Challenger__ wrote:Kaligrafija wrote:Ja upravo pricam da strateski, Turci moraju u rat sa Kurdima htjeli, ne htjeli...!
Ne moraju, uvjeravaju ih cionisti. Nude im kompenzaciju na račun grčke teritorije (prije svega otoci na istoku). Kako će nuditi ono što je tuđe? Pa fino, oni nude tuđe, isto tako kao što su im nudlili i Siriju...
Isto tako.
Turska da ima muda, kao sto nema, nebi trebala niciju kompenzaciju, ni tudje zemljiste!!! Ako ti je tvom narodu, dosao u pitanje opstanak, od strane naroda koji ima secionisticke porive u vise zemalja, cim Kurdi proglase nezavisnost, da li na tlu Sirije, da li na tlu Iraka, fino vojsku na ulice u Turskoj, pakujte kofere i 12-13 miliona Kurda posaljes kuci u Kurdistan...pa kad zakmece iz svih svjetskih organizacija, Turci kazu, pa vi ste im nelegalno, napravili drzavu, mi se ne slazemo, ali smo to prihvatili, ali onda ih mi saljemo kuci, gdje god je ta kuca...pa promijenis demogarfiju, Njemci istjeraju Turke, kao odgovor i vrate u Tursku i etnicki cista Turska...Turska za Turke, dobio si u svojoj zemlji teritoriju i rijesio problem...

Nisam zagovornik etnickih cistih prostora i takvog ratovanja, ali ako neko kao Kurdi ima pretenziju na tvoj teritorij uz amin Amerike i Izraela, e jbg, pokazi im zube kao Iran i odjebi sviju po cijenu sankcija i ubleha...Ali nemaju oni muda za to...