De ba dogovorite se već jednom je li Karamarko crnokošuljaš ili udbaš, nemere biti jedno i drugo.
Karamarko je provincijski pohlepni supak...
mislite na "crnogMarka?
govorite Hrvatski da vas ceo svet razume ...
De ba dogovorite se već jednom je li Karamarko crnokošuljaš ili udbaš, nemere biti jedno i drugo.
Karamarko je provincijski pohlepni supak...

Toliko istine i nezmariti.JohnnyS wrote:seln wrote:Tocno, odgovor je tocan. jebes ideologiju.
Ni, jos uvijek postoje oni dole i oni gore, i dok oni postoje, postojace i ideologija.
Za Hrvatsku, koja trenutno izgleda prilicno desno (danke, Zoki) mogu reci samo ovo:
drzave, u kojima je radnicka klasa nastrojena desno, uglavnom su drzave pune sirotinje. I uglavnom se sporo mijenjaju.
Ima istine u ovom tekstu:
http://www.jutarnji.hr/uznemirujuca-ist ... -/1318191/
Europska ljevica se bazirala na raznorazne manjine, što vjerske, što nacionalne, to rodne, a radničku klasu je skroz zanemarila i tako ju je otjerala u naručje ekstremnih desničara. Tako da radnici iz tvornica širom Europe (vjerojatno bi tako isto i u Hrvatskoj bilo, da je ostalo tvornica...) slušaju govore zajapurenih ekstremista jer im se socijaldemokratski šminkeri više i ne obraćaju.
Jel ovo Antina supruga, ili Markova?ronnie wrote:sve jasno, ne kontam samo kakvi se to crnokošuljaši nekim forumašima priviđaju, ja vidim samo bijelu boju (neka me prirodoslovci isprave ako bijelo nije boja)
Kninska gradonačelnica. S druge strane je šibensko-kninski župan.dječak sa šibicama wrote:Jel ovo Antina supruga, ili Markova?ronnie wrote:sve jasno, ne kontam samo kakvi se to crnokošuljaši nekim forumašima priviđaju, ja vidim samo bijelu boju (neka me prirodoslovci isprave ako bijelo nije boja)
Gotovina uvijek faker bio, povalio pola zenskog dijela HRT-a.
Pa ja i tvrdim, barem kada je Hrvatska u pitanju, da ideologija građana ne može utjecati na odnos prema Titu. Naime, čini mi se da neki ovdje brkaju bošnjački narativ o Jugoslaviji s hrvatskim. Bošnjački narativ veli da je Jugoslavija valjala do Miloševića, hrvatski narativ veli da Jugoslavija nikada nije valjala, da je bila "tamnica hrvatskoga naroda" i da su Hrvati izlaskom iz Jugoslavije ostvarili svoj "tisućljetni san". I nema tu trte-mrte. Robijev dedo sa Šolte je po tom pitanju barem pošten: on je Jugoslaven, pjeva Hej Slaveni s prozora i kenja se na hrvatsku državnost općenito, a ne u ovisnosti o tome ko je pobjedio na izborima.Banksy wrote:Besmisleno je raspravljati u tim kategorijama. Da je bio šta je bio ako nije bio i bi li se Milošević mogao razmahati i postati za Tita, bi li Tuđman otcijepio Hrvatsku, da li bi otišli Slovenci i šta bi bilo s JNA, sve su to besmislice.
U ideološkom smislu, Hrvatska je podijeljena zemlja, kao što su podijeljene i mnoge druge, Italija recimo, na strastvenu desnicu i strastvenu ljevicu i nije problem u vječitim i uobičajenim podjelama već u strasti kojom potomci ustaša i partizana propovijedaju i jedno i drugo.
Da je Hrvatska tako desničarska zemlja, ne bi bilo ni Josipovića ni Mesića ni Milanovića ni Račana ni antifašističkih udruga i struja, ni njihovih unuka, ni ovog razgovora, uostalom.
U ovom trenutku Hrvatska je otišla udesno, kao što je u nekom prethodnom otišla ulijevo, i sve tako jedni pa drugi unatrag 25 godina, i sad, u ovom trenutku, uživamo plodove te desničarske vlasti koja je uzjahala samo i isključivo zaslugom nesposobne ljevičarske vlasti koja nije bila u stanju da odgovori na zahtjeve osiromašenog puka kojem je u jednom trenutku postalo svejedno koja je ideologija na Pantovčaku, sve dok su im stomaci prazni. Traže novo i traže bolje jer nisu zadovoljni starim i jer vjeruju da će im možda neki novi, crni, žuti ili plavi donijeti kruh na sto.
Tito je državnik, bivši predsjednik i maršal, mjesto mu je u povijesti, u spomenicima, ulicama i bistama, u muzejima, u knjigama. Kako će se koja vlast odnositi prema njemu, manje je bitno. I jednima i drugima svakako služi kao pokriće pri razračunavanju s političkim protivnicima, kao kišobran kojim se pokriju kad ne obave svoje poslove kako treba, kad kasne mirovine i kad zatvaraju fabrike, kad treba mobilizirati biračko tijelo u jednom ili u drugom pravcu.
Određivati, pozicionirati hrvatski narod i njegovo ideološko desno ili lijevo raspoloženje prema tome kako se koja vlast u kojem trenutku odnosi prema Titu je krajnja bedastoća.
Nisu je mogli "tražiti", ali su lagano radili na njoj. Zadnji projekt na kojem su Hrvati radili prije uspostave Druge Jugoslavije zvao se Nezavisna Država Hrvatska. Ne dajte da vas zbune historijske okolnosti pod kojima je ona nastala, ona je bila plod nakane da Hrvatska više ne bude dio Jugoslavije, pa tek onda sve drugo što je bila.sinuhe wrote:Hrvati do 90. nisu tražili nikad nezavisnost od bilo koje države u čijem su sastavu bili.
Često se to njihovo hrvatstvo preuveličava a i Bošnjaci su pod uticajem hrvatskih medija.
???sinuhe wrote:Uticaj hrvatskih medija. Otkud neovisnost, Domovinski rat i slicno u rjecniku jedne Bosnjakinje
sinuhe wrote:Na drugoj temi reče da nisi Hrvatica.Sigurno Srpkinja.
slabo ti poznajes hrvatsku povijest, ali nije ni cudo, ko je odrastao u Jugoslaviji ne moze ni znati vise.sinuhe wrote:Hrvati do 90. nisu tražili nikad nezavisnost od bilo koje države u čijem su sastavu bili.
Često se to njihovo hrvatstvo preuveličava a i Bošnjaci su pod uticajem hrvatskih medija.

U SFRJ se učilo o borcima za slobodu svih naših naroda. Naravno da ćeš učiti više o Karađorđu nego o mađarskom vojskovođi Nikoli Šubiću.dječak sa šibicama wrote:U sarajevskim skolama se o Zrinjskim i Frankopanima nije ucilo, definitivno ne.
Niti o Nikoli Subicu. Bar ne u osnovnoj skoli, ne znam za srednje ali sumnjam.
Znam jer sam jednu takvu licno pohadjao. Ali smo uredno ucili o srpskim ustancima, bunama protiv dahija, Gavrilu Principu i naravno Marku Kraljevicu u formi pjesmica.
Kad kazem "u Jugoslaviji", naravno da mislim na BiH skolstvo, ne na hrvatsko zaboga.

Šuker je poručio kako se nada da će rad Uefe biti još bolji, ali i dodao kako je još rano za ocjene kakvu će korist od njegovog izbora imati hrvatski nogomet.
"Osmijeh na licu sve govori, prekrasan je osjećaj, no nije bilo lako," naglasio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker koji je izabran u novi Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na kongresu koji se održava u Beču, a na toj će dužnosti biti sljedeće četiri godine.
"Mislim da sam savršeno isplanirao kandidaturu. No nisam mislio da ću proći sigurno. Nadao sam se da ću prikupit više od 28 glasova. Ljudi koji rade u nogometu su to prepoznali," dodao je Šuker za kojeg je glasovalo 34 od 54 predstavnika svih nacionalnih saveza članica UEFA-e. Uz njega u novi IO izabrani su Portugalac Fernando Gomes, Španjolac Angel Maria Villar, Mađar Sandor Csany, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gillieron i Bugarin Borislav Mihajlov. Šuker je tako postao prvi hrvatski predstavnik u nekom od izvršnih tijela UEFA-e.
nazalost si u pravu ....dječak sa šibicama wrote:slabo ti poznajes hrvatsku povijest, ali nije ni cudo, ko je odrastao u Jugoslaviji ne moze ni znati vise.sinuhe wrote:Hrvati do 90. nisu tražili nikad nezavisnost od bilo koje države u čijem su sastavu bili.
Ucilo se o srpskim ustancima, ne i o Jelacicu, Zrinjskim i Frankopanima, Starcevicu i slicno. To je u jugoslovenskoj istoriji bila tabu tema, naravno, za razliku od Marka Kraljevica i Kosovke djevojke.
Nikola Subic Zrinjski je sa Zrinjske gore u sred Banovine, u sred Hrvatske, sa Madjarskom ima veze samo utoliko sto je branio madjarski grad Siget od najezde Turaka... i sasvim sigurno mu babu nije oplodio turski beg, kao mozebitno Crnom Djordju.Martinez_ wrote:
U SFRJ se učilo o borcima za slobodu svih naših naroda. Naravno da ćeš učiti više o Karađorđu nego o mađarskom vojskovođi Nikoli Šubiću.
Pa zato se i kaže da je Hrvatska predziđe kršćanstvadječak sa šibicama wrote:Nikola Subic Zrinjski je sa Zrinjske gore u sred Banovine, u sred Hrvatske, sa Madjarskom ima veze samo utoliko sto je branio madjarski grad Siget od najezde Turaka... i sasvim sigurno mu babu nije oplodio turski beg, kao mozebitno Crnom Djordju.Martinez_ wrote:
U SFRJ se učilo o borcima za slobodu svih naših naroda. Naravno da ćeš učiti više o Karađorđu nego o mađarskom vojskovođi Nikoli Šubiću.