Parada pobjede u Ukrajini
Ukrajina
-
Mrljavi
#84551 Re: Ukrajina
Parada pobjede u Ukrajini
-
Mrljavi
#84552 Re: Ukrajina
Ubise ih ovi mostovi
- Nespin
- Čitalac
#84554 Re: Ukrajina
Na kanalu Discovery upravo se emituje premijera poljskog dokumentarca "Branitelji Harkova".
- Spiritbreaker
#84555 Re: Ukrajina
Onog starog krmka i debelu izdajicu bi roknuo odmah bez razmisljanja. A lik sto sahranjuje curicu i zenu prestrasno...saimidin wrote: ↑08/05/2022 15:11 UPOZORENJE NE GLEDATI POSLE 15min
Pokusaj obuhvatanja cjelokupne situacije u kratkom videu, ima svega, mrtvih civila, neki ork u sklonistu medju ukrajincima kojem su ovi orci sto ga granatiraju braca, izdajica housewifes of ukraine se pita hocel je strijeljat a priznala da spijunira za orke jer nece ukrajinu u nato
, zadnje otac pokopaje dijete to preskocite, mene je sjebalo al totalno
-
Sociolog
#84556 Re: Ukrajina
Jel pao onaj grad sto mu ime pocinje Popasna...ili kako vec?
Negdje na istoku
Negdje na istoku
Last edited by Sociolog on 08/05/2022 22:38, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#84557 Re: Ukrajina
Rusi šalju još tenkova, da ne zafali Ukrajincima
-
toska
#84558 Re: Ukrajina
U vezi rasprave koja se povela da Rusi uvijek mogu računati na kvantitet ako već nemaju kvalitet, misli se na mogućnost mobilizacija velikog broja ljudi...
Naravno da mogu, ali se previđa da je ruska vojska gotovo sav potencijal u hardveru, uglavnom oklopne jedinice, već angažovala, upitno je šta i koliko imaju funkcionalno u rezervi?
Najbolji dokaz je nevjerovatna količina uništene ruske tehnike u ovih dva i po mjeseca, vjerovatno već više nego što mogu nadomjestiti iz Rusije.
Dovesti novu pješadiju bez tenkova i ostalog je uvod u još veću katastrofu.
Naravno da mogu, ali se previđa da je ruska vojska gotovo sav potencijal u hardveru, uglavnom oklopne jedinice, već angažovala, upitno je šta i koliko imaju funkcionalno u rezervi?
Najbolji dokaz je nevjerovatna količina uništene ruske tehnike u ovih dva i po mjeseca, vjerovatno već više nego što mogu nadomjestiti iz Rusije.
-
Honda Rajvosa
#84559 Re: Ukrajina
Popasna nije pala koliko sam ja uspio upratiti. Čak su rusi dobili po pički opasno u tom mjestu....par napada zavrsilo katastrofom.
Kakve su aktivnosti ukrajinske vojske prema Hersonu? tu su poprilicno tanki? sada koliko vidim fokus je harkiv, i sa njm bi mogli doci iza ledja donbasa? tj luganska?
karanana jel Vaskez bjelorus ili ?
-
90minut
#84560 Re: Ukrajina
Ma ja pisali smo o tome, al' serem i ja kad napišem kao da je to mogucnost..toska wrote: ↑08/05/2022 22:38 U vezi rasprave koja se povela da Rusi uvijek mogu računati na kvantitet ako već nemaju kvalitet, misli se na mogućnost mobilizacija velikog broja ljudi...
Kurac nije ovo drugi svjetski rat pa da tek tako šalju vojsku u smrt mislim teško da je bilo ko lud da ide u sigurnu smrt prakticno nizašta strašan bi to pokolj bio.
Što se tice oklopa ne da ga imaju još vec ga imaju bog zna koliko jos puta isto ovoliko koliko su sad izgubili.
Za sve to treba totalni rat znacemo ubrzo da li ce ga proglasiti.
-
90minut
#84561 Re: Ukrajina
Jeste iz okoline Bresta.Honda Rajvosa wrote: ↑08/05/2022 22:38Popasna nije pala koliko sam ja uspio upratiti. Čak su rusi dobili po pički opasno u tom mjestu....par napada zavrsilo katastrofom.
Kakve su aktivnosti ukrajinske vojske prema Hersonu? tu su poprilicno tanki? sada koliko vidim fokus je harkiv, i sa njm bi mogli doci iza ledja donbasa? tj luganska?
- Spiritbreaker
- karanana
#84563 Re: Ukrajina
Amrikanac. Bio je na kijevu a sad je na istoku. Ima neku svoju jedinicu ili je dio one legije stranaca nisam siguran. Ali je autentican i provjeren da je tamo.Honda Rajvosa wrote: ↑08/05/2022 22:38Popasna nije pala koliko sam ja uspio upratiti. Čak su rusi dobili po pički opasno u tom mjestu....par napada zavrsilo katastrofom.
- geralt
#84565 Re: Ukrajina
Problemi su i snabdijevanje i moral. Ako ne mogu hraniti 200 000 ljudi, kako ce hraniti 3 ili 4 puta veci broj? Ako je profesionalni vojnik demoralisan i ne zeli da se bori, kakav ce tek biti moral kod prisilno mobilisanog regruta?toska wrote: ↑08/05/2022 22:38 U vezi rasprave koja se povela da Rusi uvijek mogu računati na kvantitet ako već nemaju kvalitet, misli se na mogućnost mobilizacija velikog broja ljudi...
Plus sto oni jednostavno nemaju dovoljno oficira da predvode te nove jedinice. SSSR je imao visak oficira odnosu na broj redovnih vojnika cija je jedina svrha bila da preuzmu komandu novih jedinica u slucaju opste mobilizacije. Imali su i centre za masovnu obuku i regrutaciju. Rusija vise nema ni jedno ni drugo, ukinuti su prilikom reformi i profesionalizacije vojske.
-
toska
#84566 Re: Ukrajina
vjerujem da imaju, ali u kakvom stanju?90minut wrote: ↑08/05/2022 22:44Ma ja pisali smo o tome, al' serem i ja kad napišem kao da je to mogucnost..toska wrote: ↑08/05/2022 22:38 U vezi rasprave koja se povela da Rusi uvijek mogu računati na kvantitet ako već nemaju kvalitet, misli se na mogućnost mobilizacija velikog broja ljudi...
Kurac nije ovo drugi svjetski rat pa da tek tako šalju vojsku u smrt mislim teško da je bilo ko lud da ide u sigurnu smrt prakticno nizašta strašan bi to pokolj bio.
Što se tice oklopa ne da ga imaju još vec ga imaju bog zna koliko jos puta isto ovoliko koliko su sad izgubili.
takođe sam od prvog dana vjerovao da su u invaziju poslali sve najbolje što imaju i opet gube,
šta onda očekivati od rezevnih ešalona
-
sumirprimus
#84567 Re: Ukrajina
Tokiko o tome da nece

Datum je prepravljen sa 21 na 22 prema tome dok se ne ootvrdi nista.
Datum je prepravljen sa 21 na 22 prema tome dok se ne ootvrdi nista.
- janje_
#84568 Re: Ukrajina
godina na pozivu je prepravljana.. 2021..
-
channel10
#84569 Re: Ukrajina
Nemoj zajebavati.. Ima stoka jos 5, ako ne i 10 puta ovoliko hardvera za daljnjeg ratovanja. Mozda i vise, ko zna... Ne bi oni zapocinjali rat da nemaju.toska wrote: ↑08/05/2022 22:38 U vezi rasprave koja se povela da Rusi uvijek mogu računati na kvantitet ako već nemaju kvalitet, misli se na mogućnost mobilizacija velikog broja ljudi...
Edit: sad vidim da je jis neko isto napisao.
-
sumirprimus
#84570 Re: Ukrajina
Komandant AZOva
- mist
#84571 Re: Ukrajina
E j... ga discoveri i dokumentarac kud ga gledah.Vratilo mi je sve slike iz devedesetih 
Recenica nekog ukarajinca,nisam nikad mogao pomisliti da ce nas rusi napasti.Poznat obrazac.
Dosta smo mi toga zaboravili i previse.
Recenica nekog ukarajinca,nisam nikad mogao pomisliti da ce nas rusi napasti.Poznat obrazac.
Dosta smo mi toga zaboravili i previse.
-
90minut
#84572 Re: Ukrajina
Ma u istom su stanju nema sumnje u to, al' u kakvom su stanju oni koji trebaju operirati u toj opremi?toska wrote: ↑08/05/2022 22:50vjerujem da imaju, ali u kakvom stanju?90minut wrote: ↑08/05/2022 22:44
Ma ja pisali smo o tome, al' serem i ja kad napišem kao da je to mogucnost..
takođe sam od prvog dana vjerovao da su u invaziju poslali sve najbolje što imaju i opet gube,
šta onda očekivati od rezevnih ešalona
Dakle rezerve koje spominješ..
Moraju zaokružiti teritoriju koju su planirali osvojiti vrlo brzo inace belaj jer ukrajinci mogu dobiti novu glat opremu ovi sigurno ne mogu.
Planirali su mnogo više hajmo reci da im je sad cilj polovina Ukrajine ma teško baš teško pa azeri su imali velike gubitke u karabahu, a bili su motivisani stvarno ne vidim kako ce ovi.
-
sumirprimus
-
Mrvice_ba
#84574 Re: Ukrajina
Je li istina da Ukrajinci ulaze u Izjum?
Info iz komentara na markitove postove.
Info iz komentara na markitove postove.
- drug_profi
#84575 Re: Ukrajina
Poslije anihilacije 64. ruske zlocinacke, taman bi sjelo jedno opkoljavanje nekih 500 Rusa.