FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- avetinja
#84951 Re: FK Željezničar
Kada nam protiv Tuzle City na Grbavici dosude neki nepravedan penal/crveni u našu korist i poklope nas sa time. U tom slučaju se automatski žaliti na suđenje, da ne bude da smo nešto hajrovali sa njima.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#84952 Re: FK Željezničar
Neće protiv Tuzle, od danas je Azmir u IO NS.
Ali bi moglo protiv nekih "jadnika" poput nas koji se nista ne pitaju niti ih ima ko zastiti.
Ali bi moglo protiv nekih "jadnika" poput nas koji se nista ne pitaju niti ih ima ko zastiti.
-
Zastozato
#84953 Re: FK Željezničar
A ako budu opet protiv nas nesto nepravedno dosudili, platiti jednom od ovih nasih veterana koji duboko gaze u cetvrtoj deceniji i pred kraj su karijere, a hvala Bogu ima ih, skupiti para, neka svako odvoji koliko moze, neka uzme korner zastavicu i neka namlati sudiju po ledjima. Kad je bal nek' je maskembal.
Ha, ha, ha
Ha, ha, ha
-
Burdus
#84954 Re: FK Željezničar
OdlicnoZastozato wrote: ↑16/03/2021 20:54 A ako budu opet protiv nas nesto nepravedno dosudili, platiti jednom od ovih nasih veterana koji duboko gaze u cetvrtoj deceniji i pred kraj su karijere, a hvala Bogu ima ih, skupiti para, neka svako odvoji koliko moze, neka uzme korner zastavicu i neka namlati sudiju po ledjima. Kad je bal nek' je maskembal.
Ha, ha, ha
Kako se niko prije nije sjetio?
Evo ja predlazem da ti uletis i mlatnes sudiju. Korner zastavicom, nogom ili celom u celo. Nije bas mudro da igrac udara sudiju jer bi klub bio sigurno kaznjen. Ako bi ti to odradio mogli bi reci neodgovorni pojedinac pa nek ti murija lomi kicmu i namjesta bubrege.
Klub nije ostecen a sudije dobile poruku.
Moze?
-
Zastozato
#84955 Re: FK Željezničar
Zar nisi vidio da sam se na kraju smijao i da sam ovo iz zezancije napisao. Ali pravo da ti kazem ja ne znam kako bih onakvu nepravdu na terenu pretrpio, jer ono sto je Musa radio je bilo kriminalno bezobrazno. Valjda zbog toga i nisam na terenu, ipak su fudbaleri profesionalci.Burdus wrote: ↑16/03/2021 22:17OdlicnoZastozato wrote: ↑16/03/2021 20:54 A ako budu opet protiv nas nesto nepravedno dosudili, platiti jednom od ovih nasih veterana koji duboko gaze u cetvrtoj deceniji i pred kraj su karijere, a hvala Bogu ima ih, skupiti para, neka svako odvoji koliko moze, neka uzme korner zastavicu i neka namlati sudiju po ledjima. Kad je bal nek' je maskembal.
Ha, ha, ha
Evo ja predlazem da ti uletis i mlatnes sudiju. Korner zastavicom, nogom ili celom u celo. Nije bas mudro da igrac udara sudiju jer bi klub bio sigurno kaznjen. Ako bi ti to odradio mogli bi reci neodgovorni pojedinac pa nek ti murija lomi kicmu i namjesta bubrege.
Moze?
-
Burdus
#84956 Re: FK Željezničar
Profesionalac ako moze utrpa sto vise golova. Tako izbjegavaju nepravedne situacije. Pusti pricu "juce nam nije dao da pobjedomo". Sudija je bio kriminalac ali gdje smo mi bili? Iole uigrana ekipa koja se bori za gornji dio tabele ovo sinoc rutinski dobija jer protivnik u gostima nema ni bod osvojen. Posto se kod nas stalno rotiraju igraci, isti igraju na neprirodnim pozicijama, kondiciono stari, istroseni, takticki nepripremljeni... mi nismo niti blizu uigranoj ekipi.Zastozato wrote: ↑16/03/2021 23:06Zar nisi vidio da sam se na kraju smijao i da sam ovo iz zezancije napisao. Ali pravo da ti kazem ja ne znam kako bih onakvu nepravdu na terenu pretrpio, jer ono sto je Musa radio je bilo kriminalno bezobrazno. Valjda zbog toga i nisam na terenu, ipak su fudbaleri profesionalci.Burdus wrote: ↑16/03/2021 22:17OdlicnoZastozato wrote: ↑16/03/2021 20:54 A ako budu opet protiv nas nesto nepravedno dosudili, platiti jednom od ovih nasih veterana koji duboko gaze u cetvrtoj deceniji i pred kraj su karijere, a hvala Bogu ima ih, skupiti para, neka svako odvoji koliko moze, neka uzme korner zastavicu i neka namlati sudiju po ledjima. Kad je bal nek' je maskembal.
Ha, ha, ha
Moze?
Kada si takav onda si los. Treba se potruditi da si ovoliko los. Kada si ovoliko los onda te i sudije kolju.
Nema nikakve npravde ni slucajnosti. Sve je u zivotu po zaslugama.
Sto bi rekli, nije negdje tamo pao meteor.
-
Zastozato
#84957 Re: FK Željezničar
Ali ipak dva nedosudjena penala i ponisten cist gol poljuljalo bi i jace klubove od Zelje, a siguran sam da bi poremetilo sve i jedan klub u ligi. Pa evo Sarajevo je lider, a jos gola nisu postigli, ne znam jesu li priliku kako treba stvorili, jos su igrali sa igracem vise po pola sata protiv Zrinjskog i Sirokog. Zrinjski je izgubio kod kuce od iste one Tuzle s kojom smo mi dva puta bili otprilike na istom nivou kao i Zrinjski. Vidjecemo kako ce biti treci put. Olimpik sa Petrovicem nije nimalo naivna ekipa, pogotovo nazad, a gol su dali iz prve kontre. Doduse, tacno je da Zelji fali brzih igraca u prvih 11. Nadam se Ramovicu i Mujezinovicu na krilima, Sabanadzovicem u sredini. Oni su koliko toliko brzi igraci. Bekricu bih dao prednost u odnosu na Stilica.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#84958 Re: FK Željezničar
Cuj gdje smo bili mi. Prvo nam ne sudi cist penal a onda nam ponisti cist gol i to je 2:0 i tri cista boda. Bas kao i pojedini ljubitelji Amara ti istoo tako nemas mjere. Moze jednostavno da ti sudija ne dozvoljava da pobjedis i to je upravo bilo protiv Olimpika. E sad sto po bilo koju cijenu Zeljo nije izveo igrace sa terena pa nek Musa materi svojoj sudi i napravi lakrdiju od prvenstva to je drugi par carapa. Koliko vidim komletan klub nije se bas previse nesto nasekirao sto su ih sudije iskarale zadnja tri kola. Na stranu Amar i igraci ali mi smo Sarajevu dali gol kao i Olimpiku i oba su ponistena. Takodje da je Zeljo sada kako treba zahtjevao bi da sve svoje utakmice snima dodatno jer ima i te kakve argumente ili da onaj ko prenosi postavi kamere kako treba. Tako to rade veliki klubovi. Ali nije ni Zeljino maslo za ramazana i nisu se bunili kada su sudije svirale i za nas isto tako ocigledne smijesne stvari.Burdus wrote: ↑16/03/2021 23:16Profesionalac ako moze utrpa sto vise golova. Tako izbjegavaju nepravedne situacije. Pusti pricu "juce nam nije dao da pobjedomo". Sudija je bio kriminalac ali gdje smo mi bili? Iole uigrana ekipa koja se bori za gornji dio tabele ovo sinoc rutinski dobija jer protivnik u gostima nema ni bod osvojen. Posto se kod nas stalno rotiraju igraci, isti igraju na neprirodnim pozicijama, kondiciono stari, istroseni, takticki nepripremljeni... mi nismo niti blizu uigranoj ekipi.Zastozato wrote: ↑16/03/2021 23:06Zar nisi vidio da sam se na kraju smijao i da sam ovo iz zezancije napisao. Ali pravo da ti kazem ja ne znam kako bih onakvu nepravdu na terenu pretrpio, jer ono sto je Musa radio je bilo kriminalno bezobrazno. Valjda zbog toga i nisam na terenu, ipak su fudbaleri profesionalci.Burdus wrote: ↑16/03/2021 22:17
Odlicno
Moze?
Kada si takav onda si los. Treba se potruditi da si ovoliko los. Kada si ovoliko los onda te i sudije kolju.
Nema nikakve npravde ni slucajnosti. Sve je u zivotu po zaslugama.
Sto bi rekli, nije negdje tamo pao meteor.
Ja tebe razumijem cekao si i docekao da sipas po Amaru ali budi odmjeren i argumentovan jer koliko god se cinilo ipak onih 11 na terenu odlucuju ko ce pobjediti ili izgubiti.
-
Burdus
#84959 Re: FK Željezničar
Nikakvo sipanje, upravo suprotno. Odmjeren sam, nisam spomenuo Amara vec nasu igru, nelogicnosti oko sastava. Da mi je brat na klupi isto bih pisao.
Smatram neodmjerenim ove price o tamburanju sudija, povlacenjem ekipe sa terena, jer tek tada klub ispasta.
Amar se pri ulasku u klub postavio ka kralj igr, sprdao se sa drugim trenerima a sada se vidi da nije nista bolji od njih. Pravi iste greske. Stoga i on zasluzuje sprdanje.
A vala i ekipa zasluzuje sprdanje ako im je vadiona za Olimpik sudija kriminalac. Nisu napravili smislenu akciju cijelu tekmu, samo baci je u avliju pa sta Bog da.
Bruka i sramota.
Smatram neodmjerenim ove price o tamburanju sudija, povlacenjem ekipe sa terena, jer tek tada klub ispasta.
Amar se pri ulasku u klub postavio ka kralj igr, sprdao se sa drugim trenerima a sada se vidi da nije nista bolji od njih. Pravi iste greske. Stoga i on zasluzuje sprdanje.
A vala i ekipa zasluzuje sprdanje ako im je vadiona za Olimpik sudija kriminalac. Nisu napravili smislenu akciju cijelu tekmu, samo baci je u avliju pa sta Bog da.
Bruka i sramota.
- Mea_parvitas
#84960 Re: FK Željezničar
Nekada je ovdje grmilo nakon poraza, to se prozivalo, te nesposobni, te ovo, ono, a sada muk, zezno nas malo sudija, nije to nista, 6i na tabeli, ispali iz kupa, osvojili 9 od mogucih 30 bodova u zadnjih 10 kola, milion klanova u ekipi, nigdje veze neke suspenzije igraca, pa pojede svoje govno i vraca ih, novi milioni duga, teren zapusten i neodrzavan, kao i stadion, predsjednika nemamo, tj ima neka smijesna ikebana, nemamo ni jednog mladog igraca, nemamo sponzora, sta se vise ceka da vi bezobrazni gulobovi guknete??!!
- Tesla Edison
#84961 Re: FK Željezničar
Pa klasični Amarofili, ne znam šta se čudiš.Mea_parvitas wrote: ↑17/03/2021 09:17 Nekada je ovdje grmilo nakon poraza, to se prozivalo, te nesposobni, te ovo, ono, a sada muk, zezno nas malo sudija, nije to nista, 6i na tabeli, ispali iz kupa, osvojili 9 od mogucih 30 bodova u zadnjih 10 kola, milion klanova u ekipi, nigdje veze neke suspenzije igraca, pa pojede svoje govno i vraca ih, novi milioni duga, teren zapusten i neodrzavan, kao i stadion, predsjednika nemamo, tj ima neka smijesna ikebana, nemamo ni jednog mladog igraca, nemamo sponzora, sta se vise ceka da vi bezobrazni gulobovi guknete??!!
Da ispadnemo, opet niko od njih neće Amara kriviti već sudije, busenje, Slavka,....
-
lavic
#84963 Re: FK Željezničar
Treba biti objektivan, Zeljo je tanka ekipa, u glavnom stari igraci koji kad nema para i nece da igraju. Malo ti se jos I podrepi a losiji zapnu protiv tebe I to je to. A entuzijazam navijaca i na silu pokusavanje da se Zeljo prikaze vecim i bitnijim no sto u istinu jeste postaje smjesno.
-
Burdus
#84964 Re: FK Željezničar
Zeljina ideja je univerzalna, zbog toga je veliki klub. Bio veliki, sada je veliki i bice veliki. Ovo sto se sada desava u klubu je kao kada na super zurku upadne grupa prigradskih pijajih đilkosa i rastjera finu, normalnu raju. Jal ih murija spenga jal sami u svađi odu kada vide da ih niko ne jebe.lavic wrote: ↑17/03/2021 10:13 Treba biti objektivan, Zeljo je tanka ekipa, u glavnom stari igraci koji kad nema para i nece da igraju. Malo ti se jos I podrepi a losiji zapnu protiv tebe I to je to. A entuzijazam navijaca i na silu pokusavanje da se Zeljo prikaze vecim i bitnijim no sto u istinu jeste postaje smjesno.
Partibrejkers, jednom rijecju.
-
lavic
#84965 Re: FK Željezničar
Sve si u pravu, samo jos da nadju ko ce platit da se derneci .... Zelji treba neko kao “ Salihamidzic i Franz B. “Burdus wrote: ↑17/03/2021 14:40Zeljina ideja je univerzalna, zbog toga je veliki klub. Bio veliki, sada je veliki i bice veliki. Ovo sto se sada desava u klubu je kao kada na super zurku upadne grupa prigradskih pijajih đilkosa i rastjera finu, normalnu raju. Jal ih murija spenga jal sami u svađi odu kada vide da ih niko ne jebe.lavic wrote: ↑17/03/2021 10:13 Treba biti objektivan, Zeljo je tanka ekipa, u glavnom stari igraci koji kad nema para i nece da igraju. Malo ti se jos I podrepi a losiji zapnu protiv tebe I to je to. A entuzijazam navijaca i na silu pokusavanje da se Zeljo prikaze vecim i bitnijim no sto u istinu jeste postaje smjesno.
-
Burdus
#84966 Re: FK Željezničar
Racun za,dernek sto ga napravise ovi đilkosi visice nam jos dugo na grbaci. Necemo biti Bajern, nasa je velicina u necemu sasvim drugom. Guracemo dalje, onoliko koliko mozemo. Samo da ovi đilkosi odu.lavic wrote: ↑17/03/2021 15:24Sve si u pravu, samo jos da nadju ko ce platit da se derneci .... Zelji treba neko kao “ Salihamidzic i Franz B. “Burdus wrote: ↑17/03/2021 14:40Zeljina ideja je univerzalna, zbog toga je veliki klub. Bio veliki, sada je veliki i bice veliki. Ovo sto se sada desava u klubu je kao kada na super zurku upadne grupa prigradskih pijajih đilkosa i rastjera finu, normalnu raju. Jal ih murija spenga jal sami u svađi odu kada vide da ih niko ne jebe.lavic wrote: ↑17/03/2021 10:13 Treba biti objektivan, Zeljo je tanka ekipa, u glavnom stari igraci koji kad nema para i nece da igraju. Malo ti se jos I podrepi a losiji zapnu protiv tebe I to je to. A entuzijazam navijaca i na silu pokusavanje da se Zeljo prikaze vecim i bitnijim no sto u istinu jeste postaje smjesno.
Ili da ih murija odvede
- spree
#84967 Re: FK Željezničar
Pretjeruju skladištari sa ovim nazivima. Ima li kakve moderacije ovdje?
-
Burdus
#84968 Re: FK Željezničar
Sta je problem u nazivima?
Mozda ne znas znacenje rijeci đilkos?
- Nekada seoski mangup - dripac.
Danas urbana kultura poznaje izvjesne ''blokovske đilkoše'', uživanja u sopstvenim manama i neradu.
- U mađarskom jeziku ima i značenje ubice (ali sa napomenom, mekog srca)
- Nekada prilikom procesa oplodnje bika sa junicom, bio je potreban čovek koji je zadužan za pridržavanje reproduktivnog organa bika, tj njegovog falusa... Zanimanje tog čoveka je đilkoš.
Ne vidim nista problematicno u ovom nazivu đilkos.
- Charuga
- Globalni moderator
#84969 Re: FK Željezničar
Radiosarajevo.ba: Moram biti iskren, navijači Plavih su na forumima podijeljeni između Amarovaca i Misketovaca. Možete nam otkriti da li je tačna da ste morali napustiti klub jer je to upravo tražio Amar Osim? Navodno, u decembru 2018. ste imali sastanak sa Osimom i njegovim tadašnjim zastupnikom g. Hadisom Zubanovićem. Očekivali ste da će Osim prihvatiti funkciju tim menadžera, međutim, od Vas su tražili da se povučete i da se napravi mekana tranzicija?
MISIMOVIĆ: Misketovci i Amarovci. To je virtualna podjela koja samo može štetiti klubu. Za mene su svi navijači jedno tkivo. FK Željeznicar je iznad svakog pojedinca. Sićušni smo svi mi u odnosu na grandiozan klub kakav je FK Željezničar.
Sto se tiče odlaska iz kluba strukture koju sam predvodio to je bila zajednička odluka koja je donesena u septembru 2018. godine i koja je predviđala naš odlazak na kraju sezone.
Jako smo bili zainteresirani da u našem mandatu sa NS/FS BiH završimo konstrukciju finansiranja krova istočne tribine i zaokružimo projekat evropske Grbavice. To se ostvarilo i smatrali smo da je naš četverogodišnji angažman završen.
Dakle, niko ni hipotetički ni stvarno nije mogao uticati na naš odlazak, a ponajmanje Amar Osim.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#84970 Re: FK Željezničar
A onda kaže ni hipoteticki ni stvarno nije moguće da suradjuje zajedno sa Amarom
- Charuga
- Globalni moderator
#84971 Re: FK Željezničar
Ne, to je prvo rekao ... 
-
Burdus
#84972 Re: FK Željezničar
Treba znati citati sa razumjevanjem 
- Charuga
- Globalni moderator
#84973 Re: FK Željezničar
Ja sam učio po VS rođ K, čitaj kako piše ... 
-
Burdus
#84974 Re: FK Željezničar
VSK i pravopis nema veze sa razumjevanjem. I Kinez cita svoja slova sa ili bez razumjevanja.
Pise isto tako da su planirali odlazak na kraju sezone.
Mislim da se radi o tendecioznom vađenju pojedihih recenica koje su vezane za proslost da bi se skrenula prica o sadasnjosti. U cijelom intervijuu je puno zanimljivih recenica
Recimo "klub nije zeljeznicka stanica..."
Imamo predsjednika koji je ustvari nestao, imano podpredsjednika koji nije siguran dali odlazi ili se vraca, zapeo negdje na Bradini, imamo predsjednika i podpredsjednika skupstine koji su podnjeli ostavke, imamo milionne i milione duga, upitne licence, imamo slovom i brojem 3 covjeka koja su trenutno u klubu ako ne racunamo gazdu.
Sve nabrojano nije bitno vec se u prvi plan iz citavog intervijua bivseg predsjednika, koji je sada bitan ko lanjski snijeg, izvlaci jedna recenica.
- Charuga
- Globalni moderator
#84975 Re: FK Željezničar
Samo kažem da čitam po Vuku, a o razumijevanju ne bih na forumu. Kafa pa lagano tabirenje.
Senada znam dovoljno dugo da znam kakav je čovjek. Doduše, nisam mu još pjesmicu napisao ...
Senada znam dovoljno dugo da znam kakav je čovjek. Doduše, nisam mu još pjesmicu napisao ...