RUSIJA

Post Reply
ioannes

#8476 Re: RUSIJA

Post by ioannes »

jeza u ledja wrote:
ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:No upravo je 51st State pogodio onu pravu sustinu. U vremenu kada se pokusava pribliziti ljude u smislu pansvjetske globalne zajednice, gdje drzave postoje samo kao servisi gradjana, pojedinaca, pokusava se upravo suprotno - da se pod paskom "zastite suverenosti drzava" nametnu prastare matrice drustava koja trebaju da razmisljaju kao jedan, svi iza svog neprikosnovenog vodje.
Falinke i zloupotrebe demokratije i slobodnog drustva se koriste kao izgovor zagovaranja upravo suprotnog - suzbijanja tih prava, opet, za rad podrske jednoumlju. Ajne narod, ajne vodja, ajne mama und tata.

Tacno je jedino da nam ovi nude alternativu. Alternativa su Putin, ajatolasi, Basar Al-Assad, Erdogan, Orban, Brexit, Duterte, Sisi, itd itd i kao slag na tortu Trump. :D

Podebljat granice, nahajcat nOrod, suzbit demokratiju, ljudska prava, sve pod izgovorom "suverenosti", a u stvari za ocuvanje fotelja. :wink:

sistematsko ukidanje carina
kroz neoliberalizam ( globalizacija) pomaze samo krupnom kapitalu, ljudima nikako...
razliciti ljudi,razlicite zemlje, razlicite ekonomije su se dovele u situaciju da konkuriraju medjusobno.
takva situacija proizvodi gubitinike na globalnom nivou. raskol na globalnom nivou je sve veci....
migracije i "izbjeglicki" valovi ce se u buducnosti jos zaostriti....jer ovi jaci dirigiraju svoje uslove slabijim.

ti uopce ne znas sta znaci suverenitet....suverenitet je nesto najdragocjenije sto postoji....
suverenitet znaci svojim glasom doprinosti politici svoje zemlje.
Da, kao sto to rade u Rusiji, Iranu ili Siriji. :lol:

Sta su Lukoil, Gazprom, Sberbank i ostali nego krupni kapital??? U cijim su oni rukama?? Ruskog naroda, jel? Jel zato 10% Rusa zivi ko bubreg u loju dok je ostalim 90% nadnica par stotina dolara mjesecno?

Sve to fino stoji, zastita interesa, vlastite ekonomije, bla bla, ali to samo vrijedi onda kada velika vecina naroda ima koristi od toga, a ne da iza "zastite suverenosti" stoji elita sa kontrolom krupnog kapitala, bez da odgovara ikome za bilo sta. A zasto bi? Kad imaju zastitu rezima koji nije odgovoran svom narodu. Zatvori politicke oponente, zabrani im da se kandiduju, ubij neprijatelje rezima, protjeraj vani, i onda hajmo o zastiti interesa. A u zemlji 5 miliona beskucnika. :wink:

ja jos nisam vidio osobu sa ovako niskim intelektualnim sposobnostim...
cijela prica se samo vrti o rusiji,putinu.....puna usta rusije.
to je toliko kompleksaski i imbecilno da boli glava.

da nema jake rusije,danas bi prosjecni rus zivio ko suga...jer bi kapital sve pokrao i rusi bi bili primorani da svi idu radit van zemlje,nesto kao u hrvatskoj sto se desava,gdje cijela drzava bjezi vani trbuhom za kruhom.

ti uopce ne znas sta je suverenitet.
tvoj sugavi glas kojeg dajes na izborima ne vrijedi nista bez suvereniteta.
puna su mu usta srba,putina,patriotizma, bih.....sve daje za obranu BIH
ali covijek ne voli suverenitet :lol:
jel ti imas imalo pameti kad pises ovakve stvari?
Point.

#8477 Re: RUSIJA

Post by Point. »

Ne mogu da vjerujem sta ovaj Ioannes lik pise. Toliko besmislica i otrcanih fraza, praznih rijeci i gluposti.

Tema je o Rusiji i lik se ibreti puna usta Rusije, Putina itd. Nevjerovatno.

Jebo te sunce, vladini izvori govore o x broju beskucnika u Rusiji, on trazi video zapise sa youtube kao dokaz. :lol:
Last edited by Point. on 02/04/2018 21:42, edited 1 time in total.
sumirprimus

#8478 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

Covjek bez i :mrgreen:
Tito_i_Partija

#8479 Re: RUSIJA

Post by Tito_i_Partija »

Challenger_ wrote:
Tito_i_Partija wrote:...Last edited by Tito_i_Partija on 02/04/2018 19:50...
Ne uzbuđuj se mnogo, sad će Jovanka.
Ja, i? Kad nemas nista, hvataj se za bilo sta, jelde? Hamo, vidi mu gloooooove! :pisnuo:

Ah da, malo falilo da zaboravim:

Also sprach Challenger__
animals

#8480 Re: RUSIJA

Post by animals »

Jucer slucajno nabasa na film Orginal Falifiskata..
onaj glumac sto po povratku sa golog otoka se ubije, je ko i ovi Rusofili..
samo Staljin i Rusija..
ako je imalo istina, a jeste, taj profil ljudi koji su ideolsko podlozni,
su stvarno za promatranje...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8481 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Predlazem jedan muzicki intermezzo :)

DuckZz

#8482 Re: RUSIJA

Post by DuckZz »

And the prophet Cha-La-Nger , Sallallahu Salam, said:
"We were right"
April. 2018 A.C

:brusli:
Last edited by DuckZz on 02/04/2018 22:17, edited 4 times in total.
insomnia78

#8483 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Ovdje jos samo fali kapetan husein

Ergo... :lol:
jeza u ledja

#8484 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote: ja jos nisam vidio osobu sa ovako niskim intelektualnim sposobnostim...

to je toliko kompleksaski i imbecilno da boli glava.

tvoj sugavi glas

jel ti imas imalo pameti kad pises ovakve stvari?
@ Bato, brani me, vidi koliko ad hominema opet :oops:

Ti ioannesu, po x-ti put pokazujes svoj nivo. Rado bih ti odgovorio, ali necu da se Bato ne uvrijedi. :oops:
Tito_i_Partija

#8485 Re: RUSIJA

Post by Tito_i_Partija »

insomnia78 wrote:Ovdje jos samo fali kapetan husein

Samo salik moze da zacini ovaj cimbur. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8486 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

A ne ne, ja branim samo bespomocne i nevine. Ti trazis belaja :D

insomnia78

#8487 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Tito_i_Partija wrote:
insomnia78 wrote:Ovdje jos samo fali kapetan husein

Samo salik moze da zacini ovaj cimbur. :D
Ceka salik peti primjerak iz rajfajzena
Maraschino

#8488 Re: RUSIJA

Post by Maraschino »

japin_mutapi wrote:oci ljudi sa svih meridijana su uprte na demokratski zapad, na evropu i sjevernu ameriku - australiju i novi zeland takodje

obespravljeni i siromasni ljudi zele od politickih elita da organizuju svoju drzavu po uzoru na zapadne demokratije i ucine zivot makar malo boljim
ljudi toliko zude za malo slobode i malo posla i stabilnosti da bi se zadovoljili i sa mrvicama i sa malim pomacima u pravcu demokratizacije ali to vladarima( raznoraznim naslijednim predsjednicima, diktatorima, generalima, pukovnicima, emirima, kraljevima, princevima, vodjama revolucija, vojnim huntama) nije u interesu jer gube kontrolu i moc, sto posljedicno vodi do gubitka pozicija i glave - ovo iz ugla gledanja pomenutih vladara

umjesto da pomalo popustaju pritisak oni, netakticni i slijepi za pouke uz historije, ga povecavaju i zatezu, sto na kraju dovede upravo do onog scenarija kojeg pokusavaju sprijeciti

zato je ova antizapadna/demokratska propaganda ovako jaka i zestoka u zemljama gdje se ne postuju osnovna ljudska prava - da se zapadne demokratije optuze za sve nevolje koje su snasle obespravljene i siromasne kao i da se prikaze kako stanje(ekonomija, slobode, zivot uopste)na zapadu nije kako se govori, kako su blizu propasti, beskucnici, robovi i sl - a sve da potlaceni prestanu upirati svoje poglede prema onima koji zive bolje, ljepse, slobodnije, mirnije, vise, brze, kulturnije, bez straha, bez stresa i prestanu zeljeti za sebe i svoju djecu makar malo bolje sutra
:thumbup:

sace ovi, a koliko milijardera ima u rusiji, kini, emiratima...

a na drugoj strani, nije za svakoga zapadna demokratija bar na brzinu. to je proces koji treba da traje godinama pa i stoljece cijelo.
jeza u ledja

#8489 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:A ne ne, ja branim samo bespomocne i nevine. Ti trazis belaja :D

Sta bilo, ne mozes da prevalis preko usta?

Dao sam ti jednom fore kad me ovaj prozvao. Ti nista. Evo sad opet, ti nista.
Cak sam te branio od ovih zivotinja sto te prozivaju za nacionalnost.

Al lako je glumit dezurnog moralistu, jel tako?
Ne cudi me uopste da podrzavas Rusiju. Isto ponasanje kao i ta drzava i njen rezim.

Nego, da se ne cimamo vise, hajde ti lagano za rukicu sa Chellijem, ioannesom i ostalima. :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8490 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
Sta bilo, ne mozes da prevalis preko usta?

Dao sam ti jednom fore kad me ovaj prozvao. Ti nista. Evo sad opet, ti nista.
Cak sam te branio od ovih zivotinja sto te prozivaju za nacionalnost.

Al lako je glumit dezurnog moralistu, jel tako?
Ne cudi me uopste da podrzavas Rusiju. Isto ponasanje kao i ta drzava i njen rezim.

Nego, da se ne cimamo vise, hajde ti lagano za rukicu sa Chellijem, ioannesom i ostalima. :wink:
Fazon je sto i ti njega castis raznoraznim epitetima, a imas obicaj da ponizavas ljude i zasto bi se ja u to petljao? Jedini put sam reagovao da nekome spocitavas ono sto i sam radis i satro se ne mozes nacudit tome :-)

Cak si i meni spucao solidnu porciju ad hominema u nekoj light varijanti iako ti za takvo nesto nisam dao povoda. Suprotstavljeno misljenje nije povod, barem u mom shvatanju. :-?
jeza u ledja

#8491 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: Fazon je sto i ti njega castis raznoraznim epitetima, a imas obicaj da ponizavas ljude i zasto bi se ja u to petljao? Jedini put sam reagovao da nekome spocitavas ono sto i sam radis i satro se ne mozes nacudit tome :-)
Sve super, samo sto to nije tacno, ali dobro, tebi odgovara iskrivljena verzija price.

Ja sam zavrsio sa ovom pricom s tobom. Fino pod rukicu sa Chellijom & Co pa se kupajte na krimskim plazama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8492 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
Sve super, samo sto to nije tacno, ali dobro, tebi odgovara iskrivljena verzija price.

Ja sam zavrsio sa ovom pricom s tobom. Fino pod rukicu sa Chellijom & Co pa se kupajte na krimskim plazama.
Ja se kupam iskljucivo na Jadranu, a na Krimu je imperijalna arhitektura ipak za nijansu ljepsa od plaža :)
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8493 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Ne može Jež bez seljakluka, pa eto ti.
Challenger_

#8494 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote:fol moderno, a zagovara koncepte 19 vijeka, cuj suverenost i nezavisnost u doba informacionih tehnologija, hrpa anahronosti. drzava treba da bude suverena samo toliko da gradjanu obezbjedi kvalitetan servis i bezbjednost vanjskih granica, sve ostalo su obicne gluposti i zavjesa iza koje se krije represija, korupcija i slicne pojavnosti neefikasne drzave, tu rusija prednjaci nema zbora.
Suverenost ni pod razno ne znači odsječenost od tokova modernizma, primjer Švajcarska, niti odsustvo suverenosti znači napredak, primjer Libija. Suverenost na švajcarskom primjeru (kome je do demokratije, taj model je vrhunski uzor) polazi od suverenosti pojedinca, građanina, a krov ima u državnoj konstrukciji. U libijskom slučaju gubitak državne suverenosti je predtekst gubitka suverenosti pojedinca, građanina, ugrožavanja svih njegovih prava, uključujući i ono temeljno, pravo na život.

Istina, suverenost sama po sebi ne znači ništa, ona je samo okvir, preduslov za individualni i društveni izražaj.

Ukratko, Državo, nemaš ti osnovnu predstavu šta je to suverenost.
Challenger_

#8495 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

japin_mutapi wrote:zato je ova antizapadna/demokratska propaganda ovako jaka i zestoka u zemljama gdje se ne postuju osnovna ljudska prava - da se zapadne demokratije optuze za sve nevolje koje su snasle obespravljene i siromasne kao i da se prikaze kako stanje(ekonomija, slobode, zivot uopste)na zapadu nije kako se govori, kako su blizu propasti, beskucnici, robovi i sl - a sve da potlaceni prestanu upirati svoje poglede prema onima koji zive bolje, ljepse, slobodnije, mirnije, vise, brze, kulturnije, bez straha, bez stresa i prestanu zeljeti za sebe i svoju djecu makar malo bolje sutra
Kakva antizapadna kampanja? Čija? Ja znam samo jednu: tursku antizapadnu kampanju.
Fudo387

#8496 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

Tito_i_Partija wrote:
Challenger_ wrote:
Tito_i_Partija wrote:...Last edited by Tito_i_Partija on 02/04/2018 19:50...
Ne uzbuđuj se mnogo, sad će Jovanka.
Ja, i? Kad nemas nista, hvataj se za bilo sta, jelde? Hamo, vidi mu gloooooove! :pisnuo:

Ah da, malo falilo da zaboravim:

Also sprach Challenger__
Njemu je bolje da nakon svih silnih nebuloza promjeni nalog u Teresa Orlowski, ono also sprache zamijeni sa ja ja jaja spritzen spritzen spritzen...
BHCluster

#8497 Re: RUSIJA

Post by BHCluster »

:pisnuo: Teresa Orlowski :pisnuo:
jeza u ledja

#8498 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:Ne može Jež bez seljakluka, pa eto ti.
Kakav epohalno antonimski zakljucak! Modernisticki se predtekstualno slazem sa tvojim suverenim razmisljanjima. U takvom kontroverznom dobu zivimo, punim sufiksa i deformisanih politickih konotacija, da moram prihvatiti tvoju prevashodno kulturnu preferenciju ka kvinslizima i boljsevicima. Znam da se ovdje radi o svojevrsnoj politickoj etiketi, kao destruktivnoj konotaciji deformisanog respekta, ali takva su moderna vremena u kojim danas obitavaju pojedinci, cak i individue.

:brusli:
Fudo387

#8499 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

ioannes wrote:postoji i treci put...a to je neovisnost, nesvrstanost.
nesto kao svicarska. moralne osobe ne zagovaraju nato-clanstvo
Cuj, bas neovisnost, nesvrstanost? Izvini Joza, nisam te prepoznao.
Sta, napravices kompjuter, telefon, autoput, avion...sam?
Sve znas?
Kako ces biti nezavisan, suveren kad veze o zivotu nemas, a ho’s da koristis sve sto su milion puta pametniji od tebe napravili?
Da ti poklone, na lijepe oci?
Challenger_

#8500 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

"Ovdena se mi po vas dan saginjemo, nemere anamo nonde neko dase nesaginje, nekase ion saginje. Koj'se nesaginje netreba nida živi

:lol:
Post Reply