Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Leverage

#84701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

MTV wrote:
Leverage wrote:Kako vidim, beskonačni medijski i telekomunikacijski ratovi u Srbiji direktno se odražavaju na kvalitet telekomunikacijskih usluga u BiH.

Ovo ne bi bilo moguće da smo npr. i jedni i drugi članice Europske Unije.
Jesi siguran?!

Ima jedan primjer sa Discovery grupacijom kad su udvostrucio/utrostrucili cijene svojih kanala. Mnogi operateri u EU su imali problema sa njima. Npr. Tcom i A1, dva najveca operatera u Hrvatskoj, su ukinuli sve njihove kanale (Discovery, Animal Planet SD/HD, ID SD/HD, TLC, Discovery Science SD/HD, DTX SD/HD, Eurosport 1 SD/HD i Eurosport 2 SD/HD).
Telekom Srbije je npr ukinuo pola kanala Discovery grupe (Animal Planet HD, Discovery Science SD/HD, DTX SD/HD).

Trziste je takvo da ponudis a hoces li prihvatiti ili neces je tvoj izbor. United Grupa bi ovdje da sve emituju po onoj cijeni koja se njima svidja a ne koliko preprodavac trazi. United Grupa se zali na RTS i Telekom Srbije a u Crnoj Gori oni istu stvar rade sa Novom M koju su izbacili Tcom i mtel CG. Znaci kad drugi to rade to je za osudu a kad oni rade istu stvar onda je to uredu.
Zasto je "presvetoj" UG zabranjena kupovina Kanala A i POP u Sloveniji sa zemaljskom frekvencijom?! Slovenija ima zakone i stiti i sebe i gledaoce da ne bi radili ono sto rade u ostatke ex-yu. Samo u vijestima N1 nece pisati o stvarima koje oni rade na sivo vec o drugim.
Politika Discovery grupacije vodi se van EU čak i za članice grupacije koje posluju unutar EU. To je američko-europski medijski rat. I još ćemo da vidimo kako će to da završi. Uostalom, i ovo je razlog zašto EU treba da dodatno radi na ujednačavanju regula među zemljama i da jedinstveno nastupa prema trećim zemljama.

S druge strane izvor medijskog rata Uniteda i TS-a isključivo je u Srbiji bez obzira na to što su vlasnici možda negdje drugo. Garantujem da bi EU regule u ovom slučaju onemogućile ovakvo ponašanje i jednih i drugih. Pri tome mi ne pada na pamet da zauzimam strane u sukobu.
REDDEVILS

#84702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

REDDEVILS wrote:
chakany wrote:@Telemach,

nikako nema prevoda na kanalu Nova S putem EON web servisa.

Unaprijed zahvalan.
I kod mene ista situacija, iako sam jučer prijavio problem još uvijek nisu uključili titlove
Proradio titl na Novoj S :thumbup:
rumenige_brajtner

#84703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rumenige_brajtner »

Gdje je nestao TOP kanal?
muha_sa

#84704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by muha_sa »

rumenige_brajtner wrote:Gdje je nestao TOP kanal?
nije nestao--tu je
aditon

#84705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

@Telemach

upload 7 nakon večerašnje havarije!
avaks

#84706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Preimenovali ga u Nova Sranje
rajv0sa

#84707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

Ko pređe sa trio grande na eon ne dobija ovu akciju 32,90 ?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#84708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Šta je ovo..puca i TV i internet..lele...ovo nisam do sad dozivio :mrgreen:
MTV

#84709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

O'zone
Globalni moderator

#84710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Bobi wrote:Šta je ovo..puca i TV i internet..lele...ovo nisam do sad dozivio :mrgreen:
Barem ti ima šta da puca :mrgreen:
diablobih

#84711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

A ja odvratnog zvuka komentatora na Nova BH. Bolje da ga iskljuce skroz, nego da ga slusam.
Telemach

#84712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rajv0sa wrote:Ko pređe sa trio grande na eon ne dobija ovu akciju 32,90 ?
@rajv0sa,
Ne ali dobijate druge pogodnosti. Navedena ponuda važi za nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemacha kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se opredijele na korištenje EON LIGHT, EON FULL I EON PREMIUM paketa uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca. Dostavite nam broj telefona u pp. Kolege Vas mogu pozvati i prezentovati ponudu za posetojeće pretplatnike.
thekupus

#84713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Telemach wrote:
thekupus wrote:Znaci nikome ne radi Internet? Ja sad zvao 080 broj, kažu u roku od sat, sat i pol bi trebalo biti popravljeno.

Ja došao kući, moram raditi cijelu noć, a net ne radi :-x
Nadam se da neće prekid cijelu noć trajati.

Morat ću uplatiti telekomov mobilni net, pa se prikačiti, patnja živa.
@thekupus,
kolege rade na otklanjanju poteškoća. Ljubazno Vas molimo za samo malo strpljenja. Potrudit ćemo se da usluge budu ubrzo uredne.
Jedno pitanje - kako to da mi radi Unifi, a moja mreža ne?
probook

#84714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

fusion_ba wrote:
Boban0726 wrote: Na EPG je pisalo da Kesic ide od 21 ali se utakmica oduzila i nije mogla ici u tom terminu.
Emisija nije bila blokirana na teritoriji BiH ali ce uskoro biti ukinuta ne samo emisija vec i tv u Telemachu.
Je l ti imas zvanicnu informaciju o tome da ce ukinuti Prvu i O2 ili samo nagadjas?
Ako ukinu Prvu i O2 nece biti dobro
photo&video

#84715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Kako su mi uveli Eon i Ubee modem svaki put kada dodjem u stan moram resetovati modem da bi se jedan mobilni uredjaj uspio spojiti na wirl.. zna li neko sta je problem?
REDDEVILS

#84716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

diablobih wrote:A ja odvratnog zvuka komentatora na Nova BH. Bolje da ga iskljuce skroz, nego da ga slusam.
Umjesto Ibrahim Šehic komentator reče Miralem Sehic :lol:
diablobih

#84717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

REDDEVILS wrote:
diablobih wrote:A ja odvratnog zvuka komentatora na Nova BH. Bolje da ga iskljuce skroz, nego da ga slusam.
Umjesto Ibrahim Šehic komentator reče Miralem Sehic :lol:
Ma debil, cujes mu pljuvacku na mikrofonu. Odmakni se jebem te mutava :D
tap3ah75

#84718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote:
rajv0sa wrote:Ko pređe sa trio grande na eon ne dobija ovu akciju 32,90 ?
@rajv0sa,
Ne ali dobijate druge pogodnosti. Navedena ponuda važi za nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemacha kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se opredijele na korištenje EON LIGHT, EON FULL I EON PREMIUM paketa uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca. Dostavite nam broj telefona u pp. Kolege Vas mogu pozvati i prezentovati ponudu za posetojeće pretplatnike.
@rajvosa
Hajde javi šta nude .... isti sam slučaj ... imam trio grande .. pošto ne mogu na duo grande ... uzeo bih eon taj najjjeftiniji.
tap3ah75

#84719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

@telemach
Ovo su mi rekli vaši sa fb kad sam upitao koje kanale gubim kad pređem sa grand paketa na eon light.... je li istina ovo?

Postojeći kanali se zadržaju.
Korisnici prelaksom na Eon pakete samo dobijaju više kanala, veće brzine interneta i ostale benefite...
/Lejla
diablobih

#84720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

tap3ah75 wrote:@telemach
Ovo su mi rekli vaši sa fb kad sam upitao koje kanale gubim kad pređem sa grand paketa na eon light.... je li istina ovo?

Postojeći kanali se zadržaju.
Korisnici prelaksom na Eon pakete samo dobijaju više kanala, veće brzine interneta i ostale benefite...
/Lejla
Jeste, tokom 24 mjeseca.
rizibizi

#84721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Dva pitanja :D Da li HBO Go radi na PS4 i da li HBO Go radi na Samsung Tizen OS-u i kako? Hvala.
O'zone
Globalni moderator

#84722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Imal koga da radi na ovome kvaru ili svi gledaju tekmu pa će onda?

Samo pitam.
crnivrag

#84723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Je li moguće da se desio toliki kuršlus sa internetom u pojedinim dijelovima grada?

Kod mene evo cijeli dan internet radi bez ikakvog prekida i usporavanja, a lokacija je Dobrinja 1.
typeOnegative

#84724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

rizibizi wrote:Dva pitanja :D Da li HBO Go radi na PS4 i da li HBO Go radi na Samsung Tizen OS-u i kako? Hvala.
Na PS4 radi kao i na LG webOS. Za samsung ne mogu tvrditi , ali mislim da nema razloga da ne radi ako ima za skinuti u aplikacijama na TVu, a na većini novijih samsung TVa dođe predinstalirana , ako ne i na svim :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#84725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mk ultra »

O'zone wrote:Imal koga da radi na ovome kvaru ili svi gledaju tekmu pa će onda?

Samo pitam.
Meni stiglo i leti :bih:
Locked