Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
BaDa

#851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

ajd preporucite mi jedan dobar software koji prati koliko i sta skidam :S jer od sinoc mi skoro stalno rade send i receive lampice na modem-u pa da vidim sta mi se to skida :S
agent_zero

#852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Magarece_godine wrote:
agent_zero wrote:
Magarece_godine wrote:Ja htio Duo ili Trio paket a oni nemaju više dobrih resivera ... ostao bi mi ovaj Cisco glupi .. zato neću ... zdrao telemach ...
Kako misliš nemaju dobrih risivera?

Vidio bih te ja da si na skartu, kao što je moj trenutni. :-)
Pa i kod mene je na skartu ovaj glupi Cisco .. Dobio ga na probu ono tri mjeseca ... Sad konto uzeti Trio paket ili duo paket i dodatne kanale, i konto da ce mi zamijeniti resiver, umjesto Cisco da mi stave D3 V 2.0 Kaze cura 50 KM je zamjena resivera ....
E pa fino ti toj djevojci reci da taj stari risiver ne podržava d3 v2.0 i neka ti ga zamijene besplatno, za odgovarajući iz nove ponude, koji bi inače svaki korisnik dobio.

Ako neće, raskini postojeći ugovor, neka odnesu svu staru opremu i potpiši novi. Jer to plaćanje za novi risiver je čisto pljačkanje i varanje korisnika.

Zašto su meni BESPLATNO zamijenili modem kad je S paket sa 4 prešao na 6 megabita? Ništa nisam tražio, stari modem motorola odlično radio, došli ljudi i sami rekli, novi paket = nova oprema i zamijenili bez ikakvih nadoplata.

Ovo što su tebi rekli je varanje. Ili raskini ugovor ili neka ti besplatno zamijene sa novom, odgovarajućom opremom.
Magarece_godine

#853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

agent_zero wrote:
E pa fino ti toj djevojci reci da taj stari risiver ne podržava d3 v2.0 i neka ti ga zamijene besplatno, za odgovarajući iz nove ponude, koji bi inače svaki korisnik dobio.

Ako neće, raskini postojeći ugovor, neka odnesu svu staru opremu i potpiši novi. Jer to plaćanje za novi risiver je čisto pljačkanje i varanje korisnika.

Zašto su meni BESPLATNO zamijenili modem kad je S paket sa 4 prešao na 6 megabita? Ništa nisam tražio, stari modem motorola odlično radio, došli ljudi i sami rekli, novi paket = nova oprema i zamijenili bez ikakvih nadoplata.

Ovo što su tebi rekli je varanje. Ili raskini ugovor ili neka ti besplatno zamijene sa novom, odgovarajućom opremom.
Tražio druže, ali sam razgovarao sa djevojkom koja je nesigurna u sve što kaže. Na kraju mi je rekla da v2.0 resiver mogu dobiti ako platim 50 KM ili ako uzmem HD paket. Fakat su me malo razočarali ... Mrsko mi raskidati ugovor, pa opet jovo na novo ... Mogli su od mene imati 55 KM mjesečno, ovako će imati mnogo manje ...
dječak sa šibicama

#854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

agent_zero wrote:
Magarece_godine wrote:
agent_zero wrote:

Pa i kod mene je na skartu ovaj glupi Cisco .. Dobio ga na probu ono tri mjeseca ... Sad konto uzeti Trio paket ili duo paket i dodatne kanale, i konto da ce mi zamijeniti resiver, umjesto Cisco da mi stave D3 V 2.0 Kaze cura 50 KM je zamjena resivera ....

Tebi su zamijenili motorola modem, covjek govori o resiveru za tv.

Ne daju novi D3 v2.0 osim ako uzmes neki HD paket ili platis zamjenu. Koliko je to korektno od njih, ne znam, ali tako je kako je.

Meni licno i ne treba, jos uvijek sam na katodu navucen, ali ko ima 16:9 ekran neka ih ganja.
agent_zero

#855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Magarece_godine wrote:
agent_zero wrote:

Tražio druže, ali sam razgovarao sa djevojkom koja je nesigurna u sve što kaže. Na kraju mi je rekla da v2.0 resiver mogu dobiti ako platim 50 KM ili ako uzmem HD paket. Fakat su me malo razočarali ... Mrsko mi raskidati ugovor, pa opet jovo na novo ... Mogli su od mene imati 55 KM mjesečno, ovako će imati mnogo manje ...
Prelako odustaješ... Evo maloprije razgovarao sa telemach uposlenicom, treba biti uporan i izboriti se za svoje. Način sam ti već opisao, ostalo je do tebe.

@dječak sa šibicama

pa šta to ima veze???? oprema je oprema, nije modem 5 maraka, nego 80 i nešto u ta doba. logika ti je niđe veze.
dječak sa šibicama

#856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Ne pravi se pametan jebiga, sve je objasnjeno, ne daju novi D3 v2.0 i gotovo. Moze se dobiti samo ako uzmes neki HD paket, tako je i meni receno. Jer stari resiver radi sasvim dobro, ovaj sto se skartom povezuje sa televizorom, pa nema neke nuznosti da se zamijeni.

Modemi su druga prica, imam ja svoju Motorolu, kupio od Eloba, ali morao sam uzeti Cisco jer mi je internet veza bezrazlozno pocela pucati, nestajati signal, nisu u pitanju kratkotrajni prekidi vec visednevni. Telemachov tehnicar mi objasnio da trebam uzeti Cisco, dobio ga besplatno na najam, i od tada nemam tih problema. Konekcije nema samo kada je problem "ispred" modema odnosno na vezi, kod Telemacha ili nadprovajdera i slicno.

Kontas li razliku izmedju resivera i modema sada?

Motorola je imala neki konflikt sa njihovom mrezom, ne znam kakav, ali nije vise radila kao prije.
dječak sa šibicama

#857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

zenica blues 27 wrote:Jesul dosli nekom racuni za oktobar? Jel sad racun za net 22 ili 30?
Kako mislis za oktobar? pa jos je oktobar.

Zadnji racun (to je valjda septembarski?) sam dobio prije sedam-osam dana, ili malo vise, 37 maraka bilo, 22 net S paket i 15 km kks.

Sad cekam prikljucenje trio paketa.
plagijator1975

#858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

zenica blues 27 wrote:Jesul dosli nekom racuni za oktobar? Jel sad racun za net 22 ili 30?
Mislim da ces dobiti racune za oktobar po staroj Telekabl tarifi (bez obzira da li potpisao kakav paket sa Telemachom). odnosno ako si net plaćao 30 KM isto ćes platiti i za oktobar!
fortaleza

#859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Magarece_godine wrote:
agent_zero wrote:
Magarece_godine wrote:Ja htio Duo ili Trio paket a oni nemaju više dobrih resivera ... ostao bi mi ovaj Cisco glupi .. zato neću ... zdrao telemach ...

Raskineš taj ugovor i ponovno se prijaviš za duo ili trio paket...
doff

#860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Meni su neki dan dolazili i zamijenili resiver.Ono što je bitno je da mi ugovor s Telekabelom važi do 31.10. i piše da nemam neizmirenih obaveza prema Telekabelu, a račune za 10. mjesec nismo platili :D Nemam namjeru plačati ta dva računa, a potvrdu ću čuvati ;)
agent_zero

#861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

dječak sa šibicama wrote:Ne pravi se pametan jebiga, sve je objasnjeno, ne daju novi D3 v2.0 i gotovo. Moze se dobiti samo ako uzmes neki HD paket, tako je i meni receno. Jer stari resiver radi sasvim dobro, ovaj sto se skartom povezuje sa televizorom, pa nema neke nuznosti da se zamijeni.

Modemi su druga prica, imam ja svoju Motorolu, kupio od Eloba, ali morao sam uzeti Cisco jer mi je internet veza bezrazlozno pocela pucati, nestajati signal, nisu u pitanju kratkotrajni prekidi vec visednevni. Telemachov tehnicar mi objasnio da trebam uzeti Cisco, dobio ga besplatno na najam, i od tada nemam tih problema. Konekcije nema samo kada je problem "ispred" modema odnosno na vezi, kod Telemacha ili nadprovajdera i slicno.

Kontas li razliku izmedju resivera i modema sada?

Motorola je imala neki konflikt sa njihovom mrezom, ne znam kakav, ali nije vise radila kao prije.
Ne pravim se pametan, nego za razliku od tebe koji ga savjetuješ da odustane i prihvati servirano, pokušavam da pomognem i objasnim čovjeku kako da dobije novi risiver koji zazlužuje s novom uslugom. Kao što rekoh, razgovarao sam sa uposlenicom telemacha koja je priznala da nije fer što bi stari korisnici ostali bez novih risivera i dala hint da se borim kako znam i umijem. Što i namjeravam činiti.

A kako? Jedan od načina je već više puta spomenut na ovoj temi.
dječak sa šibicama

#862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Ne znam sta se ja imam boriti sa nekim, jasno mi je receno iz Telemacha "mozete dobiti novi resiver samo ako uzmete neki od HD paketa".

Naravno da nije fer, kao sto nije fer sto se ovaj put nece dici brzine interneta korisnicima sa S paketom, samo zato da ih se primora da uzmu Duo ili Trio paket, ali to je poslovna politika jebiga.

Ako bi digli brzine sa 6 na 10 Mb recimo, onda gube veliki broj potencijalnih korisnika Duo i Trio paketa.
iceman2010

#863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

dječak sa šibicama wrote:Ne znam sta se ja imam boriti sa nekim, jasno mi je receno iz Telemacha "mozete dobiti novi resiver samo ako uzmete neki od HD paketa".

Naravno da nije fer, kao sto nije fer sto se ovaj put nece dici brzine interneta korisnicima sa S paketom, samo zato da ih se primora da uzmu Duo ili Trio paket, ali to je poslovna politika jebiga.

Ako bi digli brzine sa 6 na 10 Mb recimo, onda gube veliki broj potencijalnih korisnika Duo i Trio paketa.
Ako ces u borbu imam ja povoljno jurisnih prsluka, zolja, kalasnjikova..... :D :D :D

Valjda je Telemach ozbiljna firma. Ako moze tako da se i ja izborim za sve usluge Telemach-a za cca. 30 KM? Odmah bi se odjavio sa svog trenutnog operatera i presao bih na Telemach. :D
agent_zero

#864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

@dječak

Pa ok, ti se onda zadovolji tim što su ti rekli i ostani na skartu.

@iceman

Ne trolaj bezze. Ja neću da plaćam isto kao i neko drugi, a taj drugi ima bolji risiver nego ja. Gdje je tu ozbiljna firma?
iceman2010

#865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

agent_zero wrote:@dječak

Pa ok, ti se onda zadovolji tim što su ti rekli i ostani na skartu.

@iceman

Ne trolaj bezze. Ja neću da plaćam isto kao i neko drugi, a taj drugi ima bolji risiver nego ja. Gdje je tu ozbiljna firma?
izvini nisam mogao da se ne nadovezem na ovu pricu o borbi. Nesto sam dobro raspolozen :D

U pravu si i za to. Prave problem i sebi. Ako hoces novi STB, odjava, prijava, vise posla, zafrkancije.....

A problem starih STB-ova je nepostojanja HDMI prikljucka ili nesto drugo?
Telemach

#866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će se zamjena digitalnih prijemnika na području Zenice od 23.10.2012. godine vršiti u ulicama:
Kineski zid (Utorak. 23.10.2012.)

Jevrejska 3
M.S.Serdarevića 3,27
Mejdandžik 1,3,5,7,9,11,13,15
Potok 3,4,5,9,10,11
Stara čaršija CITADELA, PAPAGAJ 2
Talića brdo 6,8
Trg Alije Izetbegovića 69, FF Mecan

U toku planske zamjene za najavljena područja može doći do promjene ili gubljenja analognog i digitalnog TV signala, stoga vas molimo da u tom trenutku preskenirate kanale na vašem TV prijemniku kako biste pronašli analogne kanale nove programske šeme.

Vaš Telemach
plagijator1975

#867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će se zamjena digitalnih prijemnika na području Zenice od 23.10.2012. godine vršiti u ulicama:

Jevrejska 3
M.S.Serdarevića 3,27
Potok 3,4,5,9,10,11
Talića brdo 6,8

U toku planske zamjene za najavljena područja može doći do promjene ili gubljenja analognog i digitalnog TV signala, stoga vas molimo da u tom trenutku preskenirate kanale na vašem TV prijemniku kako biste pronašli analogne kanale nove programske šeme.

Vaš Telemach
A jesam peh, braco mila :skoljka:
plagijator1975

#868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Jevrejska 3
M.S.Serdarevića 3,27
Potok 3,4,5,9,10,11
Talića brdo 6,8

Vaš Telemach
Niste naveli do kada ce trajati zamjena recivera na ovom podrucju, a inace to redovno radite.
Da li u tom smislu mozete upotpuniti vasu informaciju.
Pozzz

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
agent_zero

#869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

iceman2010 wrote:A problem starih STB-ova je nepostojanja HDMI prikljucka ili nesto drugo?
Upravo to, moj sony full hd lcd se pati na SKARTU.

I još mi na muku u telemachu pristaju, vele kao "ih, pa mi te sa skartom odavno više nemamo, niti ih nudimo korisnicima".

A nas "stare" korisnike što su z******i ko šiša? Da plaćam istu cijenu paketa sa skartom, kao neko ko ima isti paket sa hdmi risiverom? E NEĆEMO TAKO TELEMACH!
BaDa

#870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

pozz imam pitanje za trio paket pise cijena 49.90! ali me buni sad sto ima ovo flat bosna 10km jel to ide dodatno na ovih 49.90 da bih ja imao bespatne pozive u bosnu?
bude

#871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bude »

BaDa wrote:pozz imam pitanje za trio paket pise cijena 49.90! ali me buni sad sto ima ovo flat bosna 10km jel to ide dodatno na ovih 49.90 da bih ja imao bespatne pozive u bosnu?
Trio paket ima besplatne pozive ka fiksnim mrezama u BiH, samo uspostava poziva0,03KM. Doplata od 10KM je za super mix pakete.
BaDa

#872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

bude wrote:
BaDa wrote:pozz imam pitanje za trio paket pise cijena 49.90! ali me buni sad sto ima ovo flat bosna 10km jel to ide dodatno na ovih 49.90 da bih ja imao bespatne pozive u bosnu?
Trio paket ima besplatne pozive ka fiksnim mrezama u BiH, samo uspostava poziva0,03KM. Doplata od 10KM je za super mix pakete.
aha super onda :D pitanje za telemach posto imam kupljen mobitel na rate u bht-u ostalo mi je jos 3 rate da platim jel kako moguce da prenesm te rate na vas racun kad predjem na trio paket?
iceman2010

#873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

BaDa wrote:
bude wrote:
aha super onda :D pitanje za telemach posto imam kupljen mobitel na rate u bht-u ostalo mi je jos 3 rate da platim jel kako moguce da prenesm te rate na vas racun kad predjem na trio paket?
:lol: :lol: :lol:

Jel ovo ozbiljno pitas ili se zaj........
A1B

#874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by A1B »

sta su ovo promjenili, kad se saltaju kanali, ono crveno?? :D
dječak sa šibicama

#875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Ne, placas samo uspostavu svakog poziva 3 pf.

Odnosno, ako pricas 3 sata sa nekim, prekidace te nakon 60 minuta, znaci placas 9 pf jer tri puta zoves.

Ja uveo Trio paket, evo brzina.

Image

vidjet cemo dalje...
Locked