Jest nam hrabar i dobar, od kako si me na njega uputila, ja Dinu sanjam.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Officer Crabtree
- dr_Evil
#84502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bas smo se usrecili sa Dzuvom. Druga stvar nece bolan nista biti objavljeno, ide samo promijena dresova ko i u maju '92-e kad dodje Lendo.A_A_AKCIJA wrote: ↑23/02/2023 17:04 I tako... dok čekamo Džuvu da nam objavi imena informanata koji su bili plaćeni od Osmice da nas približavaju Rusiji, svađaju sa krstašima...
Možda kladionicu da otvorimo, ko će biti na listi?
Rojf, kvota 1.15
Bas tako! Ne mogu ni zamisliti takvu situaciju, dolaze stranci kod Dragana pitaju sta ces, on kaze IZ.
Dolaze kod Dodika, sta ces ti, kaze drzavnu imovinu
Dolaze kod Baketa, sta ces ti, kaze de Allaha vam da Dodik vise ne prica protiv genocida, ne mogu mu nista pa me lijepo stid sjedit u Vatri i pit kahvu.
Bezvrijedan papir, kad je obesimisleno tuzilastvo, a SIPA je svakako Dodina jos otkad je Tihic prebaci u IS
- dr_Evil
- dr_Evil
#84504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ho, podrska HDZu u blokadi! Ne novom statutu! Stop podjeli grada! Jedan grad, jedan covjek i jedan glas, zelimo gradjanski Mostar i gradjansku drzavu!anelsol wrote: ↑23/02/2023 20:52 HDZ u GV Mostara odbio glasati za statut koji je dio famoznog mostarskog sporazuma pravdajući se kao nekim njegovim manjkavostima. Podsjetit ću da su navedeni sporazum potpisali i visoki predstavnik te ambasadori zemalja kvinte.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kordic- ... /230223165
Bit će zanimljivo sada vidjeti reakciju stranaca.
btw, jesi li citao jutros svjezu od Cerkuca:
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/je ... rad/411003
Odlican kao i uvijek.
- Styling
#84505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam da sanjaš. Ne popuštaš.Officer Crabtree wrote: ↑24/02/2023 07:04Jest nam hrabar i dobar, od kako si me na njega uputila, ja Dinu sanjam.
- Styling
#84506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Officer Crabtree
#84507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, jel' ti kad sanjaš, jel' iz ere SDA ili sad iz ere NiP.Styling wrote: ↑24/02/2023 07:16Znam da sanjaš. Ne popuštaš.Officer Crabtree wrote: ↑24/02/2023 07:04
Jest nam hrabar i dobar, od kako si me na njega uputila, ja Dinu sanjam.
Meni nekad dođe u san i iz prošle ere, al ja kažem neka, dobro je da malo razblažim san.
Inače, jučer sam gledao kraj Dritana kad stoji, ne znam što ga ljudi tako zovu, ni nalik.
Najvažnije je da je on nama zdrav.
Pišemo si poslije 4, drago mi je da smo ti i ja napokon što se tiče Dine došli na isto.
- dr_Evil
#84508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato si ti tu da nas naucis:
Kad je vec steta bespovratno ucinjena hoce da se pere nakon 3 godine. Vesela sveskaAmbasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler gostovao je sinoć na Face TV. Najavljen kao najotvoreniji diplomata u našoj zamlji, razgovor sa Senadom Hažifejzovićem započeo je odgovarajući na pitanje: Kako možete reći da je Čović šampion evropskih integracija, a Dodik doprinosi evropskom putu BiH?
Johann: Ostajem pri svom stavu!
-
PM72
#84509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik je u pravu kad ih izbjegava i svašta govori o zapadnim ambasadorima.
Previše se uzdamo u njih.
Previše se uzdamo u njih.
- dr_Evil
-
PM72
#84511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi smo se potpuno predali u milost i nemilost nekom pomoćniku zamjenika državnog sekretara jal gejevima ambasadorima.
- dr_Evil
#84512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma pusti ti to, komplet zlo pocinje i zavrsava na lokalnim politicara sta pregovaraju sa njima.
- Mishelinke
#84513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Previše si se zagledao u površinu. Pogledaj malo dublje.
Dodik pljuje po strancima, negira genocid, vrijeđa, odlikuje Putina (od čega Putin nikakve koristi nema), a iza zatvorenih vrata, pristaje na sve i potpisuje.
Eno pojavila se info da će svih 14 prioriteta EU biti usvojeno na jednom zasjedanju u paketu.
Nek on samo laje i pljuje, a iza nek potpisuje.
Po meni sve je to taktika, jer da Dodik ne radi to što radi, nikad glasa ne bi dobio, a ovako dobija glasove i ispunjava uslove zapada. On je zapadni projekat i njihov igrač. Da bi bilo šta pokrenuli u državi, treba neko i iz RS-a ko dobija glasove, a tu glasove možeš dobiti samo ako radiš ono što sam napisao u trećoj rečenici. Nema ni mikroskopske šanse drugačije da izboriš pobjedu. Dok je javno bio prozapadno orijentisan, imao je svega po jednog ili dva poslanika u NSRS, a takav Dodik, ili bilo ko drugi, je beskoristan za bilo kakvu priču, jer nema snagu ni kapacitet.
Puno je po državu opasniji PDP, a posebno SDS. Oni što misle to i govore, a Dodik što misli, suprotno govori.
- dr_Evil
#84514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bogam Mishelinka, Dodo gazi i ne staje, potpisat ce on njima sve sta oni hoce, ali da nije Putko polomio zube na Ukrajini sad bi vec rat u Bosni bio. On potpisuje, ali zato i imovinu upisuje. Ciji katastar i crkva, njegova je i drzava.
-
PM72
#84515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pošto ti vidiš "dublje",Dodik je po tebi sasvim prihvatljiv i poželjan i otkako se on pita ova zemlja napreduje?Mishelinke wrote: ↑24/02/2023 08:36Previše si se zagledao u površinu. Pogledaj malo dublje.
Dodik pljuje po strancima, negira genocid, vrijeđa, odlikuje Putina (od čega Putin nikakve koristi nema), a iza zatvorenih vrata, pristaje na sve i potpisuje.
Eno pojavila se info da će svih 14 prioriteta EU biti usvojeno na jednom zasjedanju u paketu.
Nek on samo laje i pljuje, a iza nek potpisuje.
Po meni sve je to taktika, jer da Dodik ne radi to što radi, nikad glasa ne bi dobio, a ovako dobija glasove i ispunjava uslove zapada. On je zapadni projekat i njihov igrač. Da bi bilo šta pokrenuli u državi, treba neko i iz RS-a ko dobija glasove, a tu glasove možeš dobiti samo ako radiš ono što sam napisao u trećoj rečenici. Nema ni mikroskopske šanse drugačije da izboriš pobjedu. Dok je javno bio prozapadno orijentisan, imao je svega po jednog ili dva poslanika u NSRS, a takav Dodik, ili bilo ko drugi, je beskoristan za bilo kakvu priču, jer nema snagu ni kapacitet.
Puno je po državu opasniji PDP, a posebno SDS. Oni što misle to i govore, a Dodik što misli, suprotno govori.
- Mishelinke
#84516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ko zna šta bi bilo iskreno. Možemo nagađati.
Ovoliko da ga trpe, naročito nakon kraha ruja u Ukrajini, može objasniti samo to da je on projekat.
Da je drugačije, mogao bi se on skloniti bez "ispaljenog metka". Samo bi bilo dovoljno da OHR donese odluku da SNSD i svi njegovi članovi ne mogu učestvovati na Opštim izborima i da ne mogu biti ni na i jednoj listi i to bi bio kraj.
Bez smjene, bez bilo čega. CIK ne bi ovjerio kandidate i liste i Dodik bi bio politička prošlost.
Ovako, a posebno nakon Ukrajine, oni mu još namjeste ubjedljivu pobjedu. To sve ide u prilog da je on dugoročni projekat MZ.
- dr_Evil
#84517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da ga trpe zbog Vucica, rjesavaju Kosovo, a on je takodjer odlican dvostruki igrac, definitivno najjaci politicar trenutno. Imali smo i situaciju gdje je Dodo izgubio izbore za predsjednika RS-a, a onda mu Bake pomogao da lazira mandat. Samo se nadat da u tom njihovom pretumbavanju za Kosovo ne okrznu i nas.Mishelinke wrote: ↑24/02/2023 09:00Ma ko zna šta bi bilo iskreno. Možemo nagađati.
Ovoliko da ga trpe, naročito nakon kraha ruja u Ukrajini, može objasniti samo to da je on projekat.
Da je drugačije, mogao bi se on skloniti bez "ispaljenog metka". Samo bi bilo dovoljno da OHR donese odluku da SNSD i svi njegovi članovi ne mogu učestvovati na Opštim izborima i da ne mogu biti ni na i jednoj listi i to bi bio kraj.
Bez smjene, bez bilo čega. CIK ne bi ovjerio kandidate i liste i Dodik bi bio politička prošlost.
Ovako, a posebno nakon Ukrajine, oni mu još namjeste ubjedljivu pobjedu. To sve ide u prilog da je on dugoročni projekat MZ.
- Mishelinke
#84518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, moguće je i to.dr_Evil wrote: ↑24/02/2023 09:13Mislim da ga trpe zbog Vucica, rjesavaju Kosovo, a on je takodjer odlican dvostruki igrac, definitivno najjaci politicar trenutno. Imali smo i situaciju gdje je Dodo izgubio izbore za predsjednika RS-a, a onda mu Bake pomogao da lazira mandat. Samo se nadat da u tom njihovom pretumbavanju za Kosovo ne okrznu i nas.Mishelinke wrote: ↑24/02/2023 09:00
Ma ko zna šta bi bilo iskreno. Možemo nagađati.
- anelsol
#84519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakav je HDZ-ov prijedlog bio, ovaj je kamilica. Više sam se referirao na odnos HDZ-stranci. Nažalost za Mostar je to utopija. Boris odličan u svom stilu.dr_Evil wrote: ↑24/02/2023 07:16Ho, podrska HDZu u blokadi! Ne novom statutu! Stop podjeli grada! Jedan grad, jedan covjek i jedan glas, zelimo gradjanski Mostar i gradjansku drzavu!anelsol wrote: ↑23/02/2023 20:52 HDZ u GV Mostara odbio glasati za statut koji je dio famoznog mostarskog sporazuma pravdajući se kao nekim njegovim manjkavostima. Podsjetit ću da su navedeni sporazum potpisali i visoki predstavnik te ambasadori zemalja kvinte.
Bit će zanimljivo sada vidjeti reakciju stranaca.
btw, jesi li citao jutros svjezu od Cerkuca:
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/je ... rad/411003
Odlican kao i uvijek.
- dr_Evil
#84520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma shvatio sam, ali ja obicno podrzavam sve blokade koje su za vise dobro. Tako podrzavam Bakirovu blokadu formiranja vlasti u FBiH, pa i Draganovu za izmjene statuta Mostara. Mada su obje iz sebicnih razloga.
A to da je Dragan sampion EU integracija dok istovremeno provodi aparthejd politiku i velica fasiste, vec je stara vijest. Valjda vise govori o strancima koji dolaze kod nas nego o njemu.
-
archi_a
#84521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ovo više ni smiješno. Dajte bolan ljudi, neka relaksacija, nešto. Ne zateži milorade, daj da u miru konzumiraju svoje fotelje.- Oni su ("Trojka") smatrali da sad kao ulaze u vlast i sada misle neće Dodik pričati o genocidu, neće Dodik ovo, neće Dodik ono. Kao odjednom se nešto desilo, a ništa se nije desilo. Naša politika je ista, mi tu nismo ništa promijenili - kazao je Dodik te dodao:
- Ako on (Konaković) misli da je Bosna i Hercegovina samo ono što oni misle, onda se grdno varaju. To nije moglo ni sa moćnom SDA pa neće moći ni sa njihovim invalidnim strukturama - rekao je Dodik
Last edited by archi_a on 24/02/2023 10:05, edited 1 time in total.
-
plavi_E
#84522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Ne može neko ko je posredno izabran blokirati život u FBiH, blokirati izbor vlade FBiH ako neko drugi ima parlamentarnu većinu, pa možete misliti u Engleskoj da se to desi da kraljica ne da mandat nekome zato što joj se ne sviđa neka politička partija koja je pobijedila na izborima", kazao je Čampara
Ovaj jadnik je izgleda prespavao zadnjih 4-5 godina.
-
meridiyan
#84523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plavi_E wrote: ↑24/02/2023 10:05 "Ne može neko ko je posredno izabran blokirati život u FBiH, blokirati izbor vlade FBiH ako neko drugi ima parlamentarnu većinu, pa možete misliti u Engleskoj da se to desi da kraljica ne da mandat nekome zato što joj se ne sviđa neka politička partija koja je pobijedila na izborima", kazao je Čampara
![]()
Oglasila se i kraljica

-
plavi_E
#84524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ističe da je Statut Grada Mostara u vrijeme potpisivanje Mostarskog sporazuma donesen u atmosferi gdje je trebalo donijeti izborni zakon, odnosno dva i omogućiti održavanje izbora u Mostaru,što je tada bilo nužno, ali da bi njegovo usvajanje u toj formi moglo dovesti do novih blokada grada.
Pa nemoguce da prepostena HDZ izvrgava ono sto je poptisala pred stranim ambasadama. Sad ce botovi koalicije "i Bakir je" ponovo morati prati Covica i HDZ.

Pa nemoguce da prepostena HDZ izvrgava ono sto je poptisala pred stranim ambasadama. Sad ce botovi koalicije "i Bakir je" ponovo morati prati Covica i HDZ.
- Mishelinke
#84525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je bilo nakon izbora odmah, kralj je uz trojku i potpisaće mandat Nikšićumeridiyan wrote: ↑24/02/2023 10:08plavi_E wrote: ↑24/02/2023 10:05 "Ne može neko ko je posredno izabran blokirati život u FBiH, blokirati izbor vlade FBiH ako neko drugi ima parlamentarnu većinu, pa možete misliti u Engleskoj da se to desi da kraljica ne da mandat nekome zato što joj se ne sviđa neka politička partija koja je pobijedila na izborima", kazao je Čampara
![]()
Oglasila se i kraljica![]()
![]()