a zamislite da gospoda terori imaju neko razornije oružje...
kako bi se ponašali

pa vjerovatno ih je na to neka muka natjerala, i to dugorocna.Black swan wrote:a zamislite da gospoda terori imaju neko razornije oružje
Bio je nekad.nKrkan wrote:¸Pa nije tako grozan

Kad su Ceceni pobijedili Ruse, uveli su serijat, zenama zabranili skolovanje I vrsili masovna strijeljanja po ulicama. Isto kao i talibani u Afganistanu.Black swan wrote:najbolje je biti slobodan i sam svoj
čečenija... sjećam se da je to bio 1994 ako se ne varam... u isto vrijeme kad sranja oko goražda...
nisam upoznat sa situacijom tamo
ljudi su pokusali rijesiti svoj status jer su mislili da im je to najbolja prilika jer se raspadao sssr, ali su imali vrlo jeben problem jer preko njih prolaze nekakvi naftovodi, a nafta je zila kucavica ruske ekonomije.Black swan wrote:najbolje je biti slobodan i sam svoj
čečenija... sjećam se da je to bio 1994 ako se ne varam... u isto vrijeme kad sranja oko goražda...
Staljin je bio humaniji,on je samo kompletnu Ceceniju potrpo u vozove i vozo ih po ruskoj zimi dok se nisu posmrzavali.Humanizam i renesansa na ruski nacin.Acerovac wrote:Kad su Ceceni pobijedili Ruse, uveli su serijat, zenama zabranili skolovanje I vrsili masovna strijeljanja po ulicama. Isto kao i talibani u Afganistanu.Black swan wrote:najbolje je biti slobodan i sam svoj
bolje receno na gruzijski nacin..ustvari kada malo bolje razmislim ta gruzija stvarno ima darovito diktatorsko podneblje jer je i onaj sakashvili posebna prica, a i erdogan je potomak grizijskih konvertita..cudna zemlja sa dobrim vinimaCo0l wrote:na ruski nacin.
vivaldi wrote:sto se tice ovih slika...i Rijad je grandiozan i pun bljestavila, ali nisam siguran da je mnogim forumasima bas privlacan
Jest,i nacizam je austrijski proizvodvivaldi wrote:bolje receno na gruzijski nacin..ustvari kada malo bolje razmislim ta gruzija stvarno ima darovito diktatorsko podneblje jer je i onaj sakashvili posebna prica, a i erdogan je potomak grizijskih konvertita..cudna zemlja sa dobrim vinimaCo0l wrote:na ruski nacin.
Cekaj, a ko je sravnio sa zemljom taj isti Grozni, da nisu mozda Rusi?Acerovac wrote:Bio je nekad.nKrkan wrote:¸Pa nije tako grozan
![]()
kome sta i kako dokazuje to najbolje znaju oni tamo. ja mogu samo napamet pricatMartinez_ wrote:vivaldi wrote:sto se tice ovih slika...i Rijad je grandiozan i pun bljestavila, ali nisam siguran da je mnogim forumasima bas privlacan
Nije baš primereno poređenje, ovde je potrebno dokazati da Putin nije baš toliki islamofob i da neruske narode ne drži u kamenom dobu
pa i smucari su stvarno talenti, ko zna dokle bi i onaj hajder dogurao da ne uzgubi glavuCo0l wrote:Jest,i nacizam je austrijski proizvod
Tim pre je slika efektnija. Eto ne mora, a čini odnosno ulaže nešto.vivaldi wrote: putin i jos par vladara velikih sila ima taj luxuz da njemu ne trebaju nikakve predstave za svjetsku javnost jer mu se ne smiju mjesati u unutrasnje stvari
jesam naravno, s tim sto je sto je jbg staljin fakticki pobio najvise rusa, skoro ko i hitler mada nebitno za ovu raspravuCo0l wrote:Ima talenata svugdje al shvatio si na sta mislim