Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

Maharadza

#8476 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maharadza »

Averus wrote:FIFA 14 patch no. 4 izasao.

Ja se taman sinoc nakanio da skinem FIFA14, skinuo i nju i patch 3, sad krenuo instalirati kad vidim izasa patch 4 (valjda u poslednjih 24 sata)

skidam, pa cu da šutam :D

EDIT: Ovaj Patch #4 je uklonio SVE bugove (barem tako tvrde na nosteamu) :thumbup:
Može li link za taj patch na pp? Hvala! :thumbup:
brazzo19

#8477 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by brazzo19 »

Daj ba 30 giga COD Ghost ..... :-) :-) :-) :-) :-) Jos malo pa ce ti trebat hdd od teru u na njega ce ti moci stati samo dvije igrice o operativni sistem ....
Maharadza

#8478 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maharadza »

brazzo19 wrote:Daj ba 30 giga COD Ghost ..... :-) :-) :-) :-) :-) Jos malo pa ce ti trebat hdd od teru u na njega ce ti moci stati samo dvije igrice o operativni sistem ....
BF4 uz Frostbite i sa svih 10 MP mapa (većina je za 64 igrača), a da ne spominjemo pusta vozila, pa opet manje zauzima nego novi CoD! :lol:
brazzo19

#8479 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by brazzo19 »

Ma ako sam ijednu igricu pratio od prvog pa do zadnjeg dijela onda je to cod jos od cod.a 1 , expanzije united ofansive , onda cod2 , onda cod 3 na ps2 onda cod 4 moder warfare , cod modern warfare 2 , onda cod war of world's ( ja mislim to je ona sa kinezima , japancima sta li vec ) , onda cod modern warfae 3 , black ops 1 i black ops 2 , sve sam ovo prekucao eh ovaj ghost je vec previse , mislim nije previse meni 30 giga da skinem , nego nemam ja pc od milju i po maraka konfiguracije da ovo pokrenem , imam core 2 duo 2.4 , 2 gige rama , hdd od teru i graficku 9800 GT , do sad sam sve ovo gurao fino , ovaj zadnji cod na nekim minimum , medium detaljima , ovo necu ni pokusavati , jos ako je lose optimizovana igra kao recimo black ops 1 sto je bio onda nema teoretske sanse , mozda probam ovaj novi BF4 , 3.cu sam gurao sasvim pristojno , ma da i to sumnjam da vise mogu ista pokrenut sa ovom konfiguracijom a iskreno dobro se i drzala 3-4 godine sam mogao sve igre pokrenuti bez izuzetka i izgleda da joj je dosao kraj , vrijeme da se u 2014 kupuje novi komp :D
Madrid

#8480 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

Dolazak novih konzola znaci pomak u grafickim zahtjevima i na PC, mada to je vise zbog toga da se izmuze sto vise para, ne vjerujem da ce se nesto previse osjetit na grafici u skorije vrijeme...
Crysis 1 kad je izasao bio je pravi graficki napredak, pa je razumljivo da ga i prosjecne danasnje konfiguracije ne pokrecu lahko na max, ali vecina igara dignu zahtjeve, a grafika ista :-D
brazzo19

#8481 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by brazzo19 »

Ma ne isplati se pratit PC igre sa komponentama , grafikom i ostalim , jebiga za neki divlji procesor i graficku kartu izletis milju maraka i opet ne znas za godinu dana kad nesto izadje hoces moci na max pokrenut , treba onda za tu milju kupit PS4 ili za 300 - 400 km neki ps3 cipovan i igrat u miru ko covjek bez trzanja , stopanja i ostaloga , skines igtu za play station i ne moras se brinut hoce li ti trzat , na kojim detaljima mozes pokrenut i ostalo . Mene Play station odbija jer sam "mrtvi" pc gejmer osim pes.a na ps2 to mi je ne prevazidjeno :D , ali ima rijesenje i za to da ne moram igrat pucacine na dzojstiku , jednostavno uzmes dodatak i ukljucis tastaturu i mis na play i rokaj bez stopanja i icega :D
Madrid

#8482 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

PS4 stvarno nije skup ako racunamo da ce se narednih 5-6 godina igrat na njemu (mada prve verzije im se tradicionalno kvare), al racunaj da nece biti pirata u skorije vrijeme, znaci valja izletit jos podosta love i na igre...
thekupus

#8483 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by thekupus »

Averus wrote:FIFA 14 patch no. 4 izasao.

Ja se taman sinoc nakanio da skinem FIFA14, skinuo i nju i patch 3, sad krenuo instalirati kad vidim izasa patch 4 (valjda u poslednjih 24 sata)

skidam, pa cu da šutam :D

EDIT: Ovaj Patch #4 je uklonio SVE bugove (barem tako tvrde na nosteamu) :thumbup:
joj ali pogledaj komentara, neke je ljude zeznuo patch 4, a meni samo crashuje svako malo (sto mi dobro dodje da se odmorim) a ja necu da rizikujem da moram ponovo instalirati
typeOnegative

#8484 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Skida se...bice za par sati :-D

Image
paranormalan

#8485 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by paranormalan »

BF4 brate kratko je trajala ova single player avantura duze se skidao :lol: ali ok vrijedilo je probati cisto da vidim koliko je dobro. Na kraju sam zrtvovao tamnoputog brata Irca :( :D Nekako mi kosoka Hanah djeluje kao da ima neke vibre izmedju nas :oops:
agent_zero

#8486 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by agent_zero »

Taj fifa 14 v4 update je odavno već dostupan na skidu, nije to ništa novo.

Izgleda da će sad v5 uskoro. Ali veliko pitanje ostaje zašto nema rld verzije.

što se cod ghostsa tiče, čekajte blackbox verziju, značajno manje zauzima.
TheDocToR

#8487 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by TheDocToR »

Prodajem original FM 2014 sa svim oficijalnim patchevima, instalira se putem STEAM i moguce je igrati samo offline mod.

Ko je zainteresovan neka se javi
Herr Flick

#8488 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Herr Flick »

agent_zero wrote:Taj fifa 14 v4 update je odavno već dostupan na skidu, nije to ništa novo.

Izgleda da će sad v5 uskoro. Ali veliko pitanje ostaje zašto nema rld verzije.

što se cod ghostsa tiče, čekajte blackbox verziju, značajno manje zauzima.
:lol: :lol: Zbunio se se. Danas je izasao update v5 kod Skidrowa a kod nosTeama se to zove patch #4 :D :D
Bosnian Dragon1

#8489 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

ima li sanse u sarajevu uzeti konfiguraciju za oko 1500 KM sa nekim i7 i najnovijom grafickom od nvidiia ili atija
SundanceKid

#8490 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SundanceKid »

Bosnian Dragon1 wrote:ima li sanse u sarajevu uzeti konfiguraciju za oko 1500 KM sa nekim i7 i najnovijom grafickom od nvidiia ili atija
Ima, ako ces samo graficku i procesor kupit :D hehe, sala mala, ali to "najnovija graficka" je pojam koji ti navedeni budzet cini smijesnim. Za te pare mozes uzet vrlo solidan ili dobar komp sto se tice procesora i graficke, ali pod uslovom da poprilicno zanemaris neke druge stvari, kao sto su kuciste, hladjenje, napajanje i drugo, sto bas nije preporucljivo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8491 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote:ima li sanse u sarajevu uzeti konfiguraciju za oko 1500 KM sa nekim i7 i najnovijom grafickom od nvidiia ili atija
odličan i5 i dobru (ne odličnu grafičku).

toliki je bio moj budžet, prije 7-8 mjeseci. i5 3570K i Asus Radeon HD 7870.

http://www.hardocp.com/article/2013/05/ ... njtOnDrx0Y

to dvoje, 900, 950 KM, i za ostatak kupiš prateću opremu.
Averus

#8492 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ne slušaj ovog Chmolju, vidiš da mu je crven nick, znači da su ga označili kao spammera i trolla na forumu! :evil:

:lol: :run:
BegA_

#8493 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BegA_ »

Izasao novi update za FM. Meni napokon radi bez problema. :gunjastajl:
Chmoljo

#8494 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote:Ne slušaj ovog Chmolju, vidiš da mu je crven nick, znači da su ga označili kao spammera i trolla na forumu! :evil:

:lol: :run:
toliko o mom autoritetu :D
Averus

#8495 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

:kiss:

Igraš li Anno? :P
Chmoljo

#8496 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

dogurao do predzadnje misije... sinoć sam prekucao GRID 2. Bugatti Veyron zakon :D

inače, imam 20-ak instaliranih igara... pa mislim da je red da pođem prekucavati to redom :D nema smisla :D
Averus

#8497 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja se suzdržavam :lol:
Steam mi pun, a nemam kad da igram, pa sad prvo šutam Laru, Fifa 14, WoW i Rocksmith :roll:

Kad završim Laru, onda će da je zamijeni AC3, a pošto rocksmith i fifu smatram "standardnim softverom" na računaru, uskoro će Deathspank da se instalira 8-)
Bosnian Dragon1

#8498 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

SundanceKid wrote:
Ima, ako ces samo graficku i procesor kupit :D hehe, sala mala, ali to "najnovija graficka" je pojam koji ti navedeni budzet cini smijesnim. Za te pare mozes uzet vrlo solidan ili dobar komp sto se tice procesora i graficke, ali pod uslovom da poprilicno zanemaris neke druge stvari, kao sto su kuciste, hladjenje, napajanje i drugo, sto bas nije preporucljivo...
a recimo kad bi i ostale komponente uzeo u obzir, maticna, napajenje itd da je sve u skladu koliko bi to kostalo otrpilike, nadjoh na uniexpetu ovu konfiguraciju: i7, neka najnovija graficka od nvdiie gtx 780 cini mi se, 16 gb rama, sto kosta oko 3500 KM sto je smijesno puno, ima li sta jeftinije igdje za ovaku konfig?
Herr Flick

#8499 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Herr Flick »

Za FM14 trebas imat konjske zivce :-x :-x
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#8500 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

Bosnian Dragon1 wrote:
SundanceKid wrote:
a recimo kad bi i ostale komponente uzeo u obzir, maticna, napajenje itd da je sve u skladu koliko bi to kostalo otrpilike, nadjoh na uniexpetu ovu konfiguraciju: i7, neka najnovija graficka od nvdiie gtx 780 cini mi se, 16 gb rama, sto kosta oko 3500 KM sto je smijesno puno, ima li sta jeftinije igdje za ovaku konfig?
Smijesno je sto trazis gotove konfiguracije po radnjama,svi znaju da oni to debelo naplate...uzimaj sam sebi komponente sa pika od ovih momaka iz banja luke sto nabavljaju stvari iz srbije,daju i garanciju na ne znam koliko,godinu,dvije.Sklopi sam sebi i ustedit ces milju minimalno.
Post Reply