POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Huremika

#851 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Kakva su iskustva u Novom Sarajevu? :D
rastaba

#852 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rastaba »

agbonlahor wrote:Ima li neko iz Sarajeva, Opstina centar, mjesna zajednica TRG OSLOBODJENJA, to je ono iza BBI-a... kakvi su vam instruktori?? sta mislite o njima kao predavacima, i jel vam pekomplikovano sve ovo??

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ma instruktori su vrh nema sta :lol: :thumbup:

p.s. šala naravno, predavanja grme, nismo mogli bolje izabrat :D
Last edited by rastaba on 17/09/2013 21:31, edited 1 time in total.
Solarija

#853 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

tufahija18 wrote: I sve smo za danas zavrsili do 14:45h 8-)
Blago vama, nama nasi ne daju ni 5 minuta ranije da izadjemo :/
azurna_obala

#854 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

Kod nas obuka u Centru za djecu i omladinu na Grbavici, pravo nam je zabavno :-)
Muzika iz kafića s jedne strane, a onda generalna proba nekog benda s druge strane :oops:

A instruktorice su nam prilično dobre, iako nemaju laptopa, pa sve onako sa papira moraju čitati... :-)
anonimus03

#855 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by anonimus03 »

Solarija wrote:
tufahija18 wrote: I sve smo za danas zavrsili do 14:45h 8-)
Blago vama, nama nasi ne daju ni 5 minuta ranije da izadjemo :/
Mi k'o djeca u skoli: svakih 45min (otprilike) pus pauza. Oko 12h nam je velika pauza od 1h-1:15h, pa onda jos dvije pauze za cigaru i kuci :mrgreen:
Solarija

#856 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

Da li odustaju ljudi koji ce raditi kao popisivaci kod vas? Kod nas se danas pojavil manje 10 ljudi nego juce i to su svi odustali, vec su pozvani neki drugi da dodju na zamjenu.
Sto se tice nasih instruktora .. onako instruktorica nije losa a instruktor je nafurani djecak koji ti odgovara sa visoka ako mu postavis neko pitanje :roll:
azurna_obala

#857 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

Iz naše grupe je odustalo dvoje, instruktorice su nam dobre, onako raja su, pogotovo ova jedna koja se baš trudi objasniti sve i nije joj teško ponoviti više puta istu stvar...
Potočna pastrmka

#858 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Mislim da su instruktori ok, iako ni oni na neka pitanja nezz odgovor, ali su ok. Može proći.

A za ovaj transakcijski račun, to je kopija računa iz banke i to je to jel da. Vidio sam neki kopiraju karticu ?? Nezz šta je sad ispravno .. :o
Potočna pastrmka

#859 Re: POsao-Popis stanovnistva

Neki nisu znali da se pojedinačno popisuje pa su odustali, a i jest glupo da se pojedinačno popisuje al et..Jer ima svega... :o
lavorpunvode

#860 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

u nekim opstinama su poceli zvati ljude sa preliminarne liste koji nisu uspjeli upasti na konacnu, kako bi popunili upraznjena mjesta. izgleda da raja bas masovno odustaje od posla popisivaca..
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#861 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by bordo gandalf »

A kontali su evo para a da guzicu ne pomaknu
Scopio

#862 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Scopio »

ma ne samo da odustaje, kod nas se danas nisu umalo svi pobili na nacionalnoj osnovi...
Huremika

#863 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

U mojoj grupi takođe, 5-6 već odustalo, neki se nikad nisu ni pojavili. Ovi iz PKLS ne znaju kud udaraju sad jer zovu popisivače sa preliminarnih listi kako bi popunili nedostatke. Imam utisak da su ljudi mislili:Uzmeš papir, dođeš pred kuću, popišeš tu osobu na brzinu i idemo dalje.. kad su vidjeli da to i nije baš tako jednostavno, da ne idu u grupama, odustali su, a realno.. i posao je slabo plaćen, jer nikad ne znaš na kakvu ćeš osobu naići u stanu. Kod nas isto zamalo fight zbog nacionalne osnove, vjeroispovjesti, domaćinstava, homoseksualaca... Da nam hoće biti dodjeljeni popisivači koje obučavamo, jer neki se zaista trudimo da ih adekvatno obučimo, a na kraju dodijele nam neke lijeve popisivačekoji su prošli ko zna kakvu obuku, sa ko zna kakvim instruktorima..
azurna_obala

#864 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

Potočna pastrmka wrote:Mislim da su instruktori ok, iako ni oni na neka pitanja nezz odgovor, ali su ok. Može proći.

A za ovaj transakcijski račun, to je kopija računa iz banke i to je to jel da. Vidio sam neki kopiraju karticu ?? Nezz šta je sad ispravno .. :o
ma odeš u banku i tražiš svoj transakcijski račun, oni ti to isprintaju...

A generalno...daj Bože da ovaj popis bude na nešto ličio :roll:
lavorpunvode

#865 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

Huremika wrote:U mojoj grupi takođe, 5-6 već odustalo, neki se nikad nisu ni pojavili. Ovi iz PKLS ne znaju kud udaraju sad jer zovu popisivače sa preliminarnih listi kako bi popunili nedostatke. Imam utisak da su ljudi mislili:Uzmeš papir, dođeš pred kuću, popišeš tu osobu na brzinu i idemo dalje.. kad su vidjeli da to i nije baš tako jednostavno, da ne idu u grupama, odustali su, a realno.. i posao je slabo plaćen, jer nikad ne znaš na kakvu ćeš osobu naići u stanu. Kod nas isto zamalo fight zbog nacionalne osnove, vjeroispovjesti, domaćinstava, homoseksualaca... Da nam hoće biti dodjeljeni popisivači koje obučavamo, jer neki se zaista trudimo da ih adekvatno obučimo, a na kraju dodijele nam neke lijeve popisivačekoji su prošli ko zna kakvu obuku, sa ko zna kakvim instruktorima..
razumijem zasto mnoge zene ne zele same popisivati.. nije lako prelomiti strah pa u svaku kucu uci ne znajuci sta i ko te ceka s druge strane vrata.
anonimus03

#866 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by anonimus03 »

Kod mene nije niko zvanicno odustao, ali se jedna cura ova dva dana nije pojavljivala i danas instruktor kaze da je navodno zvala PKLS i njima javila da nece moci prva dva dana...vidjet cemo sutra hoce li se pojaviti.
Solarija

#867 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

Kako mislite ispadi na nacionalnoj osnovi? Kod nas srecom nije bilo nikakvih ispada i nismo se jos kolektivno posvadjali ali jos tri su dana pred nama tako da sve je moguce.
A sto se tice ovoga da idemo sami i meni pojedini ukucani savjetuju da odustanem zbog toga kao "sine nikad ne znas na kakve ljude mozes da naidjes a ides sama"
Potočna pastrmka

#868 Re: POsao-Popis stanovnistva

azurna_obala wrote:
Potočna pastrmka wrote:Mislim da su instruktori ok, iako ni oni na neka pitanja nezz odgovor, ali su ok. Može proći.

ma odeš u banku i tražiš svoj transakcijski račun, oni ti to isprintaju...

A generalno...daj Bože da ovaj popis bude na nešto ličio :roll:
Pa to sam i predao, na papiru piše ime i prezime i ispod broj transakcijskog računa s 161 počinje..i to je to..Nema pečata, ali ima logo banke na papiru..valjda je ok..
perfect_guy

#869 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

Potočna pastrmka wrote:
Pa to sam i predao, na papiru piše ime i prezime i ispod broj transakcijskog računa s 161 počinje..i to je to..Nema pečata, ali ima logo banke na papiru..valjda je ok..
istu stvar sam i ja predao, bez ikakvih problema uzeli
lozze

#870 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

Solarija wrote:Kako mislite ispadi na nacionalnoj osnovi? Kod nas srecom nije bilo nikakvih ispada i nismo se jos kolektivno posvadjali ali jos tri su dana pred nama tako da sve je moguce.
A sto se tice ovoga da idemo sami i meni pojedini ukucani savjetuju da odustanem zbog toga kao "sine nikad ne znas na kakve ljude mozes da naidjes a ides sama"
Niko nije rekao da morate uci u kucu, mozete i u ulazu popisati ili pred kucon, uostalom 50 posto ljudi vas nece ni pustiti u kucu...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
maxell_sarajevo

#871 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by maxell_sarajevo »

Danas mi na obuci u zgradi Kantona Sarajevo i izlazimo na pauzu kad oni što protesuju pocese zvizdati, trubiti, valjda mislili mi necija djeca pa se uvalili u Kanton i razna ministarstva :D
Scopio

#872 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Scopio »

Solarija wrote:Kako mislite ispadi na nacionalnoj osnovi? Kod nas srecom nije bilo nikakvih ispada i nismo se jos kolektivno posvadjali ali jos tri su dana pred nama tako da sve je moguce.
Ma instruktoorica nesto objašnjavala i jedan popisivac (Bošnjak) stalno nekakva xy pitanja pitao i popisivačica do njega (Hrvatica) popizdi i kaze mu, konju jedan aj umukni više i one se počne derati da je to sve na nacionalnoj osnovi, da bošnjake žele pokrstiti u hrvate i tako to...
gnjev

#873 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

maxell_sarajevo wrote:Danas mi na obuci u zgradi Kantona Sarajevo i izlazimo na pauzu kad oni što protesuju pocese zvizdati, trubiti, valjda mislili mi necija djeca pa se uvalili u Kanton i razna ministarstva :D
Hahaha dobar dobar

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Solarija

#874 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

Scopio wrote: Ma instruktoorica nesto objašnjavala i jedan popisivac (Bošnjak) stalno nekakva xy pitanja pitao i popisivačica do njega (Hrvatica) popizdi i kaze mu, konju jedan aj umukni više i one se počne derati da je to sve na nacionalnoj osnovi, da bošnjake žele pokrstiti u hrvate i tako to...
Svasta, ako je tako na instruktazi kako ce onda biti kad krenemo od vrata do vrata?.... Narocito ljudi koji su prebaceni iz svoje opstine u drugu tj. u drugi entitet. Sta ce onda biti u pojedinim slucajevima kad pokucas na vrata a ljudi skontaju da nisi da se tako izrazim "njihov".
GoodTaste

#875 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Pa zato na ta pitanja o ETNICKOJ, VJERSKOJ i JEZICKOJ pripadnosti ne citas im odgovore, vec im samo kazes "ETNICKA PRIPADNOST ?" i on nek kaze sta god hoce. Isto tako i za ova druga dva pitanja.
Post Reply