Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Officer Crabtree

#84501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Styling wrote: 24/02/2023 06:57 Ide metla :metla: :gunjastajl:

https://** No links **.ba/clanak/241878/da-li-ce-ostati-novaliceva-vlada-sattler-nema-sanse-nece-biti-jos-cetiri-godine-blokada
Jest nam hrabar i dobar, od kako si me na njega uputila, ja Dinu sanjam.
dr_Evil

#84502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 23/02/2023 17:04 I tako... dok čekamo Džuvu da nam objavi imena informanata koji su bili plaćeni od Osmice da nas približavaju Rusiji, svađaju sa krstašima...

Možda kladionicu da otvorimo, ko će biti na listi?

Rojf, kvota 1.15
Bas smo se usrecili sa Dzuvom. Druga stvar nece bolan nista biti objavljeno, ide samo promijena dresova ko i u maju '92-e kad dodje Lendo.
tandmand wrote: 23/02/2023 18:21
Reko sam ja, da Bošnjaci dobijaju samo bezvrijedne papire na kojima piše da su žrtve genocida, UZPa i agresije
a ovi koji su to počinili i njihovi sljedbenici konkretne stvari, sve veću političku moć i nalog da budu "kontrolori" Bošnjaka.
Bas tako! Ne mogu ni zamisliti takvu situaciju, dolaze stranci kod Dragana pitaju sta ces, on kaze IZ.

Dolaze kod Dodika, sta ces ti, kaze drzavnu imovinu

Dolaze kod Baketa, sta ces ti, kaze de Allaha vam da Dodik vise ne prica protiv genocida, ne mogu mu nista pa me lijepo stid sjedit u Vatri i pit kahvu.

Bezvrijedan papir, kad je obesimisleno tuzilastvo, a SIPA je svakako Dodina jos otkad je Tihic prebaci u IS
dr_Evil

#84503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

https://** No links **.ba/clanak/241878/da-li-ce-ostati-novaliceva-vlada-sattler-nema-sanse-nece-biti-jos-cetiri-godine-blokada
Kako bona mozes ovog odvratnog lazova i da kopiras. Ovaj je vec odavno na platnom spisku separatista.
dr_Evil

#84504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

anelsol wrote: 23/02/2023 20:52 HDZ u GV Mostara odbio glasati za statut koji je dio famoznog mostarskog sporazuma pravdajući se kao nekim njegovim manjkavostima. Podsjetit ću da su navedeni sporazum potpisali i visoki predstavnik te ambasadori zemalja kvinte.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kordic- ... /230223165

Bit će zanimljivo sada vidjeti reakciju stranaca.
Ho, podrska HDZu u blokadi! Ne novom statutu! Stop podjeli grada! Jedan grad, jedan covjek i jedan glas, zelimo gradjanski Mostar i gradjansku drzavu!

btw, jesi li citao jutros svjezu od Cerkuca:

https://bljesak.info/kolumna/kolumne/je ... rad/411003

Odlican kao i uvijek.
Styling

#84505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Officer Crabtree wrote: 24/02/2023 07:04

Znam da sanjaš. Ne popuštaš.
Styling

#84506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 24/02/2023 07:06

Kako bona mozes ovog odvratnog lazova i da kopiras. Ovaj je vec odavno na platnom spisku separatista.
Nemaš ti pojma, vidim ja.
Officer Crabtree

#84507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Styling wrote: 24/02/2023 07:16
Officer Crabtree wrote: 24/02/2023 07:04

Znam da sanjaš. Ne popuštaš.
Da, jel' ti kad sanjaš, jel' iz ere SDA ili sad iz ere NiP.

Meni nekad dođe u san i iz prošle ere, al ja kažem neka, dobro je da malo razblažim san.

Inače, jučer sam gledao kraj Dritana kad stoji, ne znam što ga ljudi tako zovu, ni nalik.

Najvažnije je da je on nama zdrav.

Pišemo si poslije 4, drago mi je da smo ti i ja napokon što se tiče Dine došli na isto.
dr_Evil

#84508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 24/02/2023 07:16
Nemaš ti pojma, vidim ja.
Zato si ti tu da nas naucis:
Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler gostovao je sinoć na Face TV. Najavljen kao najotvoreniji diplomata u našoj zamlji, razgovor sa Senadom Hažifejzovićem započeo je odgovarajući na pitanje: Kako možete reći da je Čović šampion evropskih integracija, a Dodik doprinosi evropskom putu BiH?

Johann: Ostajem pri svom stavu!
Kad je vec steta bespovratno ucinjena hoce da se pere nakon 3 godine. Vesela sveska
PM72

#84509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Dodik je u pravu kad ih izbjegava i svašta govori o zapadnim ambasadorima.
Previše se uzdamo u njih.
dr_Evil

#84510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 24/02/2023 07:53 Dodik je u pravu kad ih izbjegava i svašta govori o zapadnim ambasadorima.
Nema opcije B. Ali sa njima moze pregovarati samo politicar bez krimnalne proslosti. Ko god ima ista da ga se ucijeni, taj ne moze pregovarati.
PM72

#84511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Mi smo se potpuno predali u milost i nemilost nekom pomoćniku zamjenika državnog sekretara jal gejevima ambasadorima.
dr_Evil

#84512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Ma pusti ti to, komplet zlo pocinje i zavrsava na lokalnim politicara sta pregovaraju sa njima.
Mishelinke

#84513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

PM72 wrote: 24/02/2023 07:53 Dodik je u pravu kad ih izbjegava i svašta govori o zapadnim ambasadorima.
Previše si se zagledao u površinu. Pogledaj malo dublje.

Dodik pljuje po strancima, negira genocid, vrijeđa, odlikuje Putina (od čega Putin nikakve koristi nema), a iza zatvorenih vrata, pristaje na sve i potpisuje.

Eno pojavila se info da će svih 14 prioriteta EU biti usvojeno na jednom zasjedanju u paketu.

Nek on samo laje i pljuje, a iza nek potpisuje.

Po meni sve je to taktika, jer da Dodik ne radi to što radi, nikad glasa ne bi dobio, a ovako dobija glasove i ispunjava uslove zapada. On je zapadni projekat i njihov igrač. Da bi bilo šta pokrenuli u državi, treba neko i iz RS-a ko dobija glasove, a tu glasove možeš dobiti samo ako radiš ono što sam napisao u trećoj rečenici. Nema ni mikroskopske šanse drugačije da izboriš pobjedu. Dok je javno bio prozapadno orijentisan, imao je svega po jednog ili dva poslanika u NSRS, a takav Dodik, ili bilo ko drugi, je beskoristan za bilo kakvu priču, jer nema snagu ni kapacitet.

Puno je po državu opasniji PDP, a posebno SDS. Oni što misle to i govore, a Dodik što misli, suprotno govori.
dr_Evil

#84514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Bogam Mishelinka, Dodo gazi i ne staje, potpisat ce on njima sve sta oni hoce, ali da nije Putko polomio zube na Ukrajini sad bi vec rat u Bosni bio. On potpisuje, ali zato i imovinu upisuje. Ciji katastar i crkva, njegova je i drzava.
PM72

#84515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Mishelinke wrote: 24/02/2023 08:36
Previše si se zagledao u površinu. Pogledaj malo dublje.

Dodik pljuje po strancima, negira genocid, vrijeđa, odlikuje Putina (od čega Putin nikakve koristi nema), a iza zatvorenih vrata, pristaje na sve i potpisuje.

Eno pojavila se info da će svih 14 prioriteta EU biti usvojeno na jednom zasjedanju u paketu.

Nek on samo laje i pljuje, a iza nek potpisuje.

Po meni sve je to taktika, jer da Dodik ne radi to što radi, nikad glasa ne bi dobio, a ovako dobija glasove i ispunjava uslove zapada. On je zapadni projekat i njihov igrač. Da bi bilo šta pokrenuli u državi, treba neko i iz RS-a ko dobija glasove, a tu glasove možeš dobiti samo ako radiš ono što sam napisao u trećoj rečenici. Nema ni mikroskopske šanse drugačije da izboriš pobjedu. Dok je javno bio prozapadno orijentisan, imao je svega po jednog ili dva poslanika u NSRS, a takav Dodik, ili bilo ko drugi, je beskoristan za bilo kakvu priču, jer nema snagu ni kapacitet.

Puno je po državu opasniji PDP, a posebno SDS. Oni što misle to i govore, a Dodik što misli, suprotno govori.
Pošto ti vidiš "dublje",Dodik je po tebi sasvim prihvatljiv i poželjan i otkako se on pita ova zemlja napreduje?
Mishelinke

#84516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

dr_Evil wrote: 24/02/2023 08:40 Bogam Mishelinka, Dodo gazi i ne staje, potpisat ce on njima sve sta oni hoce, ali da nije Putko polomio zube na Ukrajini sad bi vec rat u Bosni bio. On potpisuje, ali zato i imovinu upisuje. Ciji katastar i crkva, njegova je i drzava.
Ma ko zna šta bi bilo iskreno. Možemo nagađati.

Ovoliko da ga trpe, naročito nakon kraha ruja u Ukrajini, može objasniti samo to da je on projekat.

Da je drugačije, mogao bi se on skloniti bez "ispaljenog metka". Samo bi bilo dovoljno da OHR donese odluku da SNSD i svi njegovi članovi ne mogu učestvovati na Opštim izborima i da ne mogu biti ni na i jednoj listi i to bi bio kraj.

Bez smjene, bez bilo čega. CIK ne bi ovjerio kandidate i liste i Dodik bi bio politička prošlost.

Ovako, a posebno nakon Ukrajine, oni mu još namjeste ubjedljivu pobjedu. To sve ide u prilog da je on dugoročni projekat MZ.
dr_Evil

#84517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Mishelinke wrote: 24/02/2023 09:00
dr_Evil wrote: 24/02/2023 08:40 Bogam Mishelinka, Dodo gazi i ne staje, potpisat ce on njima sve sta oni hoce, ali da nije Putko polomio zube na Ukrajini sad bi vec rat u Bosni bio. On potpisuje, ali zato i imovinu upisuje. Ciji katastar i crkva, njegova je i drzava.

Ovoliko da ga trpe, naročito nakon kraha ruja u Ukrajini, može objasniti samo to da je on projekat.

Da je drugačije, mogao bi se on skloniti bez "ispaljenog metka". Samo bi bilo dovoljno da OHR donese odluku da SNSD i svi njegovi članovi ne mogu učestvovati na Opštim izborima i da ne mogu biti ni na i jednoj listi i to bi bio kraj.

Bez smjene, bez bilo čega. CIK ne bi ovjerio kandidate i liste i Dodik bi bio politička prošlost.

Ovako, a posebno nakon Ukrajine, oni mu još namjeste ubjedljivu pobjedu. To sve ide u prilog da je on dugoročni projekat MZ.
Mislim da ga trpe zbog Vucica, rjesavaju Kosovo, a on je takodjer odlican dvostruki igrac, definitivno najjaci politicar trenutno. Imali smo i situaciju gdje je Dodo izgubio izbore za predsjednika RS-a, a onda mu Bake pomogao da lazira mandat. Samo se nadat da u tom njihovom pretumbavanju za Kosovo ne okrznu i nas.
Mishelinke

#84518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

dr_Evil wrote: 24/02/2023 09:13
Mishelinke wrote: 24/02/2023 09:00

Mislim da ga trpe zbog Vucica, rjesavaju Kosovo, a on je takodjer odlican dvostruki igrac, definitivno najjaci politicar trenutno. Imali smo i situaciju gdje je Dodo izgubio izbore za predsjednika RS-a, a onda mu Bake pomogao da lazira mandat. Samo se nadat da u tom njihovom pretumbavanju za Kosovo ne okrznu i nas.
Pa dobro, moguće je i to.
anelsol

#84519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

dr_Evil wrote: 24/02/2023 07:16
anelsol wrote: 23/02/2023 20:52 HDZ u GV Mostara odbio glasati za statut koji je dio famoznog mostarskog sporazuma pravdajući se kao nekim njegovim manjkavostima. Podsjetit ću da su navedeni sporazum potpisali i visoki predstavnik te ambasadori zemalja kvinte.

Bit će zanimljivo sada vidjeti reakciju stranaca.
Ho, podrska HDZu u blokadi! Ne novom statutu! Stop podjeli grada! Jedan grad, jedan covjek i jedan glas, zelimo gradjanski Mostar i gradjansku drzavu!

btw, jesi li citao jutros svjezu od Cerkuca:

https://bljesak.info/kolumna/kolumne/je ... rad/411003

Odlican kao i uvijek.
Kakav je HDZ-ov prijedlog bio, ovaj je kamilica. Više sam se referirao na odnos HDZ-stranci. Nažalost za Mostar je to utopija. Boris odličan u svom stilu.
dr_Evil

#84520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

anelsol wrote: 24/02/2023 09:46
Kakav je HDZ-ov prijedlog bio, ovaj je kamilica. Više sam se referirao na odnos HDZ-stranci. Nažalost za Mostar je to utopija. Boris odličan u svom stilu.
Ma shvatio sam, ali ja obicno podrzavam sve blokade koje su za vise dobro. Tako podrzavam Bakirovu blokadu formiranja vlasti u FBiH, pa i Draganovu za izmjene statuta Mostara. Mada su obje iz sebicnih razloga.

A to da je Dragan sampion EU integracija dok istovremeno provodi aparthejd politiku i velica fasiste, vec je stara vijest. Valjda vise govori o strancima koji dolaze kod nas nego o njemu.
archi_a

#84521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

- Oni su ("Trojka") smatrali da sad kao ulaze u vlast i sada misle neće Dodik pričati o genocidu, neće Dodik ovo, neće Dodik ono. Kao odjednom se nešto desilo, a ništa se nije desilo. Naša politika je ista, mi tu nismo ništa promijenili - kazao je Dodik te dodao:

- Ako on (Konaković) misli da je Bosna i Hercegovina samo ono što oni misle, onda se grdno varaju. To nije moglo ni sa moćnom SDA pa neće moći ni sa njihovim invalidnim strukturama - rekao je Dodik
Nije ovo više ni smiješno. Dajte bolan ljudi, neka relaksacija, nešto. Ne zateži milorade, daj da u miru konzumiraju svoje fotelje.
Last edited by archi_a on 24/02/2023 10:05, edited 1 time in total.
plavi_E

#84522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

"Ne može neko ko je posredno izabran blokirati život u FBiH, blokirati izbor vlade FBiH ako neko drugi ima parlamentarnu većinu, pa možete misliti u Engleskoj da se to desi da kraljica ne da mandat nekome zato što joj se ne sviđa neka politička partija koja je pobijedila na izborima", kazao je Čampara

:lol:
Ovaj jadnik je izgleda prespavao zadnjih 4-5 godina.
meridiyan

#84523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

plavi_E wrote: 24/02/2023 10:05 "Ne može neko ko je posredno izabran blokirati život u FBiH, blokirati izbor vlade FBiH ako neko drugi ima parlamentarnu većinu, pa možete misliti u Engleskoj da se to desi da kraljica ne da mandat nekome zato što joj se ne sviđa neka politička partija koja je pobijedila na izborima", kazao je Čampara

Oglasila se i kraljica :mrgreen:

Image
plavi_E

#84524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ističe da je Statut Grada Mostara u vrijeme potpisivanje Mostarskog sporazuma donesen u atmosferi gdje je trebalo donijeti izborni zakon, odnosno dva i omogućiti održavanje izbora u Mostaru,što je tada bilo nužno, ali da bi njegovo usvajanje u toj formi moglo dovesti do novih blokada grada.

Pa nemoguce da prepostena HDZ izvrgava ono sto je poptisala pred stranim ambasadama. Sad ce botovi koalicije "i Bakir je" ponovo morati prati Covica i HDZ.
Mishelinke

#84525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

meridiyan wrote: 24/02/2023 10:08
plavi_E wrote: 24/02/2023 10:05 "Ne može neko ko je posredno izabran blokirati život u FBiH, blokirati izbor vlade FBiH ako neko drugi ima parlamentarnu većinu, pa možete misliti u Engleskoj da se to desi da kraljica ne da mandat nekome zato što joj se ne sviđa neka politička partija koja je pobijedila na izborima", kazao je Čampara

Oglasila se i kraljica :mrgreen:

Image
To je bilo nakon izbora odmah, kralj je uz trojku i potpisaće mandat Nikšiću
Locked