Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#84801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Trebalo bi da mogu na eonu.
Benq

#84802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

channel10 wrote:Jel se to ne mogu svi kanali vracati unazad 7 dana na eon resiverima?
Naravno da mogu, ovo iznad je prica o starom D3 resiveru.
rajv0sa

#84803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

zna li neko radi li eon aplikacija na samsung seriji 7 , tacnije nu7022 ? vidim podrzani su ovi stariji mu
channel10

#84804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Benq wrote:
channel10 wrote:Jel se to ne mogu svi kanali vracati unazad 7 dana na eon resiverima?
Naravno da mogu, ovo iznad je prica o starom D3 resiveru.
Aha :thumbup: . Procitao ovih par postova i pomislio da je bila laz kod najave eon resivera. Znaci sve ok i mogu se vratiti svi kanali :thumbup:
nastavnikhe

#84805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nastavnikhe »

Benq wrote:
nastavnikhe wrote: Znači da oni neće pustiti tu brzinu ako nema uslova za nju,ali minimalna brzina ne stoji u ugovoru!?
Da li to znači da u slučaju da ne isporuče konstantno takvu brzinu korisnik nema pravo na žalbu?
Minimalna brzina ne stoji u ugovoru, oni ce ti aktivirati paket ako ti insistiras na tome i pored obavijesti da neces imati punu brzinu interneta.
Sto se tice prava na zalbu, to stoji u opcim uslovima poslovanja:
4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade ili raskid ugovora.
Ovo se racuna ako netu pristupas iskljucivo preko racunara/laptopa koji je direktno spojen kablom na modem.
Sad mi je sve jasno.Hvala
crnivrag

#84806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote: Aha :thumbup: . Procitao ovih par postova i pomislio da je bila laz kod najave eon resivera. Znaci sve ok i mogu se vratiti svi kanali :thumbup:
Naravno svi kanali imaju mogućnost vraćanja sadržaja 7 dana unazad osim kanala: RTV BIR, Sport Klub 4K i Info Kanal HD.
Telemach

#84807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mahalik wrote:zašto na NovojS nema titlova?
@mahalik,
Kanal je titlovan.
Telemach

#84808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nastavnikhe wrote:
Benq wrote:
nastavnikhe wrote: Znači da oni neće pustiti tu brzinu ako nema uslova za nju,ali minimalna brzina ne stoji u ugovoru!?
Da li to znači da u slučaju da ne isporuče konstantno takvu brzinu korisnik nema pravo na žalbu?
Minimalna brzina ne stoji u ugovoru, oni ce ti aktivirati paket ako ti insistiras na tome i pored obavijesti da neces imati punu brzinu interneta.
Sto se tice prava na zalbu, to stoji u opcim uslovima poslovanja:
4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade ili raskid ugovora.
Ovo se racuna ako netu pristupas iskljucivo preko racunara/laptopa koji je direktno spojen kablom na modem.
Sad mi je sve jasno.Hvala
@nastavnikhe,
Uglavnom, sve je @Benq odgovorio i hvala :) Ukoliko još nešto treba, pišite nam ovako ili u pp :)
Telemach

#84809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@channel10,
Mogu.
Telemach

#84810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote:Veliko s*anje. Samo na par kanala ima vraćanje unazad, na ovom nemam sat koji sam imao na PDS2100 i sporiji je, ponekad zaštopa na promjeni kanala, dok na starijem PDS2100 to nisam doživljavao. Možda zato što je polovan pa je pri kraju, a daljinski je nov, isti kao i za PDS2100 ali što se mene tiče i nije bilo potrebe za novim daljinskim, mogao sam iskoristiti ovaj od PDS2100 jer je čuvan sve ove godine, skoro da nije imao packe. Da sam znao da je samo na ovih par kanala nebi ni prelazio na EON Light, ostao bi na Trio Grande jer nisam ništa puno dobio, jer sam to prvenstveno išao zbog roditelja da mogu vraćati kanale, a na kraju na tim kanalima i nema opcije vraćanja zbog kojih je prvenstveno i priključen EON, ja svakako imam na računaru da vraćam kanale kako hoću. Internet povećali download a upload ostao isti. Draže mi je da imam 40/10 nego što imam 75/6 Mbita.
@Mehemed,
U slučaju da imate tehničke poteškoće prilikom korištenja usluge, dostavite nam podatke u pp i izvršit ćemo provjeru.
BHfanatik

#84811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BHfanatik »

Imam i ja par pitanja. Trenutno sam korisnik trio grande. I sad bi presao na eon light. Da li je moguce preci ako nije istekao ugovor? I da li se mora oprema mjenjati ukoliko je moguce preci? Jer vjerovatno ako mjenjaju opremu morao bih cekati prikljucenje? Nisam upucen pa nemojte zamjeriti ako ima gluposti u pitanjima. Lp
crnivrag

#84812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

BHfanatik wrote:Imam i ja par pitanja. Trenutno sam korisnik trio grande. I sad bi presao na eon light. Da li je moguce preci ako nije istekao ugovor? I da li se mora oprema mjenjati ukoliko je moguce preci? Jer vjerovatno ako mjenjaju opremu morao bih cekati prikljucenje? Nisam upucen pa nemojte zamjeriti ako ima gluposti u pitanjima. Lp
Možeš preći bez problema na EON Light paket, a zadržavaš trenutnu opremu, jer se u EON Light paketu daju D3 resiveri ili CAM moduli.
Prekrasan

#84813 -

Post by Prekrasan »

-
Last edited by Prekrasan on 05/04/2019 17:21, edited 1 time in total.
BHfanatik

#84814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BHfanatik »

crnivrag wrote:
BHfanatik wrote:Imam i ja par pitanja. Trenutno sam korisnik trio grande. I sad bi presao na eon light. Da li je moguce preci ako nije istekao ugovor? I da li se mora oprema mjenjati ukoliko je moguce preci? Jer vjerovatno ako mjenjaju opremu morao bih cekati prikljucenje? Nisam upucen pa nemojte zamjeriti ako ima gluposti u pitanjima. Lp
Možeš preći bez problema na EON Light paket, a zadržavaš trenutnu opremu, jer se u EON Light paketu daju D3 resiveri ili CAM moduli.
Super hvala za brz odgovor imam trenutno CAM modul pa ce sve onda ostati isto. Samo jos jedno pitanje. Da li placam po starim cjenama ili promotivo kao sto pise na sajtu prvih 12 mjeseci?
crnivrag

#84815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Prekrasan wrote:Pitanje jedno, uveo sam ovaj EON paket premium umjesto trio gradne family, pise brzina na paketu do 200, a ja na speedtestu mjerim maximum 30, jel to normalno sad?
Nije normalno, ali je potrebno da putem UTP kabla mjeriš brzinu prema Telemach serveru na uređajima koji imaju gigabitnu mrežnu karticu.

Putem WiFi mreže možeš mjeriti veće brzine samo ako imaš router koji odašilje 5 Ghz WiFi mrežu, i uređaj koji podržava spajanje na istu.
crnivrag

#84816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

BHfanatik wrote: Super hvala za brz odgovor imam trenutno CAM modul pa ce sve onda ostati isto. Samo jos jedno pitanje. Da li placam po starim cjenama ili promotivo kao sto pise na sajtu prvih 12 mjeseci?
Po staroj cijeni, ako je ista manja od trenutne cijene EON Light paketa.

Promotivna cijena se odnosi na nove korisnike, i korisnike koji su do sada koristili samo pojedinačne TV, internet ili telefonske usluge.
BHfanatik

#84817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BHfanatik »

crnivrag wrote:
BHfanatik wrote: Super hvala za brz odgovor imam trenutno CAM modul pa ce sve onda ostati isto. Samo jos jedno pitanje. Da li placam po starim cjenama ili promotivo kao sto pise na sajtu prvih 12 mjeseci?
Po staroj cijeni, ako je ista manja od trenutne cijene EON Light paketa.

Promotivna cijena se odnosi na nove korisnike, i korisnike koji su do sada koristili samo pojedinačne TV, internet ili telefonske usluge.
Pa onda ja prakticki ne bih imao nikakve benefite ako bi presao? Onda neka me na trio grande :izet:
crnivrag

#84818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

BHfanatik wrote: Pa onda ja prakticki ne bih imao nikakve benefite ako bi presao? Onda neka me na trio grande :izet:
Najbolje da se javiš korisniku @Telemach na P.P., i oni će se potruditi da ti ponude nešto na obostranu korist.
typeOnegative

#84819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Neka te na TG paketu. U slučaju prelaska sa starih na EON pakete imaju smisla Full i premium, EON light je s konja na magarca i po meni ima smisla samo za nove korisnike koji ne žele plaćati full i premium paket.
bjelak

#84820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bjelak »

rajv0sa wrote:zna li neko radi li eon aplikacija na samsung seriji 7 , tacnije nu7022 ? vidim podrzani su ovi stariji mu
Sto se tice SAMSUNG serije 7 potrebno je instalirati aplikaciju kod koje prilikom pokretanja primite kod koji unosite u moj Telemach nalog ,prilicno je jednostavno ali vazi samo za korisnike EON paketa
photo&video

#84821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Imao sam problema sa ubee modemom, cesto je nestajalo neta i slicno, ali brzina na Note 8 kad sam mjerio bila je uvijek izmedju 90 i 95. Danas dosli, stavili Cisco modem, kao Ubee ima problem sa sinhronizacijom i sad mi net ne prelazi 40 mbs. Ovo je sve mjereno preko wirlles i note 8. Sa konja na magarca. Eon Full paket je u pitanju.
Mehemed

#84822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

BHfanatik wrote: Pa onda ja prakticki ne bih imao nikakve benefite ako bi presao? Onda neka me na trio grande :izet:
Bolje neka te na trio grande, nemoj napraviti istu grešku kao ja, sa konja na magarca...
photo&video wrote:...brzina na Note 8 kad sam mjerio bila je uvijek izmedju 90 i 95. Danas dosli, stavili Cisco modem, kao Ubee ima problem sa sinhronizacijom i sad mi net ne prelazi 40 mbs. Ovo je sve mjereno preko wirlles i note 8.
Ubee ima 5Ghz, dok Cisco samo 2.4Ghz koji podržaje manju brzinu, mada opet ja sa mobitelom na Ciscu izmjerim skoro 50, najviše izmjerio 49.35 pa bi to trebalo biti bolje, trebalo bi da bude blizu 50, al' dobro, čemu ti može značiti više od 40 Mbita na mobitelu ?
photo&video

#84823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Mehemed wrote:
Bolje neka te na trio grande, nemoj napraviti istu grešku kao ja, sa konja na magarca...
photo&video wrote:...brzina na Note 8 kad sam mjerio bila je uvijek izmedju 90 i 95. Danas dosli, stavili Cisco modem, kao Ubee ima problem sa sinhronizacijom i sad mi net ne prelazi 40 mbs. Ovo je sve mjereno preko wirlles i note 8.
Ubee ima 5Ghz, dok Cisco samo 2.4Ghz koji podržaje manju brzinu, mada opet ja sa mobitelom na Ciscu izmjerim skoro 50, najviše izmjerio 49.35 pa bi to trebalo biti bolje, trebalo bi da bude blizu 50, al' dobro, čemu ti može značiti više od 40 Mbita na mobitelu ?
Nije stvar cemu moze sluziti, imam paket 100/8 i hocu bar da mi obezbijede pribliznu brzinu. Imam 2 racunara koji isto mjere do 60 max.
Mehemed

#84824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Na računarima je već druga stvar, na njima se može iskoristiti. Ako preko LAN kabla izmjeriš samo 60Mbita onda nešto nije uredu, čak i ako nemaš gigabitne kartice mora ići više od 60

Image
Telemach

#84825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@BHfanatik,
Oprema se ne mora mijenjati za Light paket. Možemo Vas pozvati i prezentovati ponudu.
Locked