ekonomista iz prodaje sapuna__Phoenix__ wrote:Pa i treba ekonomista biti na čelu, ne ide direktor vozati bagere...
svaka čast.
Moderator: anex
ekonomista iz prodaje sapuna__Phoenix__ wrote:Pa i treba ekonomista biti na čelu, ne ide direktor vozati bagere...
spominjao je fahro nekih sedam traka, mozda je to - todrugi profil wrote:I, ode sposoban (ako nista - kvalifikovan sa referencama), a dodje podoban.
Ne mogu o Buči suditi ni po čemu, nije vala ni imao priliku, ali nešto sumnjam da bi ovaj novi trebao biti bolji, jer ne vidim po čemu bih se tome nadao.
Neise.
Zna li neko kakva je SBB prica oko autoputeva, da znamo cemu se mozemo nadati?
Propaganda za dobivanje povećanje akciza nema veze sa realnom stanjem proračuna. Nema nikakvih nepokrivenih obaveza nego jako kreativno korištenje ne povezanih cifri da bi se bolje prodavalo akcize.vivaldi wrote: ne vjerujem da je bezveze supljirao, objasnio je prije mjesec dana u oslobodjenju
• Koliko novca trenutno imate na raspolaganju za gradnju autoceste?
- U ovom trenutku JP Autoceste FBiH ima 173 miliona KM kratkoročnih obaveza koje nisu pokrivene izvorima finasiranja. Imamo osigranih 160 miliona eura i dodatnih 80 miliona eura uvjetovanih povećanjem akcize koje smo ekspresno obezbjedili krajem prošle godine. Poduzimamo sve da obezbjedimo još i dodatna sredstva, ali ništa nije od ovoga efektivno bez povećanja akcize i rješavanja kratkoročnih obaveza koje smo naslijedili.
http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/ja ... nga-akcize
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izgradit ... /100930131holowey wrote:spominjao je fahro nekih sedam traka, mozda je to - todrugi profil wrote:I, ode sposoban (ako nista - kvalifikovan sa referencama), a dodje podoban.
Ne mogu o Buči suditi ni po čemu, nije vala ni imao priliku, ali nešto sumnjam da bi ovaj novi trebao biti bolji, jer ne vidim po čemu bih se tome nadao.
Neise.
Zna li neko kakva je SBB prica oko autoputeva, da znamo cemu se mozemo nadati?
Utemeljitelj Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić na centralnom predizbornom skupu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu obećao je da će napraviti čak 14 traka puta od aerodroma do centra Sarajeva.
Znači, za nekoliko godina ćemo i mi prisjećati se autoputeva ko Kula svoje muzičke karijere."Srce mi je k'o kanta!", kazao je Kula, i otpjevao jedan od svojih hitova.
Ovaj "ekonomista" je dobio nogu iz Orbica prosle godine.__Phoenix__ wrote:Pa i treba ekonomista biti na čelu, ne ide direktor vozati bagere...
o iscprljenosti postojeceg modela finansiranja je govorio niksic, govorio novalic, govorio krajina, ovaj novi ministar prometa i buco.tec wrote:Propaganda za dobivanje povećanje akciza nema veze sa realnom stanjem proračuna. Nema nikakvih nepokrivenih obaveza nego jako kreativno korištenje ne povezanih cifri da bi se bolje prodavalo akcize.vivaldi wrote: ne vjerujem da je bezveze supljirao, objasnio je prije mjesec dana u oslobodjenju
• Koliko novca trenutno imate na raspolaganju za gradnju autoceste?
- U ovom trenutku JP Autoceste FBiH ima 173 miliona KM kratkoročnih obaveza koje nisu pokrivene izvorima finasiranja. Imamo osigranih 160 miliona eura i dodatnih 80 miliona eura uvjetovanih povećanjem akcize koje smo ekspresno obezbjedili krajem prošle godine. Poduzimamo sve da obezbjedimo još i dodatna sredstva, ali ništa nije od ovoga efektivno bez povećanja akcize i rješavanja kratkoročnih obaveza koje smo naslijedili.
http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/ja ... nga-akcize
Ali za ljude koji se ne potrude da provjere dokumente koji su slobodno dostupni na internetu to nije veliko iznenađenje. Pogotovo one kao ti koji aktivno su protiv izgradnje autoputa.
Vidim baš su krenuli medijski protiv njegaibizza wrote:Ovaj "ekonomista" je dobio nogu iz Orbica prosle godine.__Phoenix__ wrote:Pa i treba ekonomista biti na čelu, ne ide direktor vozati bagere...
realno, covjek nije za ovog posla. Druga je prica ganjati promete, prodavati robu, jos ako si dobar sa direktorom Binga i Konzuma, eto, rijesio si 50 % posla, a pored toga, vodis program (P&G) koji se sam od sebe prodaje, pored toga, imas ogromne budzete za podrsku itd itd...a ovo je nesto sasvim drugo, nesto sto vjerujem da nema veze sa njim.StupskaBitanga wrote:Vidim baš su krenuli medijski protiv njegaibizza wrote:Ovaj "ekonomista" je dobio nogu iz Orbica prosle godine.__Phoenix__ wrote:Pa i treba ekonomista biti na čelu, ne ide direktor vozati bagere...
Nažalost to jeste tema. To je ta politika 14 traka koja je sad preuzela autoceste. Jasno je nama da su to političke pozicije. I da nije nužno da se je neki aman-zaman stručnjak. Nek je pošten, i nek se okruži stručnjacima.drugi profil wrote:Dobro, nije to tema. TIh 14 traka bi trebalo biti:
6 postojećih Zmaja od Bosne
4 juzna longitudinala koja je u izgradnji.
4 sjeverna longitudinala koja je jos u fazi mastanja.
Autoputevi i brze ceste su tema ove emisije, pa da pricamo o tome.
Šta ima veze, ionako će on samo otvarati usta, a Safa Oručević govoriti.ibizza wrote: realno, covjek nije za ovog posla. Druga je prica ganjati promete, prodavati robu, jos ako si dobar sa direktorom Binga i Konzuma, eto, rijesio si 50 % posla, a pored toga, vodis program (P&G) koji se sam od sebe prodaje, pored toga, imas ogromne budzete za podrsku itd itd...a ovo je nesto sasvim drugo, nesto sto vjerujem da nema veze sa njim.
Al jbmu il se ja ne sjecam il nisam pratio bas, al sad se ne libe ni reci vise tu ide covjek od te i te stranke, u tu firmu od te i te. Itd. Ko da se to prije suptilnije radilo...dustaban wrote:Ovo partijsko zaposljavanje je otislo u PM. Rijec je o drskosti koja je cak i za ove prostore nevidjena i zapravo sticem utisak da se Dodik, Covic i Bakir prosto namecu ko ce vise ispizditi narod mahnitim kadrovskim rjesenjima i to bas tamo gdje se trazi neka struka. Cak ih zamisljam kako se grohotom smiju kad im se onaj drugi pohvali kako je metnuo portira za direktora, vozacevu suprugu u parlament, referenta da vodi elektroprivredu...
Materimyebem odreda. Sve nesto razmisljam bi li tako radili da se radi o njihovoj guzici. Da li bi recimo, kad idu negdje avionom, insistirali da pilotira stranacki ahbab ili bi prihvatili da ih vozi iskusan pilot koji nije clan njihove kriminalne organizacije ?!
Ulaz Vlakovoveliki_ah wrote:. Dalje, zar neko ne treba spriječiti biciklistu da uđe na AP, nije mi jasno kako i kuda može ući?