Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Brkooo

#8476 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

Pandakonda wrote:Finale ove sezone će biti 69 minuta. Šta li će tu strpat da mi je znat :-)
Scene koje pristaju ovom broju "69" :D
ćiribiribela

#8477 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Brkooo wrote:
Pandakonda wrote:Finale ove sezone će biti 69 minuta. Šta li će tu strpat da mi je znat :-)
#perv
pink floydd

#8478 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pink floydd wrote:
karanana wrote:u vremenskom periodu kada govorimo o proteklom vremenu u seriji, koliko je mjeseci/godina proslo od desavanja u s01e01 do danas?
i ja sam o tome razmišljao skoro i malo tražio po netu, manje više 3 godine je prošlo po većini teorija. Na wiki sam doduše našao da Jon Snow na početku 6 sezone ima 21 godinu, a u prvoj knjizi "A Game of Thrones" (i prvoj sezoni serije vjerovatno) ima 14 godina. Po tome je prošlo 7 godina najviše.

jbg,ako u prvoj sezoni ima 14 godina onda je prilično bradat za jednog 14- godisnjaka
opet sam malo tražio i piše da događaji u seriji počinju 17 godina od Robertove pobune, dakle Jon Snow na početku serije ima 17 godina i sudeći po "Wiki of Ice and Fire" ako sad u 6 sezoni ima 21 znači da je prošlo manje više 3 godine kao sto sam odmah i rekao :D
pink floydd

#8479 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

ćiribiribela wrote:
Brkooo wrote:
#perv
Jaime ufati Cersei kako ga vara sa Pycelle-om

Image

u pozi 69 :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8480 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

http://www.imdb.com/title/tt0944947/epi ... t_eps_sn_7

vec se ostre za sedmu sezonu... Sibil mi se gura kod debelog prdonje opasno da je onaj mestar ne vrati ko onog planinu...
Azrail

#8481 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

pici wrote:http://www.imdb.com/title/tt0944947/epi ... t_eps_sn_7

vec se ostre za sedmu sezonu... Sibil mi se gura kod debelog prdonje opasno da je onaj mestar ne vrati ko onog planinu...
Samo što GRRM više ne diktira kako ide priča, serija i knjige su se razišli :)
sizifinho

#8482 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Da razišli su se knjiga i serija, ali GRRM apsolutno sve diktira. On je ispričao D&D kraj, i dao manuskripte, i oni po njima rade. Ako se nešto želi promijeniti, on je taj koji to mora odobrit.
Nije baš tolika budala da svoje životno djelo stavi u tuđe ruke.
pici

#8483 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

razlika postoji al u suštini bi kraj (ako ga i bude) trebao biti isti... ne vjerujem nekom hepiendu, vjerovatno neko razaranje, izdaja i pad željeznog prestolja il neko ustoličen za koga nebi nikad ni pomislili.. Jon ne vjerujem biće zaokupljen borbom protiv mrtvih, Daenerys biće zauzeta u Essosu, jedino mi na um pada sad ova nova teorija da je Tyrionovu staru sexo Ludi kralj i da se on popne (merdevinama) na željezni presto... jebemliga sve je moguče
r_faruk

#8484 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

nesto mi je promaklo,
kako su divljaci znali da je snow ubiVen?
pici

#8485 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

r_faruk wrote:nesto mi je promaklo,
Davosova ideja da Jonu imaju još neki dužni za život i Edd ide po njih...

Image
banjaluka078

#8486 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Jedan od njemu odanih, ali sad nema šanse da mu se sjetim imena, je otišao po njih, dok je ostatak ostao s Davosom kod tijela.
banjaluka078

#8487 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

pici wrote:
Davosova ideja da Jonu imaju još neki dužni za život i Edd ide po njih...

Image
:thumbup:
r_faruk

#8488 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Ne vidjeh, kuda se izvukao, moracu opet pogledati...
Capajebo

#8489 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ed, inace novi Lord Commander of the Nights Watch btw :mrgreen:
Necemo vise spoilat... :zoka: :skoljka:
kakavdanakneiskustvu

#8490 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

r_faruk wrote:Ne vidjeh, kuda se izvukao, moracu opet pogledati...

džaba ces gledati,nije ni prikazanio kuda se izvukao
pici

#8491 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:Ed, inace novi Lord Commander of the Nights Watch btw :mrgreen:
pa nije spojler, ja sam par strana unatrag napisao da je očekivat da Edd nasljedi Nočnu stražu, jer Jon je ubijen kao zapovjednik i proglašen izdajicom od večine Vrana tako da logikom nekog slijeda dogadjaja bi to trebao biti Edd a Jon sa Davosom i Sansom ide Remziju na megdan... biće interesantna ta bitka jer mislim da će biti tu dosta obrata, izdaja pa i neoćekivanih smrti pojedinih likova, u trajleru se vidi da Podricka hvataju sa ledja, mislim da će Davos ili Brienne zaplatiti u tom obračunu a možda i Remzi nekako sve obrne u svoju korist i ostane neizvjesno do kraja sezone... već je Roos zaplatio, tako da možemo oćekivat neki pozitivan lik da zagine ko u prvoj epizodi ove sezone, Doran i sin mu Trystane... a toliko sam nade polagao u Dorana :( ... moguće i Melisandri da padne glava taj lik je učinio svoje vrijeme je da ode...

naslovi epizoda

"The Red Woman" April 24, 2016 10.7
At Castle Black, Thorne defends his treason while Edd and Davos defend themselves. Sansa and Theon race the cold and the hounds.

"Home" May 1, 2016
Bran trains with the Three-eyed raven. In King’s Landing, Jaime advises Tommen. Tyrion demands good news, but has to make his own. At Castle Black, the Night’s Watch stands behind Thorne. Ramsay Bolton proposes a plan, and Balon Greyjoy entertains other proposals.

"Oathbreaker" May 8, 2016
Daenerys meets her future. Bran meets the past. Tommen confronts the High Sparrow. Arya trains to be No One. Varys finds an answer. Ramsay gets a gift.

"Book of the Stranger" May 15, 2016
Tyrion strikes a deal. Jorah and Daario undertake a difficult task. Jaime and Cersei try to improve their situation.

The Door" May 22, 2016
Tyrion seeks a strange ally. Bran learns a great deal. Brienne goes on a mission. Arya is given a chance to prove herself.
Capajebo

#8492 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote:u trajleru se vidi da Podricka hvataju sa ledja
Koliko se ja sjecam to se desava u Riverlandsu. Kada ce Sansa bezbeli poslati Brianu da dogovori podrsku dajidze Sjeveru jos jednom :mrgreen:
pici

#8493 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:
pici wrote:u trajleru se vidi da Podricka hvataju sa ledja
Koliko se ja sjecam to se desava u Riverlandsu. Kada ce Sansa bezbeli poslati Brianu da dogovori podrsku dajidze Sjeveru jos jednom :mrgreen:

ne treba zaboraviti ni maloprstića hinjavca, u trajleru se pojavljuje u nekoj šumi, najvjerovatnije dogovor sa Sansom, mislim da je napokon shvatila ko joj je prijatelj a ko je iskorištava, zato se je i u upila u crni zamak kod Jona, mogla je u Orlovo gnjezdo kod maloprstića al nije... mislim da će Briana otići po pomoć kod Tully-ija... imam neki fHiling da će sve kuće napast Ramzija, niko ne želi nepredvidljivog derikožu za kneza sjevera, u petoj sezoni kad je Roos poslo manijaka da ubere poreze od vazalnih kuća, oni koji su odbili žive je odro... lijepo mu je Babo predvidijo ako se ponašaš ko bijesan pas tako će te i tretirat i ubit i nahranit kerove tvojim mesom...
Riddle

#8494 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Bas me zanima sta je Arya dobila za zadatak. Nadam se ne neko koga zna i voli, iako je to jako dobar test.
Capajebo

#8495 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Riddle wrote:Bas me zanima sta je Arya dobila za zadatak. Nadam se ne neko koga zna i voli, iako je to jako dobar test.
Da ubije covjeka koji prodaje osiguranje brodova, a pis of kejk :D
pici wrote: ne treba zaboraviti ni maloprstića hinjavca, u trajleru se pojavljuje u nekoj šumi, najvjerovatnije dogovor sa Sansom, mislim da je napokon shvatila ko joj je prijatelj a ko je iskorištava, zato se je i u upila u crni zamak kod Jona, mogla je u Orlovo gnjezdo kod maloprstića al nije... mislim da će Briana otići po pomoć kod Tully-ija... imam neki fHiling da će sve kuće napast Ramzija, niko ne želi nepredvidljivog derikožu za kneza sjevera, u petoj sezoni kad je Roos poslo manijaka da ubere poreze od vazalnih kuća, oni koji su odbili žive je odro... lijepo mu je Babo predvidijo ako se ponašaš ko bijesan pas tako će te i tretirat i ubit i nahranit kerove tvojim mesom...
Ne vjerujem da je maloprstic, on ce ili krajem sezone, ili pocetkom iduce krepat. Jos on ima svoje da odradi sa Erinom :D
Azrail

#8496 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

pici wrote:razlika postoji al u suštini bi kraj (ako ga i bude) trebao biti isti... ne vjerujem nekom hepiendu, vjerovatno neko razaranje, izdaja i pad željeznog prestolja il neko ustoličen za koga nebi nikad ni pomislili.. Jon ne vjerujem biće zaokupljen borbom protiv mrtvih, Daenerys biće zauzeta u Essosu, jedino mi na um pada sad ova nova teorija da je Tyrionovu staru sexo Ludi kralj i da se on popne (merdevinama) na željezni presto... jebemliga sve je moguče
Moguće je i da Baelish sjedne na tron. Svo je sranje on i napravio svakako... Također uvijek ima i opcija da niko ne uspije zaustaviti white walkere i da cijeli Westeros padne.

Ne vjerujem da će Tyrion biti kralj, njega to ne interesuje.
Azrail

#8497 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

pici wrote:
Capajebo wrote:Ed, inace novi Lord Commander of the Nights Watch btw :mrgreen:
pa nije spojler, ja sam par strana unatrag napisao da je očekivat da Edd nasljedi Nočnu stražu, jer Jon je ubijen kao zapovjednik i proglašen izdajicom od večine Vrana tako da logikom nekog slijeda dogadjaja bi to trebao biti Edd a Jon sa Davosom i Sansom ide Remziju na megdan... biće interesantna ta bitka jer mislim da će biti tu dosta obrata, izdaja pa i neoćekivanih smrti pojedinih likova, u trajleru se vidi da Podricka hvataju sa ledja, mislim da će Davos ili Brienne zaplatiti u tom obračunu a možda i Remzi nekako sve obrne u svoju korist i ostane neizvjesno do kraja sezone... već je Roos zaplatio, tako da možemo oćekivat neki pozitivan lik da zagine ko u prvoj epizodi ove sezone, Doran i sin mu Trystane... a toliko sam nade polagao u Dorana :( ... moguće i Melisandri da padne glava taj lik je učinio svoje vrijeme je da ode...

naslovi epizoda

"The Red Woman" April 24, 2016 10.7
At Castle Black, Thorne defends his treason while Edd and Davos defend themselves. Sansa and Theon race the cold and the hounds.

"Home" May 1, 2016
Bran trains with the Three-eyed raven. In King’s Landing, Jaime advises Tommen. Tyrion demands good news, but has to make his own. At Castle Black, the Night’s Watch stands behind Thorne. Ramsay Bolton proposes a plan, and Balon Greyjoy entertains other proposals.

"Oathbreaker" May 8, 2016
Daenerys meets her future. Bran meets the past. Tommen confronts the High Sparrow. Arya trains to be No One. Varys finds an answer. Ramsay gets a gift.

"Book of the Stranger" May 15, 2016
Tyrion strikes a deal. Jorah and Daario undertake a difficult task. Jaime and Cersei try to improve their situation.

The Door" May 22, 2016
Tyrion seeks a strange ally. Bran learns a great deal. Brienne goes on a mission. Arya is given a chance to prove herself.
Jon je oslobođen i zakletve jer se zakleo da će služiti straži do smrti. Zato je morao umrijeti. A logično je da Edd dobije izbore :)

Snowball će da bude osma epizoda, kao i uvijek, osma je epic battle :)

Interesuje me ko će prekršiti zakletvu u sljedećoj epizodi pošto se zove oathkbreaker. Možda Brienne?
Pandakonda

#8498 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ljudi Ramsay sjeda na tron pazite šta sam rekao :-D
Capajebo

#8499 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pandakonda wrote:Ljudi Ramsay sjeda na tron pazite šta sam rekao :-D
Pa neko bi ubio GRRM-a :lol:
pici

#8500 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:
Pandakonda wrote:Ljudi Ramsay sjeda na tron pazite šta sam rekao :-D
Pa neko bi ubio GRRM-a :lol:
završio bi ko gadafi
Post Reply