Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
bizet

#851 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:Inspiracija i motivacija, to nam fali na ovoj temi. Ovu ću ja zvat' da mi pjeva kad otvorim kafanu 8-) :lol:
Šalim se :)
nemoj se šaliti...ja cu prva trositi placu u tvojoj kafani ako ti Susan i Pol budu pjevali...al' ne na CD-u :D

inspiracija i motivacija u drugima...nisam sigurna...kako se covjek priblizava sredini zivotnog puta tako sve manje ima hrabrosti za velike korake i preokrete...zbog toga su ovo dvoje zasluzili iskreno postovanje

jednom Enis Beslagic govori o sigurici...veli da nema nista gore za duh covjekov (slobodni prevod, ne sjecam se vise sta je tacno rekao, sjecam se svojih misli o njegovim rjecima), pa on dade otkaz u NP-u da bi otisao raditi u Hrvatskoj po ugovoru
treba vjerovati u sebe i svoje sposobnosti, jasno...ali kad prodje odredjen broj godina i ti slusas istu pricu...suti i radi, sretna si sto uopste imas posao, vidis koliko je ljudi na birou (a svaka ima mjesta)...sigurica postane toliko bitna da hrabrost vise tu ne stanuje

inspiraciju i motivaciju za svaki dan nalazim u prirodi, zivotinjama, a urjetko i u ljudima
Great Cornholio

#852 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

@bizet, ti mene jedno upita " A ima li vjere u čovjeka?, pa da i ja tebi sad isto pitanje postavim :)

Ja mislim da sam gledao tu emisiju u kojoj je Enis Bešlagić, onako sav u depresivnom raspoloženju, kukao nad svojom sudbinom. Vala ja savjete i mišljenja depresivnih ljudi ne prihvatam kao ispravne, jer u depresivnom stanju objektivno viđenje stvarnosti i nije objektivno.

Kako ba u Kemalu ne možeš naći inspiraciju :? :lol:

bizet

#853 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@Cornholio, car si...ma kad cujem tvog Kemala odmah se nasmijem :)

vjere u covjeka?...recimo da sam veceras u ne tako dobrom stanju...bolje da ne odgovaram na ovo pitanje...zato dozvoli mi si uzmem vremena kada cu biti pozitivno raspolozena i u mogucnosti da srocim pozitivan odgovor

btw Kemal ide jos jednom, onako do daske...a onda pravljenje vecere i kolaca...kolaci ce meni popraviti raspolozenje...volim kuhati slatko :-D

ma sta palamudim...tvoj Kemal, zajedno sa tobom takvim pozitivnim, ste mi za nijansu popravili raspolozenje...ako nista drugo upravo se smijem...hvala :) i bjezim da stignem nesto posla uraditi
Great Cornholio

#854 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

Drago mi je da sam te uspio nasmijati, :) Al' vjeruj mi, nije to do mene, do Kemala je, ja nemam te moći da zasmijavam ljude :sad: :lol:
bizet

#856 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, ti mene jedno upita " A ima li vjere u čovjeka?, pa da i ja tebi sad isto pitanje postavim :)
ljudi...lakse je mislim sa divljim zvijerima nego sa ljudima...imal' vjere u ljude?...u rijetke petke, najcesce kad odlucim da gledam zatvorenih ociju...zavaram se, svjesno, kako bi barem malo nade imala, trazim u ljudima samo dobre strane kako bi bilo lakse ujutro proci kroz vrata
a opet i ja sam covjek, a vjere u sebe imam...da li je ovo receno paradoks
fatamorgana

#857 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:...da li je ovo receno paradoks
Nije, :)
bizet

#858 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fala
fatamorgana

#859 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:fala
:kravata:
bizet

#860 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

dobro fatamorgana znas ti napisati slozenu recenicu?
fatamorgana

#861 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:dobro fatamorgana znas ti napisati slozenu recenicu?
znam, :wink:
bizet

#862 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote:
bizet wrote:dobro fatamorgana znas ti napisati slozenu recenicu?
znam, :wink:
sumnjam :wink:
fatamorgana

#863 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:
Jel' me to Emitiraš? :D
bizet

#864 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote:
bizet wrote:
Jel' me to Emitiraš? :D
pa kad bi potpisali ugovor o autorskim pravima, moguce je...a ne znam...opet mislim da ne bi vrijedilo...mozda se varam...ali ako imas zelju da te Emitiram... :D
fatamorgana

#865 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:...ali ako imas zelju da te Emitiram... :D
nemam, :)
bizet

#866 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote:
bizet wrote:...ali ako imas zelju da te Emitiram... :D
nemam, :)
your wish is my command :)
fatamorgana

#867 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

I wish you to be happy ....
bizet

#868 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote:I wish you to be happy ....
pala je prosto-prosirena recenica sa tvoje strane (ako me gramatika ne vara)...izgleda da samo treba biti dovoljno uporan da bi se ovakvo blago izvuklo iz tebe

consider it done
bizet

#869 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

sinoc pokusam naci cijeli dokumentarac Winged Planet...gledati klip po klip nije bas zanimljivo...naravno instaliram neko s.anje koje izgleda nisam dobro ni uninstalirala
izgleda da cu se nacekati dok pogledam ovaj dokumentarac...kaze muz da hocu jer takve stvari nisu bas popularne
ne gledam tv toliko da sad pratim danima hoce li biti repriza na Dicovery-ju (a nisam sigurna ni da li imam odgovarajuci dicovery...hej, ne znam ni koje kanale sve imamo, toliko o gledanju tv-a)...a traziti ne netu ovaj dokumentarac je razocaravajuce
u zadnje vrijeme jedino sto pogledam je malo stand up komedije i to je sve...serije (pa makar to bila i Big bang theory ili how i met your mother) ne gledam vise...ogadile mi se sve redom...pitam kolegice sta one gledaju, kazu najvise kuharske kanale i naravno nadje se koja serija
ne moram reci da se osjecam kao totalni divljak...ja samo pogledam stand up komediju i eto voljela bih da pogledam Winged Planet...ranije se cekao sa ushicenjem neki novi film...danas bi se radije vratila na crno-bijele filmove nego trcala u kino gledati najnoviji hit sa brdo super glumaca...hej, zadnjih par posjeta kinu sam zijevala i uzvrtila se na stolici misleci kad ce ova tortura zavrsiti
jesmo gledali Seaworld i jedino za to mogu reci da sam uzivala (dok se muz dosadjivao)...vjerovatno zbog tog me i Winged Planet toliko interesuje (nadam se jos jednom lijepom dozivljaju)

prezasicenje, starost, sta li?
harač

#870 Re: Za predane Životu

Post by harač »

čuo sam da je i "Leviathan" (2012) impresivan (u tom nekom žanru): transcedentalan za neke, smrtno dosadan za druge. bit će ga nemoguće naći :D
bizet

#871 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

harač wrote:čuo sam da je i "Leviathan" (2012) impresivan (u tom nekom žanru): transcedentalan za neke, smrtno dosadan za druge. bit će ga nemoguće naći :D
hej...i to bi me vise zanimalo od buljenja u Mythbusterse...ako mislis na ovo:

http://vimeo.com/45252172

iako sam slican dokumentarac gledala

no naveo si me na knjigu Thomasa Hobbesa...nisam je citala...iako je tesko citati knjigu on line...citao si je?...neka preporuka mozda...razmisljam, ne skodi procitati prosnjuhati po stranicama...preporuka bi stvarno znacila, ako si upucen u sadrzaj knjige:

http://oregonstate.edu/instruct/phl302/ ... tents.html
harač

#872 Re: Za predane Životu

Post by harač »

bizet wrote:
harač wrote:čuo sam da je i "Leviathan" (2012) impresivan (u tom nekom žanru): transcedentalan za neke, smrtno dosadan za druge. bit će ga nemoguće naći :D
hej...i to bi me vise zanimalo od buljenja u Mythbusterse...ako mislis na ovo:

http://vimeo.com/45252172

iako sam slican dokumentarac gledala

no naveo si me na knjigu Thomasa Hobbesa...nisam je citala...iako je tesko citati knjigu on line...citao si je?...neka preporuka mozda...razmisljam, ne skodi procitati prosnjuhati po stranicama...preporuka bi stvarno znacila, ako si upucen u sadrzaj knjige:

http://oregonstate.edu/instruct/phl302/ ... tents.html
Hobbesov "Leviathan" je jedno od najvećih djela političke filozofije, ali nije easy-read. Svojevremeno sam na scribd-u našao i prijevod na naški... dalo bi se izguglati

ni ja ništa niti čitam (osim stručne literature), niti gledam - barem ne kao prije; danas samo neki high art. istina, gledam sad "breaking bad" online. šta gledaš od standup-a; nedavno sam otkrio alana carra - dobar je, večinom :D također, i wanda sykes je super
bizet

#873 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

harač wrote: Hobbesov "Leviathan" je jedno od najvećih djela političke filozofije, ali nije easy-read. Svojevremeno sam na scribd-u našao i prijevod na naški... dalo bi se izguglati

ni ja ništa niti čitam (osim stručne literature), niti gledam - barem ne kao prije; danas samo neki high art. istina, gledam sad "breaking bad" online. šta gledaš od standup-a; nedavno sam otkrio alana carra - dobar je, večinom :D također, i wanda sykes je super
ma ne da mi se traziti prevod..sve i da pola ne skontam barem cu malo obnoviti i vjerovatno obogatiti znanje engleskog (ma kako ovo zvucalo)...da sam naletila na ovu knjigu na nasem jeziku vjerujem da ne bih dobila uopste zelju da pogledam sta se krije unutra
ma ja samo prebacim na comedy kanal...tamo, cini mi se, stan up komedija ide vecinu dana...ima ih svakakvih, ima dosta i repriziranja...neki mi se dopadnu, neki ne...ne pamtim imena...ali budem pogledala ovo dvoje koje preporucujes...na foxu ide Luis C.K. u nekakvim serijama...do sad on mi je najbolji kojeg sam gledala

sta je majke ti high art?...jbg ja znam za umjetnost i ono sto nije umjetnost ali ljudi vole misliti da jeste...ali sad od tebe prvi put cujem za izraz high art...sta u to spada, sem sto je to nekakva umjetnost koja je na nekoj visni, samo nisam sigurna o kojoj se visini radi...nadmorskoj mozda?

breaking bad je dobra serija, barem bila, ne znam u sta se do sad mogla pretvoriti
hrastov žižak

#874 Re: Za predane Životu

Post by hrastov žižak »

dobra je i sad 8)
bizet

#875 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

hrastov žižak wrote:dobra je i sad 8)
nije se razvodnila kako to obicno biva?...ma ne zelim ni da znam...poslije razocarenja sa dexterom, pa californication, pa jos bruku njih kojima ni ne znam ime, pa hungom, nije mi se dalo nafuravati na neku novu...muz i danas prati big band theory, how i met your mother i onu sa vjetrom i vatrom ili kako li se vec zvase...throne of nesto (mada ovu dugo nije pogledao)
serije su out za mene
Post Reply