Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#8476 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamberovica polje wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A hoce li uraditi nove bankine i asfalt?
Bankine neće koliko znam to su ostavili za to buduće šminkanje a čitav su asfalt trebali zamijeniti tijekom ovih radova međutim vidim sad na ovim slikama da nisu.
Uradit ce asfalt jer posao nije jos zavrsen. Pustaju u promet zbog ovih guzvi u gradu, a sav posao ce biti gotovo do kraja Marta.
Freamon Lester

#8477 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote: Na ovo i ja mogu samo da se nasmijem...zaista
no hajd...malo ce proteci vremena...klub ce dobiti novi statut...pa ce imati 6000 skupstinara...pa ce se njih 6000 dogovoriti da je n.n osoba idealna za klupskog direktora ...i onda ce...ne mogu dalje fakat...
ostat cu na osmijehu
Sad sa protesta. Fino mirno, hvala Bogu i dostojanstveno. Pravo gradjanski da prostis jer se ta rijec gradjanski gadi lokalnom SDA minderu koji vedri i oblaci.

Ja sam tebe smatrao ozbiljnim covjekom. Igras se banalnih zamjena i predvidjanja na niskom nivou. 6000 skupstinara? Barcelona ima 47 000 clanova sa pravom glasa koji biraju tijela koja vode klub. Prica zavrsena. Ili trebam napomenuti da na istom principu rade i Real, Bajern, Dortmund? Naravno lokalni SDA minder nije ni navikao da se narod nesto pita pa ce eto oni sa Hankom Begagicem na celu razmisljati umjesto nas. I razmisljali su 20 godina! Klub zaduzili 13 miliona, potrosili jos toliko i sad jos mudruju i prodaju muda pod bubrege pricama kako ce toliki broj odlucivati. :lol:
channel10

#8478 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Mene zanima kako je dug skocio sa 4 na 7 do neki dan, a evo danas 13 miliona. Otkud toliki skok za 2-3 godine, gdje je bilo price da se dug smanjio jer je navodno Sarajlic vrsio dugo uplate na racun poreske uprave. Kako sad 13? Neko nekoga opasno laze.
kamen spoticanja

#8479 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Freamon Lester wrote:
kamen spoticanja wrote: Na ovo i ja mogu samo da se nasmijem...zaista
no hajd...malo ce proteci vremena...klub ce dobiti novi statut...pa ce imati 6000 skupstinara...pa ce se njih 6000 dogovoriti da je n.n osoba idealna za klupskog direktora ...i onda ce...ne mogu dalje fakat...
ostat cu na osmijehu
Sad sa protesta. Fino mirno, hvala Bogu i dostojanstveno. Pravo gradjanski da prostis jer se ta rijec gradjanski gadi lokalnom SDA minderu koji vedri i oblaci.

Ja sam tebe smatrao ozbiljnim covjekom. Igras se banalnih zamjena i predvidjanja na niskom nivou. 6000 skupstinara? Barcelona ima 47 000 clanova sa pravom glasa koji biraju tijela koja vode klub. Prica zavrsena. Ili trebam napomenuti da na istom principu rade i Real, Bajern, Dortmund? Naravno lokalni SDA minder nije ni navikao da se narod nesto pita pa ce eto oni sa Hankom Begagicem na celu razmisljati umjesto nas. I razmisljali su 20 godina! Klub zaduzili 13 miliona, potrosili jos toliko i sad jos mudruju i prodaju muda pod bubrege pricama kako ce toliki broj odlucivati. :lol:
Ja ti kazem sljedece...hipotetski da sutra nuliramo dug,a vladan bude direktor s 700 skupstinara,za 2 godine opet bi dug bio 3 miliona :wink:
al se slazemo da hamko i ekipa trebaju razgulit...i odgovarat za kolaps
i mani me price i gradjanskom i seljackom...tukne na sdp kampanju...a znas kako se takve kampanje zavrse...
btw gomila zelenih clanova i simpatizera bila je na protestu...a vjeruj jos veca gomila ne moze ocima gledat muhameda i ekipu
channel10

#8480 Re: Zeničani

Post by channel10 »

A sta bi ti, jer vidim nisi za stare sustranacke lopove, nisi za novi statut, a protiv si gasenja?! Imas neku novu ideju ili?
Last edited by channel10 on 27/02/2016 14:53, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#8481 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote: Ja ti kazem sljedece...hipotetski da sutra nuliramo dug,a vladan bude direktor s 700 skupstinara,za 2 godine opet bi dug bio 3 miliona :wink:
i mani me price i gradjanskom i seljackom...tukne na sdp kampanju...a znas kako se takve kampanje zavrse...
btw gomila zelenih clanova i simpatizera bila je na protestu...a vjeruj jos veca gomila ne moze ocima gledat muhameda i ekipu
Vladan ili bilo ko ako bude direktor bice zato sto su oni koji vole taj klub njega postavili na to mjesto. Odgovornost je na ljudima koji su clanovi tog kluba i kad krenu na izbore da biraju rukovodstvo moraju imati na umu da ce pogresan izbor unistiti klub. Ako su clanovi zainteresovani da opstane on ce tu biti. A ovo sad je samo jedna farsa koja nema veze sa zdravim razumom. I btw. istog tog Vladana je SDA stavila u skupstinu kluba. A koliko vidim momak ne zeli da vodi klub. A i ako bude zelio mora dobiti podrsku vecine clanova.

Bas nek si spomenuo SDP. Jednako odgovoran zato sto nije SDA minder razbio i poslao na zasluzenu robiju. Ovakav privredni kriminal je sigurno medju vecim u drzavi. 13 miliona KM je neko zaduzio Celik, a SDP kad je imao priliku da razbije bagru nije to uradio. I govorimo o DUGU, a ne pricamo o tome gdje su potrosene pare koje su usle u klub.

Simpatizeri SDA su i dalje simpatizeri. Oni sa unistavanjem kluba imaju veze koliko ja i ti. Ali odgovornost struktura unutar SDA za ovo stanje u klubu je ocigledna. Pogotovo jer se iz SDA struktura punila skupstina, uprava i direktorsko mjesto sve ove godine.
kamen spoticanja

#8482 Re: Zeničani

channel10 wrote:A sta bi ti, jer vidim nisi za stare sustranacke lopove, nisi za novi statut, a protiv si gasenja?! Imas neku novu ideju ili?
Gdje pise da nisam za novi statut?
Mene zanima klub,firma,ustanova u kojoj je kristalno jasno ko je big boss,neka pismena verzija zdravka mamica ako hoces koja ce radi svog interesa od zenicke djece praviti pristojne fudbalere i prodavati ih za pristojnu lovu praveci dobre fudbalske rezultate...a to isto hocu u VIKu,telekomu,bolnici...sve ostalo je konje jamio jamio socijalizam
Btw vidio sam haminog mumija da protestvuje...mada je lik benigan,ipak je smjesno
Last edited by kamen spoticanja on 27/02/2016 15:11, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#8483 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:
kamen spoticanja wrote: Ja ti kazem sljedece...hipotetski da sutra nuliramo dug,a vladan bude direktor s 700 skupstinara,za 2 godine opet bi dug bio 3 miliona :wink:
Vladan ili bilo ko ako bude direktor bice zato sto su oni koji vole taj klub njega postavili na to mjesto. Odgovornost je na ljudima koji su clanovi tog kluba i kad krenu na izbore da biraju rukovodstvo moraju imati na umu da ce pogresan izbor unistiti klub. Ako su clanovi zainteresovani da opstane on ce tu biti. A ovo sad je samo jedna farsa koja nema veze sa zdravim razumom. I btw. istog tog Vladana je SDA stavila u skupstinu kluba. A koliko vidim momak ne zeli da vodi klub. A i ako bude zelio mora dobiti podrsku vecine clanova.

Bas nek si spomenuo SDP. Jednako odgovoran zato sto nije SDA minder razbio i poslao na zasluzenu robiju. Ovakav privredni kriminal je sigurno medju vecim u drzavi. 13 miliona KM je neko zaduzio Celik, a SDP kad je imao priliku da razbije bagru nije to uradio. I govorimo o DUGU, a ne pricamo o tome gdje su potrosene pare koje su usle u klub.

Simpatizeri SDA su i dalje simpatizeri. Oni sa unistavanjem kluba imaju veze koliko ja i ti. Ali odgovornost struktura unutar SDA za ovo stanje u klubu je ocigledna. Pogotovo jer se iz SDA struktura punila skupstina, uprava i direktorsko mjesto sve ove godine.
Slazem se ba s svom diagnostikom...ne slazem se s terapijom koju planiraju neformalne grupe...jer ce nam na koncu krepat bolesnik...
channel10

#8484 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:A sta bi ti, jer vidim nisi za stare sustranacke lopove, nisi za novi statut, a protiv si gasenja?! Imas neku novu ideju ili?
Mene zanima klub,firma,ustanova u kojoj je kristalno jasno ko je big boss,neka pismena verzija zdravka mamica ako hoces koja ce radi svog interesa od zenicke djece praviti pristojne fudbalere i prodavati ih za pristojnu lovu praveci dobre fudbalske rezultate...a to isto hocu u VIKu,telekomu,bolnici...sve ostalo je konje jamio jamio socijalizam
Zar ne pise gore u cini mi se dva posta da nisi za Vladana kao direktora :D i da si protiv bilo kojeg izbora od ko zna koliko clanova skupstine kluba?
kamen spoticanja

#8485 Re: Zeničani

channel10 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Zar ne pise gore u cini mi se dva posta da nisi za Vladana kao direktora :D i da si protiv bilo kojeg izbora od ko zna koliko clanova skupstine kluba?
Ne pise
channel10

#8486 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kako bolan ne pise?
kamen spoticanja

#8487 Re: Zeničani

channel10 wrote:Kako bolan ne pise?
Kako pise?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8488 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Jah..treba nam neko kao Zdravko Mamić :D
Image
Casual's

#8489 Re: Zeničani

Post by Casual's »

a što izlaze miševi iz rupa..

Nabijem vam i Hamku lopova ružnog i cijeli vrh SDA (kao i crvendace kojima pripajate momke).
channel10

#8490 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen wrote:
Celik je raskovao sistem nereda i nerada...sistem u kome se nije znalo ko placa dok su neki pili...sistem koji je napravio 15 miliona duga a da nisi napravili niti jednog igraca reprezentativnog kalibra...sistem koji je trosio lovu poreskih obveznika na poluamatere iz srbije...sistem koji ima zaposlenih ko i mittal...
a sistem su skrojili hamke,s.sarajlici,pane skrbici,asimi demiriji i sl.
nazalost sistem koji predlazu neformalne navijacke grupe je nesto vrlo slicno samo s drugim ljudima...moguce da su ti ljudi cestitiji i bolji ali u organizaciji koja nema jednog generala i jasan sistem komandovanja nema nafake...

ostat cu na osmijehu

Ja ti kazem sljedece...hipotetski da sutra nuliramo dug,a vladan bude direktor s 700 skupstinara,za 2 godine opet bi dug bio 3 miliona :wink:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sta da covjek zakljuci iz ovog?
kamen spoticanja

#8491 Re: Zeničani

Bobi wrote:Jah..treba nam neko kao Zdravko Mamić :D
Image
E sad ispod ove slike poredaj titule dinama u 'rvatskoj,grupne faze lige prvaka,broj fudbalera koji godinama 'rvatsku reprezentaciju drze u prvih 10 na fifinoj listi...
realno za 10ti dio toga svega citava bi liga dala straznjice
kamen spoticanja

#8492 Re: Zeničani

channel10 wrote:
Cemu zakljucivanje...citaj sta pise...nije kvantna fizika
channel10

#8493 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:
Procitao i na osnovu toga zakljucio da si protiv prijedloga neformalne navijacke skupine, ali si ipak bio na protestu :-) .
kamen spoticanja

#8494 Re: Zeničani

channel10 wrote:
kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:
Procitao i na osnovu toga zakljucio da si protiv prijedloga neformalne navijacke skupine, ali si ipak bio na protestu :-) .
Onda nisi dobro zakljucio...i cemu ibret sto sam bio na protestu? Ovo pitam 'nako
jasno mi je sto kolutas okicama
channel10

#8495 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ibret zbog sve te price kako ne valja novi statut (ali si za njega :D ), ali si bio na protestu.
kamen spoticanja

#8496 Re: Zeničani

channel10 wrote:Ibret zbog sve te price kako ne valja novi statut (ali si za njega :D ), ali si bio na protestu.
Hajd onda ovako
usvojimo statut ovakav...i sta onda?
dakle odakle lova?
kamen spoticanja

#8497 Re: Zeničani

Evo travnik poveo
uprava napolje :mrgreen:
channel10

#8498 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:Ibret zbog sve te price kako ne valja novi statut (ali si za njega :D ), ali si bio na protestu.
Hajd onda ovako
dakle odakle lova?
Ma ne moze tako, jer se o tome ne prica. Ja ga nisam ni osmislio niti me zanima. Pricamo o tome sta ti pises ovdje unatrag 4-5 sati. Malo si protiv, pa malo za. Pises kako ne valja, ali si za njega. Pa kad ja napisem da si protiv statuta, ti pocnes o tome gdje pise,a svo vrijeme pucas pricu kako ti je smijesan. Pa ... Ne znas vise ni sta pises.
kamen spoticanja

#8499 Re: Zeničani

channel10 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Hajd onda ovako
dakle odakle lova?
Ma ne moze tako, jer se o tome ne prica. Ja ga nisam ni osmislio niti me zanima. Pricamo o tome sta ti pises ovdje unatrag 4-5 sati. Malo si protiv, pa malo za. Pises kako ne valja, ali si za njega. Pa kad ja napisem da si protiv statuta, ti pocnes o tome gdje pise,a svo vrijeme pucas pricu kako ti je smijesan. Pa ... Ne znas vise ni sta pises.
A ti pricas o.meni :-)
cool
Imas samo jedan problem...postoji post u kome kamen jasno kaze da je rjesenje za celik sistem u kome zdravko mamic uzima lovu lopatim a celik bude 35 godina prvak i na bilinom igra wolfsburg i atletiko madrid
na protestu sam bio da nas bude vise i da kazemo da je dosta begagica,sarajlica i slicnih
mogu ti i nacrtat ako hoces..
channel10

#8500 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nema potrebe za crtanjem.

Pisem jer citam to sto se pise i vidim par nelogicnosti i reagujem. Sasvim slucajno si ti "sarao". Nekad ce neko drugi "sarati", pa mozda i ja.

Sto se tice cjelokupne price, tesko da ovdje ima rjesenja. Ovdje bi najvjerovatnije rjesenje bilo prodaja kluba nekom privatniku za 5 feninga. Sve ostalo su gluposti jer je proslo toliko vremena da ovaj grad nije bio u stanju izbaciti covjeka ili grupu ljudi koji ce napraviti nesto od kluba. To znaci da u ovom gradu nema "ljudi" i da je sve go lopov i probisvijet. Nema ko nije bio u klubu (medjusobni suradnici i protivnici) i svima im je zajednicko; kradja.

Znaci ovdje su raznorane postave isle u krug vise puta i svaki put isto. Znaci nema hljeba u ljudima iz Zenice.

Ali hajd ti prevari nekog stranca da kupi ovakav klub. Ovdje nema drugog izlaza.
Post Reply