http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=10721
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
-
KPGS
#8477 Re: FK Sarajevo
Jebem ti klub i cirkus koji prave od njega. Za plakati.
- van helsing
#8478 Re: FK Sarajevo
A sta hocete vi koji pljujete po igracima?
Jeste li vi u radnom odnosu ? Radite li za platu? I kada plata kasni nekoliko dana,kakav vam je osjecaj?
Ili nedaj boze ako kasni koji mjesec,vi se ne bi bunili,kao vi bi sutili,jel? Ma dajte ljudi,budimo realni jbt.
Drugo,sto se tice Mirze kao trenera,ja ga ne podrzavam ni sekunde,za mene nije strucan da vodi klub kao sto je FK Sarajevo. Mozda on moze pomoci na neki drugi nacin klubu,al da bude sef strucnog staba,to nikako..
Senad Repuh je dao par donacija klubu prije nekoliko godina u kešu,takodje je halalio dosta dugovanja koje je klub imao prema njemu,i hvala mu,al isto vrijedi kao i za Mirzu,nije strucan da radi u strucnom stabu.
Dalje,dok je "sive eminencije" u i oko klubova,nema tu napretka.....
Ovi problemi se vuku i prije Blekica,Sumana i ostalih,a ko je tu krivac? Pa valjda ti koji su "prezivjeli" sve te silne uprave koje su se mijenjale.. Pozdrav.
Jeste li vi u radnom odnosu ? Radite li za platu? I kada plata kasni nekoliko dana,kakav vam je osjecaj?
Ili nedaj boze ako kasni koji mjesec,vi se ne bi bunili,kao vi bi sutili,jel? Ma dajte ljudi,budimo realni jbt.
Drugo,sto se tice Mirze kao trenera,ja ga ne podrzavam ni sekunde,za mene nije strucan da vodi klub kao sto je FK Sarajevo. Mozda on moze pomoci na neki drugi nacin klubu,al da bude sef strucnog staba,to nikako..
Senad Repuh je dao par donacija klubu prije nekoliko godina u kešu,takodje je halalio dosta dugovanja koje je klub imao prema njemu,i hvala mu,al isto vrijedi kao i za Mirzu,nije strucan da radi u strucnom stabu.
Ovi problemi se vuku i prije Blekica,Sumana i ostalih,a ko je tu krivac? Pa valjda ti koji su "prezivjeli" sve te silne uprave koje su se mijenjale.. Pozdrav.
-
Nuclear Winter
#8479 Re: FK Sarajevo
Upravo to.Obojica u isti kos.Ni jedan ni drugi klubu nista dobro nisu donijeli osim euforije od koje naravno nema nikakvog uspjeha.Zadovoljan.P.S.Moje misljenje[/quote]luckylaka wrote:Je l ovo neka greska ili ih obojicu strpa u isti kos??
Ooo paša naš iz st louisa,izjednači LOPOVA koji od 10.04.1992 znači punih 18g KRADE,VARA,LAŽE,i blekića koji je 4 mjeseca u klubu i NIJE klepio ni FENING.Bravo majstore znači "isti" su i alija i karadžić,i TVOJ bush i obama,ma sve su to lopovi
Kad čujem ovakvo "mišljenje" od lika koji sebe smatra urbanim,obrazovanim,šta očekivati od ove NEPISMENE bagre koja živi ovdje u bosni-jadna nam majka !!![/quote]
Posto lupas bez veze stvarno tvoj post nije vrijedan komentara ali posto si se dotakao licno mene a to nije tema samo da ti kazem.Nisam is St.Louisa nego iz Prijedora,nisam urbani nego ruralac,poluobrazovan sam i bordo navijac.I ne stavljaj mi u usta ono sto nisam ni pomislio izjednacavanje Alije i rase jer upravo kontam da te prijavim adminu.P.S.Ni baljak ni blekic nista dobro nisu donijeli ovom klubu F.K.Sarajevu[/quote]
Prijavi me slobodno,neće mrtva glava pasti.Samo sam "ubacio" u kontekst TVOG izjednačavanja žvaljka koji pljačka klub 18 DUGIH godina,sa blekićem,i MNOGIH (uglavnom četnika)koji izjednačuju aliju i karadžića(a ne ti!).I da blekić je donio makar nešto dobro a to je bio TRAČAK nade da možemo nešto uraditi po pitanju kluba.Sada te nade više nema-nadam se da ti je srce na mjestu!
- Obuca9
#8480 Re: FK Sarajevo
Halo bolan, ljudi su došli krajem juna. Odmah početkom jula su isplatili jednu platu (3. jula), odmah početkom avgusta još jednu (2. avgust), a onda krajem avgusta još jednu (23. avgust). Dakle u roku od 2 mjeseca isplaćene 3 plate. Da nije bilo dugova od prošle Uprave, to bi bile plate za juli, avgust i septembar i sve bi bilo uredu. Ovako, kad je situacija u državi takva da svi klubovi jedva skupe i da uplate jednu mjesečnu platu, ti očekuješ da su oni u stanju paralelno davati i stare i nove plate. Pa nije nas kupio šeik iz Abu Dabija.jovanbl wrote:kao neko ko je poptuno indiferentan i nepristrasan u vasem slucaju, analizirajuci sve sto se navodi po medijimi i ovo sto hz_semir iznosi kao dokaz da igraci lazu , primjecujem sljedece:hz__semir wrote: Lažu bolan, lažu. Evo ovdje fino piše 22.000 KM su dobili za premije. Pa ko je lud ovdje ba:
Kakvih ba 200 KM, Arsenijevć dobio 10.000 KM, Kojašević 10.500 (7.500 + 3.000), Šćepanović 7.500 KM, Todorović i Gutić po 5.000. Koga ba lažu, kad sve ima crno na bijelo.
1. Isplacene su plate za mart i april i maj 2010.godine. ( sad je vec mjesec novembar pa ako se uzme da su zaradjene plate za oktobar to znaci da ovaj papri ne pokriva 5 eseci plata u 2010 godini sto ce reci da igracima koji su angazovani u ovoj polusezoni nije isplacena nijedna plata iako je isplata od kluba isla jedanput u sedmom i jedanput u 8 mjesecu. To opet povlaci zakljucak da su samo igracima koji su odranije bili angazovani u FK Sarajevo bile isplacene plate za ova tri mjeseca.
2. Koliko vidim igracima Kojasevicu, Scepanovicu i Arsenijevicu Guticu Todorovicu su isplacene samo ugovorne rate u tim ispaltama dok im redovne plate nisu isplacene, sto znaci da momci ne lazu.
3. Nijednom igracu sarajeva nije isplacena plata za mjesece jun, jul, august, septembar i oktobar ( ako je suditi po ovom papiru)
Prema tome ovaj dokaz o ispatama u 7 i 8 mjesecu ne dokazuje da igraci lazu, naprotiv, ako nema neki drugi dokument koji pokazuje nesto vise onda igraci govore istinu
ja sam samo malo izanalizirao a vi sudite
Druga stvar, igrači sa strane su dobili solidnu lovu, tako da nisu bili bez hljeba, kako se pokušava predstaviti. To što su im dali lovu u vidu ugovornih obaveza, a ne plata, je valjda da se čuva neka ravnoteža među igračima. Ako nemaš dovoljno para da svima podijeliš plate, nećeš plate datim strancima (a njih petorica su STRANCI, iz Srbije i Crne Gore), a domaće igrače ostaviti za kasnije.
- dinGospo_SA
#8481 Re: FK Sarajevo
pa hebo esmeraldu, sta ovi rade...
na kraju ce s ispostaviti da su baljka instalirali marsovci, a da su nezadovoljni jupiteranci poslali blekica, a baljak je zarad svojih interesa hipnotizirao igrace, i sve bi bilo u redu da cestiti zemljanin mustafa ducic nije krenuo u odbranu interesa ljudske rase, u takvoj konstalaciji snaga jupiteranska flota se morala povuci, nastavlja se borba jupiteranskih snaga koje su odstupile i borbu ce nastaviti iz transdimenzionalnog portala.. bas se ne nazire kraj svemu i izlazak iz ove dubioze...
na kraju ce s ispostaviti da su baljka instalirali marsovci, a da su nezadovoljni jupiteranci poslali blekica, a baljak je zarad svojih interesa hipnotizirao igrace, i sve bi bilo u redu da cestiti zemljanin mustafa ducic nije krenuo u odbranu interesa ljudske rase, u takvoj konstalaciji snaga jupiteranska flota se morala povuci, nastavlja se borba jupiteranskih snaga koje su odstupile i borbu ce nastaviti iz transdimenzionalnog portala.. bas se ne nazire kraj svemu i izlazak iz ove dubioze...
-
buregdzija_SA
#8482 Re: FK Sarajevo
zalizanog ,i ovu trojku treba pljuvati svaki put kad ih vidi neko , da ih bude sramota iz kuce da izadju
-
Nuclear Winter
#8484 Re: FK Sarajevo
Dragi kolega poštujem vaš post,ali ste u startu napravili grešku u koracima.Naime(pogledati podebljano)vi kolega tvrdite,i to je istina da prosječni navijač FKS nebi trpio ni dan a kamo li MJESEC da mu kasni plata.Ali zašto druže ZAŠTO su igrači ŠUTILI ČETIRI MJESECA??? Ne dan,ne mjesec,nego 4 mjeseca???? Zašto nisu makar spomenuli te 4 plate koje im se duguju makar pred utakmicu sa lišticom na koševu?? ODJEDANPUT sad HAVARIJA,jahović kuka sa svijećom ko da živi u demokratskoj republici kongo,a u gradu pije koktele po 15-20KM???van helsing wrote:A sta hocete vi koji pljujete po igracima?![]()
Za ovo zadnje ste APSOLUTNO upravu jer JEDINA konstanta ovog kluba od 10.04.1992 je LOPOV žvaljak.Njega ni zemljotres iz kraljeva nebi pomjerio iz kluba niti za centimetar!
- mahalaš
#8485 Re: FK Sarajevo
I mene ovo interesuje?KPGS wrote:Ima li šta od UNFKS?
Kako ih nije stid, dovedose nam klub u rang sa Unisom. Cuj nemaju sta da jedu :S Ja sta ljudi nisu u stanju sve uraditi...Zalosno
Naravno da im plate trebaju dati, ali isto tako ti kada lose odradis neki posao, opale te po usima u firmi ili te otjeraju. Tako da ta prica oko plate ne pije vode. Koliko samo firmi u gradu, da ne govorim u drzavi nije platilo radnicima platu. Ispade samo oni ne dobiju plate.
Pa sto ne kazu Baljku i co. Kako to da imas sebi platiti platu 3.000 a nama nema marke
- Topla voda
#8486 Re: FK Sarajevo
joj ,zakuhalo se pravo..neka ,neka,pricajte samo...svakako se pod tepih guraju stvari zadnjih 20 godina.
hajmo mirza,odgovori na mucinu prozivku da si dobio ciste papire kad si odlazio iz kluba kao igrac,a da ti je to punac potpisao?
to su visegodisnji i stvarni problemi,nije problem jedna plata ili dvije,u nekoj sezoni..kako to zelite da predstavite,pa dovedete igrace na press i manipulisete s njima
mucu ne gotivim,al svaka mu je na mjestu u ovom intervjuu
hajmo mirza,odgovori na mucinu prozivku da si dobio ciste papire kad si odlazio iz kluba kao igrac,a da ti je to punac potpisao?
to su visegodisnji i stvarni problemi,nije problem jedna plata ili dvije,u nekoj sezoni..kako to zelite da predstavite,pa dovedete igrace na press i manipulisete s njima
mucu ne gotivim,al svaka mu je na mjestu u ovom intervjuu
- GandalfSivi
#8487 Re: FK Sarajevo
uuuuuuuuuuuf, bolje da nista ne napisem, odoh cigaru zapaliti, i jos jednom uuuuuuuuuuuuf...Baltazar_khan wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-46524.htm
evo video su izbacili pogledajte facu akrepu
cijelo vrijeme udara šakom od sto ko pravi diktator kluba neku silu prosipa na press konferenciji
- van helsing
#8488 Re: FK Sarajevo
Pomjerit cemo mi njega,nicija nije do zore gorila... Samo treba to uraditi na fin,dostojanstven nacin,nikako nam se ne smiju desiti stvari kao protiv sirokog na Kosevu prosle sezone.
EDIT: Sutra svi na SJEVER i da im kazemo ono sto mislimo..
EDIT: Sutra svi na SJEVER i da im kazemo ono sto mislimo..
Last edited by van helsing on 12/11/2010 17:00, edited 1 time in total.
-
Frank Sinatra
#8489 Re: FK Sarajevo
UNFKS je iznjelo svoj jasan stav prije par dana.mahalaš wrote:I mene ovo interesuje?KPGS wrote:Ima li šta od UNFKS?
UNFKS uz Bordo prijatelje
"Tražimo odlazak Nihada Baljka i Mirsada Alihodžića"
Udruženje navijača FK Sarajevo oglasilo se povodom posljednjih, turbulentnih dešavanja u Titovoj 38b, saopštenjem u kojem izražavaju bojazan da bi sa ljudima koji su ostali u rukovodstvu nekada slavni klub mogao postati nižerazredni.
Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
"Ako Nihad Baljak, Mirsad Alihodžić, Salko Čimić i Senad Merdanović ostanu na bilo kojoj poziciji u našoj svetinji, izražavamo opravdanu bojazan da ćemo postati nižerazredni klub čija će se tradicija i ugled izgubiti u crnilu koje trenutno vlada u Titovoj, a koje je predvođeno pogubnom politikom i načinom vođenja kluba od strane gore pobrojanih", stoji u saopštenju najvatrenijih navijača FK Sarajevo.
Iz UNFKS su istakli da neće dati podršku bilo kojem narednom rukovodstvu kluba u kojem će sjediti osobe koje su navedene kao krivci zbog trenutnog stanja u klubu i ostavki članova Bordo prijatelja iz Upravnog odbora.
"Izražavamo punu podršku Bordo prijateljima kao udruženju, i njihovom biznis planu koji je prezentovan na Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo u junu mjesecu ove godine", navodi se u saopštenju UNFKS-a.
Navijači okupljeni u Udruženje pozvali su nadležne institucije "da se ozbiljno i temeljno pozabave poslovanjem FK Sarajevo tokom mandata navedene četvorke".
Podsjećamo da je dio članova Upravnog odbora FK Sarajevo zajedno sa predsjednikom Zijadom Blekićem u ponedjeljak podnijelo ostavke. Ostavku je podnio i izvršni direktor Adi Džemidžić.
O njihovoj sudbini odlučivat će se na Skupštini FK Sarajevo koja će biti sazvana u narednom periodu.
- Obuca9
#8491 Re: FK Sarajevo
Je li namjerno ne kontaš poentu ili slučajno?van helsing wrote:A sta hocete vi koji pljujete po igracima?![]()
Muhamed Džakmić je u klubu šest godina, za tih šest godina se znalo sto puta desiti da mu kasni plata, zašto nikada dosada nije izašao i pričao o tome? Alen Avdić je u klubu 15 godina, Ihtijaverić 10 godina, svima se kasnilo, nekima još i nisu isplaćena dugovanja iz prošlog stoljeća, a svi su šutjeli ko zaliveni.
Došli su ljudi, koji su im morali prvo isplaćivati zaostatke svojih prethodnika, potrošili sve para što je došlo u klub, upravo na njihove plate i ugovore, a oni im ovako vraćaju.
- mahalaš
#8492 Re: FK Sarajevo
Ma mislio sam na tekmu sutra
A ovako kad vidim Jahu, otiso bi ja da mu racun platim...Samo steta pa ga znam
A ovako kad vidim Jahu, otiso bi ja da mu racun platim...Samo steta pa ga znam
-
smaja_
#8493 Re: FK Sarajevo
Ne pokusavajte amnestirati igrace tim jadnim pokusajem izvrtanja teza, niko ih nije mogao natjerati ni na sta,samim tim sto imaju valjane ugovore sa klubom pa ih i ne mogu otpustiti,dok sa druge strane ukoliko im ne budu isplacene plate prema ugovoru oni u svakom trenutku mogu tuziti klub,kao odgovor na to da su im zaprijetili platama na ovakve sramne izjave
Na kraju krajeva nije ovo srednji vijek pa da se poslodavac moze ponasati robovlasnicki,svi su oni ugovorom zasticeni i postoje pravne metode da ostvare svoja prava
Naravno ako i ima nesto cime im mogu usloviti,uvijek su mogli baciti onu neku uobicajenu krilaticu tipa „Nama igracima je najteze“,znaci ljut sam na njih i moj odnos prema njima nikad nece biti isti iz prostog razloga,sto sam sve mogao svariti, ali da ce igrac Sarajeva izjaviti u kamere (pritom i slagati) „Da nemamo sta da jedemo“ ili bilo sta slicno i na taj nacin direktno degradirati klub,eh to je vec neoprostivo.
Na kraju krajeva imaju priliku i za popravni vec sutra nek se ograde od zvaljka i ostalih i fino izjave ako nisu picke da su izmanipulisani ,da im je „naredjeno“ da daju takve izjave u protivnom sto se mene tice svi su mrtvi.ko ih jebe.
Na kraju krajeva nije ovo srednji vijek pa da se poslodavac moze ponasati robovlasnicki,svi su oni ugovorom zasticeni i postoje pravne metode da ostvare svoja prava
Naravno ako i ima nesto cime im mogu usloviti,uvijek su mogli baciti onu neku uobicajenu krilaticu tipa „Nama igracima je najteze“,znaci ljut sam na njih i moj odnos prema njima nikad nece biti isti iz prostog razloga,sto sam sve mogao svariti, ali da ce igrac Sarajeva izjaviti u kamere (pritom i slagati) „Da nemamo sta da jedemo“ ili bilo sta slicno i na taj nacin direktno degradirati klub,eh to je vec neoprostivo.
Na kraju krajeva imaju priliku i za popravni vec sutra nek se ograde od zvaljka i ostalih i fino izjave ako nisu picke da su izmanipulisani ,da im je „naredjeno“ da daju takve izjave u protivnom sto se mene tice svi su mrtvi.ko ih jebe.
Last edited by smaja_ on 12/11/2010 17:43, edited 1 time in total.
- cappy_tempo
#8494 Re: FK Sarajevo
ovi sto brane igrace da mozda nisu bas oni igraci ili neka familija?
sad ovo sto su izjavili ja trebam i dalje da ih podrzavam? kontam ove sto su dosli ne znaju ali ovi sto su tu vec par sezona da ovako pricaju e vala to im necu halaliti.ne primaju mnogi platu pa ne seru ovako,a da je njima tesko ne bih bas rekao jer vidim jahovic po obnu prica,kafice se piju i tako dalje.ne serite oko igraca jer sa ovim se pokazali koje su picke i da nemaju nikakvog postovanja prema navijacima.nisu morali dati nikakve izjave mogli su samo reci "mi smo neutralni" i nek jebu mater svi ali ovako oni staju na stranu ljudi koji su im duzni i krive novu upravu.pa ovo nije za plakanja ovo za upisat se od smjeha.
moze li mi neko reci jel ono baljak(premino) pokazuje dokument na kojem pisem da je nova uprava poslovala 10 000 u plusu?
sad ovo sto su izjavili ja trebam i dalje da ih podrzavam? kontam ove sto su dosli ne znaju ali ovi sto su tu vec par sezona da ovako pricaju e vala to im necu halaliti.ne primaju mnogi platu pa ne seru ovako,a da je njima tesko ne bih bas rekao jer vidim jahovic po obnu prica,kafice se piju i tako dalje.ne serite oko igraca jer sa ovim se pokazali koje su picke i da nemaju nikakvog postovanja prema navijacima.nisu morali dati nikakve izjave mogli su samo reci "mi smo neutralni" i nek jebu mater svi ali ovako oni staju na stranu ljudi koji su im duzni i krive novu upravu.pa ovo nije za plakanja ovo za upisat se od smjeha.
moze li mi neko reci jel ono baljak(premino) pokazuje dokument na kojem pisem da je nova uprava poslovala 10 000 u plusu?
- limeni
#8495 Re: FK Sarajevo
eh moj baljak, kriv ti je blekic zbog 4 mjeseca bez evrope, a gdje su pare od evrope kad smo stigli do 3. pretkola lige prvaka, kad smo bili stigli do 4. pretkola lige uefa, od silnih transfera (pandza,maksumic,handzic..)..no mene nisu razocarali baljak i kompanija jer se zna kakvi su, nije me razocarao ni blekic jer i nisam covjek koji pada na velike rijeci iako je zijad tu najmanje kriv zbog situacije u klubu..mene su razocarali nasi igraci, vi nezasluzujete ovakve navijace 
- van helsing
#8496 Re: FK Sarajevo
@hz_semir: Prosvijetli me molim te... Za tvoj info,dok je bila "Šumanova" uprava,plate su isle mjesec za mjesec..Pitaj bilo kojeg igraca koji su bili tu za vrijeme te uprave... Ja nikad nisam bio niciji "igrac",znaci nemoj slucajno da pomislis da "navijam" za Šumana ili bilo koga..Navijam samo za one koji dobro rade i zele dobro klubu. Usput,sto ne vratismo Elvisa iz Zvijezde,nego ode covjek na sugavicu,tako da prakticno nemamo adekvatnu zamjenu za prvog golmana.
Cija je to krivica,moja mozda?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8497 Re: FK Sarajevo
otjerat' ih u picku materinu sutra poslije utakmice ..
nemaju para a svaku noc locu po sarajevskim kafanama
nemaju para a svaku noc locu po sarajevskim kafanama
-
jovanbl
#8498 Re: FK Sarajevo
Semire, ja ne stajem ni na ciju stranu, nit koga branim nit koga napadam, samo analiziram cinjenice i podatke koje si ti predstavio kao dokaz u ovom dokumnetu da igraci lazu da nisu primili plate.hz__semir wrote:Halo bolan, ljudi su došli krajem juna. Odmah početkom jula su isplatili jednu platu (3. jula), odmah početkom avgusta još jednu (2. avgust), a onda krajem avgusta još jednu (23. avgust). Dakle u roku od 2 mjeseca isplaćene 3 plate. Da nije bilo dugova od prošle Uprave, to bi bile plate za juli, avgust i septembar i sve bi bilo uredu. Ovako, kad je situacija u državi takva da svi klubovi jedva skupe i da uplate jednu mjesečnu platu, ti očekuješ da su oni u stanju paralelno davati i stare i nove plate. Pa nije nas kupio šeik iz Abu Dabija.jovanbl wrote:kao neko ko je poptuno indiferentan i nepristrasan u vasem slucaju, analizirajuci sve sto se navodi po medijimi i ovo sto hz_semir iznosi kao dokaz da igraci lazu , primjecujem sljedece:hz__semir wrote: Lažu bolan, lažu. Evo ovdje fino piše 22.000 KM su dobili za premije. Pa ko je lud ovdje ba:
Kakvih ba 200 KM, Arsenijevć dobio 10.000 KM, Kojašević 10.500 (7.500 + 3.000), Šćepanović 7.500 KM, Todorović i Gutić po 5.000. Koga ba lažu, kad sve ima crno na bijelo.
1. Isplacene su plate za mart i april i maj 2010.godine. ( sad je vec mjesec novembar pa ako se uzme da su zaradjene plate za oktobar to znaci da ovaj papri ne pokriva 5 eseci plata u 2010 godini sto ce reci da igracima koji su angazovani u ovoj polusezoni nije isplacena nijedna plata iako je isplata od kluba isla jedanput u sedmom i jedanput u 8 mjesecu. To opet povlaci zakljucak da su samo igracima koji su odranije bili angazovani u FK Sarajevo bile isplacene plate za ova tri mjeseca.
2. Koliko vidim igracima Kojasevicu, Scepanovicu i Arsenijevicu Guticu Todorovicu su isplacene samo ugovorne rate u tim ispaltama dok im redovne plate nisu isplacene, sto znaci da momci ne lazu.
3. Nijednom igracu sarajeva nije isplacena plata za mjesece jun, jul, august, septembar i oktobar ( ako je suditi po ovom papiru)
Prema tome ovaj dokaz o ispatama u 7 i 8 mjesecu ne dokazuje da igraci lazu, naprotiv, ako nema neki drugi dokument koji pokazuje nesto vise onda igraci govore istinu
ja sam samo malo izanalizirao a vi sudite
Druga stvar, igrači sa strane su dobili solidnu lovu, tako da nisu bili bez hljeba, kako se pokušava predstaviti. To što su im dali lovu u vidu ugovornih obaveza, a ne plata, je valjda da se čuva neka ravnoteža među igračima. Ako nemaš dovoljno para da svima podijeliš plate, nećeš plate datim strancima (a njih petorica su STRANCI, iz Srbije i Crne Gore), a domaće igrače ostaviti za kasnije.
Znaci jasno je da je ovo sto sam napisao u prethodnom postu cinjenica i zaklhucak na osnovu jasnih i vidljivih cinjenica.
Ne kazem ja da li su trebali ovako ili onako, ali iz ovog pregleda isplata vidljivo je npor da igracima nisu placene stanarine, koje se takodje ugovaraju uz platu.
Ovim novim igracima koje sam nabrojao nije isplacena ni jedna plata ( isplacena im je ugovrna rata na potpis ugovora) , sto inace skoro svi klubovi rade na isti nacin.
Evo uzevcu primjer jahovica jer on govori kako zivi pod svijecama. Znaci lik je u periodu 7 i 8 mjesec ( ne pise tacno kad je kome i sta isplaceno) ukupno primio 3000 km.
sad uzmi npr da tajh daceko negdje zivi treba da plati stan, i vrlo je znacajno kad je prije ove isplate u 7 i 8 mjesecu primio platu, tako da je moguce da je vec bio u dugovima koje je pokrio od tih 3000 maraka koje je primio u periodu 7 i 8 mjesec. znaci špod pretpostavkom da je prosjecna cijena stana 300 km 6 mjeseci samo stanarine bez rezija je 1800 km, znaci ostaje mu 1200 za zivot od kojih je morao nesto nekom da vrati jer ako dugo prije nije primio platu mozda se zaduzio , a i da nije, treba zivjeti od 1800 km ( vjerovatno manje ) tri mjeseca.
Mislim da se ljudi s pravom bune ne samo npovi nego i stari igrai. jer svima se kasni pet plata. Sa novim igracima je situacija jos gora, ni njima osim ugovorne rate tolika kolika jeste nije isplacena ni staraina ni jednna plata, a igraci su vjerovatno racunali ( sto je i normalno) da ce porimiti makar dvije plaate do tri u ovom periodu, i taj novac od ugovorne rate vjerovatno utrosli na nesto ( neku invesicu, auto, stan, pomoc porodici i sl.).
tako da zaista nije fer da napadate igrace jer nista nisu slagali i mislim da imaju puno pravo da se bune i porozivaju.
Zasto nisu ranije govorili
pa to je makar logicno, to biste trebali da im uzmete kao veliki plus, zato sto su vjerovali novoj upravi fk sarajebvo, i nisu htjeli da uneose nemir u klub i javnost, htjeli su da se stvari rjese u kuci, kad su ovi otisli i poceli da napadaju sve zivo onda su bvjerovatno ojsetili potrebu da progovore o svom statusu koji je zaista tezak.
Mislim da si ti malo previse zastitnicki orijentisan prema blekicu i na noz uzimas gole istine koje su ljudi iznijeli samo zato sto takve kakve jesu diskredituju rad nove uprave fk sarajevo.
I inace djelujete mi kao hipnotisani sa blekicem jbg, pa nije svetac ako je pogrijesio mozda je bilo u dobroj namjeri, ali ne treba reci da nesto nije greska sto je ociglewdna greska, nit igrace treba praviti laziovima kad to nisu.
Imaj svako pravo da se boti za ono sto je zaradio pa tako i igraci, jbg oni nisu navijaci oni zive od toga, svi vi navijaci ( svih klubova) sjedite kod kuce imate nekakve poslove, zaradjujete nekakve plate i od njih zivite, a klub vam je nekako u slobodno vrijeme, zanimacija, ljubav nazovite kako hocete, idete na stadion kad je utakmica, uglavnom pjevate i navijate , ali ti mmoci nemaju drugi posao od toga da igraju fudbal , oni od tog zive i imaju pravo da traze da im se plati zaradjeno.
-
Sa_u_srcu
#8499 Re: FK Sarajevo
Ja ne znam stvarno, kakvi su ovo komentari na racun igraca...kao da li ih trebamo podrzavati ili ne?
Dakle, ja idem na svaku utakmicu, domacu i gostovanje, i mogu reci samo jednu stvar, da su se oni ponjeli, kao da imaju svi po 10000 KM mjesecno, jer su na svakom terenu ostavili srce na terenu, i da su samo Horde zasluzne, zasto su se oni tako ponasali prema svetom dresu.
Podrzavam Blekica, ali ovo sada sto se desilo, mi puno lici, na neke malverzacije i sa njegove strane, jer da igraci nisu dobili platu od juna, je sramota, velika sramota, i sto se tice igraca, ja im samo mogu da cestitam na nacinu, na koji su ginuli za nasu svetinju, na 99 % utakmica ove sezone, negdje smo gubili, ispadali iz kupa, ali im niko ne moze zamjeriti njihovu borbenost i zalaganje, i nije mi jasno kako neko uopste ima obraza da kaze bilo sta na racun igraca...
Pod hitno izabrati ili vratiti upravo, i pod hitno izmiriti sva dugovanja prema igracima, jer osim nekih pompeznih najava i kojekavih karata, bar kodova, internet utakmica, i svakakvih najava o organizovanosti, mogu samo reci da ne mogu da shvatim da ljudi od kako su dosli nisu bili u stanju da ispate tolika dugovanja igracima....
Bleka, ako si otisao, zato sto ti je zao kesa bilo, neka si, ali ako su te ovi smradovi otjerali, otici ce oni sigurno, na jedan ili drugi nacin,
Dakle, ja idem na svaku utakmicu, domacu i gostovanje, i mogu reci samo jednu stvar, da su se oni ponjeli, kao da imaju svi po 10000 KM mjesecno, jer su na svakom terenu ostavili srce na terenu, i da su samo Horde zasluzne, zasto su se oni tako ponasali prema svetom dresu.
Podrzavam Blekica, ali ovo sada sto se desilo, mi puno lici, na neke malverzacije i sa njegove strane, jer da igraci nisu dobili platu od juna, je sramota, velika sramota, i sto se tice igraca, ja im samo mogu da cestitam na nacinu, na koji su ginuli za nasu svetinju, na 99 % utakmica ove sezone, negdje smo gubili, ispadali iz kupa, ali im niko ne moze zamjeriti njihovu borbenost i zalaganje, i nije mi jasno kako neko uopste ima obraza da kaze bilo sta na racun igraca...
Pod hitno izabrati ili vratiti upravo, i pod hitno izmiriti sva dugovanja prema igracima, jer osim nekih pompeznih najava i kojekavih karata, bar kodova, internet utakmica, i svakakvih najava o organizovanosti, mogu samo reci da ne mogu da shvatim da ljudi od kako su dosli nisu bili u stanju da ispate tolika dugovanja igracima....
Bleka, ako si otisao, zato sto ti je zao kesa bilo, neka si, ali ako su te ovi smradovi otjerali, otici ce oni sigurno, na jedan ili drugi nacin,
- motachjointa
#8500 Re: FK Sarajevo
elvis nije dosao zbog alaima, razmisljao je da pređe kod nas ali alaim ga je ispalio jer mu je rekao da ne namjerava ici iz sarajeva (njih dvojica su inace veliki prijatelji) a ovaj je zelio da brani, u međuvremenu se pojavilo da sehic treba ici iz zelje kontaktirali su ga i ovaj je otisao kod njih jer je ocekivao da ce biti prvi golman, nakon toga se alaim ispalio u iran a sehic ostao u zelji, tako je zbog alaima najvise propala sansa da elvis brani u svom klubu ali i ostetio sarajevo za jedno veliko pojacanje koje smo mogli dobiti.van helsing wrote:@hz_semir: Prosvijetli me molim te... Za tvoj info,dok je bila "Šumanova" uprava,plate su isle mjesec za mjesec..Pitaj bilo kojeg igraca koji su bili tu za vrijeme te uprave... Ja nikad nisam bio niciji "igrac",znaci nemoj slucajno da pomislis da "navijam" za Šumana ili bilo koga..Navijam samo za one koji dobro rade i zele dobro klubu. Usput,sto ne vratismo Elvisa iz Zvijezde,nego ode covjek na sugavicu,tako da prakticno nemamo adekvatnu zamjenu za prvog golmana.