Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#84801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trebalo bi da mogu na eonu.
- Benq
#84802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da mogu, ovo iznad je prica o starom D3 resiveru.channel10 wrote:Jel se to ne mogu svi kanali vracati unazad 7 dana na eon resiverima?
- rajv0sa
#84803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zna li neko radi li eon aplikacija na samsung seriji 7 , tacnije nu7022 ? vidim podrzani su ovi stariji mu
-
channel10
#84804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
AhaBenq wrote:Naravno da mogu, ovo iznad je prica o starom D3 resiveru.channel10 wrote:Jel se to ne mogu svi kanali vracati unazad 7 dana na eon resiverima?
-
nastavnikhe
#84805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad mi je sve jasno.HvalaBenq wrote:Minimalna brzina ne stoji u ugovoru, oni ce ti aktivirati paket ako ti insistiras na tome i pored obavijesti da neces imati punu brzinu interneta.nastavnikhe wrote: Znači da oni neće pustiti tu brzinu ako nema uslova za nju,ali minimalna brzina ne stoji u ugovoru!?
Da li to znači da u slučaju da ne isporuče konstantno takvu brzinu korisnik nema pravo na žalbu?
Sto se tice prava na zalbu, to stoji u opcim uslovima poslovanja:
Ovo se racuna ako netu pristupas iskljucivo preko racunara/laptopa koji je direktno spojen kablom na modem.4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade ili raskid ugovora.
- crnivrag
#84806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno svi kanali imaju mogućnost vraćanja sadržaja 7 dana unazad osim kanala: RTV BIR, Sport Klub 4K i Info Kanal HD.channel10 wrote: Aha. Procitao ovih par postova i pomislio da je bila laz kod najave eon resivera. Znaci sve ok i mogu se vratiti svi kanali
- Telemach
#84807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@mahalik,mahalik wrote:zašto na NovojS nema titlova?
Kanal je titlovan.
- Telemach
#84808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@nastavnikhe,nastavnikhe wrote:Sad mi je sve jasno.HvalaBenq wrote:Minimalna brzina ne stoji u ugovoru, oni ce ti aktivirati paket ako ti insistiras na tome i pored obavijesti da neces imati punu brzinu interneta.nastavnikhe wrote: Znači da oni neće pustiti tu brzinu ako nema uslova za nju,ali minimalna brzina ne stoji u ugovoru!?
Da li to znači da u slučaju da ne isporuče konstantno takvu brzinu korisnik nema pravo na žalbu?
Sto se tice prava na zalbu, to stoji u opcim uslovima poslovanja:
Ovo se racuna ako netu pristupas iskljucivo preko racunara/laptopa koji je direktno spojen kablom na modem.4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade ili raskid ugovora.
Uglavnom, sve je @Benq odgovorio i hvala
- Telemach
#84809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@channel10,channel10 wrote:Jel se to ne mogu svi kanali vracati unazad 7 dana na eon resiverima?
Mogu.
- Telemach
#84810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Mehemed,Mehemed wrote:Veliko s*anje. Samo na par kanala ima vraćanje unazad, na ovom nemam sat koji sam imao na PDS2100 i sporiji je, ponekad zaštopa na promjeni kanala, dok na starijem PDS2100 to nisam doživljavao. Možda zato što je polovan pa je pri kraju, a daljinski je nov, isti kao i za PDS2100 ali što se mene tiče i nije bilo potrebe za novim daljinskim, mogao sam iskoristiti ovaj od PDS2100 jer je čuvan sve ove godine, skoro da nije imao packe. Da sam znao da je samo na ovih par kanala nebi ni prelazio na EON Light, ostao bi na Trio Grande jer nisam ništa puno dobio, jer sam to prvenstveno išao zbog roditelja da mogu vraćati kanale, a na kraju na tim kanalima i nema opcije vraćanja zbog kojih je prvenstveno i priključen EON, ja svakako imam na računaru da vraćam kanale kako hoću. Internet povećali download a upload ostao isti. Draže mi je da imam 40/10 nego što imam 75/6 Mbita.
U slučaju da imate tehničke poteškoće prilikom korištenja usluge, dostavite nam podatke u pp i izvršit ćemo provjeru.
- BHfanatik
#84811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam i ja par pitanja. Trenutno sam korisnik trio grande. I sad bi presao na eon light. Da li je moguce preci ako nije istekao ugovor? I da li se mora oprema mjenjati ukoliko je moguce preci? Jer vjerovatno ako mjenjaju opremu morao bih cekati prikljucenje? Nisam upucen pa nemojte zamjeriti ako ima gluposti u pitanjima. Lp
- crnivrag
#84812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možeš preći bez problema na EON Light paket, a zadržavaš trenutnu opremu, jer se u EON Light paketu daju D3 resiveri ili CAM moduli.BHfanatik wrote:Imam i ja par pitanja. Trenutno sam korisnik trio grande. I sad bi presao na eon light. Da li je moguce preci ako nije istekao ugovor? I da li se mora oprema mjenjati ukoliko je moguce preci? Jer vjerovatno ako mjenjaju opremu morao bih cekati prikljucenje? Nisam upucen pa nemojte zamjeriti ako ima gluposti u pitanjima. Lp
- BHfanatik
#84814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Super hvala za brz odgovor imam trenutno CAM modul pa ce sve onda ostati isto. Samo jos jedno pitanje. Da li placam po starim cjenama ili promotivo kao sto pise na sajtu prvih 12 mjeseci?crnivrag wrote:Možeš preći bez problema na EON Light paket, a zadržavaš trenutnu opremu, jer se u EON Light paketu daju D3 resiveri ili CAM moduli.BHfanatik wrote:Imam i ja par pitanja. Trenutno sam korisnik trio grande. I sad bi presao na eon light. Da li je moguce preci ako nije istekao ugovor? I da li se mora oprema mjenjati ukoliko je moguce preci? Jer vjerovatno ako mjenjaju opremu morao bih cekati prikljucenje? Nisam upucen pa nemojte zamjeriti ako ima gluposti u pitanjima. Lp
- crnivrag
#84815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije normalno, ali je potrebno da putem UTP kabla mjeriš brzinu prema Telemach serveru na uređajima koji imaju gigabitnu mrežnu karticu.Prekrasan wrote:Pitanje jedno, uveo sam ovaj EON paket premium umjesto trio gradne family, pise brzina na paketu do 200, a ja na speedtestu mjerim maximum 30, jel to normalno sad?
Putem WiFi mreže možeš mjeriti veće brzine samo ako imaš router koji odašilje 5 Ghz WiFi mrežu, i uređaj koji podržava spajanje na istu.
- crnivrag
#84816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po staroj cijeni, ako je ista manja od trenutne cijene EON Light paketa.BHfanatik wrote: Super hvala za brz odgovor imam trenutno CAM modul pa ce sve onda ostati isto. Samo jos jedno pitanje. Da li placam po starim cjenama ili promotivo kao sto pise na sajtu prvih 12 mjeseci?
Promotivna cijena se odnosi na nove korisnike, i korisnike koji su do sada koristili samo pojedinačne TV, internet ili telefonske usluge.
- BHfanatik
#84817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa onda ja prakticki ne bih imao nikakve benefite ako bi presao? Onda neka me na trio grandecrnivrag wrote:Po staroj cijeni, ako je ista manja od trenutne cijene EON Light paketa.BHfanatik wrote: Super hvala za brz odgovor imam trenutno CAM modul pa ce sve onda ostati isto. Samo jos jedno pitanje. Da li placam po starim cjenama ili promotivo kao sto pise na sajtu prvih 12 mjeseci?
Promotivna cijena se odnosi na nove korisnike, i korisnike koji su do sada koristili samo pojedinačne TV, internet ili telefonske usluge.
- crnivrag
#84818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najbolje da se javiš korisniku @Telemach na P.P., i oni će se potruditi da ti ponude nešto na obostranu korist.BHfanatik wrote: Pa onda ja prakticki ne bih imao nikakve benefite ako bi presao? Onda neka me na trio grande
- typeOnegative
#84819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neka te na TG paketu. U slučaju prelaska sa starih na EON pakete imaju smisla Full i premium, EON light je s konja na magarca i po meni ima smisla samo za nove korisnike koji ne žele plaćati full i premium paket.
-
bjelak
#84820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto se tice SAMSUNG serije 7 potrebno je instalirati aplikaciju kod koje prilikom pokretanja primite kod koji unosite u moj Telemach nalog ,prilicno je jednostavno ali vazi samo za korisnike EON paketarajv0sa wrote:zna li neko radi li eon aplikacija na samsung seriji 7 , tacnije nu7022 ? vidim podrzani su ovi stariji mu
-
photo&video
#84821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imao sam problema sa ubee modemom, cesto je nestajalo neta i slicno, ali brzina na Note 8 kad sam mjerio bila je uvijek izmedju 90 i 95. Danas dosli, stavili Cisco modem, kao Ubee ima problem sa sinhronizacijom i sad mi net ne prelazi 40 mbs. Ovo je sve mjereno preko wirlles i note 8. Sa konja na magarca. Eon Full paket je u pitanju.
-
Mehemed
#84822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje neka te na trio grande, nemoj napraviti istu grešku kao ja, sa konja na magarca...BHfanatik wrote: Pa onda ja prakticki ne bih imao nikakve benefite ako bi presao? Onda neka me na trio grande
Ubee ima 5Ghz, dok Cisco samo 2.4Ghz koji podržaje manju brzinu, mada opet ja sa mobitelom na Ciscu izmjerim skoro 50, najviše izmjerio 49.35 pa bi to trebalo biti bolje, trebalo bi da bude blizu 50, al' dobro, čemu ti može značiti više od 40 Mbita na mobitelu ?photo&video wrote:...brzina na Note 8 kad sam mjerio bila je uvijek izmedju 90 i 95. Danas dosli, stavili Cisco modem, kao Ubee ima problem sa sinhronizacijom i sad mi net ne prelazi 40 mbs. Ovo je sve mjereno preko wirlles i note 8.
-
photo&video
#84823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije stvar cemu moze sluziti, imam paket 100/8 i hocu bar da mi obezbijede pribliznu brzinu. Imam 2 racunara koji isto mjere do 60 max.Mehemed wrote:Bolje neka te na trio grande, nemoj napraviti istu grešku kao ja, sa konja na magarca...BHfanatik wrote: Pa onda ja prakticki ne bih imao nikakve benefite ako bi presao? Onda neka me na trio grande
Ubee ima 5Ghz, dok Cisco samo 2.4Ghz koji podržaje manju brzinu, mada opet ja sa mobitelom na Ciscu izmjerim skoro 50, najviše izmjerio 49.35 pa bi to trebalo biti bolje, trebalo bi da bude blizu 50, al' dobro, čemu ti može značiti više od 40 Mbita na mobitelu ?photo&video wrote:...brzina na Note 8 kad sam mjerio bila je uvijek izmedju 90 i 95. Danas dosli, stavili Cisco modem, kao Ubee ima problem sa sinhronizacijom i sad mi net ne prelazi 40 mbs. Ovo je sve mjereno preko wirlles i note 8.
-
Mehemed
#84824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na računarima je već druga stvar, na njima se može iskoristiti. Ako preko LAN kabla izmjeriš samo 60Mbita onda nešto nije uredu, čak i ako nemaš gigabitne kartice mora ići više od 60

- Telemach
#84825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@BHfanatik,BHfanatik wrote:Imam i ja par pitanja. Trenutno sam korisnik trio grande. I sad bi presao na eon light. Da li je moguce preci ako nije istekao ugovor? I da li se mora oprema mjenjati ukoliko je moguce preci? Jer vjerovatno ako mjenjaju opremu morao bih cekati prikljucenje? Nisam upucen pa nemojte zamjeriti ako ima gluposti u pitanjima. Lp
Oprema se ne mora mijenjati za Light paket. Možemo Vas pozvati i prezentovati ponudu.