Lijepo napisano. Nažalost teško je očekivati od vlasti da nešto baš uspješno organizira, ponekad čak i kad i hoće i zna, ne može zbog ustroja, ostaje nam da opet na nivou naših malih mikro zajednica budemo što organiziraniji.splinter wrote:Pa dobro sad, adrenalin popušta, ljudi postaju svijesni težine situacije, padaju u očaj i lako je njima manipulisati.SirokiB wrote:upravo ono čega sam se bojao i što sam govorio..
sve loše, negativno izlazi na površinu brzinom svjetlosti, a ono pozitivno se utraba u zemlju i nema izlaza..
je li to radi medija, radi senzacija, čitanosti ili čega ne znam..
al počelo je se zaboravljat što se dogodilo onih prvih dana kad je svatko svakome pomagao..
a meni se čini brzo će se zaboraviti i sve ostalo, a najgore i oni koji su nahebali najviše..
i ne mogu zamjerit ljudima ako zaborave jer svatko ima svoje probleme, ali vlast je za kurac...nema je nikako, nista nisu uradili, nista organizirali, nigdje ih nije bilo osim za koju slicicu da se uslikaju
svima dobre volje svaka čast..
Sad treba biti istrajan i izdržati jer velika je količina energije u narodu da se pomogne, jako je puno volontera i pomoći iz svih krajeva, sad je vrijeme da spontanost ustupi mjesto dobroj organizaciji.
I još jednom vezano za Doboj, al savjest mi ne dopušta da šutim, nas su isti ti policajci dočekali prije neki dan stvarno i više nego ok i sve je bilo za pohvalu, nije mi jasno da je sad situacija drukčija, ne kontam ništa
Nego, zaista se tek vide razmjeri katastrofe......mislim, ko od nas još prije par dana nije mislio da će se sve za nekoliko dana moći kako tako normalizovati. A gledaj ti ovo