Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

BHCluster wrote:
Ma nema bolan sutra na sastanku u valdi Dodo ce njima muda da pritegne a oni ce da pjevaju kao "Slavuj" pjesmicu sto im Dodo izdiktira...

Image

DoDDy je veĆ svoje reko HAUG ;-)

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da generalni štrajk upozorenja radnika nije rješenje i da se na taj način ne može ništa riješiti: "Mislim da štrajk nije moguć. Ako bi i bio moguć, on neće donijeti ništa jer se štrajkovima ne rješava ekonomska situacija."

et premijera i gofana pa nek nosaju transparente i pozivaju neke matice,ruje,mede,pende i ostale :evil:
mosfet

#8477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mosfet »

Neko stvarno vjeruje u navedeni štrajk u RS? Ranka Mišić zna da je preovlađujuće mišljenje, koje je i istinito, da ona više brine za Vladu RS nego za radnike. Onaj Fosil Volaš je u odnosu na nju bio Če Gevara. Zato se odlučila za mali blef da kao pokuša povratiti ugled među radnicima, međutim neće biti ništa od toga jer Ranka ne želi praviti bilo kakve probleme. Vidjećete kada ubrzo, možda već u ponedjeljak riješe sve probleme. U Dodikovom feudu štrajk nije moguć, lijepo je čovjek rekao.
Ovo je ista priča kao sa Čavićem, samo zato što je kontra nailazi na pažnju federalnih medija. Kao i sa ovim ostalim kasnije će doći čuđenje i razočaranje. Mada bi bilo zanimljivo gledati, naravno da je moguće, gledati kako Čavić recimo dolazi na vlast u RS i kako entuzijazam u Federaciji polako splašnjava do tačke kada prelazi u otvorenu mržnju kao na ovoj temi.
1gorstak

#8478 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

mosfet wrote:Neko stvarno vjeruje u navedeni štrajk u RS? Ranka Mišić zna da je preovlađujuće mišljenje, koje je i istinito, da ona više brine za Vladu RS nego za radnike. Onaj Fosil Volaš je u odnosu na nju bio Če Gevara. Zato se odlučila za mali blef da kao pokuša povratiti ugled među radnicima, međutim neće biti ništa od toga jer Ranka ne želi praviti bilo kakve probleme. Vidjećete kada ubrzo, možda već u ponedjeljak riješe sve probleme. U Dodikovom feudu štrajk nije moguć, lijepo je čovjek rekao.
Ovo je ista priča kao sa Čavićem, samo zato što je kontra nailazi na pažnju federalnih medija. Kao i sa ovim ostalim kasnije će doći čuđenje i razočaranje. Mada bi bilo zanimljivo gledati, naravno da je moguće, gledati kako Čavić recimo dolazi na vlast u RS i kako entuzijazam u Federaciji polako splašnjava do tačke kada prelazi u otvorenu mržnju kao na ovoj temi.
Ja pratim BN Monitor, a u Monitoru je ta vijest o prijetnji Saveza sindikata bila udarna (pa i Cavic je redovan gost), tako da to nema veze sa federalnim medijima nego se radi o medijima koje Milokrad ne kontrolise (to sto su na BN-u vece cvake od Dodika je sasvim druga tema :)).

A da ce biti strajkova, bice. Ne moze njega Ranka vaditi do izbora, ozbiljan se strajk ne moze odgoditi dalje od kraja februara. Jos samo da se kredite (koje ce se morati ponovo traziti) uslovi "funkcionalizacijom" drzavnih organa (tj. ogranicavanjem prostora za zloupotrebe entitetskog glasanja) i rijesena stvar.

Nego, sta ti mislis koliko ce proci dok ga SDS-ovci ne pocnu citirati ...

"Pravo je visokog predstavnika da posegne za tom odlukom, koje je dobio po Dejtonskom sporazumu, u kojem je sadržana klauzula da je on iznad Ustava BiH i ustava entiteta."
Abacija

#8479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Sad Dodo gleda kako da strajk pretvori u demonstracije za referendum.

Toooo Doooodoooo, ne daj seeee! Image
mosfet

#8480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mosfet »

1gorstak wrote:
Ja pratim BN Monitor, a u Monitoru je ta vijest o prijetnji Saveza sindikata bila udarna (pa i Cavic je redovan gost), tako da to nema veze sa federalnim medijima nego se radi o medijima koje Milokrad ne kontrolise (to sto su na BN-u vece cvake od Dodika je sasvim druga tema :)).

A da ce biti strajkova, bice. Ne moze njega Ranka vaditi do izbora, ozbiljan se strajk ne moze odgoditi dalje od kraja februara. Jos samo da se kredite (koje ce se morati ponovo traziti) uslovi "funkcionalizacijom" drzavnih organa (tj. ogranicavanjem prostora za zloupotrebe entitetskog glasanja) i rijesena stvar.

Nego, sta ti mislis koliko ce proci dok ga SDS-ovci ne pocnu citirati ...

"Pravo je visokog predstavnika da posegne za tom odlukom, koje je dobio po Dejtonskom sporazumu, u kojem je sadržana klauzula da je on iznad Ustava BiH i ustava entiteta."
E jesi našao šta da pratiš. :-) :-) Biće pojedinačnih, malih štrajkova ali generalnog neće, uskoro ćete se uvjeriti. Nema ovdje snage za tako nešto, Ranka Mišić je isto što i onaj Mitrović ili Dukić.

Neće uopšte doći do toga da SDSovci počnu citirati te riječi, Milorad je ipak malo politički mudriji od njih i Poplašena.
hercegovac_pravi

#8481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Da rezimiramo......šteta što nema dalltona"...
BEOGRAD 31. 01. 2010
FoNet

Sve više zahteva za državljanstvo

Ministarstvo za dijasporu je danas saopštilo da mu se svakodnevno javlja veliki broj ljudi iz dijaspore i regiona, koji žele da steknu državljanstvo Srbije
Najveći broj takvih zahteva, kaže se u saopštenju, stiže iz
Bosne i Hercegovine i od turskih državljana poreklom iz
Raške oblasti.

Ministarstvo za dijasporu je zato izradilo "Informativni
priručnik" u kome je detaljno objašnjena procedura za
podnošenje zahteva za dobijanje srpskog državljanstva.
Nekoliko hiljada primeraka ovog priručnika poslato je
dijaspori.

Ministarstvo za dijasporu konstatuje da je sporazum koji je
zaključilo sa ministarstvom unutrašnjih poslova, da se
zahtevi pripadnika dijaspore rešavaju kao hitni slučajevi u
roku do sedam dana, dao izvanredne rezultate.
I onda dođu pojedinci da ubjeđuju kako je Daytonski sporazum odličan za Srbe...i da ja opstanak Srba u BiH vezan isključivo za opstanak pc :shock: Baš me interesuje kako će prokomentarisati ovu vijest.
Ovo samo potvrđuje ono što mnogi pišu na ovom forumu.... i pored njih Bojan Bajić takođe.
dallton

#8482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

hercegovac_pravi wrote:Da rezimiramo......šteta što nema dalltona"...
BEOGRAD 31. 01. 2010
FoNet

Ministarstvo za dijasporu je danas saopštilo da mu se svakodnevno javlja veliki broj ljudi iz dijaspore i regiona, koji žele da steknu državljanstvo Srbije
Raške oblasti.

dijaspori.

I onda dođu pojedinci da ubjeđuju kako je Daytonski sporazum odličan za Srbe...i da ja opstanak Srba u BiH vezan isključivo za opstanak pc :shock: Baš me interesuje kako će prokomentarisati ovu vijest.
Ovo samo potvrđuje ono što mnogi pišu na ovom forumu.... i pored njih Bojan Bajić takođe.
Ma tu sam samo vas posmatram bez ukljucivanja :mrgreen:
Nemam nista korisno dodati, kad se sve desava nekako spontano onako kako sam i ja i mnogi drugi sto puta vec predvidjeli i ponovili...A sto se tice ovog gornjeg prirucnika za dijasporu izdatu u Srbiji, cisto eto imam dokaz da se ne moze vise niko ljutiti na mene kad napisem da su srbi postali defakto dijaspora u BiH.
BHCluster

#8483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

dallton wrote:
hercegovac_pravi wrote:Da rezimiramo......šteta što nema dalltona"...
BEOGRAD 31. 01. 2010
FoNet

Raške oblasti.

dijaspori.

Nemam nista korisno dodati, kad se sve desava nekako spontano onako kako sam i ja i mnogi drugi sto puta vec predvidjeli i ponovili...A sto se tice ovog gornjeg prirucnika za dijasporu izdatu u Srbiji, cisto eto imam dokaz da se ne moze vise niko ljutiti na mene kad napisem da su srbi postali defakto dijaspora u BiH.
Sto zanci da ce srbi iz BiH moci da utjecu na izbore u Srbije sto nakraju znaci da ce ih stici subina Hrvata u BiH, po tome pitanju.
Bosnolog

#8484 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

BHCluster wrote:
dallton wrote: Ma tu sam samo vas posmatram bez ukljucivanja :mrgreen:
Sto zanci da ce srbi iz BiH moci da utjecu na izbore u Srbije sto nakraju znaci da ce ih stici subina Hrvata u BiH, po tome pitanju.
Upravo tako evo i dokaza
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100131109
hercegovac_pravi

#8485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

BHCluster wrote:
dallton wrote:
Pa zar nije Dodik rekao da ukoliko se ukine pc, Srbe u BiH će snaći sudbina BH Hravata...ili tako nekako..? A Bojan Bajić mu lijepo objasnio da Dayton vodi nestanku Srba u BiH? Ili će biti da sam ja opet nešto pobrkao..ko će ga znati.
BHCluster

#8486 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

hercegovac_pravi wrote:
BHCluster wrote:
dallton wrote:
Pa zar nije Dodik rekao da ukoliko se ukine pc, Srbe u BiH će snaći sudbina BH Hravata...ili tako nekako..? A Bojan Bajić mu lijepo objasnio da Dayton vodi nestanku Srba u BiH? Ili će biti da sam ja opet nešto pobrkao..ko će ga znati.
Ne nego Dodik vodi nestanku RS-a jer ako sprovede refrendum sa pitanjem koje je on licno rekao da ce biti a to je:

"Da li podržavate visokog predstavnika u nametanju zakona?"

To je direkno podirivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma to jeste Aneksa 10 u kojem je Visoki predstavnik definisan kao jedini tumac Dejtona, sto zanci sve njego ve akcije su neupitne.
1gorstak

#8487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

hercegovac_pravi wrote:
BHCluster wrote:
dallton wrote:
Tri opcije kako ih je Bajic definisao :

OPCIJA 1: Put referenduma i nezavisnosti manjeg entiteta – put neizvjesnosti.
OPCIJA 2: Put dosljedne primjene Dejtona – tapkanje u mjestu.
OPCIJA 3: Put reformi i integracije – BiH je i srpska država.

Za detalje svake opcije, vise u Bajicevoj "Novoj srpskoj politici" ali generalno si u pravu, tapkanje u mjestu podrazumjeva ekonomsku stagnaciju, a u losim ekonomskim prilikama iz zemlje pokusava izaci ko moze.
Bosnolog

#8488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

BHCluster wrote:
Ne nego Dodik vodi nestanku RS-a jer ako sprovede refrendum sa pitanjem koje je on licno rekao da ce biti a to je:

"Da li podržavate visokog predstavnika u nametanju zakona?"

To je direkno podirivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma to jeste Aneksa 10 u kojem je Visoki predstavnik definisan kao jedini tumac Dejtona, sto zanci sve njego ve akcije su neupitne.
Evo i inckovog odgovara Pedodiku;

Valentin Inzko
"Međunarodna zajednica prati RS i priprema reakcije"

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je da će njegova reakcija na zakon o referendumu o kojem će Narodna skupština Republike Srpske (RS) raspravljati 9. februara zavisiti od sadržine samog zakona.

Valentin Inzko (Foto: OHR)
"Prvo moram da vidim šta će biti u tom zakonu, ako će to biti nešto u okviru onoga što može da radi RS, onda će moja reakcija biti takva, ako će biti nešto drugo moja reakcija će biti drugačija", rekao je Inzko za BN televiziju.

On je naveo da je sasvim jasno da entitet ne može odlučivati o državi, već da sve što je na državnom nivou tu treba i da se rješava.
:thumbup: :bih:
"Međutim, moram prvo da vidim šta će biti u tom zakonu i da onda tek mogu da reagujem", rekao je Inzko.

On je dodao da međunarodna zajednica pomno prati situaciju u RS povodom najava referenduma i da priprema reakcije.

"Svakako da studiramo situaciju politički i pravno iz svih uglova i pripremamo naše reakcije. Kada to bude aktuelno, mi ćemo svakako jasno reagovati", rekao je Inzko, ali nije želio da precizira o kakvim bi reakcijama moglo biti riječ.

On je naveo da njegove odluke o produžetku mandata međunarodnim sudijama i tužiocima nisu usmjerene protiv RS i da ne razumije zašto bi zbog toga bio održan bilo kakav referendum.

"U mojim odlukama nema ništa što je protiv RS i srpskog naroda. Produžio sam mandat međunarodnim sudijama i tužiocima na određeno vrijeme da taj posao kasnije preuzmu domaće sudije. To su obaveze koje su primile sve države u regionu", rekao je Inzko.

Podsjećajući da je Srbija isporučila Haškom tribunalu Radovana Karadžića i Slobodana Miloševića, Hrvatska Antu Gotovinu, Inzko je rekao da i BiH ima obavezu da sarađuje sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslavij

izvorhttp://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100131027
andyDIK

#8489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by andyDIK »

1gorstak wrote: Tri opcije kako ih je Bajic definisao :

Za detalje svake opcije, vise u Bajicevoj "Novoj srpskoj politici" ali generalno si u pravu, tapkanje u mjestu podrazumjeva ekonomsku stagnaciju, a u losim ekonomskim prilikama iz zemlje pokusava izaci ko moze.
<<<<<<<hooooooo! Rucna "Rudane"! Ti bas nasjeo na Cetnicku rudu sa ovim. Kako Bosna moze biti "i Srpska drzava"? Valjda si mislio "i drzava bosanskih srba", sto bi bilo normalnije i politicki ispravnije, jer oni i jesu upravo to, BOSANSKI SRBI. A srpska drzava, zna se, preko Drine sto se tice Bosne, a tamo su SRPSKI SRBI. O, "Rudane", de promjeni, nebilo ti zapovjedjeno.
1gorstak

#8490 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

andyDIK wrote:
1gorstak wrote: Tri opcije kako ih je Bajic definisao :

<<<<<<<hooooooo! Rucna "Rudane"! Ti bas nasjeo na Cetnicku rudu sa ovim. Kako Bosna moze biti "i Srpska drzava"? Valjda si mislio "i drzava bosanskih srba", sto bi bilo normalnije i politicki ispravnije, jer oni i jesu upravo to, BOSANSKI SRBI. A srpska drzava, zna se, preko Drine sto se tice Bosne, a tamo su SRPSKI SRBI. O, "Rudane", de promjeni, nebilo ti zapovjedjeno.
BiH je i srpska i hrvatska i bosnjacka, a ti to preformulisi kako zelis, sve dok ne ugrozava prava bilo kojeg od ta tri naroda.
groka_00

#8491 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by groka_00 »

Danas je Bosna i Hercegovina sve samo ne ono za što su se borili njeni patrioti.
1gorstak

#8492 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

groka_00 wrote:Danas je Bosna i Hercegovina sve samo ne ono za što su se borili njeni patrioti.
Ocigledno te niko nije obavjestio, u medjuvremenu se potpisalo mirovni sporazum. Ubijanje je zaustavljeno kako bi se velikosrpski faktor suzbilo mirnim sredstvima, stvaranjem Centralne banke, SIPA-e, Oruzanih Snaga, CIPS sistema, Distrikta itd itd
feral.tribune

#8493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by feral.tribune »

Bosna nikad nece biti ni hrvatska ni srpska ni bosnjacka nego jedino i iskljucivo bosanska . Cija je Njemacka ---da nije slucajno i turska i hrvatska , ma jok ni slucajno . Takodje Bosna ne pripada nikakvim bosanskim Srbima jer to je glupost i non sens . Kako mozes biti francuski Njemac - Nikako ! Ili si Srbin ili si Bosanac - Sve drugo sluzi samo da se unisti Bosna . Bosana Bosancima , samo Bosanci imaju tapiju na bosansku zemlju od bosansku drzvau .Bosana pripada bosanskom narodu i samo bosanska nacija je konstitutivna i suverena u zemlji Bosni od Save do mora i od Une do Drine . Samo tako , tako je svugdje u svijetu . U Hrvtaskoj i u Srbiji su svi drugi osim Srba i Hrvata nacinalne manjine . Zasto bi kod nas bilo drukcije
1gorstak

#8494 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

feral.tribune wrote:Bosna nikad nece biti ni hrvatska ni srpska ni bosnjacka nego jedino i iskljucivo bosanska
Konstitutivnost tri naroda u BiH je ustavna kategorija, kako ti to mislis mijenjati ?
groka_00

#8495 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by groka_00 »

jesmo sad zadovoljni?

Bosna i Hercegovina (skraćeno: BiH) je država u jugoistočnom dijelu Evrope, smještena na zapadu Balkanskog poluotoka. Sa sjevera, zapada i jugo-zapada graniči sa Hrvatskom, a sa istoka sa Srbijom. Na jugo-istoku graniči sa Crnom Gorom. Glavni grad zemlje je Sarajevo. Nezavisnost je stekla 1. marta 1992. godine nakon odluke građana BiH referendumom o samoopredjeljenju. Prema međunarodnim procjenama iz 2006. godine, broj stanovništva iznosi 4.498.976.
2weekBan

#8496 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 2weekBan »

zoom66 wrote:01. Feb. 2010. 15:33 Banned user for reason “zabranjeno kloniranje baniranih”
» andyDIK :sax:
...he,he,he...dobro, dobro...izvinjavam se i necu vise dok mi nedignu rampu...
Bosnolog

#8497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Incko sprema blokadu svih računa SNSD a optuznica protiv Milokrada sve bliza
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... +SNSD.html
Abacija

#8498 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

abacija, ne citiraj vishe moje obavijesti o banovima niti trazi da se kaze ko je banirani. naredni put cu te morati banirati. :sax:

zoom66
groka_00

#8499 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by groka_00 »

Bosnolog wrote:Incko sprema blokadu svih računa SNSD a optuznica protiv Milokrada sve bliza
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... +SNSD.html
...samo se prasina podiže oko referenduma i oko Dodika, to i jeste cilj, nemoguće je da referendum prođe i toga je dodik svjestan, ali napad je najbolja odbrana, a vidjećemo kako će EU i Valentin Incko, da reaguju na ovo...
dallton

#8500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

procitajte komentare na ovoj gornjoj vijesti, malo junaka koji ce da ginu za referendum, niko se ne javlja za dobrovoljno naguravanje s tenkovima, a poruke komentatora iz susjedne majcice srbije su "mi bas nismo raspolozeni da nahebemo zbog pc-a, jedva smo izasli na pola zelene grane pa de to vi vidite sami kako cete sprovesti"
Locked