Sirija

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8476 Re: Sirija

Post by Truba »

madner wrote:
Black swan wrote:a zašto to nije učinila Turska glumataju velesilu rokaju kurde negiraju pokolje iz prošlosti...
Zato sto su ih Arapi zajebali 1916 i sada im vracaju.
ćuj to? nisam znao

vjerovatno je i za to bašar kriv :mrgreen:

hotio sam reći da sad izmišljaju neke krivice što sirija nije ovo uradila što sirija nije ono za vrijeme bašara
samo da opravdavaju ovaj besmislen rat
a sutra će igrati kako gazda u izraelu naredi...
madner

#8477 Re: Sirija

Post by madner »

Pa da, dok je halifat vodio pravedni rat protiv Engleza digle su se razna plemena da im zabiju noz u ledja. Kao sto je pleme Sauda.
madner

#8478 Re: Sirija

Post by madner »

Nisu saveznici, nakon sto odrade posao bice razlog da se Saudijski uticaj svede na minimum.

Naravno osim ako ne postanu najveca struja.
El_comadante

#8479 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Black swan wrote:
madner wrote:
Black swan wrote:a zašto to nije učinila Turska glumataju velesilu rokaju kurde negiraju pokolje iz prošlosti...
Zato sto su ih Arapi zajebali 1916 i sada im vracaju.
ćuj to? nisam znao

vjerovatno je i za to bašar kriv :mrgreen:

hotio sam reći da sad izmišljaju neke krivice što sirija nije ovo uradila što sirija nije ono za vrijeme bašara
samo da opravdavaju ovaj besmislen rat
a sutra će igrati kako gazda u izraelu naredi...
ovde je riječ o Siriji a ne o Turskoj. dalje opet nisi odgovorio na pitanje zašto nisu tukli Izrael ovako kao što tuku vlastiti narod i gradove. i kako to da nakon 2 godine ratovanje Assad se bori oko Damaska a po tvom i tvojih drugova ovi su trebali biti samo u sektoru oko granice sa Turskom. de malo o tome a nemoj skretati sa tema jer Erdogan i Turska nije tema nego Sirija.
madner

#8480 Re: Sirija

Post by madner »

Superhik_ wrote:
madner wrote:Nisu saveznici, nakon sto odrade posao bice razlog da se Saudijski uticaj svede na minimum.

Naravno osim ako ne postanu najveca struja.
ipak sada jesu saveznici? dakle, svete se arapima (sirijcima) zato što su ih izdali saudijci koji su im sada saveznici u toj osveti. :-) :-) :-)
Izdali su ih i Sirijici, Saudi su samo najvise profitirali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8481 Re: Sirija

Post by Truba »

El_comadante wrote:ovde je riječ o Siriji a ne o Turskoj. dalje opet nisi odgovorio na pitanje zašto nisu tukli Izrael ovako kao što tuku vlastiti narod i gradove. i kako to da nakon 2 godine ratovanje Assad se bori oko Damaska a po tvom i tvojih drugova ovi su trebali biti samo u sektoru oko granice sa Turskom. de malo o tome a nemoj skretati sa tema jer Erdogan i Turska nije tema nego Sirija.
izrael je najjači i svi će propast koji ga napadnu zato ga nisu tukli
što se prije odvojite od te teme što bi bilo da je bilo ( toga nema u povijesti)
ranije ćete skontati besmisao sirijskog sukoba koji je dirigovan izvana
Cyrax

#8482 Re: Sirija

Post by Cyrax »

El_comadante wrote:
a zašto taj isti Assad koji gadja svoje gradove raznim raketama, gazi sve tenkovima nikada to isto oružije nije okrenuo na Izrael?
Zato sto im je doslo iz guzice u glavu. Lako je tudjim k*rcem gloginje mlatiti.
'Ajmo mi da dovimo a vi, Egipcani i Sirijci, ginite. Ako kojim slucajem i budete blizu pobjede, a dok je zive Amerike i zapada kompletnog nema teoretske sanse, cionisti imaju plan da posiju nuklearke sirom islamskog svijeta. Ako oni padnu padaju svi. ;-)
Da ne govorim kako se kraljevi bratskih zemalja Saudije, Katara etc. ljube i grle sa tim istim cionistima a spickase desetine miliona na ovu naoruzanu bandu u Siriji da sravnaju i pobiju sve sto im nije po cejfu. Procitah negdje da su spalili Palestinici lutku onog krmka iz Katara cini mi se?
Treba li jos razloga?
sabura-sabura

#8483 Re: Sirija

Post by sabura-sabura »

Rek'o sam vam ja ovi će sijati smutnju i lagati neće se okaniti.

Jedite se ali Siriju slomiti nećete.

Evo vam za Šejh Butija Rahmetullahi Alejh, onaj čovjek koji mu je prišao prvi bio mu je unuk...

EEEE, imam ideju, Assad je platio njegovom unuku da ubije dedu, šta mislite morel vako?

Evo za ove što ne lažu. Ko hoće da gleda: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hHCj09Og8s
udrch

#8484 Re: Sirija

Post by udrch »

Sirija se treba pripremiti za dolazak Isa a.s...Dedžal je već odavno na dunjaluku..
Allahova riječ mora pobjediti nakaradni alawitski sistem..
Challenger__

#8485 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Rek'o sam vam ja ovi će sijati smutnju i lagati neće se okaniti...
Evo vam za Šejh Butija Rahmetullahi Alejh, onaj čovjek koji mu je prišao prvi bio mu je unuk...
Evo, još transparentnije da njihovo laganje i sijanje smutnje bude još očitije:

sabura-sabura

#8486 Re: Sirija

Post by sabura-sabura »

udrch wrote:Sirija se treba pripremiti za dolazak Isa a.s...Dedžal je već odavno na dunjaluku..
Kakve postove pišeš rek´o bi čovjek aman zaman, a vidi ti avatara, jel te stid?
Ciprol

#8487 Re: Sirija

Post by Ciprol »

sabura-sabura wrote:
udrch wrote:Sirija se treba pripremiti za dolazak Isa a.s...Dedžal je već odavno na dunjaluku..
šta je sad, pas ne smije biti nacrtan na avataru?

udrch, ne daj se :mrgreen:
udrch

#8488 Re: Sirija

Post by udrch »

:lol:
i čovjek bude kriv što on ima pokvarene misli..
Challenger__

#8489 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da prepričam članak iz jednog izraelskog izvora:

- Dakle, "rebelsi", već neko vrijeme pokušavaju proboj u centar Damaska iz pravca istočnih prrdgrađa, a odnos SAA je do sada, manje-više bio defanzivan. Uoči završnih priprema "FSA" ofanzive na centar i aerodrom u Damasku, odjednom, iznenada, SAA kreće u veliku kontraofanzivu sa kratkom SMS porukom na sve mobilne telefone: "Sirijska armija dolazi po tebe!".

- Dok je avijacija tukla po istočnim predgrađima, 4. divizija Republikanske garde pod komandom Asadovog brata Mahera zatvara prsten oko istočnih predgrađa nanoseći velike gubitke zatečenim "rebelsima" sa svim svim raspoloživim naoružanjem.

- Izvor govori da je protivnička strana bila zaprepaštena gledajući kako prema njima idu elitne sirijske jedinice dok su, u stvari oni, pripremali napad, kako na centar Damaska, tako i na aerodrom. Doživjeli su brojne gubitke u ljudstvu i tehnici, od kojih će se, kako tvrdi ovaj izraelski izvor, teško oporaviti.

- Kao izraz frustracije, neprijatelji su uzvratili sa terorističkim aktom (autobombom) u centru Damaska.

Ovaj furiozni kontranapad izraelski izvor naziva "kapitalnom pobjedom" koju pripisuju promjeni strategije, koja je po njima kreirana u rukama saveznika, ruskih i/ili iranskih oficira.

Čitav tekst, LINK - (http://www.debka.com/article/22883/Syri ... to-capital)

Image

general Maher el-Asad, komandant ove operacije i komandant 4. divizije Republikanske garde, inače čovjek koji je sopstvenom bratu prijetio državnim udarom ukoliko "pristane na podjelu zemlje i pregovor sa teroristima".
hrastov žižak

#8490 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

:lol: :lol: :lol:
I ja volim mitološka/fantastična bića. Mislim da će doći veliki crni ovan koji ima zube vuka i pojest sve prljave alavite :D
Herr Flick

#8491 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image

:D :D
Challenger__

#8492 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da se sutra pro-rebelski zlobnici ne bi rugali, želim da podvučem da ovaj izvor ne tvrdi da su rebelsi sasvim uništeni oko Damaska. Ne. Samo da je ova kontraofanziva 1. spriječila njihovu ofanzivu na Damask i aerodrom, 2. da su im nanešeni teški gubici, 3. da će im trebati "dosta vremena da se oporave i pregrupišu".

Sada im samo preostaje "US, NATO, Israel, Turkey and Jordan Gird up for Syria Operation", odnosno "Brings Turkey, Israel, Jordan and NATO aboard US-led operation".

Ako im se isplati taj rizik, jeli.
udrch

#8493 Re: Sirija

Post by udrch »

hrastov žižak wrote:
:lol: :lol: :lol:
I ja volim mitološka/fantastična bića. Mislim da će doći veliki crni ovan koji ima zube vuka i pojest sve prljave alavite :D
nisam ni sumnjao da imaš čudne snove..
NIN

#8494 Re: Sirija

Post by NIN »

Predahnut cete da ne bi bilo, znate vec cega.
udrch

#8495 Re: Sirija

Post by udrch »

SAA kreće u veliku kontraofanzivu sa kratkom SMS porukom na sve mobilne telefone: "Sirijska armija dolazi po tebe!".
nevjerovatna taktika, dosad neviđena u historiji ratovanja..
Revoltage

#8496 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Inače može li mi ko reći ko je onaj stari cupavi kao magicar obučeni dido sa štapom koji vodi neku ekipicu pod zastavom Al-Kaide? Često se pojavljuje u provinciji Daraa.
zigs7

#8497 Re: Sirija

Post by zigs7 »

I ovi administratori su vidim asadova falanga jer brisu postove bez predhodnog upozorenja a nista nije pisalo protitvno pravilima,i to mi je neki profesionalizam, a ako sam na koalocije protiv psa asada to je valjda moja stvar, al stas znas ti naseg bosanca
Klavikula

#8498 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
Image

general Maher el-Asad, komandant ove operacije i komandant 4. divizije Republikanske garde, inače čovjek koji je sopstvenom bratu prijetio državnim udarom ukoliko "pristane na podjelu zemlje i pregovor sa teroristima".
zajeban neki ciko :D :thumbup:
inace, govori se da je zijanio nogu u teroristickoj operaciji "Vulkan". more bit da je istina, more bit da nije.

nego,
Image
:D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8499 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

zigs7 wrote:I ovi administratori su vidim asadova falanga jer brisu postove bez predhodnog upozorenja a nista nije pisalo protitvno pravilima,i to mi je neki profesionalizam, a ako sam na koalocije protiv psa asada to je valjda moja stvar, al stas znas ti naseg bosanca
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “komentarisanje moderacije”
» zigs7

2 sedmice

moderatori imaju pravo brisati postove bez prethodne najave ili upozorenja :)
sour cherry

#8500 Re: Sirija

Post by sour cherry »

sabura-sabura wrote:
Vala baš.
Locked