Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
John1421

#8476 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by John1421 »

Pozdrav svima :)
Zanima me zna li neko da li se nakon ostavljenog feedbacka (od strane kupca) može otvoriti dispute?

Evo sta mi jedan traži, a narudžba još nije stigla
Hi respect buyer,
Sorry to disturb you.Would you please leave me a positive feedback? I know it’s an unreasonable request before you receive your package, but i really need you help, because during the Sell Season,China Post was so busy and didn’t sent the packages in time so that make some customers feel bad in logistics experience and complain to Ebay.I have improved services and logistics speed, now everything have been normal.I really need you help, thank you in advance.if there is something make you disappoint, please contact me, i will give you a satisfy solution.

I sta bih sad trebao raditi? :/
Feedback mu je 97.9%
quarterback

#8477 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

ni govora
kloniran

#8478 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

John1421 wrote:Pozdrav svima :)
Zanima me zna li neko da li se nakon ostavljenog feedbacka (od strane kupca) može otvoriti dispute?

Hi respect buyer,
Sorry to disturb you.Would you please leave me a positive feedback? I know it’s an unreasonable request before you receive your package, but i really need you help, because during the Sell Season,China Post was so busy and didn’t sent the packages in time so that make some customers feel bad in logistics experience and complain to Ebay.I have improved services and logistics speed, now everything have been normal.I really need you help, thank you in advance.if there is something make you disappoint, please contact me, i will give you a satisfy solution.

Feedback mu je 97.9%
97,9% da ti nije ni poslao :lol:
General_Jackson

#8479 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by General_Jackson »

John1421 wrote:Pozdrav svima :)

Hi respect buyer,

Feedback mu je 97.9%
Ni govora! kako su ti ostali rekli, ako mu je toliko očajno stalo do pozitivnog feedbacka, njega možeš ostaviti i poslije 50 dana kako sam upravo ja uradio neki dan na pošiljku koja mi je putovala 45 dana u međuvremenu mi čovjek i vratio pare.
John1421

#8480 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by John1421 »

Rekao sam mu da saceka, kad ja mogu čekati, može i on. :D

Hvala svima :thumbup:
capslock

#8481 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by capslock »

Pozzzzzz drustvo...

jedno pitanje koje trazi odgovor :-D

zna li ko kakva su ogranicenja za austriju - tipa da ne placas carinu i te stvari kao sto je kod nas do 50,00KM ?
znaci narucio bi iz chine i usa nesto robe za bec pa onda prebacivao u BiH...eh sad do kojeg iznosa mogu GONIT :)
Hvala svima!
Ericha100

#8482 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ericha100 »

Šta je najbolja opcija kada vam dođe defektan artikal? Da uslikam i kontaktiram sellera? Šta mogu očekivati na kraju, jer mi se ne isplati vraćati nazad...
quarterback

#8483 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Mehemed rece da snima svaki unboxing, ja snimam samo sumljive, snimim to sta je problem i posaljem selleru. Ako bude problem posaljem ebayu uz otvoren claim. Mozes ocekivati da ti refundira ili posalje ispravan item.
vješalica

#8484 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

Mehemed wrote:
insaneinthebrain wrote:probacu sa tim pa cemo vidjeti

http://www.ebay.com/itm/Crest-3D-White- ... 27e070e1c6

Prodato preko 6.5 hiljada komada, samo u proteklih 7-8 dana naručeno preko 100 komada (13.7.-20.7.) znači da bi itekako trebalo da djeluje dok se ovako dobro prodaje
jel ovaj crest iz hongkonga smeće ili je najbolje iz ćemerike naručit?
Elaol

#8485 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

adincebic wrote:http://www.shipito.com/id_affiliate=4910
Eh ovako, s obzirom na to da sam sioć postao ovdje nešto oko amazona i package forward servira, možda ne bi bilo loše da sa vama podijelim iskustvo i da vas upoznam sa tim. Naravno tu su i oni koji već znaju za ovaj način kupovin, al vjerovatno dosta raje ne zna.
Dale package forward service su kompanije koje primaju poštu koju kupite i onda je vama proslijede. U našem slučaju je amazon koji ne dostavlja u Bosnu, dakle kupite proizvod i onda ga oni dostave na adresu koju ste dobili od package forward kompanije. Dobijate realnu USA adresu, dakle nema brige nije nikakva prevara.
Puno kompanija ovog tipa je osnovano u zadnje vrijeme, mada ja smatram da se treba držati provjerenih kompanije kao što je Shipito http://www.shipito.com/id_affiliate=4910
Jedna od prednosti shipita je ta što nudi jeftini airmail za manje vrijedne i manje teške pakete, dok to ostali ne nude. Obično oni šalju fedexom, USPS-om ili DHL-om, mada je na vama da izaberete shipping method. Lično ja preferiram airmail je za par dolara dobijete proizvod dostavljen. E sad oni vam naravno highlightuju ove velike kuće tipa fedexa kao da oni daju osiguranje na pakete itd itd, ali iako piše da airmail nema osiguranja, ja nikad nisam dobio uništen artikal.
VAŽNO - REGISTRACIJA: Kada se regisutrujete koristite isključivo vaše ime koje je na vašoj kartici ili paypal nalogu, samo jedno slovo ako se ne poklopi, npr. vaše ime i prezme na accountu koji ste na shipitu napravili i ime na paypalu će vam zadat glavobolju jer će vam tražit razne verifikacije itd itd. Još jedna važna stvar za paypal, ako vam je business accont na paypalu kao što je kod mene prije registracije promijenite business name u tačno vaše ime, er sam lično ima probleme u verifikacije. Njihov sistem to označi kao vaše ime
u mom slučaju je bilo AC-Development i oni to vide kao vaše ime i nema matchinga, i onda komplikuju. Ja sam business ime promijeno u svoje lično ime i riješio to :D
Eh da još nešto, kada se regisutrujete imate birati dvije vrste članstva a to je kao standardni i neki premium, mislim da je za početak dobro uzet individual package jer sigurno nećete odma naručivati 20 paketa mjesečno :D
Početni depozit je 5$ koji trebate da imate na vašem shipito računu, kasnije taj depozit možete potrošiti. U svako doba u koliko vam se servis ne sviđa možete udariti "refund" dugme i uzet svojih 9 maraka nazad.
Link za registraciju: http://www.shipito.com/id_affiliate=4910
Eto valjda sam malo približio amazon onima kojima je bio daleko :D ako ima pitanja, ja ću gledat da odgovaram.

P.S. Lnk koji sam vam dao je affiliate.
Super mi je ovo tvoje objasnjenje, ali kad vidjeh ovaj affiliate link, pokvari mi dan. Sad ne znam da li da vjerujem postu ili ne... Ljudi svasta pisu da bi prikupili referalle
SpecialOffer

#8486 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SpecialOffer »

vješalica wrote:
Mehemed wrote:
insaneinthebrain wrote:probacu sa tim pa cemo vidjeti

http://www.ebay.com/itm/Crest-3D-White- ... 27e070e1c6

Prodato preko 6.5 hiljada komada, samo u proteklih 7-8 dana naručeno preko 100 komada (13.7.-20.7.) znači da bi itekako trebalo da djeluje dok se ovako dobro prodaje
jel ovaj crest iz hongkonga smeće ili je najbolje iz ćemerike naručit?
Mislim da nema razlike. Ja sam narucivao iz Kanade a jaran mi je iz HK i nije bilo razlike.
adincebic

#8487 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

Elaol wrote:
adincebic wrote:http://www.shipito.com/id_affiliate=4910
Eh ovako, s obzirom na to da sam sioć postao ovdje nešto oko amazona i package forward servira, možda ne bi bilo loše da sa vama podijelim iskustvo i da vas upoznam sa tim. Naravno tu su i oni koji već znaju za ovaj način kupovin, al vjerovatno dosta raje ne zna.
Dale package forward service su kompanije koje primaju poštu koju kupite i onda je vama proslijede. U našem slučaju je amazon koji ne dostavlja u Bosnu, dakle kupite proizvod i onda ga oni dostave na adresu koju ste dobili od package forward kompanije. Dobijate realnu USA adresu, dakle nema brige nije nikakva prevara.
Puno kompanija ovog tipa je osnovano u zadnje vrijeme, mada ja smatram da se treba držati provjerenih kompanije kao što je Shipito http://www.shipito.com/id_affiliate=4910
Jedna od prednosti shipita je ta što nudi jeftini airmail za manje vrijedne i manje teške pakete, dok to ostali ne nude. Obično oni šalju fedexom, USPS-om ili DHL-om, mada je na vama da izaberete shipping method. Lično ja preferiram airmail je za par dolara dobijete proizvod dostavljen. E sad oni vam naravno highlightuju ove velike kuće tipa fedexa kao da oni daju osiguranje na pakete itd itd, ali iako piše da airmail nema osiguranja, ja nikad nisam dobio uništen artikal.
VAŽNO - REGISTRACIJA: Kada se regisutrujete koristite isključivo vaše ime koje je na vašoj kartici ili paypal nalogu, samo jedno slovo ako se ne poklopi, npr. vaše ime i prezme na accountu koji ste na shipitu napravili i ime na paypalu će vam zadat glavobolju jer će vam tražit razne verifikacije itd itd. Još jedna važna stvar za paypal, ako vam je business accont na paypalu kao što je kod mene prije registracije promijenite business name u tačno vaše ime, er sam lično ima probleme u verifikacije. Njihov sistem to označi kao vaše ime
u mom slučaju je bilo AC-Development i oni to vide kao vaše ime i nema matchinga, i onda komplikuju. Ja sam business ime promijeno u svoje lično ime i riješio to :D
Eh da još nešto, kada se regisutrujete imate birati dvije vrste članstva a to je kao standardni i neki premium, mislim da je za početak dobro uzet individual package jer sigurno nećete odma naručivati 20 paketa mjesečno :D
Početni depozit je 5$ koji trebate da imate na vašem shipito računu, kasnije taj depozit možete potrošiti. U svako doba u koliko vam se servis ne sviđa možete udariti "refund" dugme i uzet svojih 9 maraka nazad.
Link za registraciju: http://www.shipito.com/id_affiliate=4910
Eto valjda sam malo približio amazon onima kojima je bio daleko :D ako ima pitanja, ja ću gledat da odgovaram.

P.S. Lnk koji sam vam dao je affiliate.
Super mi je ovo tvoje objasnjenje, ali kad vidjeh ovaj affiliate link, pokvari mi dan. Sad ne znam da li da vjerujem postu ili ne... Ljudi svasta pisu da bi prikupili referalle
Pa posjeti shipito.com. Jebo te affiliate, sta fali nekom pomoc ako te ne kosta. Al rekoh idi na shipito.com i uradi research na google. Covjek ne smije nista ni postat a da ga ne osudite!
Mehemed
Vozim: automobil

#8488 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

quarterback wrote:Mehemed rece da snima svaki unboxing, ja snimam samo sumljive, snimim to sta je problem i posaljem selleru. Ako bude problem posaljem ebayu uz otvoren claim. Mozes ocekivati da ti refundira ili posalje ispravan item.
Vjeruj i nesumnjiv zna biti neispravan, tako je bilo kada sam narucio jedan zeleni laser, pakovanje bez ostecenja, ali laser unutra slomljen bio, oni sklopivi unutra bilo slomljeno i naravno nije baš nikako radio, e sada da li je seller namjerno poslao neispravan(u što sumnjam) ili jednostavno ne testiraju svaki, ne znam, uglavnom je dosao totalno neispravan.
vješalica

#8489 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

25.6.-poslato iz FR ,još nije došlo,pošiljka isto jedna poslata 2.7. davno došla
3.7.-poslato iz USA-nije došlo
Elaol

#8490 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

adincebic wrote:Pa posjeti shipito.com. Jebo te affiliate, sta fali nekom pomoc ako te ne kosta. Al rekoh idi na shipito.com i uradi research na google. Covjek ne smije nista ni postat a da ga ne osudite!
Gledao sam, djeluje OK. Vidjecu, ne treba mi nista iz Amerike atm. Nemoj se ljutiti za affiliate, imao sam bas losih iskustava sa tim, tako da sam sumnjicav. A ako se budem regovao, koristicu tvoj link :)
adincebic

#8491 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

Elaol wrote:
adincebic wrote:Pa posjeti shipito.com. Jebo te affiliate, sta fali nekom pomoc ako te ne kosta. Al rekoh idi na shipito.com i uradi research na google. Covjek ne smije nista ni postat a da ga ne osudite!
Gledao sam, djeluje OK. Vidjecu, ne treba mi nista iz Amerike atm. Nemoj se ljutiti za affiliate, imao sam bas losih iskustava sa tim, tako da sam sumnjicav. A ako se budem regovao, koristicu tvoj link :)
Ha tako brate. Ako bude trebala neka pomoć il neko dodatno objašnjenje, pišite.
Elaol

#8492 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Onaj prokleti Waffle Maker jos nije stigao iz Njemacke. 15.07. sam dobio obavjestenje na posta.ba:

Code: Select all

Zemlja: Germany   
Dogadjaj: Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka ) 
Zasto je jos nema kod nas? Proslo je vise od sedam dana :(
insaneinthebrain

#8493 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by insaneinthebrain »

zato iz kine sve stize 8-) :izet:
Kataklinger

#8494 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kataklinger »

Pošiljka stigla za 9 dana iz Dojčlanda u BiH. Još čekam da mi poštar donese žuti papir i da me carina odere zbog par paraka što je prešlo prag od 50KM :D

Image

I zaboravih pitati, koliko dana je otprilike potrebno da pošiljka iz stanja "prispjeće u izmjeničnu poštu" dođe u stanje "isporučena" ?
nadžak

#8495 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Ovo da mi je neko pričao ne bih mu vjerovao. Danas mi stiže mala narudžba iz Kine. Free shiping, vrijednost 1,5 USD. Kupio 09.ovog mjeseca. Znači 15 dana. Nikad ovo nisam doživio.
Elaol

#8496 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Evo prokleti Waffle Maker dodje u Sarajevo i ode za Banja Luku. Sta mislite ima li sanse da iz Banja Luke dodje do mene sutra? Ili ce biti ponedeljak?
skodilak

#8497 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by skodilak »

:zzzz:
Last edited by skodilak on 25/07/2015 01:41, edited 1 time in total.
escobar__

#8498 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by escobar__ »

Meni iz Hong Konga paket naručen 15. jula stigao 22. jula. :mrgreen:
seoBIH

#8499 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Elaol wrote:Evo prokleti Waffle Maker dodje u Sarajevo i ode za Banja Luku. Sta mislite ima li sanse da iz Banja Luke dodje do mene sutra? Ili ce biti ponedeljak?
Ponedjeljak.
skodilak wrote:Kod mene ovako stoji:

23.07.2015 10:46:43 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:

23.07.2015 14:59:19 BOSNIA AND HERZEGOVINA BA71200 - Pošta Carinjenja-avion Otprema paketa iz Centra pošta

Ovo zadnje Pošta Carinjenja-avion Otprema paketa iz Centra pošta - još nikad nisam vidio i nemam pojma šta to znači
Hoće li ovo biti Ok?
Zovih ih. Ne mozemo ti nista reci. Ovo izgleda kao izvoz.
Elaol

#8500 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

meLisaAaa wrote:Ima li iko da preporuci par pouzdanih sellera za brzi shipping - dostavu.. ?
Zavisi sta trazis, a i ovih dana sve brzo dostavljaju, evo meni danas stigao plug za iPad, prvi predvidjeni rok za dostavu je juce. Naruceno 09.07.
Post Reply