Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#84976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:A kako radi ovaj chromecast u eon boxu, kad box nema wifi. Ja sam nesto bezveze cackao, ali tel ne nalazi nista, a i pretpostavio sam da nece naci nista posto trazi uredjaje koji su na istoj wifi mrezi kao telefon.
Možeš da na EON box šalješ sadržaje koji podržavaju opciju "Cast".

Ako su ti EON box i mobilni uređaj na istoj mreži, samo odeš na opciju "Cast" na mobitelu, a zatim sa liste uređaja odabreš EON box, i sadržaj će odmah biti proslijeđen na box.
crnivrag

#84977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pici wrote:koja je razlika ako postoji izmedju HBO GO i HBO OD... vidim sve isto
HBO GO nudi sadržaje u HD rezoluciji, dok je putem EON platforme u okviru SVOD foldera HBO OD sadržaj u SD rezoluciji.
REDDEVILS

#84978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote:
REDDEVILS wrote:Mozeli se ikako promjeniti komentator na Eon Smart TV Aplikaciji umjesto hrvatskog da bude srbski :)
kod mene mi u mene na tivi srpski laprdaju, ak' ocu kroejsu, tad samo idem na kanal di to laprdaju :mrgreen:
Ja nemogu nigdje da idem sa SK4 jer trenutno na tom kanalu prenose Manchester United tako da moram slušati HR komentatora :)
typeOnegative

#84979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

REDDEVILS wrote:
rizibizi wrote:Samo da potvrdim da je informacija da hbo go radi na ps4 potpuno netacna i suplja prica ne zbog telemacha nego se aplikacija uopste ne moze pokrenuti na PS4.Druga informacija da hbo go radi na samsung tizenu je takodjer netacna jer aplikacije uopste nema u onom storena tvu.Tako da se hbo go moze koristiti samo na android uredjajima
HBO GO aplikacija ne radi na PS4 i nikad nije ni mogla raditi jer je nemoguce pokrenuti crn ekran i na kraju izbaci grešku , ali zato radi na android TV uređajima
Sad ne mogu provjeriti jer mi ps4 nije dostupan , ali usluga je uredno radila na ps4, gledao dugo tako . Zasto sad ne radi fkt ne znam. Al koliko znam ps4 je podržan i dalje

Image
Last edited by typeOnegative on 30/03/2019 18:18, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#84980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

crnivrag wrote:
pici wrote:koja je razlika ako postoji izmedju HBO GO i HBO OD... vidim sve isto
HBO GO nudi sadržaje u HD rezoluciji, dok je putem EON platforme u okviru SVOD foldera HBO OD sadržaj u SD rezoluciji.

aaaaa ok... hvala :thumbup:
fusion_ba

#84981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
neki naslovi su samo na HBO GO, npr domaci filmovi, nema ih na HBO OD. Isto tako neki naslovi dodju prvo na HBO GO pa tek onda na HBO OD i HBO kanale
pici

#84982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

fusion_ba wrote:
crnivrag wrote:
neki naslovi su samo na HBO GO, npr domaci filmovi, nema ih na HBO OD. Isto tako neki naslovi dodju prvo na HBO GO pa tek onda na HBO OD i HBO kanale
ok hvala :thumbup:
semirsar

#84983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

REDDEVILS wrote:
semirsar wrote:
REDDEVILS wrote:Mozeli se ikako promjeniti komentator na Eon Smart TV Aplikaciji umjesto hrvatskog da bude srbski :)
kod mene mi u mene na tivi srpski laprdaju, ak' ocu kroejsu, tad samo idem na kanal di to laprdaju :mrgreen:
Ja nemogu nigdje da idem sa SK4 jer trenutno na tom kanalu prenose Manchester United tako da moram slušati HR komentatora :)
znam drug, znam, ali... prilagoditi se treba u odredjenim situVacijama... kodi npr, barem za one vrlo vazne stvari :mrgreen:
Qler

#84984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Samsung MU6172 ja imam HBO go nevezano za telemach, skinuo app sa store-a... Tako da to da ne radi na tizenu mačku o rep.

Drugo @telemach, moj brat vas je davno kontaktirao za eon, i nikad nije dobio povratnu INFO... Pa eto...
crnivrag

#84985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

United Cloud radi na razvoju IP STB uređaja, Android Smart TV uređaja i Android dongle uređaja:
Serbia Broadband outlines Android TV strategy

Serbia Broadband’s new generation platform Eon was developed completely in house, according to Mladen Mijatovic, business development manager, United Cloud.

Speaking in an Android TV workshop at the Connected TV World Summit in London, he added as a result it is able to include such features as catch-up on all rather than some TV channels.

Mijatovic also said that the project was finished in a record eight months, with the biggest challenge being middleware and CAS integration.

The Eon smart box is a hybrid device, built by Kaon and employing Nagra CA. Eon was launched simultaneously in four markets last September and 50,000 boxes had been deployed in the first three months. Furthermore, the service now has 26,486 video assets and offers viewers 338 SD, and 120 HD channels, as well as one 4K channel.
It is delivered principally via STBs (71.2%), with the next most popular devices being PCs (19.9%), phones (4.8%) and tablets (3.1%).

Looking to the future, Mijatovic said that the company is now developing an all IP STB and a dongle, as well as smart TV based on Android TV.

It is also focused on hardware neutrality.
http://sbbmembers.blogspot.com/2019/03/ ... id-tv.html
corei3

#84986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

STA JE SA RADIO KANALIMA NA POZICIJAMA 700+. FINO SU SE PRIKAZIVALE INFORMACIJE O PJESMI ALBUMU I IZVODACU , SAD NEMA NISTA.
crnivrag

#84987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

corei3 wrote:STA JE SA RADIO KANALIMA NA POZICIJAMA 700+. FINO SU SE PRIKAZIVALE INFORMACIJE O PJESMI ALBUMU I IZVODACU , SAD NEMA NISTA.
Na Stingray Music Choice radio kanalima se i dalje prikazuje video sadržaj sa informacijama o trenutnoj i sljedećoj pjesmi, a te informacije sadrže: Naziv kanala, Naziv pjesme i Naziv izvođača.
StariGrad0071

#84988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StariGrad0071 »

ovako, ugasim TV i Eon box ujutro prije posla, dodjem kuci popodne svaki put EON box javi nema signala.......restartujem Eon box i sve OK i tako svaki dan (Premium paket /UBEE box).......ne zove mi se podrska jer ce mi reci "restartuj EON box"" a to mogu sam! Ima li neko rijesenje?
Hvala!
DON_eARL

#84989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

StariGrad0071 wrote:ovako, ugasim TV i Eon box ujutro prije posla, dodjem kuci popodne svaki put EON box javi nema signala.......restartujem Eon box i sve OK i tako svaki dan (Premium paket /UBEE box).......ne zove mi se podrska jer ce mi reci "restartuj EON box"" a to mogu sam! Ima li neko rijesenje?
Hvala!
Ako je situacija gdje ti se pojavi infografika kanala, emisija itd. i piše da nema signala, samo prebaci kanal. Ako nema signala sa boxa na hdmi ulaz, mora restart za sada.
corei3

#84990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

crnivrag wrote:
corei3 wrote:STA JE SA RADIO KANALIMA NA POZICIJAMA 700+. FINO SU SE PRIKAZIVALE INFORMACIJE O PJESMI ALBUMU I IZVODACU , SAD NEMA NISTA.
Na Stingray Music Choice radio kanalima se i dalje prikazuje video sadržaj sa informacijama o trenutnoj i sljedećoj pjesmi, a te informacije sadrže: Naziv kanala, Naziv pjesme i Naziv izvođača.
Bilo, nema kod mene
Helghan

#84991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Helghan »

Pokusavam se prijaviti na moj telemach portal ali nemam broj ugovora, ne pise mi nigdje na ovim papirima. Jeli njih moram zvati?
Telemach

#84992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Qler wrote:Samsung MU6172 ja imam HBO go nevezano za telemach, skinuo app sa store-a... Tako da to da ne radi na tizenu mačku o rep.

Drugo @telemach, moj brat vas je davno kontaktirao za eon, i nikad nije dobio povratnu INFO... Pa eto...
@Qler,
Dostavite nam podatke brata kako bismo provjerili.
Telemach

#84993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Helghan wrote:Pokusavam se prijaviti na moj telemach portal ali nemam broj ugovora, ne pise mi nigdje na ovim papirima. Jeli njih moram zvati?
@Helghan,
Ako nemate račun, pišite nam u pp i provjerit ćemo.
pici

#84994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

uhhhh ja mislio neki slusz, drkam po daljincu od eon boxa, prije toga ga ugasio gledo formulu i zaspo :mrgreen: ... pritisnem da upali, nece, pa opet pa nece i nece, kontam blokirao... uzmem svoj od tv daljinski i upalim tv odem na hdmi kad upali tv box i sve preko mog daljinaskog moze... :shock: ... super... tv je panasonic plazma 50 inchi iz 2010 godine :mrgreen:

Image

Image
crnivrag

#84995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pici wrote:uhhhh ja mislio neki slusz, drkam po daljincu od eon boxa, prije toga ga ugasio gledo formulu i zaspo :mrgreen: ... pritisnem da upali, nece, pa opet pa nece i nece, kontam blokirao... uzmem svoj od tv daljinski i upalim tv odem na hdmi kad upali tv box i sve preko mog daljinaskog moze... :shock: ... super... tv je panasonic plazma 50 inchi iz 2010 godine :mrgreen:

Image

Image
Svi TV uređaji koji podržavaju funkcionalnost HDMI-CEC mogu upravljati vlastitim daljinskim sa EON box uređajem.
pici

#84996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

crnivrag wrote:
pici wrote:uhhhh ja mislio neki slusz, drkam po daljincu od eon boxa, prije toga ga ugasio gledo formulu i zaspo :mrgreen: ... pritisnem da upali, nece, pa opet pa nece i nece, kontam blokirao... uzmem svoj od tv daljinski i upalim tv odem na hdmi kad upali tv box i sve preko mog daljinaskog moze... :shock: ... super... tv je panasonic plazma 50 inchi iz 2010 godine :mrgreen:

Image

Image
Svi TV uređaji koji podržavaju funkcionalnost HDMI-CEC mogu upravljati vlastitim daljinskim sa EON box uređajem.
:thumbup:
hipija

#84997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Image

Image
Uh, što je Panasonic imao izvrsne plazme. Šteta samo što ih više ne proizvode, ima već nekih 5 godina. Ko je imao para pa da kupi ZT60 ili barem GT60 ili ST 50-60 modele
Koji je model kod tebe @pici?
pici

#84998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

hipija wrote:

Image

Image
Uh, što je Panasonic imao izvrsne plazme. Šteta samo što ih više ne proizvode, ima već nekih 5 godina. Ko je imao para pa da kupi ZT60 ili barem GT60 ili ST 50-60 modele
Koji je model kod tebe @pici?
a joj ne znam iza pise ne mogu glavu poturit da vidim velkami glOva :mrgreen: uglavnom jaran mi rece on se bavi elektronikom i popravlja tv, da nije vidio jasniju i citiju sliku nego kod ovih plazmi... bio SD il HD... ja sam odmah na pocetku uradio kalibraciju i postavio kako su napisali na HD televiziji portalu... kako je ovaj eon box lego koda je jos bolja slika nego preko CI modula kojeg sam ostavio na drugom TVu isto plazma al 42 incha i rentam CI modul 3,5 KM... ja sam sad prezadovoljan jos ova caka sa daljinskim super :thumbup: eon tv box preporuka :thumbup:
hipija

#84999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

pici wrote: a joj ne znam iza pise ne mogu glavu poturit da vidim velkami glOva :mrgreen: uglavnom jaran mi rece on se bavi elektronikom i popravlja tv, da nije vidio jasniju i citiju sliku nego kod ovih plazmi... bio SD il HD... ja sam odmah na pocetku uradio kalibraciju i postavio kako su napisali na HD televiziji portalu... kako je ovaj eon box lego koda je jos bolja slika nego preko CI modula kojeg sam ostavio na drugom TVu isto plazma al 42 incha i rentam CI modul 3,5 KM... ja sam sad prezadovoljan jos ova caka sa daljinskim super :thumbup: eon tv box preporuka :thumbup:
:thumbup:
StariGrad0071

#85000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StariGrad0071 »

DON_eARL wrote:
StariGrad0071 wrote:ovako, ugasim TV i Eon box ujutro prije posla, dodjem kuci popodne svaki put EON box javi nema signala.......restartujem Eon box i sve OK i tako svaki dan (Premium paket /UBEE box).......ne zove mi se podrska jer ce mi reci "restartuj EON box"" a to mogu sam! Ima li neko rijesenje?
Hvala!
Ako je situacija gdje ti se pojavi infografika kanala, emisija itd. i piše da nema signala, samo prebaci kanal. Ako nema signala sa boxa na hdmi ulaz, mora restart za sada.
Hvala "Don"......izgleda da je HDMI ulaz, znaci restart za sada!
Locked