Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Skijaš

#8476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

♥ Julianna ♥ wrote:Ovo malo Emininih pristalica kojih ima, mora da su joj familija ili Emina foruma vlastoručno. Nemam drugog objašnjenja za ovu neobičnu društvenu nepogodu :roll:
Ne planira Naša Stranka osnovati koloniju "čistih" negdje iznad Srednjeg, pa da bez struje, telefona i u odjeći bez šava žive kao sekta čekajući dolazak svemiraca. Emina je kapacitet u svom polju i to treba iskoristiti u korist društva.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Skijaš wrote: Emina je kapacitet u svom polju i to treba iskoristiti u korist društva.
Kapacitet?

Jeli to stvarno misliš ili se šališ?

Koliko je kapaciteta ubijeno u ratu?

Koliko mladih ljudi zbog uništene BiH ekonomije nije uopće došlo u priliku da bude kapacitet …

Sve radi stvaranja uvjeta za megalomanski život par porodica http://www.javno.ba/bih/kako-se-obogatio-ejup-gani.html

Šta je sa ostalima iz reda ''svijetine ili rulje'' kako ih ova nadri-elita ima običaj zvati?

Šta misliš imali tu kapaciteta?
Banksy

#8478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

nosara wrote:
Na stranu to sto se ona idealno uklapa u profil vase stranke, koja predstavlja cirkus sama po sebi...
Jašta neg' cirkus ...
Danas smo Bosanci, sutra, kad zatreba, Srbi u Domu naroda,
Jučer je Fahro fašista opasnih namjera koji bljuje fašistodinu retoriku, danas poželjan partner za bolju budućnost BiH,
Jučer se gadimo SDA, gadimo se stranačkih ratnih profitera i njihovog nezakonito stečenog imetka, osuđujemo njihovu skorojevićku grabež i otimanje tuđeg, a danas nam više nije stran taj raskalašeni đikanski primitivizam uživanja u otetom, danas je to naš istaknuti stranački kolega ...

Naravno da je cirkus ... Šminkerska budalaština šačice šatro urbanih elitista, bez glave i repa ...
Nisu vrijedni slova.
♥ Julianna ♥

#8479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ♥ Julianna ♥ »

Skijaš wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ovo malo Emininih pristalica kojih ima, mora da su joj familija ili Emina foruma vlastoručno. Nemam drugog objašnjenja za ovu neobičnu društvenu nepogodu :roll:
Ne planira Naša Stranka osnovati koloniju "čistih" negdje iznad Srednjeg, pa da bez struje, telefona i u odjeći bez šava žive kao sekta čekajući dolazak svemiraca. Emina je kapacitet u svom polju i to treba iskoristiti u korist društva.
Ma sta god da planiraju, s ovim imenima Emina, Grac i sl., na losem su putu da budu ozbiljno shvaceni.
Skijaš

#8480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

antimobbing wrote:
Skijaš wrote: Emina je kapacitet u svom polju i to treba iskoristiti u korist društva.
Kapacitet?

Jeli to stvarno misliš ili se šališ?

Koliko je kapaciteta ubijeno u ratu?

Koliko mladih ljudi zbog uništene BiH ekonomije nije uopće došlo u priliku da bude kapacitet …

Sve radi stvaranja uvjeta za megalomanski život par porodica http://www.javno.ba/bih/kako-se-obogatio-ejup-gani.html

Šta je sa ostalima iz reda ''svijetine ili rulje'' kako ih ova nadri-elita ima običaj zvati?

Šta misliš imali tu kapaciteta?
Ti o kojima govoriš trebaju kontaktirati ljude u NS-u, kao što je Emina. A da Peđa ide od vrata do vrata i vuče inertne kapacitete za rukav da se uključe, nema smisla. Nije to sportska selekcija nego se ona stavila na raspolaganje i to je prihvaćeno.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Skijaš wrote: Ti o kojima govoriš trebaju kontaktirati ljude u NS-u, kao što je Emina. A da Peđa ide od vrata do vrata i vuče inertne kapacitete za rukav da se uključe, nema smisla. Nije to sportska selekcija nego se ona stavila na raspolaganje i to je prihvaćeno.
Nisi pročitao moj post gore ...

Naša, to jeste vaša ili još bolje njihova (elitistička) stranka svakim danom svojim potezima pokazuje da vodi déjà vu politiku koja je zasnovana na populizmu, demagogiji, ublehama i šupljoj bez konkretnih rezultata kao i kod svih ostalih.

Ne vidim uopće razlike između vas ili bilo koje druge stranke ...
Last edited by antimobbing on 31/07/2012 10:42, edited 1 time in total.
Skijaš

#8482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

antimobbing wrote:
Sezam wrote:Fakat ste jadni u ovom pljuvanju.

Mahala. :roll:
Ne radi se o pljuvanju nego o istini i činjenicama …
Pljuvanje, dašta je nego pljuvanje. I šta čovjek koji bi se uključio u politiku treba da misli kad vidi ovo ? Reći će normalno evo im kita, što mi to treba.
Kako da ne

#8483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Kako da ne »

catania wrote:Pomalo sam zatečen ovim stavovima pojedinih forumaša vezanim za Eminu Ganić. Stranka koja ima želju (ja se barem nadam da ima takvu želju) da promijeni ovo društvo, da promijeni njegov sistem vrijednosti ( mislim da je to najvažnija stvar) ne može oi ne smije biti zatočenik predrasuda, niti smije unaprijed odbacivati ljude zbog njihovog imena i prezimena. Iskreno, kada pročitam neke od ovdje prisutnih stavova, njihovu okoštalost, i zatvorenost, prije bih se upitao da li je meni mjesto sa njima nego sa Eminom. Danas netko nije poželjan zbog svog porodičnog backgrounda, sutra netko neće biti poželjan zbog….ko zna čega. Prilično je to opasan put.

Čestittke Peđi na odgovoru, :thumbup: sviđa mi se kombinacija Peđa i Emina ( mislim politička kombinacija)
.
Nisam ljubitelj Cortovog pisanja, ali ovaj put …. :thumbup:
Stvar i jeste u tome sto je Emina Ganic interesantna NS upravo zbog tog ratnoprofiterskog bekgraunda. Da je kojim slucajem cerka nekog rudara iz Breze, sigurno joj ne bi dopala takooooooo bitna funkcija.

U stvari, tada ne bi ni preko SDA "stipendija" i pokradenih donacija upucenih svima nama ni zavrsila tu supljologiju u Oksfordu, jos manje se iz babine vile kezila sa naslovnih strana raznoraznog zutila. I to drzavne vile "oslobodjene" tokom rata, za koju je na kraju glavom platio Slobodan Kovacevic, legenda grada Sarajeva.

Pametnom dosta, a ovim drugim nikad dovoljno.
KAD GANIC ISELJAVA

Dani su dosli u posjed dokumentacije koja precizno govori o tome kako je potpredsjednik Federacije BiH Ejup Ganic "rijesio" stambene probleme svoje porodice, smjestivsi se u sam centar Sarajeva, u ulicu Kosevo (nekadasnja ulica Kralja Tomislava). Pomenuti dokumenti poslani su i institucijama za zastitu ljudskih prava i jasno govore o tome kako je Ganic, gazeci ljudska, moralna, eticka i sva druga prava, dosao do svoje vile koju trenutno prosiruje i renovira.

"Vrijeme rata u Bosni i Hercegovini proveo sam u Sarajevu u stanu/vili u ulici Kralja Tomislava broj 42, kao nosilac stanarskog prava. Sve do 12. 09. 1994. godine kada je od mene zatrazeno da stan napustim u korist g. Ganic Ejupa, tada clana Predsjednistva Bosne i Hercegovine. Sva moja bojazljiva opiranja, obzirom na moju nepozeljnu nacionalnost u toku rata, ovakvom rjesenju nisu mi pomogla. Tada sam preseljen u stan u ulici Radiceva broj 9, povrsine 75 metara kvadratnih, gdje i sada zivim. Napusteni stan/vilu u ulici Kralja Tomislava je povrsine 137 metara kvadratnih. Moje preseljenje su izvrsili zatvorenici po nalogu clana Predsjednistva Ganic Ejupa." Ovo je dio pisma Milenka Corovica uz koji su prilozeni svi dokumenti, odnosno rjesenja za pomenute stanove.

Poslije jos nekoliko slicnih rokada gospodin Ganic se konacno uselio, ali kako mu je na kraju malo bilo i tih 137 kvadrata, uspio je dobiti odobrenje da kucu prosiri. Corovic je, pak, ostao na "ratnom rasporedu", uz realnu, i to cak zakonsku mogucnost da zavrsi na ulici. Naime, prema odluci Visokog predstavnika, niti jedno ratno rjesenje za stan vise ne vazi, pa se i tamo gdje Milenko zivi bez problema moze vratiti predratni nosilac stanarskog prava. Prema istoj teoriji, i Corovic moze maknuti Ganica. No to je teorija, cak i da potpredsjednik Ganic nije medju prvima svojim primjerom pokazao put ka privatizaciji imovine i otkupio vilu. Uostalom, moze li iko zamisliti ovakvu situaciju: da Ejup (i to ne bilo koji, vec Ganic licno) kvadrate vrati Milenku, covjeku pogresnog imena i pravog ratnog izbora. Corovic je, naime, sve vrijeme rata bio u Sarajevu. I prezivio. Sve, pa i Ganicevo preseljenje. Plus prosirenje.
http://www.bhdani.com/arhiva/126/fokus26.htm
LEGITIMACIJA GANICEVE ODLUCNOSTI

U proslom broju Dana smo pisali o projektu pomoci mladim strucnjacima do 35 godina starosti, ciji je idejni tvorac predsjednik Federacije BiH Ejup Ganic. Poznavajuci doktora Ganica, izrazili smo skepsu glede ovog projekta, napisavsi da bi spisak onih koji su imali neke koristi bio najbolja legitimacija predsjednikove odlucnosti. Spisak jos nismo vidjeli, ali zato saznajemo da je Bosna dobila svog predstavnika na jednom od najprestiznijih svjetskih univerziteta. To je: Ganic (Ejupa) Emina, nastanjena u Sarajevu, u Ulici Kosevo, prva vila sa dva uniformisana policajca ispred.
Dakle, od petog septembra 1997. godine Ganic (Ejupa) Emina je student Univerziteta u Oxfordu, na Odsjeku za englesku knjizevnost i evropsku historiju. Prema tome, skepticni, sacekat cete jos malo da predsjednik Federacije, potpredsjednik SDA i predsjednik Fonda za mlade talente SDA, u opcem interesu konstitutivnih naroda, prede sa rijeci na djela i pronade drustvo za svoju kcerkicu. Uzgred, cetverogodisnje prestizno skolovanje (skolarina plus troskovi boravka plus ostali troskovi) talentovane kcerke stajat ce oko 450.000 njemackih maraka.
http://www.bhdani.com/arhiva/68/fokus68.htm

O pokojnom Slobodanu:
http://www.klix.ba/forum/slobodan-kovac ... 5&start=25

Bravo, Vasa Stranko, i ovim pokazujete koliko ste stvarno principijelni.
Sezam

#8484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sezam »

Kako da ne wrote: Stvar i jeste u tome sto je Emina Ganic interesantna NS upravo zbog tog ratnoprofiterskog bekgraunda. Da je kojim slucajem cerka nekog rudara iz Breze, sigurno joj ne bi dopala takooooooo bitna funkcija.

U stvari, tada ne bi ni preko SDA "stipendija" i pokradenih donacija upucenih svima nama ni zavrsila tu supljologiju u Oksfordu, jos manje se iz babine vile kezila sa naslovnih strana raznoraznog zutila. I to drzavne vile "oslobodjene" tokom rata, za koju je na kraju glavom platio Slobodan Kovacevic, legenda grada Sarajeva.

.
Zavist je cudo :lol:
Kako da ne

#8485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Kako da ne »

Banksy wrote:
nosara wrote:
Na stranu to sto se ona idealno uklapa u profil vase stranke, koja predstavlja cirkus sama po sebi...
Jašta neg' cirkus ...
Danas smo Bosanci, sutra, kad zatreba, Srbi u Domu naroda,
Jučer je Fahro fašista opasnih namjera koji bljuje fašistodinu retoriku, danas poželjan partner za bolju budućnost BiH,
Jučer se gadimo SDA, gadimo se stranačkih ratnih profitera i njihovog nezakonito stečenog imetka, osuđujemo njihovu skorojevićku grabež i otimanje tuđeg, a danas nam više nije stran taj raskalašeni đikanski primitivizam uživanja u otetom, danas je to naš istaknuti stranački kolega ...

Naravno da je cirkus ... Šminkerska budalaština šačice šatro urbanih elitista, bez glave i repa ...
Nisu vrijedni slova.
:thumbup:
Banksy

#8486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Sezam wrote:
antimobbing wrote:

Kakvo je bogatstvo stečeno u ratu, a proizašlo iz destrukcije države, smrti, ubijanjima, kostima, suzama, krvi i patnji našeg naroda? http://www.javno.ba/bih/kako-se-obogatio-ejup-gani.html
Pljuvanje je, jer se nije Ejup Ganic uclanio u Nasu Stranku. Ili mozda ne vidis razliku?
Nažalost, stvari su samo poredane, i to samo par njih. Ne daj bože da neko zaista krene u ozbiljnu analizu ...
To što izgleda kao pljuvanje, zapravo pokazuje razmjere njihovog licemjerja, laži, konformizma, neznanja.
antimobbing

#8487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Skijaš wrote:
antimobbing wrote:

Pljuvanje, dašta je nego pljuvanje. I šta čovjek koji bi se uključio u politiku treba da misli kad vidi ovo ? Reći će normalno evo im kita, što mi to treba.
O kakvom ti pljuvanju govoriš?

Na jednoj strani imaš demobilisane borace Armije BiH i obićan narod ''svijetinu ili rulju'' kako je ova nadri-ratno-profiterska elita zove, koji su u ratu ostavili svoje zdravlje po rovovima i planinama u kreditima od recimo 50.000 KM koje će vraćati narednih 30 godina da bi kupili jednosoban stan.

Nemajući često hljeba da jedu …

Sa druge strane, imaš one koji su ukrali milione u ratu i voze se u autima vrijednosti 50.000 KM ili jednog 30-godišnjeg kredita demobilisanog borca …

Šta misliš na šta prvo pomisli jedan takav borac u dugovima i kreditima kada vidi nekoga iz ove nadri-ratno-profiterske elite kako otvara ormar u vili od 1.000 m2 i pokazuje odjeću u vrijednosti preko 100.000 KM?
Last edited by antimobbing on 31/07/2012 10:53, edited 2 times in total.
Skijaš

#8488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

Kako da ne wrote:
catania wrote:Pomalo sam zatečen ovim stavovima pojedinih forumaša vezanim za Eminu Ganić. Stranka koja ima želju (ja se barem nadam da ima takvu želju) da promijeni ovo društvo, da promijeni njegov sistem vrijednosti ( mislim da je to najvažnija stvar) ne može oi ne smije biti zatočenik predrasuda, niti smije unaprijed odbacivati ljude zbog njihovog imena i prezimena. Iskreno, kada pročitam neke od ovdje prisutnih stavova, njihovu okoštalost, i zatvorenost, prije bih se upitao da li je meni mjesto sa njima nego sa Eminom. Danas netko nije poželjan zbog svog porodičnog backgrounda, sutra netko neće biti poželjan zbog….ko zna čega. Prilično je to opasan put.

Čestittke Peđi na odgovoru, :thumbup: sviđa mi se kombinacija Peđa i Emina ( mislim politička kombinacija)
.
Stvar i jeste u tome sto je Emina Ganic interesantna NS upravo zbog tog ratnoprofiterskog bekgraunda. Da je kojim slucajem cerka nekog rudara iz Breze, sigurno joj ne bi dopala takooooooo bitna funkcija.
Ovdje se radi o tom da se Emina stavila na raspolaganje NS-u, a ako se ta kćerka rudara iz Breze uključi i pokaže da je kompetentnija, siguran sam da će to čelni ljudi stranke uvažiti.
Kako da ne

#8489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Kako da ne »

Sezam wrote:
Kako da ne wrote: Stvar i jeste u tome sto je Emina Ganic interesantna NS upravo zbog tog ratnoprofiterskog bekgraunda. Da je kojim slucajem cerka nekog rudara iz Breze, sigurno joj ne bi dopala takooooooo bitna funkcija.

.
Moguce, kompleksi su jos vece. Mi koji smo se kompleksa davno rijesili po Oksfordima, a bez SDA stipendija, vama koji jos niste o tome mozemo i posvjedociti.
Kako da ne

#8490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Kako da ne »

Skijaš wrote:
Kako da ne wrote:

.
Ovdje se radi o tom da se Emina stavila na raspolaganje NS-u, a ako se ta kćerka rudara iz Breze uključi i pokaže da je kompetentnija, siguran sam da će to čelni ljudi stranke uvažiti.
:lol: :lol: :lol:
Skijaš

#8491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

antimobbing wrote:
Skijaš wrote:
antimobbing wrote:
O kakvom ti pljuvanju govoriš?

Na jednoj strani imaš demobilisane borace Armije BiH i obićan narod ''svijetinu ili rulju'' kako je ova nadri-ratno-profiterska elita zove, koji su u ratu ostavili svoje zdravlje po rovovima i planinama u kreditima od recimo 50.000 KM koje će vraćati narednih 30 godina da bi kupili jednosoban stan.

Nemajući često hljeba da jedu …

Sa druge strane, imaš one koji su ukrali milione u ratu i voze se u autima vrijednosti jednog 30-godišnjeg kredita demobilisanog borca …

Šta misliš na šta prvo pomisli jedan takav borac kada vidi nekoga ko otvara ormar u vili od 1.000 m2 i pokazuje odjeću u vrijednosti preko 100.000 KM?
Da ne treba ljudima braniti učešće u politici zbog takvih stvari ?
antimobbing

#8492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

U ovome je sva suština ...
baxul

#8493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

ovu posljednju stranicu u kompletu treba moderatorima prijavit....
catania

#8494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by catania »

Kako da ne wrote:

Bravo, Vasa Stranko, i ovim pokazujete koliko ste stvarno principijelni.
Mah, ta vrsta revolucionarnih metoda u kojima se propituje i sedmo koljeno i na osnovu toga pravdoljubivo i istinoljubivo građanstvo diže palac u zrak ili dole, kako kad, baš i ne volim.
Ima nešto licemjerno u tomej. U najmanju ruku

I kao što Skijaš reče, zašto bilo kome ko je uspješan treba politika. Da mu se izvlače grijesi djedova i pradjedova.

Mislim, nije ovdje Emina nikakvo pitanje, stvar je samo principa, trebaju li nam ljudi ili ne trebaju, i koji su to razlozi zbog kojih bi se trebačlo da oih se odreknemo.
poznanik

#8495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by poznanik »

Skijaš wrote:...Ovdje se radi o tom da se Emina stavila na raspolaganje NS-u, a ako se ta kćerka rudara iz Breze uključi i pokaže da je kompetentnija, siguran sam da će to čelni ljudi stranke uvažiti.
Naša stranka u svom članstvu ima još PR profesionalaca, jedna od njih je članica od osnivanja.

Zar ne bi Uprava NS na bitne pozicije trebala postavljati članove koji su u stranci od osnivanja, koji su svojim prisustvom i angažmanom zaslužni za njen opstanak i razvoj?
Sezam

#8496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sezam »

Kako da ne wrote:
Sezam wrote:
Moguce, kompleksi su jos vece. Mi koji smo se kompleksa davno rijesili po Oksfordima, a bez SDA stipendija, vama koji jos niste o tome mozemo i posvjedociti.
E sad kad bi jos mogao/la prevesti tu tvoju recenicu na neki nama razumljivi jezik, bilo bi super. :mrgreen:
Sezam

#8497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sezam »

Imam osjecaj da se sarajevska mahala nije ovako uzburkala jos od vremena kad je sa-x preimenovan u klix :mrgreen:
poznanik

#8498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by poznanik »

Corto Maltese wrote:Hajde da se prestanemo igrati Željka Komšića i da, pored durenja i bacanja bombi, nešto konkretno uradimo. Može li neko od hejtera predložiti tekst odbijenice, kojim se Naša Stranka Emini Ganić zahvaljuje na saradnji. Recimo:

"Gospođice Ganić, poznato je da je vaš otac jako nepopularan, a vi se od njegove nepopularnosti nikada niste javno ogradili, čak ste ga iz zatvora vadili. Usput, povezani ste sa zločinačkom organizacijom po imenu SFF, koji je, kao što FGR dobro zna (barem onaj dio FGR koji nije uspio da kćerke uvali za hostese, ni ove ni proteklih godina), leglo korupcije, nepotizma i svega ružnog, što vas, uz diplomu sa Oxforda, čini krajnje nepodobnom za članstvo u Našoj Stranci. Pri svemu ovome ostali smo jako ljubazni pa provokativno vodanje po Dubrovniku sa Jeremy Ironsom nismo ni spomenuli."

Ko zna bolje, neka nastavi.

„Raduje me što konačno i ja mogu iznijeti u javnost okolnosti pod kojima sam uvedena u Našu stranku, jer je Sarajevom već počela kružiti priča o mojoj ideologizaciji i svrstavanju u red političara koji će svojim prisustvom donijeti značajan preokret i dovesti Našu stranku na pobjedničko postolje na sljedećim izborima, bar kad je riječ o Kantonu Sarajevo, jer zahvaljujući kolegi Kojoviću, Naša stranka je prepoznata jedino u sarajevskoj lokalnoj zajednici.

Sve što ste naveli rezultat je zagovaranja i nastojanja interesnih grupa i pojedinaca, među kojima prednjači moj otac – Ejup Ganić, da, kroz poznanstva i prijateljstva koja sam stekla zahvaljujući PR aktivnostima u SFF, što baš i nije pretjerano zahtjevan posao obzirom da najznačajniju ulogu ima Miro Purivatra, kao i prostoj činjenici da se Festival održava upravo u Sarajevu, da je u Sarajevu u najžešće ratno vrijeme i nastao, što je činjenica koja posebno stvara emotivni naboj u filmskoj industriji u svijetu, i što sve zajedno, jako jako mnogo, olakšava pristup mnogim svjetski značajnim osobama iz sedme umjestnosti, naravno – o tome se ne priča javno, ali kad već imam priliku, zašto i taj mali detalj ne spomenuti, jer mi je već dosadilo da me okivaju u zvijezde i zatrpavaju zaslugama PR organizaciju, dakle, da mene prikažu u svijetlu koje mi ne pripada. Ja jesam stekla obrazovanje na eminentnom univerzitetu, ali sam tamo dospjela najviše zahvaljujući bogatstvu mog oca, koji nije žalio novca da i svi profesori na univerzitetu saznaju moje porijeklo, znate već kako to Sandžaklije najbolje umiju postići...

Radi se o sasvim jednostavnoj poslovnoj kombinaciji: Mom ocu je trebalo jedno zvučno ime da popuni prostor na njegovom univerzitetu. Kako je mladi Gratz, iako pravnik sa pedigreom, budući da je u bliskom rodbinskom srodstvu sa Ešrefom Gracićem, starim prijeratnim pravnikom i kasnije advokatom, vjerujem da ste čuli za Ešu Gracića, Momi Mandiću se na suđenju za zločine, u svojstvu svjedoka odbrane, javno i glasno, zahvalio što mu je omogućio izlazak iz ratnog Sarajeva, negdje na početku rata, '92, a malo ko zna da je upravo tada iz Sarajeva izašao i mladi, tada dijete, Muhamed Gracić, sada Dennis Gratz, dakle, kako je mladi Dennis faktički bio bez posla, neovisno što je svoje znanje engleskog i njemačkog jezika registrirao u sudu i time imenovan sudskim tumačem, neovisno što mu je Ešo imao mnogo posla, i što mu, unatoč njegovoj pravničkoj diplomi, nije mogao davati teže predmete, obzirom na Dennisovu blagost i nesposobnost, moj otac se sjetio Dennisa i ponudio mu radno mjesto asistenta profesora na SSST. Zauzvrat je tražio moju političku poziciju u Dennisovoj Našoj stranci, na što je Dennis s radošću pristao. Istina, u užem rukovodstvu Naše stranke došlo je do neslaganja, neki su zaprijetili napuštanjem stranke, ali su moji prijatelji, Danis i Dino, ipak osnivači Naše stranke, i tamo vrlo uticajni, tako da je moj izbor i postavljenje ipak prošlo. Da, dobila sam vrlo značajno „radno mjesto“ jednu poziciju koja „odlučuje“, zadnji glas Stranke, zadnji izlaz u javnost – mjesto PR Naše stranke. Ja sam oduševljena, jer sam zadovoljila želju mog oca, koji je u Našoj stranci preopoznao novu političku snagu koja za koju godinu može dominirati političkom situacijom, bar u Federaciji.
Nudio je mene otac i Fahri, međutim, još od rata Fahro ne miriše mog oca, a vjerujem da je rivalitet nastao puno prije rata, kada su obojica radili za obavještajne službe bivše države, nudio je mene otac i Lagumdžiji, ali ovaj nije htio ni da čuje, obzirom na intezivnu ljubav sa Fahrom. U SDA ja sama ne bih htjela, nikako ne podnosim onog malog Tihića, sve je oko sebe rastjerao, sve one zaslužne ljude koji su stvarali ovo što imamo danas. Bojim se i da ne otjera prijatelje u Opštini centar i iz nekih kantonalnih službi, preko kojih smo uspjeli doći u posjed ove prelijepe Bobine vile. Šta ćemo jadan ti, ako nas odavde istjeraju? Vjerujem da sada neće, obzirom da sam sada i ja članica Naše stranke.

Ma neće, ubijeđena sam, pa moj otac je vlasnik najvećeg i najboljeg i najskupljeg univerziteta u BiH, moj otac je tamo zaposlio mnoge profesore koji imaju veze i poznanstva, a moj otac se i provukao kroz sud u Londonu kao nevin, iako cijeli grad zna da je i on „umočio prste u med“.

Eto, to je taj mali krug interesa, u čijem epicentru stoji moj otac. Ja sam samo marioneta, sve konce vuče moj otac, a iza njega stoje druge interesne grupe. Sve je to politika, a politika je... znaš šta već."
♥ Julianna ♥

#8499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma smirite se sve je u redu. Ustvari, greška je izgleda u jednom slovu..nismo dobro shvatili.
Nju je Njihova Stranka angažovala kao eksperta za FR - Fundraising :-D
zippoo87

#8500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

z1xter wrote:
Sezam wrote:Vidim ja da vecina ovih tzv potencijalnioh glasaca uopste ne konta koncept Nase Stranke.
Ok,možda si upravu kaka tako kažeš,a iako bi narod nekada izabrao tu stranku,ko bi mogao garantovati da se koncept i strategija stranke neće promjeniti za jednu noć ili određeno vrijeme,ljudi se mjenjaju skladno sa situacijom,to je naš mentalitet od kojeg nemoremo pobjeći,danas se nešto obećava a sutra kada se dođe na vlast iznevjeri,ljudi olahko shvataju takve dužnosti prema državi i njemim građanima,prošlo je mnogo vremena od kraja rata,a situacija se nikada nije pomjerila sa mrtve tačke.Većinom,političarima nije stalo da se situacija promjeni na bolje,kako politički tako i ekonomski,svi sada hoće da imaju stranke i da budu političari (muzičari,glumci,itd...),što da ne,unosan posao,ne znojiš se a kapa ti u džep.Na broj stanovnika imamo zavidan broj stranaka,brojne ministre,zamjenike,itd,itd,budžet je enormno opterećen zbog prenapućene administracije,a zbog pojedinih stranaka i njenih ljudi mnogo uspješnih firmi je uništeno.I na kraju šta mi više imamo od praznih obećanja koja se plasiraju od izbora do izbora,ja lično neću nikada za svoga života glasati,a i ostalima dobro preporučujem da dobro razmisle.
samo da te uputim
upravo sto "neces" glasati,ti ces svake izbore glasati,ali za one koji su na VLASTI
promjene se ne dogadaju ne izlaskom na glasanje,nego suprotno,glasajuci za neke druge,ako ti se vec postojece stanje ne svidja

a ovo sto ti pricas gore su spekulacije,sta bi bilo kad bi bilo,de ti svoja predvidjanja zasnivaj na realnoj slici a ne kao plod tvoje maste

.................
Last edited by Anonymous on 31/07/2012 11:21, edited 1 time in total.
Reason: opomena
Locked