Meni jedino nije jasno tko će glumiti u drugoj sezoni, većina glavnih glumaca je mrtva.tutku wrote:Danas zavrsio prvu sezonu serije Fargo, meni je vrh prica, ni gluma ne može bit drugačija kad je tu thornton, baš me interesuje šta će biti sa drugom sezonom koja izlazi na jesen.. sve preporuke
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Lincoln-Burrows
#8476 Re: Gledate seriju - preporucite je
- zomri
#8477 Re: Gledate seriju - preporucite je
Serija je antologija kao AHS ili True Detective. To znači svaka sezona nova priča, novi likovi...Lincoln-Burrows wrote:Meni jedino nije jasno tko će glumiti u drugoj sezoni, većina glavnih glumaca je mrtva.tutku wrote:Danas zavrsio prvu sezonu serije Fargo, meni je vrh prica, ni gluma ne može bit drugačija kad je tu thornton, baš me interesuje šta će biti sa drugom sezonom koja izlazi na jesen.. sve preporuke
-
tutku
#8478 Re: Gledate seriju - preporucite je
Daj boze bez Thorntona da to bude ista prica, tu sam i vise skeptican nego u slucaju True Detective. Fascinantno je sto je prica po istinitom dogadjaju, stvarno vrh serija
- Jack Be Nimble
#8479 Re: Gledate seriju - preporucite je
TV mi neki dan preporucio seriju u onom fazonu posto si gledao X svidjeti ce se Y. Primjetio sam jednu seriju i mislim da je bila o vjesticama, do sada tri sezone i poster za seriju je bijele boje a u sredini kao da neko vuce tijelo i ostavlja crveni trag krvi. Danas na TV totalno druge preporuke a ne sjecam na osnovu koje serije sam dobio tu preporuku. Guglao sam serije sa vjesticama i na slikama pokusao naci taj poster ali nisam nista nasao. Mozda i nije o vjesticama
Zna li iko sta bi to moglo biti?
- Boateng
#8480 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://www.snopes.com/movies/films/fargo.asptutku wrote:Daj boze bez Thorntona da to bude ista prica, tu sam i vise skeptican nego u slucaju True Detective. Fascinantno je sto je prica po istinitom dogadjaju, stvarno vrh serija
- ćiribiribela
#8481 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jack Be Nimble wrote:TV mi neki dan preporucio seriju u onom fazonu posto si gledao X svidjeti ce se Y. Primjetio sam jednu seriju i mislim da je bila o vjesticama, do sada tri sezone i poster za seriju je bijele boje a u sredini kao da neko vuce tijelo i ostavlja crveni trag krvi. Danas na TV totalno druge preporuke a ne sjecam na osnovu koje serije sam dobio tu preporuku. Guglao sam serije sa vjesticama i na slikama pokusao naci taj poster ali nisam nista nasao. Mozda i nije o vjesticama![]()
ova
http://www.imdb.com/title/tt2628232/?ref_=ttmi_tt

ili ova
http://www.imdb.com/title/tt2963254/?ref_=ttmi_tt
- Tabhana
#8482 Re: Gledate seriju - preporucite je
Obadvije su super, imaju i posebne teme 
-
tutku
#8483 Re: Gledate seriju - preporucite je
Coen lazovi.. i dalje je vrhunskaBoateng wrote:http://www.snopes.com/movies/films/fargo.asptutku wrote:Daj boze bez Thorntona da to bude ista prica, tu sam i vise skeptican nego u slucaju True Detective. Fascinantno je sto je prica po istinitom dogadjaju, stvarno vrh serija
- Jack Be Nimble
#8484 Re: Gledate seriju - preporucite je
ćiribiribela wrote:Jack Be Nimble wrote:TV mi neki dan preporucio seriju u onom fazonu posto si gledao X svidjeti ce se Y. Primjetio sam jednu seriju i mislim da je bila o vjesticama, do sada tri sezone i poster za seriju je bijele boje a u sredini kao da neko vuce tijelo i ostavlja crveni trag krvi. Danas na TV totalno druge preporuke a ne sjecam na osnovu koje serije sam dobio tu preporuku. Guglao sam serije sa vjesticama i na slikama pokusao naci taj poster ali nisam nista nasao. Mozda i nije o vjesticama![]()
ova
http://www.imdb.com/title/tt2628232/?ref_=ttmi_tt
Hvala
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#8485 Re: Gledate seriju - preporucite je
Klix me napomenu da gledam ovu seriju..... poceo sam drugu sezonu ali mi se nesto mrsko nakaniti da nastavim.
Nisam znao da se Amra bavi i glumom
http://www.klix.ba/magazin/film-tv/amra ... 50514021#1
Nisam znao da se Amra bavi i glumom
- ultima_palabra
#8486 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa sedmica na toj ljestvici je skroz dobra ocjena... sasvim dobra serija, zanimljivi zapleti i odlični glumci.taureg71 wrote:valja onako, solidno, od 1 do 10 mozda 7- dajem...nista posebno, ako bas nemas nesto pametnije...nije me dojmilaŠveđanin wrote:Valja li Bloodline?
- derion
#8487 Re: Gledate seriju - preporucite je
Blago rečeno, sa dosta eufemizma, nisam nikakav ljubitelj svijeta superheroja, pogotovo ne američkih likova, ali nešto me natjeralo da prostudiram najnoviju tv seriju Daredevil, koju je producirao Netflix. Mogu slobodno reći da sam vrlo iznenađen kvalitetom manuskripta i detaljnom prilazu kinematografiji, pa i samoj glumi.
Ne samo da ova serija uopšte nema nikakvih bezveznih nadnaravnih elemenata (osim možda premise da glavni lik Matt Murdock ima vrlo izoštrena čula zbog sljepila), nego sam iznenađen kompleksnošću prikaza likova, koja se nadopunjava iz epizode u epizodu, pa je tako glavni lik Murdock (Charlie Cox) višeslojan, a glavni negativac Wilson Fisk, kojeg odlično glumi Vincent D'Onofrio, je prikazan također kao osoba koja je u isto vrijeme senzitivna, osjećajna i izrazito okrutna.
Šta reći, vrlo dobra serija, koja je sve bolja i bolja što duže traje, barem za ovih prvih deset epizoda što sam pogledao.

Ne samo da ova serija uopšte nema nikakvih bezveznih nadnaravnih elemenata (osim možda premise da glavni lik Matt Murdock ima vrlo izoštrena čula zbog sljepila), nego sam iznenađen kompleksnošću prikaza likova, koja se nadopunjava iz epizode u epizodu, pa je tako glavni lik Murdock (Charlie Cox) višeslojan, a glavni negativac Wilson Fisk, kojeg odlično glumi Vincent D'Onofrio, je prikazan također kao osoba koja je u isto vrijeme senzitivna, osjećajna i izrazito okrutna.
Šta reći, vrlo dobra serija, koja je sve bolja i bolja što duže traje, barem za ovih prvih deset epizoda što sam pogledao.

-
taureg71
#8488 Re: Gledate seriju - preporucite je
tacno, serija je ok, ali sam ja skoro gledao Fargo i Breaking Bad 2. put, pa mi je s te 2 serije sve neusporediovo...a sama serija Rodoslov ili Bloodline je teska porodicna prica i moze se pogledati...ali da ima 50 epizoda, kao sto nema, smorila bi zesce...ultima_palabra wrote:Pa sedmica na toj ljestvici je skroz dobra ocjena... sasvim dobra serija, zanimljivi zapleti i odlični glumci.taureg71 wrote:valja onako, solidno, od 1 do 10 mozda 7- dajem...nista posebno, ako bas nemas nesto pametnije...nije me dojmilaŠveđanin wrote:Valja li Bloodline?
- MedenoSrce
#8489 Re: Gledate seriju - preporucite je
svidja mi se plavkaderion wrote:
Šta reći, vrlo dobra serija, koja je sve bolja i bolja što duže traje,
Hvala na preporuci, javim dojmove
- Kal El
#8490 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gledao sam tu epizodu,nisam ni znao da je ona dok Klix nije napisaoI am Happy wrote:Klix me napomenu da gledam ovu seriju..... poceo sam drugu sezonu ali mi se nesto mrsko nakaniti da nastavim.
Nisam znao da se Amra bavi i glumom![]()
- Pitarrr82
#8491 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://www.imdb.com/title/tt2618986/
Gledao sinoc prvu, ne cini se losom pricom iako mi je gluma i pored par ok glumaca cudna...
Gledao sinoc prvu, ne cini se losom pricom iako mi je gluma i pored par ok glumaca cudna...
- phillie
#8492 Re: Gledate seriju - preporucite je
Isti sam ti takavKal El wrote:Gledao sam tu epizodu,nisam ni znao da je ona dok Klix nije napisaoI am Happy wrote:Klix me napomenu da gledam ovu seriju..... poceo sam drugu sezonu ali mi se nesto mrsko nakaniti da nastavim.
Nisam znao da se Amra bavi i glumom![]()
Al na kraju je "ruskinja" ispusila radi servera
- Point.
#8493 Re: Gledate seriju - preporucite je
Izasla prva epizoda. Detektivska, misterija, ima malo X Files feelinga, malo Twin Peaksa. Meni zvuci zanimljivo.

-
taureg71
#8494 Re: Gledate seriju - preporucite je
serija NIJE po istintom dogadjaju, prelistaj ranije postove, samo su scenaristi dobru foru smislili da gledanost bude dobra...Ima i na internetu, intervjuisali su ljude iz Minesote, niko nije cuo za te dogadjaje, ali ok, to ne bi smjelo da ti kvari uzitak u sjajjnoj serijitutku wrote:Daj boze bez Thorntona da to bude ista prica, tu sam i vise skeptican nego u slucaju True Detective. Fascinantno je sto je prica po istinitom dogadjaju, stvarno vrh serija
-
taureg71
#8495 Re: Gledate seriju - preporucite je
ali sad cemo se nacekati za 2. epizodu, hehe...ova je izasla prije termina kazu, kao tkz PLOTPoint. wrote:Izasla prva epizoda. Detektivska, misterija, ima malo X Files feelinga, malo Twin Peaksa. Meni zvuci zanimljivo.
-
kakavdanakneiskustvu
#8496 Re: Gledate seriju - preporucite je
je li twin peaks ove godine treba biti nastavljen sa prikazivanjem?
- I am Happy
#8497 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, samo ne znam sta se ima nastavitikakavdanakneiskustvu wrote:je li twin peaks ove godine treba biti nastavljen sa prikazivanjem?
Ako onako nastave..
-
kakavdanakneiskustvu
#8498 Re: Gledate seriju - preporucite je
I am Happy wrote:Da, samo ne znam sta se ima nastavitikakavdanakneiskustvu wrote:je li twin peaks ove godine treba biti nastavljen sa prikazivanjem?Drugi dio druge sezone je bio totalno razocaranje.
Ako onako nastave..
a istina,ali opet cu pogledati nastavak
- I am Happy
#8499 Re: Gledate seriju - preporucite je
Do mene je, tek 2016. pocinje emitovanje.kakavdanakneiskustvu wrote:a istina,ali opet cu pogledati nastavak
http://www.imdb.com/title/tt4093826/
Malo sam dublje istrazio o nastavku serije i ...evo jedna dobra i friska vijest za tebe

Last edited by I am Happy on 16/05/2015 09:14, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu