Sto ne bi covjek radio, bilo ili ne bilo komsilukazubi wrote: ↑03/09/2025 09:05Samo ako nemas nikog u komsiluku, bujrum.drug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:01Šta sam zubi preskočio? Hoćete li mi to zabraniti da radim nedeljom oko vikendice?
Malo ste se previse napeli, pazite da se ne userete.
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
kakaljin
#8476 Re: Neradna nedjelja u FBiH
- drug_profi
#8477 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A šta misliš da ljudi u komšiluku rade vikendom? Sunčaju se?zubi wrote: ↑03/09/2025 09:05Samo ako nemas nikog u komsiluku, bujrum.drug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:01Šta sam zubi preskočio? Hoćete li mi to zabraniti da radim nedeljom oko vikendice?
I dokle ide vaš bezobrazluk... Znači vi ne radite ne smije niko raditi.
A ko će i kad će se posao onda oko kuće uraditi?
Zapravo se kroz ovo vidi ono što vas žulja. Ne volite raditi.
-
Sid the sloth
#8478 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Drugi put ces kupiti viska silk i gumicu za trimer jer svijet staje, sudnji dan ako ti ne mozes pokositi travu u nedjeljudrug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:13Gdje cu kupit ek ventil, ili kuglicni ventil, npr.?
Ili eto da ne idemo dalje, kao sto mi se desilo proljetos da sam ostao bez silka za trimer u nedjelju. Neočekivano jbg.
Ili započnem nešto u subotu i ispostavi se u nedelju da mi fali vreća cementa da završim, a ako ostavim do sutra, nece valjat nista.
- Cherry-Cherry
#8479 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ovo je ključno. Pa kad oni ne vole raditi, ne treba ni drugi da rade. Valjda im je vrhunac života salama na dekici, eventualno roštiljdrug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:12A šta misliš da ljudi u komšiluku rade vikendom? Sunčaju se?zubi wrote: ↑03/09/2025 09:05Samo ako nemas nikog u komsiluku, bujrum.drug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:01
Šta sam zubi preskočio? Hoćete li mi to zabraniti da radim nedeljom oko vikendice?
-
Hakiz
#8480 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Zato što @zubi tako kaže.kakaljin wrote: ↑03/09/2025 09:10Sto ne bi covjek radio, bilo ili ne bilo komsilukazubi wrote: ↑03/09/2025 09:05Samo ako nemas nikog u komsiluku, bujrum.drug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:01
Šta sam zubi preskočio? Hoćete li mi to zabraniti da radim nedeljom oko vikendice?
-
1Dante1
-
tokio25
#8482 Re: Neradna nedjelja u FBiH
znaci ni vi ne volite raditi kad imate nedjelju slobodnu neg volite po trznim centrima zvjerati tu nedjeljuCherry-Cherry wrote: ↑03/09/2025 11:40Ovo je ključno. Pa kad oni ne vole raditi, ne treba ni drugi da rade. Valjda im je vrhunac života salama na dekici, eventualno roštiljdrug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:12A šta misliš da ljudi u komšiluku rade vikendom? Sunčaju se?
- Cherry-Cherry
#8483 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nije svaki posao isti.tokio25 wrote: ↑03/09/2025 11:53znaci ni vi ne volite raditi kad imate nedjelju slobodnu neg volite po trznim centrima zvjerati tu nedjeljuCherry-Cherry wrote: ↑03/09/2025 11:40Ovo je ključno. Pa kad oni ne vole raditi, ne treba ni drugi da rade. Valjda im je vrhunac života salama na dekici, eventualno roštiljdrug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:12
A šta misliš da ljudi u komšiluku rade vikendom? Sunčaju se?
-
tokio25
#8484 Re: Neradna nedjelja u FBiH
al ne volite raditiCherry-Cherry wrote: ↑03/09/2025 12:57Nije svaki posao isti.tokio25 wrote: ↑03/09/2025 11:53znaci ni vi ne volite raditi kad imate nedjelju slobodnu neg volite po trznim centrima zvjerati tu nedjeljuCherry-Cherry wrote: ↑03/09/2025 11:40
Ovo je ključno. Pa kad oni ne vole raditi, ne treba ni drugi da rade. Valjda im je vrhunac života salama na dekici, eventualno roštilj
- Cherry-Cherry
-
tokio25
#8486 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ja neCherry-Cherry wrote: ↑03/09/2025 14:19Ti se žališ na rad.
ja radim 5 dana u sedmici
vi ne volite jer ne radite nedjeljom
to je vasa logika
- drug_profi
#8487 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja bih vidis radio i nedeljom, ali mi ne daju jer bi oni da se sunčaju.
- VladaFBiH
#8488 Re: Neradna nedjelja u FBiH
nema svrhe da se raspravljaš - isto kao kada ravnozemljašima treba da objasniš da je zemlja okrugla... daš im zvanične podatke i oni opet po svom... evo ih još jednom sa linkovima:drug_profi wrote: ↑03/09/2025 14:54 Ja bih vidis radio i nedeljom, ali mi ne daju jer bi oni da se sunčaju.
RS:
https://www.rzs.rs.ba/front/article/7218/
FBiH:
https://fzs.ba/index.php/publikacije/sa ... le-usluge/
Ovo treba ponavljati na svakoj stranici bez ikakvih komentara njihovih gluposti.
- drug_profi
#8489 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako oni ne vide ništa zabrinjavajuće za svoje biznise, onda ko sam ja da se brinem.
Ja samo brinem šta ću kad mi nešto stvarno zatreba baš u nedjelju. Ko da sam u kakvoj vukojebini... ništa nema.
Ja samo brinem šta ću kad mi nešto stvarno zatreba baš u nedjelju. Ko da sam u kakvoj vukojebini... ništa nema.
- Cherry-Cherry
#8490 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Samo činjenice.VladaFBiH wrote: ↑03/09/2025 14:58nema svrhe da se raspravljaš - isto kao kada ravnozemljašima treba da objasniš da je zemlja okrugla... daš im zvanične podatke i oni opet po svom... evo ih još jednom sa linkovima:drug_profi wrote: ↑03/09/2025 14:54 Ja bih vidis radio i nedeljom, ali mi ne daju jer bi oni da se sunčaju.
RS:
FBiH:
Ovo treba ponavljati na svakoj stranici bez ikakvih komentara njihovih gluposti.
A oni će i dalje patetiku o salami na dekici i tradicionalnom bošnjačkom ručku nedeljom u podne.
- Pandakonda
#8491 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Problem je što ove ljude i onu predsjednicu sindikata ne zanima ekonomija. Zena je sama doslovno rekla da oni ovo uopste nisu gledali sa ekonomskog aspekta nego sa socijalnog. Zbog toga ova rasprava nema poente kada svako gleda druge parametre i ciljeve. Otvoreno su rekli boli nas briga za štetu mi hoćemo slobodnu nedjelju.
Samo budala moze tvrditi pored svih podataka da je federacija imala ekonomske koristi od ovoga. To je objektivna cinjenica jer ekonomija je egzaktna nauka. Vidi se da je opala cirkulacija novca, da se prelijeva na RS i da se upravo u trgovini gube radna mjesta. A gle čuda u RS-u se diže broj zaposlenih u trgovini.
Samo njima nikad nije ni bila cilj ekonomija nego ono sto oni vole reci "socijalni" aspekt.
1. Radnice htjele slobodnu nedjelju fiksnu jer misle da im je tako bolje (bez da razmisljaju o otkazima, rastu plate, guzvama drugim danima itd.)
2. Veliki lanci htjeli slobodnu nedjelju gdje radi manjka radnika ne žele da im manje radnje kupe kajmak i ne žele da ih Lidl zakuca u zemlju toliko kada dođe
Presjek tog interesa je donio da se nedjelja zabrani bez da je iko pitao trecu stranu (građane koji trose svoje pare) da li je to njima ok. Jer da nema ljudi koji trose pare, onda ne bi bilo ni trgovina, a da nema trgovina te iste žene ne bi imale posao. Znaci potrosaci/kupci su na vrhu tog lanca i njih niko nije pitao.
Iz prve-druge ruke znam žene koje su podržavale neradnu nedjelju da bi na kraju dobile otkaz nakon usvajanja zakona jer je poslodavac logicno rekao sad imamo manje radnih sati, znaci treba manje ljudi. Zbog toga kažem da sindikat u ovoj diskusiji uopste nije relevantan jer ti ljudi ne znaju posljedice svojih odluka. Da znaju i da se razumiju u ekonomiju ne bi im vrhunac karijere bio da za kasom govore ima li pika kartice i hocete li keš-kartica.
Koliko god ovo brutalno zvucalo to je cinjenica, postoje ljudi koji se bave tom strukom i oni trebaju odlucivati o tome. Isto kao sto se ja ne trebam pitati ili odlucivati ko ce biti selektor fudbalske repke, direktor toplana itd.
Samo budala moze tvrditi pored svih podataka da je federacija imala ekonomske koristi od ovoga. To je objektivna cinjenica jer ekonomija je egzaktna nauka. Vidi se da je opala cirkulacija novca, da se prelijeva na RS i da se upravo u trgovini gube radna mjesta. A gle čuda u RS-u se diže broj zaposlenih u trgovini.
Samo njima nikad nije ni bila cilj ekonomija nego ono sto oni vole reci "socijalni" aspekt.
1. Radnice htjele slobodnu nedjelju fiksnu jer misle da im je tako bolje (bez da razmisljaju o otkazima, rastu plate, guzvama drugim danima itd.)
2. Veliki lanci htjeli slobodnu nedjelju gdje radi manjka radnika ne žele da im manje radnje kupe kajmak i ne žele da ih Lidl zakuca u zemlju toliko kada dođe
Presjek tog interesa je donio da se nedjelja zabrani bez da je iko pitao trecu stranu (građane koji trose svoje pare) da li je to njima ok. Jer da nema ljudi koji trose pare, onda ne bi bilo ni trgovina, a da nema trgovina te iste žene ne bi imale posao. Znaci potrosaci/kupci su na vrhu tog lanca i njih niko nije pitao.
Iz prve-druge ruke znam žene koje su podržavale neradnu nedjelju da bi na kraju dobile otkaz nakon usvajanja zakona jer je poslodavac logicno rekao sad imamo manje radnih sati, znaci treba manje ljudi. Zbog toga kažem da sindikat u ovoj diskusiji uopste nije relevantan jer ti ljudi ne znaju posljedice svojih odluka. Da znaju i da se razumiju u ekonomiju ne bi im vrhunac karijere bio da za kasom govore ima li pika kartice i hocete li keš-kartica.
Koliko god ovo brutalno zvucalo to je cinjenica, postoje ljudi koji se bave tom strukom i oni trebaju odlucivati o tome. Isto kao sto se ja ne trebam pitati ili odlucivati ko ce biti selektor fudbalske repke, direktor toplana itd.
-
tokio25
#8492 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne vjerujem ti jer tvoja firma sigurno nije u trznom centrudrug_profi wrote: ↑03/09/2025 14:54 Ja bih vidis radio i nedeljom, ali mi ne daju jer bi oni da se sunčaju.
Al necemo se raspravljati jer me neces ubjediti da bi volio raditi nedjeljom
- Martin Rigs
#8493 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A ti znas bolje.Mislim od zivih zena i ljudi koji su napokon docekali da ne rade dan koji se zove nedjelja i koje se itekako pitalo o tome.Pandakonda wrote: ↑03/09/2025 15:58 Problem je što ove ljude i onu predsjednicu sindikata ne zanima ekonomija. Zena je sama doslovno rekla da oni ovo uopste nisu gledali sa ekonomskog aspekta nego sa socijalnog. Zbog toga ova rasprava nema poente kada svako gleda druge parametre i ciljeve. Otvoreno su rekli boli nas briga za štetu mi hoćemo slobodnu nedjelju.
Nedjelja.
Nema te ekonomske racunice nema tog ekonomskog rasta manjeg entiteta i nema nikakvog ekonomskog pada u federaciji a koji bi uzrok imali u neradnoj nedjelji.
Jer budimo do kraja brutalno iskreni..da ima,Bingo bi to odradio niko mu drugi ne treba.
Ovako,silne price a samo i iskljucivo zato jer se ne moze shopingirat nedjeljom a sta je od toga gore?
Gore je organizovat zivot a da u jednacini nema trznog centra..
Ne mogu shvatit kolicinu nemanja empatije ...nek moja guzica ima dva dana vikenda a ostatak planete nek crkne..
-
zigson
#8494 Re: Neradna nedjelja u FBiH
mAjKe s DjEcOm dA bUdU i S pOrOdIcOmCherry-Cherry wrote: ↑03/09/2025 15:25Samo činjenice.VladaFBiH wrote: ↑03/09/2025 14:58nema svrhe da se raspravljaš - isto kao kada ravnozemljašima treba da objasniš da je zemlja okrugla... daš im zvanične podatke i oni opet po svom... evo ih još jednom sa linkovima:drug_profi wrote: ↑03/09/2025 14:54 Ja bih vidis radio i nedeljom, ali mi ne daju jer bi oni da se sunčaju.
RS:
FBiH:
A oni će i dalje patetiku o salami na dekici i tradicionalnom bošnjačkom ručku nedeljom u podne.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#8495 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A šta ti nije jasno ?Martin Rigs wrote: ↑03/09/2025 17:37Ne mogu shvatit kolicinu nemanja empatije ...nek moja guzica ima dva dana vikenda a ostatak planete nek crkne..SpoilerShowA ti znas bolje.Mislim od zivih zena i ljudi koji su napokon docekali da ne rade dan koji se zove nedjelja i koje se itekako pitalo o tome.Pandakonda wrote: ↑03/09/2025 15:58 Problem je što ove ljude i onu predsjednicu sindikata ne zanima ekonomija. Zena je sama doslovno rekla da oni ovo uopste nisu gledali sa ekonomskog aspekta nego sa socijalnog. Zbog toga ova rasprava nema poente kada svako gleda druge parametre i ciljeve. Otvoreno su rekli boli nas briga za štetu mi hoćemo slobodnu nedjelju.
Nedjelja.
Nema te ekonomske racunice nema tog ekonomskog rasta manjeg entiteta i nema nikakvog ekonomskog pada u federaciji a koji bi uzrok imali u neradnoj nedjelji.
Jer budimo do kraja brutalno iskreni..da ima,Bingo bi to odradio niko mu drugi ne treba.
Ovako,silne price a samo i iskljucivo zato jer se ne moze shopingirat nedjeljom a sta je od toga gore?
Gore je organizovat zivot a da u jednacini nema trznog centra..
Ovo društvo tako funkcioniše od 01.03.1992 , u ratu smo BILI POTREBNI JEDNI DRUGIMA DA PREŽIVIMO i to je to , završilo se, zato je sve nakaradno.
Važnije je DA ON MOŽE DA NATJERA DA RADI KOGA I KADA HOĆE od svih socijalnih ,obrazovnih , demografskih i opštih interesa , jebi ga on neće da se odrekne 2 marke marže na paketu bašlija nedeljom ako je to moguće.
U arapskim zemljama radnik NE MOŽE PROMIJENITI POSLODAVCA IAKO IMA MINIMALNU ZARADU , jel ti shvataš koji je zakon o NN udarac na psihe i zaradu vlasnika kapitala koji su do 2006 mislili da su vlasnici sudbina ?
Ima svako nešto svoje nedeljom.
- Cherry-Cherry
#8496 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Neko o ekonomiji i brojevima, a neko fura jeftinu patetiku. Od patetike i emocija se ne živi, nego od novca. Ljudi, jeste li vi normalni? Živimo u potrošačkom društvu. Novac je na prvom mjestu.zigson wrote: ↑03/09/2025 17:40mAjKe s DjEcOm dA bUdU i S pOrOdIcOmCherry-Cherry wrote: ↑03/09/2025 15:25Samo činjenice.VladaFBiH wrote: ↑03/09/2025 14:58
nema svrhe da se raspravljaš - isto kao kada ravnozemljašima treba da objasniš da je zemlja okrugla... daš im zvanične podatke i oni opet po svom... evo ih još jednom sa linkovima:
RS:
FBiH:
- Martin Rigs
#8497 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ah brojke,slova i samo argumentovano ..
Patetika ima puno lica.
Jedno se krije iza demoniziranja porodice.
Brojke su lazne to smo utvrdili u prvih pola sata.
Napuhane inflacijom naravno a ne time sto se ne moze otic u Bingo u Sa nego moze u Tropik onaj kod instituta dr Dabic
Zapravo ovo medjusobno nabacivanje high five izmedju zagovornika robovlasnistva me podsjeca na dvije stvari.
Prva je Vasar tastine.
A druga scena iz Pulp fictiona kad je mr Wolf dosao da pogleda kako su Vincent i Jules ocistili auto pa na njihovo likovanje rekao "nemojmo jos poceti pusiti jedni drugima"
Patetika ima puno lica.
Napuhane inflacijom naravno a ne time sto se ne moze otic u Bingo u Sa nego moze u Tropik onaj kod instituta dr Dabic
Zapravo ovo medjusobno nabacivanje high five izmedju zagovornika robovlasnistva me podsjeca na dvije stvari.
Prva je Vasar tastine.
A druga scena iz Pulp fictiona kad je mr Wolf dosao da pogleda kako su Vincent i Jules ocistili auto pa na njihovo likovanje rekao "nemojmo jos poceti pusiti jedni drugima"
- drug_profi
#8498 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Meni u životu jedino bitno da nekog u nešto ubjeđujem. Naravno...tokio25 wrote: ↑03/09/2025 16:04Ne vjerujem ti jer tvoja firma sigurno nije u trznom centrudrug_profi wrote: ↑03/09/2025 14:54 Ja bih vidis radio i nedeljom, ali mi ne daju jer bi oni da se sunčaju.
Al necemo se raspravljati jer me neces ubjediti da bi volio raditi nedjeljom
A niko nije pominjao trzni centar, vec to sto bih radio ne mogu jer mi ne daju, kazu suncaju se i odmaraju umorni trgovci pa im ja smetam....
- Cherry-Cherry
#8499 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Gdje smo to utvrdili?Martin Rigs wrote: ↑03/09/2025 21:07 Ah brojke,slova i samo argumentovano ..
Patetika ima puno lica.
Napuhane inflacijom naravno a ne time sto se ne moze otic u Bingo u Sa nego moze u Tropik onaj kod instituta dr Dabic![]()
Prva je Vasar tastine.
A druga scena iz Pulp fictiona kad je mr Wolf dosao da pogleda kako su Vincent i Jules ocistili auto pa na njihovo likovanje rekao "nemojmo jos poceti pusiti jedni drugima"![]()
-
zippoo87
#8500 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Legendo,ti ga seres evo godinu dana na ovoj temi,sa svojim "ventilima" koji pucaju svaki dan,"cementom" kojeg mijesis svaki vikend i ostalim nebulozama.drug_profi wrote: ↑03/09/2025 09:01Šta sam zubi preskočio? Hoćete li mi to zabraniti da radim nedeljom oko vikendice?zubi wrote: ↑03/09/2025 08:59Da.
Ovo si lagano preskocio:
Pitar sa Kariba wrote: ↑03/09/2025 06:46 Jebe se tebi za sto je nedelja dan za odmor ti bi palio miješalicu jer jbg zajeb'o se!
Po takvim se treba ravnati?
Ne pravi se burek bez brasna,ulja,mesa i sporeta. Ako nemas sastojke,ne pocinjes posao.
Isto je i sa poslom...ako nemas osnovni alat i materijale i ne radis. Niko nije duzan da tebi ispunjava zelje i radi da bi se ti " namirio" kada se tebi cefne.
Ja se slazem,bilo je lakse kada su bau centri radili i nedjeljom,pa usput odem prije posla u kupovinu ali toga vise nema. Sada odem dan ranije,kupim sto mi treba i u nedjelju na imanje,raditi. I ne kukam nista i nista mi ne fali,samo se malo bolje organizujem ili kupim odmah duplu kolicinu materijala,silka,goriva,ulja.
Bezveze vrtite istu pricu evo gosinu dana,kao pokvarena ploca...a znas i sam sta treba da uradis,da te ne pogadja nerad trznih centara.