Čuj gost :lol: :lol: Pa gosti ti grad onda drže (valjda si ti naš gost jer ste u manjini), al ne žalimo se. Kad tebe vidim, bude mi i drago što nisam rođen u ovom gradu i u ovoj državi uopće. Al uživaj ti u centru, mi vile zidamo ispod Igmana :lol:
kolegione

#861 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by kolegione »

Dr Baltazar wrote: Ja sam iskreno priželjkivao da će SDA kandidovati nekog drugog za načelnika jer je ovaj trenutni, za kojeg govorite da ga branim, imao dosta mahana za ovo mandata koliko je ovdje. Međutim, kad pogledam listu ostalih kandidata i prije svega njihov izbor za OV vidim da je Memić opet najbolji od ponuđenih. Opet za OV neću glasati prema političkom uvjerenju da to striktno bude SDA, već će glas dobiti ljudi za koje smatram da to zaslužuju pa makar bili iz KPJ :D

@jao situacije

Naravno da će pobijediti i neka će ja to volim, želim da se završi cirkus, pa do tad sa 2 programska jezika 2 strana jezika , 10 godina iskustva u internacionalnim kompanijama dva magisterija, svakako ne planiram da me Memić vodi u rat i njemu slični a vani neću čistiti hale, (nikada mi neće biti lijepo kao ovdje, ali ću svakako imati više novca)
A vi nastavite tako kako ste krenuli ja vas podržavam :)
Dr Baltazar

#862 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

I tebi magisteriji udarili u režnjeve cerebruma. Ko da nastavi ? Nit sam član njegove stranke nit imam kakve veze sa Memićem. Ali očito džaba nekima pisati. Golfista se javio ovdje, čovjek je očito upućeniji nego svi mi ovdje i nakon 2 posta počela su vrijeđanja na njegov račun. I čovjek napustio temu, ovdje se mnogi pojeli :lol:
kolegione

#863 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by kolegione »

Dr Baltazar wrote:I tebi magisteriji udarili u režnjeve cerebruma. Ko da nastavi ? Nit sam član njegove stranke nit imam kakve veze sa Memićem. Ali očito džaba nekima pisati. Golfista se javio ovdje, čovjek je očito upućeniji nego svi mi ovdje i nakon 2 posta počela su vrijeđanja na njegov račun. I čovjek napustio temu, ovdje se mnogi pojeli :lol:
Ma ta stranka je problem ali ne krucijalni, nisu ni oni došli sa marsa, oni su tu došli zato što smo im mi/vi dali legitimitet nisu oni to zaposjeli tek tako, vama bacaju mrvice sa kojima ste zadovoljni.
Kao npr on ima 400 eura a ja 800 eura, jesmo Hina zajebali, a ni oni ni vi ni ja nemamo ništa kako ljudi žive, ali who cares, bitno je biti glavni u selu neg za*nji u gradu :)
Samo nastavite, a nemam pojma ni šta je loše biti član SDA niti njihov simpatizer to je puno finije i realnije nego meni reći mrtvo hladno da nema i ne postoji na Ilidži pametniji/obrazovaniji/sposovniji čovjek od onog glupana, i primitivca.
A u konačnici ako je to tako onda smo ga svakako popušili na svim levelima i ti i ja :)

P.S. Ma nije bitno obrazovanje, ovdje svakako niti mi je stalo da to potenciram nego kako sad stvari stoje vakat ići odavde, pa mi pade na pamet da nije loše što sam se školovao :)
Bradafilozof

#864 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

jao_situacije wrote:
Dr Baltazar wrote:
ti si jedan običan papak koji podržava čobana kabadahiju i seoskog lolu doktora i još si se upalio ko kutanjak kad smo ti počeli prozivati doktora koji te je najvjerovatnije i doveo u sarajevo

da se razumijemo ja nemam pojma ko si ti i nisam ti se obratio nego ti meni braneći kabadahiju i još si pritom bezobrazan
moj zaključak je da si isti ako ne i gori od "doktora"

a kad si već kurčevit oko para odoh ti ja na plažu a ti vidi imaš li sitno za termi kod saljaaa

ugodan dan
potpis
Dr Baltazar

#865 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

+1 :lol:

Nikad sa većim merakom neću zaokružiti Memića. Nešto sam se kao dvoumio da li da ne glasam uopće, ali kad vidim ko sve priča protiv njega ima moj glas :-D
kolegione

#866 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by kolegione »

Dr Baltazar wrote:+1 :lol:

Nikad sa većim merakom neću zaokružiti Memića. Nešto sam se kao dvoumio da li da ne glasam uopće, ali kad vidim ko sve priča protiv njega ima moj glas :-D
Što se pravdaš, i na kraju krajeva, to je tvoje demokratsko pravo da glasaš za koga želiš niko te nije ugrozio, glasaj dobar je Memić i meni je cool, nešto kao Dodik ima onu zdravu seljačku logiku.
A i šta ti oni pričaju, oni da su pametni bili bi ko Memić a ne ovdje naprđivali
hahahahaahahahahahahahahhaha
lijepa u dusi

#867 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Dok se vi svadjate koji ima vise, zena pretura po kontejneru trazeci karton za prodat da bi jela danas.
Droog

#868 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Droog »

kolegione wrote:

Što se pravdaš, i na kraju krajeva, to je tvoje demokratsko pravo da glasaš za koga želiš niko te nije ugrozio, glasaj dobar je Memić i meni je cool, nešto kao Dodik ima onu zdravu seljačku logiku.
A i šta ti oni pričaju, oni da su pametni bili bi ko Memić a ne ovdje naprđivali
hahahahaahahahahahahahahhaha

:shock:

:mrgreen:
Bradafilozof

#869 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

lijepa u dusi wrote:Dok se vi svadjate koji ima vise, zena pretura po kontejneru trazeci karton za prodat da bi jela danas.
Nek se obrati memicu. Siguran sam da ce pronaci za nju neki zaostali kalaš i pokoji ćorak. Pa nek to proda.
lijepa u dusi

#870 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Bradafilozof wrote:
lijepa u dusi wrote:Dok se vi svadjate koji ima vise, zena pretura po kontejneru trazeci karton za prodat da bi jela danas.
Nek se obrati memicu. Siguran sam da ce pronaci za nju neki zaostali kalaš i pokoji ćorak. Pa nek to proda.
Cekaj dok dodje na red od njegove famElije
Naslovnica

#871 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Dabogda vam Memić bio doživotni načelnik a i vi s njim do kraja života bili na Ilidži i glasali za njega.
8-)
jao_situacije

#872 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

how cute
nisi se ti ništa dvoumio sinko moj, ti da dobiješ moždani noć uoči izbora morao bi ujutro na biralište da zaokružiš
garant vas postroji doktor pa vam šamare dijeli ako zakasnite na biralište

nego paraziti, niko da odgovori tresu li mu se gaće još uvijek i jel se pripremio da ga centrala vrati odakle je i došao :zoka:
Dr Baltazar

#873 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

jao_situacije wrote:

how cute
nisi se ti ništa dvoumio sinko moj, ti da dobiješ moždani noć uoči izbora morao bi ujutro na biralište da zaokružiš
garant vas postroji doktor pa vam šamare dijeli ako zakasnite na biralište

nego paraziti, niko da odgovori tresu li mu se gaće još uvijek i jel se pripremio da ga centrala vrati odakle je i došao :zoka:
Naravno. U jedinstvu je snaga :izet: Ako padnu Centar i SG, a sve ide ka tome mnogi neće preživjeti :lol:
Dr Baltazar

#874 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Naslovnica wrote:Dabogda vam Memić bio doživotni načelnik a i vi s njim do kraja života bili na Ilidži i glasali za njega.
8-)
Amin
Naslovnica

#875 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Dr Baltazar wrote:
Naslovnica wrote:Dabogda vam Memić bio doživotni načelnik a i vi s njim do kraja života bili na Ilidži i glasali za njega.
8-)
Amin
I ja ka'em.
Post Reply