FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
emir225

#8451 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emir225 »

koliko ce kostati da se u svabiju na tekmu?
Butmiran

#8452 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Butmiran »

emir225 wrote:koliko ce kostati da se u svabiju na tekmu?
250 aranžman centrotoursa ali nije uključena karta za tekmu i putničko osiguranje, to je možda 60 dodatnih KM.
Pitarrr82

#8453 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

leo karan wrote:Svabe ne mogu naci smjestaj u Sarajevu.
Sve je puno. Bukvalno.
Festival je i ovih 3000 ljudi sto hoce da dodje iz Mgldbacha jednostavno ne mogu da nadju prenociste.
:(

Ma oni su svakako aranzman od 500EUR sa carter letom ali bez spavanja najavili haman pa dan poslije izvlacenja, citajuci njihove FB stranice a i forume i to im je previse...

P.S. Malo mi je glupo ovo s online prodajom prije prodaje za clanove itd ali hajde dobro...
jalijas74

#8454 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

Nego ima li neko savjet gdje se kotirati na tekmi a da izbjegnes da ti se neki od "lola", sminkera, FB i podrum navijaca ne pokvari u cejf ?

Glasna razmisljanja:
- sjever izmedju prvog ulaz i istoka navijas super niko te ne gura i ne forsira
- istok slovo S odlicno mjesto ili slovo V ovdje je navijanje lose uzasno ali ostalo je OK
- zapad do juga beze atmosfera isto koncert, zapad do sjevera mjera sve uhodane ekipe ali ce sad biti puno kako ce to izgledati

Gdje otici ?
Butmiran

#8455 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Butmiran »

Nigdje. Biće ih svuda. :D
vicious

#8456 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vicious »

Butmiran wrote:
iceman2010 wrote:Jesu li karte za borusiju u prodaji ili su to samo ove online (kupikartu.ba)?
Online samo.
Mogu se kupiti i na prodajnim mjestima kupikartu.ba, ne mora online (doduše ne znam je li može na svim ovim navedenim, ja kupio u Alti u mjenjačnici) :D
Sarajevo

Bosanski Kulturni Centar, Branilaca Sarajeva 24
Raisseburo, Fra A. Zvizdovića 1 (Unitic)
Centrotrans, Agencija Ferhadija
Dea Hillton, Zelenih Beretki 14
Magaza, Veliki ćurčiluk 20
Gaudi Lufthansa City Center, Trampina 10/II
Kompas Tours, Maršala Tita bb
Tropik Media Shop - BBI Centar
VTA - Ventura Travel Agency - Sime Milutinovića 3

Mjenjačnice Exchange
- Tržni centar Sarajevo City Center
- Tržni centar Merkator Sarajevo
- Tržni centar Merkator Dobrinja
- Tržni centar Grand Merkator Ilidža
- Tržni centar Alta Sarajevo
- Tržni centar Importanne Sarajevo
- Tržni centar Wisa Sarajevo
- Tržni centar Merkur Sarajevo
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8457 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

I ja sa svojom ekipon isto kontam. Zavisi sve sta zelis postici, u cemu ucestvovati, i na koji nacin.
Ako zelis manje ili vise navijati, moj prijedlog sjevero-zapad ili sjevero-istok. Tu ti sigurno niko nece reci ono, sjedni ne vidim utakmicu :D
Dio tribine koji ce isto biti solidno i dovoljno :D aktivan, to je sredina istoka, a i dio prema sjeveru.

Od sredine prema jugu, tu dosta ima padobranaca na ovim vecim utakmicama, i tu ti ide redovno ono sjedni da gledam utakmicu, cim si na nogama, i navijas, duze od 15 sekundi. Sto meni, u cijelom tom ludilu i adrenalinskom trenutku bude jakoooo iritantno.

Zapad je ok, ako zelis biti fokusiran na utakmicu, gledati je bez nekog ucesca u dizanju atmosfere i svega toga...sem u rijetkim trenutcima gdje se i dio zapada prema sjeveru malo ukljuci.

Meni, po mom temperamentu i nacinu na koji shvatam prisustvovanje na utakmici, zapad nikako ne odgovara. Ali ok, svako zna svoje.

Mi imamo dvojbu, sjevero-istok, sjeveto-zapad ili istok prema sjeveru.

Definitivno mislim, da bar mi, koji zivimo Sarajevo, i ne samo kada je ovakva euforija, jednostavno moramo biti aktivni ucesnici u cijelom tom spektaklu na tribinama...i zato mislim da je za takvo nesto najbolji izbor neki od ove tri opcije. :D
Kemal Malovčić

#8458 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

Zapad će ovu tekmu biti najjači pazite šta vam kemal priča znači huk sa zapada je najjača stvar u evropi.
al-em

#8459 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by al-em »

kako kupiti karte za gostovanje u gladbahu?
negdje sam citao da ce ih nas klub dobiti,medjutim ja sam jutros zvao i kazu da oni nemaju veze sa gostujucim kartama
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8460 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Kemal Malovčić wrote:Zapad će ovu tekmu biti najjači pazite šta vam kemal priča znači huk sa zapada je najjača stvar u evropi.
Jest', samo sto se javite 4-5 puta u toku 90 min. :D

Jos sada kada se popuni simpatizerima, dijasporom i navijacima drugih klubova...kao da nisam na Kosevu, k'o da gledan reprezentacije. Neka hvala :thumbup:
lijek-za-sve

#8461 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by lijek-za-sve »

:D vala mi na zadnjem ulazu(istok)do sjevera smo najjaci :D
jes da se sad malo sa AGAMA borimo ali rijesicemo se mi njih :D
Kemal Malovčić

#8462 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

Ma isto se osjećam. Mada sve je to bordo braća.

A nisam ja sa zapada. Kada navijam a ne slikam :mrgreen: ja sam na istoku. Govorim za zapad jer 15+ hiljada ljudi je ogroman zvukovni potencijal.
jalijas74

#8463 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

Stari lisac Libero izgleda da si prosao istim stazama kao i ja pogotovo za zapazanje istok prema jugu :)

Fakat glupo bi bilo aktivno ne ucestvovati u ovoj utakmici na tribinama ovo je nedesava cesto i treba iskoristiti maksimum i bas ne bih nikako volio da mi se neko usere u "cejf".
alphonse kauders

#8464 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by alphonse kauders »

alphonse kauders wrote:
sole2mio wrote:http://bit.ly/1mF0R1Y

Malo im je i ovo :P

5000 puta 40 kerma 200000
Gladbach se može žaliti na ovu odluku da karte budu 40 KM za njihove navijače.

Naime postoji nešto što se zove "UEFA Safety and Security Regulations" (2006) kojeg se moraju pridržavati svi timovi koji igraju UEFA Europa Ligu. LINK. E, u tom pravilniku u članu 19. stoji sljedeće:
Unless the associations or clubs concerned agree otherwise, the price of tickets for supporters of the visiting team must not exceed the price paid for tickets of a comparable category that are sold to supporters of the home team.
Dakle, tribine iste kategorije moraju imati istu cijenu, a pošto su tribine Sjever i Jug gotovo identične, Sarajevo bi karte za navijače Gladbacha moralo ponuditi po cijeni od 5 KM :D

U Regulacijama za Europa Ligu za 2012-2015 (LINK stoji da se svaki klub koji igra Euro Ligu mora pridržavati ovog gore navedenog Pravilnika.

Dakle, samo u slučaju da su se klubovi tako dogovorili ili ako se Gladbach ne bude žalio, Sarajevo će moći zadržati cijene ovih karata.
Iako se očekivala prava invazija navijača Borussije na Koševo, čini se da će njemački klub ipak imati nešto manju podršku.

Govorilo se da će 3.000 njemačkih navijača doći 21. avgusta na naš najveći stadion kako bi pratili duel svog kluba protiv Sarajeva u play-offu Evropske lige. Međutim, iz Borussije su od Sarajeva zatražili tek nešto više od 1.000 ulaznica za južnu tribinu stadiona Koševo.

Čini se da će veću podršku imati nogometaši Sarajeva u Moenchendgladbachu. U dogovoru dva kluba, cijena za gostujuće navijače reducirana je na 20 KM, što su u Borussiji prihvatili, a generalni direktor bordo tima Dino Selimović objasnio nam je zašto su snizene cijene ulaznica za gostujuće navijače.

"UEFA pravila nam ne dozvoljavaju nesrazmjernu razliku u cijenama za iste ili slične tribine. U razgovorima s kolegama iz Borussije dogovorili smo korekciju cijena i za gostujuće navijače koji će biti smješteni na južnu tribinu našeg najvećeg stadiona cijena ulaznice iznosit će 20 KM”, rekao je Selimović.

Inače, dodajmo da vlada nezapamćen interes za ovom utakmicom. Tako je do danas, računajući i gostujuće navijače, prodato blizu 2.000 ulaznica, a prodaja za članove i na standardnim mjestima još uvijek nije ni počela.

U svakom slučaju, biće to pravi praznik nogometa u našem glavnom gradu i velika reklama za bordo klub, ali i za cijeli bh. nogomet.
A, mene ismijaše kada sam citirao pravila UEFA-e.
jalijas74

#8465 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

Kemal Malovčić wrote: Govorim za zapad jer 15+ hiljada ljudi je ogroman zvukovni potencijal.
Isprobano i sa manje od 15 milja , akusticno do bola :) . Uh sta su sve prosle Hz ovo je je jedna velika kruna velike borbe.
Labirint

#8466 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Labirint »

Ima li neko mozda informaciju hoce li u ponudi (od strane bilo koga) biti neki aranzman
avionskim odlaskom i povratkom nakon utakmice?
strong69

#8467 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by strong69 »

Pustene ulaznice u prodaju ali ne i za članove kluba...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Pitarrr82

#8468 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

strong69 wrote:Pustene ulaznice u prodaju ali ne i za članove kluba...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/ulazni ... odaji/1783
-LIBERO-
Čiča Gliša

#8469 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Pustene ulaznice u prodaju ZA CLANOVE kluba, u prostorijama kluba.

http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/ulazni ... odaji/1783
Pitarrr82

#8470 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Labirint wrote:Ima li neko mozda informaciju hoce li u ponudi (od strane bilo koga) biti neki aranzman
Ne znam kako tj s kakvim avionom lete igraci ali mozda je i klub nesto takvo mogao organizovati da se s igracima leti, neki aranzman, nesto :mrgreen:
and

#8471 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by and »

alphonse kauders wrote:
alphonse kauders wrote:
sole2mio wrote:http://bit.ly/1mF0R1Y

Malo im je i ovo :P

5000 puta 40 kerma 200000
Gladbach se može žaliti na ovu odluku da karte budu 40 KM za njihove navijače.

Naime postoji nešto što se zove "UEFA Safety and Security Regulations" (2006) kojeg se moraju pridržavati svi timovi koji igraju UEFA Europa Ligu. LINK. E, u tom pravilniku u članu 19. stoji sljedeće:
Unless the associations or clubs concerned agree otherwise, the price of tickets for supporters of the visiting team must not exceed the price paid for tickets of a comparable category that are sold to supporters of the home team.
Dakle, tribine iste kategorije moraju imati istu cijenu, a pošto su tribine Sjever i Jug gotovo identične, Sarajevo bi karte za navijače Gladbacha moralo ponuditi po cijeni od 5 KM :D

U Regulacijama za Europa Ligu za 2012-2015 (LINK stoji da se svaki klub koji igra Euro Ligu mora pridržavati ovog gore navedenog Pravilnika.

Dakle, samo u slučaju da su se klubovi tako dogovorili ili ako se Gladbach ne bude žalio, Sarajevo će moći zadržati cijene ovih karata.
Iako se očekivala prava invazija navijača Borussije na Koševo, čini se da će njemački klub ipak imati nešto manju podršku.

Govorilo se da će 3.000 njemačkih navijača doći 21. avgusta na naš najveći stadion kako bi pratili duel svog kluba protiv Sarajeva u play-offu Evropske lige. Međutim, iz Borussije su od Sarajeva zatražili tek nešto više od 1.000 ulaznica za južnu tribinu stadiona Koševo.

Čini se da će veću podršku imati nogometaši Sarajeva u Moenchendgladbachu. U dogovoru dva kluba, cijena za gostujuće navijače reducirana je na 20 KM, što su u Borussiji prihvatili, a generalni direktor bordo tima Dino Selimović objasnio nam je zašto su snizene cijene ulaznica za gostujuće navijače.

"UEFA pravila nam ne dozvoljavaju nesrazmjernu razliku u cijenama za iste ili slične tribine. U razgovorima s kolegama iz Borussije dogovorili smo korekciju cijena i za gostujuće navijače koji će biti smješteni na južnu tribinu našeg najvećeg stadiona cijena ulaznice iznosit će 20 KM”, rekao je Selimović.

Inače, dodajmo da vlada nezapamćen interes za ovom utakmicom. Tako je do danas, računajući i gostujuće navijače, prodato blizu 2.000 ulaznica, a prodaja za članove i na standardnim mjestima još uvijek nije ni počela.

U svakom slučaju, biće to pravi praznik nogometa u našem glavnom gradu i velika reklama za bordo klub, ali i za cijeli bh. nogomet.
A, mene ismijaše kada sam citirao pravila UEFA-e.
naravno da imaju pravila,a dogovor je najbitniji.pravilo je i da gosti dobiju 5%karata,a prvo se pričalo o 5000 karata koje švabe hoće.ako ih sljeduje 1700,normalno je da mogu dobiti više po većoj cijeni.ako se kao sada uklapaju u ovih 5%,mogu tražiti nižu cijenu po propisima.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#8472 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Borusija je trazila 1000 karata, tako da ce toliko doci navijaca preko kluba. E sada, hoce li nekih grupa, grupica, pojedinaca biti i mimo toga...to tek treba da vidimo.
todd_smith

#8473 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

SFF je zajebao stvar realno
Pitarrr82

#8474 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Ma njima da se dolazi u vecem broj naslo bi se vec nesto, eno oni s avionom recimo uopce i nemaju spavanje u aranzmanu a kad sam vidio koliko kukaju za cijenu nije ni cudo sto ih dolazi tako mali broj...
Labirint

#8475 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Labirint »

Pitarrr82 wrote:
Labirint wrote:Ima li neko mozda informaciju hoce li u ponudi (od strane bilo koga) biti neki aranzman
Ne znam kako tj s kakvim avionom lete igraci ali mozda je i klub nesto takvo mogao organizovati da se s igracima leti, neki aranzman, nesto :mrgreen:
Nekako mi se čini da bi turisticke agencije mogle tu imati "interes" tipa rentanja jednog čartera po nesto
vecoj cijeni sa povratkom nazad... e sad, ulaze li u to "aerodromske takse" pojma nemam :D
Post Reply