Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tesla Edison

#84751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

lordi wrote:Ljudi moji od kada sam prešao na eon premijum paket wi-fi mi niti jedan dan nije normalno radio, veći dio dana brzina na uređajima koji su zakačeni na wi-fi varira od 0,5 pa do maksimum 2,0 mb/s. Na kompu gdje je direktno modem povezan postiže pa skorro 200 mb/s ali wi-fi katastrofa.Dešavali se još nekome slična stvar ili samo postoji taj problem kod mene.
Wifi nema veze niti sa i jednim operaterom niti sa i jednim paketom. To je čisto tehničko pitanje.

Prezagušena ti je mreža, promijeni kanal i biće ok.
lordi

#84752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lordi »

Benq wrote:
lordi wrote:Ljudi moji od kada sam prešao na eon premijum paket wi-fi mi niti jedan dan nije normalno radio, veći dio dana brzina na uređajima koji su zakačeni na wi-fi varira od 0,5 pa do maksimum 2,0 mb/s. Na kompu gdje je direktno modem povezan postiže pa skorro 200 mb/s ali wi-fi katastrofa.Dešavali se još nekome slična stvar ili samo postoji taj problem kod mene.
Uglavnom sve sto trebas uraditi je da podesis kanal za wifi na neki koji se ne koristi i bice sve ok. Vjerovatno ti se sad modem nalazi na istom kanalu kao ostali wifi signali, i zato dolazi do interferencija.
Pokušavao sam i nije pomoglo
Tesla Edison

#84753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

lordi wrote:
Benq wrote:
Uglavnom sve sto trebas uraditi je da podesis kanal za wifi na neki koji se ne koristi i bice sve ok. Vjerovatno ti se sad modem nalazi na istom kanalu kao ostali wifi signali, i zato dolazi do interferencija.
Pokušavao sam i nije pomoglo
Onda promijeni opet. Imaš 12 kanala. Neki bi trebao biti ok.
Benq

#84754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

lordi wrote: Pokušavao sam i nije pomoglo
Ako zelis, stavi ovdje screenshot postavki za wifi pa cemo vidjet moze li se sta uradit.

Da napomenem da za svaku promjenu kanala moras sacuvat postavke, ako samo onako prebacis na drugi kanal i radis test, nema efekta.
lordi

#84755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lordi »

Benq wrote:
lordi wrote: Pokušavao sam i nije pomoglo
Ako zelis, stavi ovdje screenshot postavki za wifi pa cemo vidjet moze li se sta uradit.

Da napomenem da za svaku promjenu kanala moras sacuvat postavke, ako samo onako prebacis na drugi kanal i radis test, nema efekta.
Hvala na pomoći popravilo se ako bude opet problema javim se :-D
Benq

#84756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

lordi wrote: Hvala na pomoći popravilo se ako bude opet problema javim se :-D
:thumbup:
zux1

#84757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zux1 »

zux1 wrote:Telemach, nisam Vas mislio prozvati ovako javno, ali ocito da vi tako funkcionirate.
Dakle 21.10. sam predao nalog za provjeru tehnicke mogucnosti prikljucka, no nitko nije zvao, a kamoli pojavio da
se pojavio na adresi. Nakon nekih nasih intervencija, nalog je kreiran 27.11., dakle vise od mjesec dana nakon prvog poziva.
A evo danas je 06.12.i jos me nitko osim jednog poziva iz Vase sluzbe u kojoj su pojasnjavali sto mi dodje u paketu, nikoga nigdje.
Ja sam u medjuvremenu isao u poslovnicu, zvao barem 3-4 put sluzbu za korisnike i ovdje se Vama direktno javljao u privatne poruke i nista. Svi imate isti odgovor, strpite se, ubrzat cemo postupak, javit ce vam se betko sto prije.
I tako dani prolaze, a nitko ne zove, nitko ne dolazi, a na upite o razlozima tolikog cekanja, ja dobijam odgovor da se strpim.
Dakle uopce nikog nije briga da se problem rjesi, niti tko nudi rjesenje, nego se samo daju uniformni odgovori da se problem sam rjesi.
TELEMACH Vi cete mi sada reci da vam posaljem podatke u pp, ali vi moje poruke i podatke imate. Pogledate u inbox i spojite me vise.
Evo da nadodam informacije i rasplet dogadjaja na moj gore navedeni post.
Dakle sredinom 12.mjeseca 2018. TELEMACH je izasao na teren. Utvrdili su da signal imam i da mi je sve provedeno do televizora, ali da je signal preslab za kvalitetne usluge, te su ustnavoli da bi trebali doci i provuci nekih 200 metara "glavnog kabla" do u blizinu kuce. Krajem 12.2018. i pocetkom 01.2019 su to i uradili, te su nam usluge spojene.
Dakle na kraju uz puno molbi, ali i grubljeg nacina komunikacije, Telemach je izasao u susret i ucinio preinake na svojoj osnovnoj mrezi da bi mi imali stabilane i dobre Telemachove usluge.
Evo sad je proslo gotovo 3 mjeseca otkad sam korisnik i mogu reci da je u ovom vremenskom periodu, a bilo je i olujnog vjetra i snijega, nema nikakvih problema i prekida signala. Internet i tv su stvarno stabilni, a za Eon box samo rijeci hvale.

Dakle u konacnici pohvaljujem Telemach, jer u odnosu na Eronet koji sam imao ranije, znatno su mi unaprijedili kvalitetu interneta.

Ali isto tako moram reci da polako postaju preskupi. Poskupljenja 1-2 put godisnje smatram totalno neopravdanim. U vremenu kad svi telekom operateri snizavaju cijene, a ubacuju nove kanale, Telemach u nekoliko navrata dize cijene, a kvaliteta kanala zapravo opada.
Mislim da je potez izbacivanja RTS kanala iz ponude jedan od najlosijih poteza Telemacha ikad. Ja osobno te kanale ne pratim, ali mnogo ih ljudi prati i gleda.
Smatram da se u osnovni paket obavezno treba uvesi Doku TV, Jugoton tv i jos barem 1-2 kanala sa stranom muzikom tipa MTV dance i MTV hits. A televizije tipa OTV Valentino i Izvorna tv ne trebaju nikome ili gotovo nikome.
Mehemed
Vozim: automobil

#84758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Zašto na D3 nema opcija vraćanja na svim kanalima kao na EONu preko računara i mobitela već samo na nekim ?
Priključim EON paket misleći da je isto kao na računaru, da to sve ide sa istih servera a ono .!., dosta kanala nema opciju vraćanja, i to nekoliko onih zbog kojih je i priključeno da bi se mogli vraćati, a na njima baš nikako nema, a još nema ni sata na receiveru za razliku od prošlog. Mogu samo reći da je ovo bilo sa konja na magarca...
Benq

#84759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mehemed wrote:Zašto na D3 nema opcija vraćanja na svim kanalima kao na EONu preko računara i mobitela već samo na nekim ?
Priključim EON paket misleći da je isto kao na računaru, da to sve ide sa istih servera a ono .!., dosta kanala nema opciju vraćanja, i to nekoliko onih zbog kojih je i priključeno da bi se mogli vraćati, a na njima baš nikako nema, a još nema ni sata na receiveru za razliku od prošlog. Mogu samo reći da je ovo bilo sa konja na magarca...
Na D3 nema na svim kanalima zbog ogranicenih kapaciteta. EON Box koristi internet konekciju za vracanje unazad na svim kanalima. Ti si vjerovatno prikljucio EON Light paket, u kojem se dobije D3 resiver i tu je opcija vracanja unazad na nekih 50 kanala, ako uzmes EON Box, imaces mogucnost vracanja na svim kanalima.
nedzadrk

#84760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nedzadrk »

Benq wrote:
Mehemed wrote:Zašto na D3 nema opcija vraćanja na svim kanalima kao na EONu preko računara i mobitela već samo na nekim ?
Na D3 nema na svim kanalima zbog ogranicenih kapaciteta. EON Box koristi internet konekciju za vracanje unazad na svim kanalima. Ti si vjerovatno prikljucio EON Light paket, u kojem se dobije D3 resiver i tu je opcija vracanja unazad na nekih 50 kanala, ako uzmes EON Box, imaces mogucnost vracanja na svim kanalima.
I sat u uglu ekrana
Mehemed

#84761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Benq wrote: Na D3 nema na svim kanalima zbog ogranicenih kapaciteta. EON Box koristi internet konekciju za vracanje unazad na svim kanalima. Ti si vjerovatno prikljucio EON Light paket, u kojem se dobije D3 resiver i tu je opcija vracanja unazad na nekih 50 kanala, ako uzmes EON Box, imaces mogucnost vracanja na svim kanalima.
Jest EON Light, pojeo samo gofno što sam ga priključio. EON Box 80KM + 5KM mjesečno a nisam uspio kupiti ni LCD TV, bar 32icu, već se patim sa CRTom u 2019oj godini, a kamo li još da platim 80KM i plus 5KM mjesečno za EON box koji je preskup za ono šta nudi, i još nebi mogao nikako vraćati kanale unazad što ga nebi priključio LAN kablom sa modemom. Za te pare se kupi Android box sa WiFi povezivanjem za koji ne treba provlačiti kabal.

Bitno je da na stranici piše "TV unazad do 7 dana" a to što nisu napisali da je ta opcija moguća na manjem broju kanala, to ništa...
Benq

#84762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mehemed wrote: već se patim sa CRTom u 2019oj godini, a kamo li još da platim 80KM i plus 5KM mjesečno za EON box
Ti onda ne bi ni mogao prikljucit EON Box jer imas CRT TV, a na Boxu je samo HDMI izlaz. Moglo bi se to rijesit mozda nekim konvertorima ali...
azdralovic

#84763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Mehemed wrote:
Benq wrote: Na D3 nema na svim kanalima zbog ogranicenih kapaciteta. EON Box koristi internet konekciju za vracanje unazad na svim kanalima. Ti si vjerovatno prikljucio EON Light paket, u kojem se dobije D3 resiver i tu je opcija vracanja unazad na nekih 50 kanala, ako uzmes EON Box, imaces mogucnost vracanja na svim kanalima.
Jest EON Light, pojeo samo gofno što sam ga priključio. EON Box 80KM + 5KM mjesečno a nisam uspio kupiti ni LCD TV, bar 32icu, već se patim sa CRTom u 2019oj godini, a kamo li još da platim 80KM i plus 5KM mjesečno za EON box koji je preskup za ono šta nudi, i još nebi mogao nikako vraćati kanale unazad što ga nebi priključio LAN kablom sa modemom. Za te pare se kupi Android box sa WiFi povezivanjem za koji ne treba provlačiti kabal.

Bitno je da na stranici piše "TV unazad do 7 dana" a to što nisu napisali da je ta opcija moguća na manjem broju kanala, to ništa...
u istom postu prica o android boxu i CRT televizoru :sax:
Dzontra_Volta

#84764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Benq wrote:
Mehemed wrote: već se patim sa CRTom u 2019oj godini, a kamo li još da platim 80KM i plus 5KM mjesečno za EON box
Ti onda ne bi ni mogao prikljucit EON Box jer imas CRT TV, a na Boxu je samo HDMI izlaz. Moglo bi se to rijesit mozda nekim konvertorima ali...
Image
Image

:D
Mehemed

#84765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Benq wrote: Ti onda ne bi ni mogao prikljucit EON Box jer imas CRT TV, a na Boxu je samo HDMI izlaz. Moglo bi se to rijesit mozda nekim konvertorima ali...
... ali je to pored preskupog EON boxa još veći trošak od nekih 15-20KM
azdralovic wrote: u istom postu prica o android boxu i CRT televizoru :sax:
Za razliku od EON BOXa većina Android Boxova ima AV izlaz

Image

i taj AV kabal košta otprilike 3KM i sve i da imam LCD radije bi kupio klasični android box nego EON box koji bi pored tih 80KM plaćao još 5KM mjesečno pa bi me za dvije godine izašao 200KM i koji nema wifi a ne mogu ga povezati lan kablom, previše komplikacija.

Image

Dzontra_Volta wrote: Image
Image

:D
To ne radi, jer ti kablovi ne konvertuju digitalni signal u analogni, ovo bi već radilo

Image
Last edited by Mehemed on 27/03/2019 14:45, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#84766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

azdralovic wrote:
Mehemed wrote:

u istom postu prica o android boxu i CRT televizoru :sax:
Ma ovaj se samo žali. Eno ga na telekom temi, žali se na sve, ovdje isto tako žali se a ima CRT :shock:

No comment.

Ne znam kako si u stanju plaćati kablovsku a nemaš ni 150KM koliko košta obični 32" LCD. Polovan može i još jeftinije. Nema logike nikako.
Dr_Proka

#84767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

kakavdanakneiskustvu wrote:na EON se rts 1 i rts 2 mogu gledati i dalje
Slučajno sam se logovao natotalov eon i on ima rts 1 i dalje, ali naš nema.
Mehemed

#84768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

TESLA_EDISON wrote: Ne znam kako si u stanju plaćati kablovsku a nemaš ni 150KM koliko košta obični 32" LCD. Polovan može i još jeftinije. Nema logike nikako.
Uvijek ima preče od prečeg, nikako se nije moglo doći do tih 150KM za LCD TV, a bez interneta ne mogu, sve što zaradim je zahvaljujući internetu. Bez telefona moji roditelji ne mogu, a TV nije toliko ni bitan, ali se ne može ovo dvoje priključiti bez TVa.
MTV

#84769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ovi pretvaraci bez dodatnog napajanja su obicno bacanje para.
Boban0726

#84770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Dr_Proka wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:na EON se rts 1 i rts 2 mogu gledati i dalje
Slučajno sam se logovao natotalov eon i on ima rts 1 i dalje, ali naš nema.
Zato sto na Total TV nije iskljucen RTS
mahalik

#84771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mahalik »

zašto na NovojS nema titlova?
kakaljin

#84772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
Moze li mi neko objasniti taj kapacitet, na eonu ima sve a na d3 nema, pa zar im nisu isti serveri i za jedno i za drugo, koja je logika duplati servere.
aditon

#84773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Nema to veze s serverima i kapacitetima...ovdje se radi o klasičnom talu između dobavljača boxova i UG (moguće i neka treća strana)..radi se o win-win situaciji za obje strana osim što telemach ima jedan mali problem a ogleda se u tome da EON boxovi nisu plasirani u onoj mjeri u kojem se telemach nadao..trebala im je priča o unapređenju usluge kako bi opravdali "skuplje-za-manje". EON nije nikakvo unapređenje već čisti marketinški trik za izvlačenje dodatnog novca od građana uz gore pomenuti tal prilikom sklapanja ovog posla, kako s dobavljačem, tako i s onima koji su isprogramirali EON software. Ako je nekome poznato kako se tenderi raspisuju i kako se na istim poslovi dobijaju, onda može da razumije sve ovo iznad što sam napisao.
dembele

#84774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Mapa koja prikazuje šta prenosi SK, AS i ES od nogometa u Evropi (preuzeto sa RTV Forum)

Image
Boban0726

#84775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Ova mapa se odnosi na prvenstva.
Arena ne prenosi ligu BiH.
Locked