Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8451 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
uspoređivanje njih dvojice je kao uspoređivanje romela i lupam napoleona i njihove strategije i borbe
svak je odličan za svoje doba
i nemoguća je usporedba
svak je odličan za svoje doba
i nemoguća je usporedba
- Daryl Dixon
-
Juliuscezar
#8453 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Je li neko primjetio koliko su slicni mladi Ned Stark i Dragan Bjelogrlic
- animus
#8454 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Inace je u seriji ove sezone izrazena nelojalnost. Prvo skoro svi oko Jona ubadaju nozem ili gledaju kako ga bodu. Pa dole u Dorni onog princa invalida ubise pred njegovom vojskom. Sad i starog Boltona sjebase u njegovoj kuci ali i njegovu porodicu. Ispada da u ovoj seriji moze svaka budala doci i ubiti nekog vladara pred njegovim ljudima ako to smatra ispravnim.
- karanana
#8455 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i oni vojnici u dorni mirno stoje i gledaju kako im vladara ubise.
a sto ona sherijatska milicija ako ima muda nije uhapsila i dzejmija kad se vratio? pa i on je zgrijesio u incestu kao i sestra/cura mu.
a sto ona sherijatska milicija ako ima muda nije uhapsila i dzejmija kad se vratio? pa i on je zgrijesio u incestu kao i sestra/cura mu.
-
__Phoenix__
#8456 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo nejač hapse, žene i gejeve 
- Capajebo
#8457 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima jedna teorija, vezana za Kajbrina, Crkvu i Martelle... vidjet cemo koliko ce biti istine tukaranana wrote:i oni vojnici u dorni mirno stoje i gledaju kako im vladara ubise.
-
sizifinho
#8458 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sta kaze?Capajebo wrote:Ima jedna teorija, vezana za Kajbrina, Crkvu i Martelle... vidjet cemo koliko ce biti istine tukaranana wrote:i oni vojnici u dorni mirno stoje i gledaju kako im vladara ubise.
kajbrin,mislis na onog sto je ozivio planinu?
-
5korpus
#8459 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pogledati epizodu pa tek onda uci na temu i ponoviti gradivo 
- Capajebo
#8460 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jedan, meni izuzetno zanimljiv youtuber koji se bavi ASOIAF, kaze da je Kajbrin igrac Dorana i Oberyna Martella (i fkt ima dosta dokaza i slicnosti u knjigama kad se malo bolje pogleda), Tu je i Vjera usko vezana sa tom "zavjerom".sizifinho wrote: sta kaze?
kajbrin,mislis na onog sto je ozivio planinu?
Oberynova kcerka je u Citadeli, Sarella Sand, veoma bliska Marwynu (sto je kao veoma bitan u Citadeli) itd itd...
Ako te vise interesuje, evo link, da ne pisem dugometrazni post
https://www.youtube.com/watch?v=0WyNxAVsT5Y
I tu se dolazi do "Dornish master plana", destabilizacija Lanistera i glavnog grada, i pokusaj povezivanja sa porodicom Targaryen u Essosu, a vjerovatno pocetkom iduce knjige i u Westerosu
Zato mi i jeste bilo krivo kako su usrali Dornu u seriji
- Ultraviolent
#8461 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako je bilo halalite
- banjaluka078
#8462 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
“At first, I was worried that he’ll wake up and he’s the same, back to normal — then there’s no point in that death,” Harington says. “He needs to change. There’s a brilliant line when Melisandre asks: ‘What did you see?’ And he says: ‘Nothing, there was nothing at all.’ That cuts right to our deepest fear, that there’s nothing after death. And that’s the most important line in the whole season for me. Jon’s never been afraid of death, and that’s made him a strong and honorable person. He realizes something about his life now: He has to live it, because that’s all there is. He’s been over the line and there’s nothing there. And that changes him. It literally puts the fear of god into him. He’s seen oblivion and that’s got to change somebody in the most fundamental way there is. He doesn’t want to die ever again. But if he does, he doesn’t want to be brought back.”
There’s quite a bit to unpack from that revelation. First, it dismisses fan theories that Jon’s consciousness was hanging out in his direwolf Ghost while his body was dead. Second, it suggests Snow is going to be rather haunted by his experience moving forward. And third, it sounds like Snow might rule out being brought back again – which is important, since Melisandre’s power to resurrect him could have otherwise undermined the dramatic stakes for his character (it’s hard to worry about a character being in danger if they can simply get brought back to life). Put another way, Jon Snow is going to be very different than the resurrection-addicted Beric Dondarrion.
http://www.ew.com/article/2016/05/05/ga ... ow-changes
- annoy
#8463 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Preston Jacobs
obozavam njegove analize
- banjaluka078
#8464 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sjetiše se i Rickona konačno: http://www.someecards.com/entertainment ... -spoilers/
- Tito_i_Partija
#8465 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stvarno ne znam ima li ikakve fajde opet Rickona vracat' u seriju. K'o prvo nikad nije bio ni vazan u seriji, a k'o drugo nije ga bilo kamaru godina. A u seriji ima jos vazdan dobrih likova sa nedovoljno odradjenim pricama tako da bi se ja radije njima posvetio.
- karanana
#8466 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
u vremenskom periodu kada govorimo o proteklom vremenu u seriji, koliko je mjeseci/godina proslo od desavanja u s01e01 do danas?
- pink floydd
#8467 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i ja sam o tome razmišljao skoro i malo tražio po netu, manje više 3 godine je prošlo po većini teorija. Na wiki sam doduše našao da Jon Snow na početku 6 sezone ima 21 godinu, a u prvoj knjizi "A Game of Thrones" (i prvoj sezoni serije vjerovatno) ima 14 godina. Po tome je prošlo 7 godina najviše.karanana wrote:u vremenskom periodu kada govorimo o proteklom vremenu u seriji, koliko je mjeseci/godina proslo od desavanja u s01e01 do danas?
- rage_guy
#8468 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U knjigama nisu prosle ni 3 godine.
Cini mi se da na pocetku prve sezone serije Jon ima 16 ili 17 godina. Ako sad ima 21 znaci da je proslo 4 ili 5 godina od izmedju prve i seste sezone.
Cini mi se da na pocetku prve sezone serije Jon ima 16 ili 17 godina. Ako sad ima 21 znaci da je proslo 4 ili 5 godina od izmedju prve i seste sezone.
-
swanfilter
#8469 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I sam sam razmisljao o tome. I gledajuci Brana sam pomislio i o deceniji ...
-
Juliuscezar
#8470 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prdonja ce ga vratit da se mi ljubitelji Starkovih ponadamo i onda ce ga ubitTito_i_Partija wrote:Stvarno ne znam ima li ikakve fajde opet Rickona vracat' u seriju. K'o prvo nikad nije bio ni vazan u seriji, a k'o drugo nije ga bilo kamaru godina. A u seriji ima jos vazdan dobrih likova sa nedovoljno odradjenim pricama tako da bi se ja radije njima posvetio.
-
kakavdanakneiskustvu
#8471 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pink floydd wrote:i ja sam o tome razmišljao skoro i malo tražio po netu, manje više 3 godine je prošlo po većini teorija. Na wiki sam doduše našao da Jon Snow na početku 6 sezone ima 21 godinu, a u prvoj knjizi "A Game of Thrones" (i prvoj sezoni serije vjerovatno) ima 14 godina. Po tome je prošlo 7 godina najviše.karanana wrote:u vremenskom periodu kada govorimo o proteklom vremenu u seriji, koliko je mjeseci/godina proslo od desavanja u s01e01 do danas?
jbg,ako u prvoj sezoni ima 14 godina onda je prilično bradat za jednog 14- godisnjaka
- Pandakonda
#8472 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
On u knjizi ima 14 godina, a u seriji je definitivno stariji.kakavdanakneiskustvu wrote:pink floydd wrote:i ja sam o tome razmišljao skoro i malo tražio po netu, manje više 3 godine je prošlo po većini teorija. Na wiki sam doduše našao da Jon Snow na početku 6 sezone ima 21 godinu, a u prvoj knjizi "A Game of Thrones" (i prvoj sezoni serije vjerovatno) ima 14 godina. Po tome je prošlo 7 godina najviše.karanana wrote:u vremenskom periodu kada govorimo o proteklom vremenu u seriji, koliko je mjeseci/godina proslo od desavanja u s01e01 do danas?
jbg,ako u prvoj sezoni ima 14 godina onda je prilično bradat za jednog 14- godisnjaka
- IcedMFEarth
#8473 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa eto kad se počeo snimati GoT Kit je imao 23 godine, tako da nek se vodi da je Jon Snow na početku serije imao nekih 20-21 godinu 
-
Juliuscezar
- Pandakonda
#8475 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Finale ove sezone će biti 69 minuta. Šta li će tu strpat da mi je znat