BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kemal Malovčić

#851 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Kemal Malovčić »

ja to tebi kažem kao kompliment, nikako kao uvredu :mrgreen:
LSD

#852 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Kemal Malovčić wrote:ja to tebi kažem kao kompliment, nikako kao uvredu :mrgreen:
Ma jasno :-) nisi ti mene svak'

Nego jesi li vidio našeg Kikana, na petama jelen trci...oca mi, uprati to ;-) ....prvo petu ukopa pa onda položi stopalo...atleta pravi, nema govora
Jokericious

#853 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Podrska LSD-u!

I samo da kazem da se Masic podhitno treba izbaciti iz repke.
It_is_a_Leclerc

#854 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

CollegeGunner wrote:Podrska LSD-u!

Apsolutno podržaJem !

Vidi se da mali ne igra srcem. Doduše, nešto je pokušavao danas igrati rukama i nogama, al' ono - nije srcem. Više sreće drugi put. :oops: :lol:
Jokericious

#855 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Ma veze on nema. Zna pogodit poneku tricu kad je slobodan i to je to. Ne zna povest loptu kako treba. Smotan igrac samo tako. :-)
LSD

#856 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Ne valja nekad ni hercikom previše...na to je Aco skretao pažnju....Djedović u maniru boška buhe juriša bezglavo, u par navrata....epilog: ili je bananiranje ili negdje zabijanje ,pokušaji šuta iz nemoguci položaja i sl.
Sve je za 10 što se tice posvecenosti, nema govora... ali zna pretjerati do jaja.
Last edited by LSD on 25/08/2012 00:00, edited 1 time in total.
Jokericious

#857 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Eh, da nam je vise igraca poput Djedovica u reprezentaciji...
rajv0sa

#858 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by rajv0sa »

CollegeGunner wrote:Ma veze on nema. Zna pogodit poneku tricu kad je slobodan i to je to. Ne zna povest loptu kako treba. Smotan igrac samo tako. :-)
ANTE MAŠIĆ PONOS MOSTARA(zapadnog) ! :D
hrastov žižak

#859 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

It_is_a_Leclerc wrote:
CollegeGunner wrote:Podrska LSD-u!

Apsolutno podržaJem !

Vidi se da mali ne igra srcem. Doduše, nešto je pokušavao danas igrati rukama i nogama, al' ono - nije srcem. Više sreće drugi put. :oops: :lol:
:mrgreen:
Kažu mjeren rad srca Mašiću dok igra za repku i brzina otkucaja nije ni blizu kao kad igra za hrvatske klubove. Onih 4/4 za tri poena je bilo suviše hladnokrvno, ne može osoba koja igra s emocijama za repku imati onako mirnu ruku :mrgreen:
amoninan

#860 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

Maše je naš Raggie Miller
Tkd

#861 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Krivo mu bilo što ih je dao. :lol:

A tek Peršić, ma nemoj ti dodati loptu. :D
LSD

#862 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Nama treba neko poput Vujoševića ili još bolje Ivkovića...kako bi oni ginuli na terenu i bacali se za svaku loptu, u defanzivi...druga bi se prica pricala ,nebi se mi raspravljali ovdje po forumima i nebi gledali ovakve infarkt utakmice...ali nemamo mi žita za takve kalibre jbg :roll:
hrastov žižak

#863 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

LSD wrote:Nama treba neko poput Vujoševića ili još bolje Ivkovića...kako bi oni ginuli na terenu i bacali se za svaku loptu, u defanzivi...druga bi se prica pricala ,nebi se mi raspravljali ovdje po forumima i nebi gledali ovakve infarkt utakmice...ali nemamo mi žita za takve kalibre jbg :roll:
Ih, da je. To bi bilo kao dovesti Vahida na klupu fudbalske repke, ma šta, kao kad bi Murinja doveli, realno. Meni je najviše krivo što Boša nikad nije dirigovo. Realno, Petrović je prosječan trener, ali se nakon Sabita čini kao Greg Popović. Vidjećemo dokle će s ovim ignorisanjem odbrane dogurat. Treba priznati da Kikan i Mirza i nisu neki odbrambeni stručnjaci, ali mogu se dotjerat do nekog pristojnog nivoa.
Mustang1

#864 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mustang1 »

Jel moguce sta vi sve pisete ? Jebote pa prosle kvalifikacije se nismo ni kvalifikovali .. Upali smo na srecu .. A sad kako igramo za razliku od proslih kvalifikacija .. vama opet smeta nesto .. Selektor ..igraci .. Jel vam i Teletovic smeta ? :D
al_neri

#865 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by al_neri »

Image
cyprus

#866 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Jeste zadnja četvrtina bila loša, pravo loša... ali kad smo mi to postali Amerika pa da ne smijemo imati lošu četvrtinu :-) Pobjedom, pogotovo gostujućom, treba uvijek bit zadovoljan :) Nismo mi velesila od koje treba svaku utakmicu očekivat +30...

Samo me brine, crknuće nam ovi glavni igrači :-) Kako nema niko da ih mijenja :oops:
Logovan

#867 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Logovan »

CollegeGunner wrote: I samo da kazem da se Masic podhitno treba izbaciti iz repke.
A zašto ovo Boga ti ? Zbog čega, šta je uradio ? Je l' to loše igrao u ovim kvalifikacionim utakmicama ?
Mračajski proto

#868 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mračajski proto »

Zajebava se momak.
just principe

#869 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

cyprus wrote:Jeste zadnja četvrtina bila loša, pravo loša... ali kad smo mi to postali Amerika pa da ne smijemo imati lošu četvrtinu :-) Pobjedom, pogotovo gostujućom, treba uvijek bit zadovoljan :) Nismo mi velesila od koje treba svaku utakmicu očekivat +30...

Samo me brine, crknuće nam ovi glavni igrači :-) Kako nema niko da ih mijenja :oops:
It is difficult to be focused for 40 minutes and to play at the same level all the time
- Mirza

dakle, nema ekipe/reprezentacije koja nema barem jedan los period igre ili losu cetvrtinu. Eh sad, potpuno je druga stvar sto igraci koji su dotad igrali punu minutazu i igraci koji su 30-tak minuta iznosili teret pri kraju utakmice ne mogu otvoren sut pogoditi a kamoli ono sto je Mirza pokusavao sa 8 metara, preko ruke i sl zajebancije. Potpuno ocekivan pad u zadnjoj cetvrtini, sreca pa smo imali pofinu zalihu poena jer u drugim situacijama ni +30 na pocetku zadnjeg perioda nece nam pomoci protiv mnogo jacih reprezentacija. Ono sto selektor na Euru mora ispraviti je balansirati momcad i ovakav pad, od gotovog veresija se nece dogadjati. Bice i dalje crnih perioda ali nece sigurno trajati preko 10 minuta. Zbog toga moramo dogodine naci jos 3 ili 4 igraca koja ce aktivno i ravnopravno ucestvovati i time rasteretiti Mirzu i co. Imamo vec Bavcica, Gordica, ocekivati je tog Brkica, Nurkica da stasa itd.

Ovako do trenera nije, nije ni do igraca vec iskljucivo do manjka kvalitetnih rijesenja, pa nece nam pobogu Avdibegovic u napadu zamjenjivati Wrighta. :-) Bavcic kad se vrati rasteretice Mirzu i bice i njemu i nama lakse
ArthurSpooner

#870 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ArthurSpooner »

Kada ce se vratiti Bavcic? Postoje li uopste sanse da A. Omic igra za nas u Sloveniji?
Logovan

#871 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Logovan »

Sarajevo_Grad wrote:Zajebava se momak.
Dobro onda. :D
just principe

#872 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

ArthurSpooner wrote:Kada ce se vratiti Bavcic? Postoje li uopste sanse da A. Omic igra za nas u Sloveniji?

trebao bi se vratiti za mec protiv Latvije za 5 dana. A Omic se nije odazvao selektoru Slovenije i zelja mu je BiH.

Nego, sta je danas u dvorani radila dvorska luda i lopov Konakovic. O cijem trosku je on putovao, koliko znam nema nikakvu funkciju :roll:
It_is_a_Leclerc

#873 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

just principe wrote:
ArthurSpooner wrote:Kada ce se vratiti Bavcic? Postoje li uopste sanse da A. Omic igra za nas u Sloveniji?

trebao bi se vratiti za mec protiv Latvije za 5 dana. A Omic se nije odazvao selektoru Slovenije i zelja mu je BiH.

Nego, sta je danas u dvorani radila dvorska luda i lopov Konakovic. O cijem trosku je on putovao, koliko znam nema nikakvu funkciju :roll:
Tu su Omić, Pašalić, pa onaj lik iz Crne Gore kojeg opasno naši skautiraju, uvijek mu ime zaboravim. Uglavnom, imamo tim koji se još gradi. To ne ide preko noći, već treba minimalno godina-dvije da se izgradi jedna vrlo dobra baza kvalitetne evropske košarkaške momčadi. Nažalost, naši ljudi misle da, sad kad je Petrović tu, sve se odjednom mijenja i odmah ima da Špance držimo u šaci do 4 / 4. Strpljenja - i nama, i njima.

I ja ugledah Konakovića. U suštini on ima funkciju - menadžera reprezentacije. Strah me i pomisliti čime se taj zapravo bavi.

Inače, sad sam gledao ponovo utakmicu, i nisam isprva primjećivao urnebesni komentar Aleksandra Babića. Koliko god mi Majer bio drag kao komentator , Babić je presmiješan. Kaže : "Sportski pozdrav dragi gledatelji.." :lol: :lol:
Mračajski proto

#874 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mračajski proto »

Joj Babić je kralj. :lol:
ultima_palabra

#875 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

Nema potrebe odmah tražiti glave, iako je ona zadnja četvrtina bila vrlo loša... sa 7 igrača na raspolaganju (mada je za posebnu raspravu zašto se ne da onoj mlađariji po par minuta) jedino što je bitno je plasman na EP, a sad smo mu vrlo blizu... vjerovatno će biti dovoljne dvije pobjede kući protiv autsajdera.

Jedino me brine situacija kada Aco napusti klupu, ko god da bude selektor mijenjaće filozofiju iz korijena... taj prelaz bi mogao biti bolan.
Locked