Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#8451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Nešto sam kontao.Malo nam se ova ribarska ekipa uvećala u zadnje vrijeme, a stvarno nosimo puno stvari, roštilja, ćumura, stolica, stolova, razglasa, gajbi
Pa nešto kontam, mogao bih ovih nekoliko forumskih prašinara ovdje iznajmljivati preko vikenda da mi služe kao Šerpasi. Malo bi i forum djelovao vikendom intelektualniji, a i oni bi zaradili koju markicu kod uja :)
Cuj razglasa? Zar niste matori za razglas jbt :lol:
Fudo387

#8452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:
Fudo387 wrote:Jarane, kod lika u desnom donjem cosku srpska zastava na rukavu.
Mazno sliku iz vojvodine i qrci se. :lol:
Sto si sad tintaru pokrio, jel klosaru? :D
Vidi Šerpasa :)
Ja se ne petljam s tobom u poznavanju vrsta pita i baklava
Nemoj ni ti sa mnom u poznavanju ribe.
Da si ikad vidio pastrmku ili čuo o njoj, prepoznao bi da je ovo što u ruci držim mekusna pastmka - Salmothymus obtusirostris. Nema ti je jarane prije Soče osim u Neretvi i Krki.
Čuj srpska zastava na rukavu :lol:
Dobro, ja priznajem da o ribolovu nemam blage veze. Nikad me nije zanimalo, i da me ubijes ne znam kakv je ceif po vazdan puljit' u vodu
i zabacivati sohom okolo. Nemam ja zivaca za te budalastine.
Priznaj da si podvalio sliku, ili skinu masku ispod koje se krije neki Stevo iz Subotice. :D
Cuj mekusna pastrmka, pa ima li kod vas dole u krsu ista da nije mimo svijeta?
Pastrmka, pastrmka, al' mora on nesta dodati, eto, njegova je mekusna. :lol:
Sta, nije srpska zastava?
Hafis

#8453 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Nešto sam kontao.Malo nam se ova ribarska ekipa uvećala u zadnje vrijeme, a stvarno nosimo puno stvari, roštilja, ćumura, stolica, stolova, razglasa, gajbi
Pa nešto kontam, mogao bih ovih nekoliko forumskih prašinara ovdje iznajmljivati preko vikenda da mi služe kao Šerpasi. Malo bi i forum djelovao vikendom intelektualniji, a i oni bi zaradili koju markicu kod uja :)
Cuj razglasa? Zar niste matori za razglas jbt :lol:
To jest. Matoro i mahnito.
Prvo nosali one male cake što idu preko blututa...pa se onda počeli takmičiti čiji je jači, pa se počele donositi sve veće i veće makine, i došlo do razglasa :lol:
Samo dobra ekipa. Sve manje lovimo a više se zajebajemo. Kada bi netko sa strane gledao rekao bi: ovi će se pobiti svaki tren.
Imam i jednu ekipu iz Sarajeva kao što rekoh. Fini momci, i u početku sam im služio kao domaćin, instruktor i vodič... dok se nisu i oni u zadnjih 3-4 godine ufrštuljili. Doduše, neće se nikada osamostaliti, jer se mušićarenje ovdje urodi i moraš od malih nogu početi...čitava znanost.
Sve ima svoje, kada se i što baca, koji broj i kjoja boja. Zavisi od godišnjeg vremena, vodostaja, trenutne bistrine vode, temperature, dubine, brzine, okoliša, doba dana, naoblake, sunca, vjetra...to bi mogla biti čitava jedna disciplina.
Imam prijatelja (onaj na gornjoj slici - što reče Šerpas s srpskom zastavom na rukavu), ide sa mnom preko 20 godina u ribu i svaki put me kad dođemo upita: šta ćemo bacati...koji broj, hoćemo li mede ili zele?
Fudo387

#8454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:To jest. Matoro i mahnito.Prvo nosali one male cake što idu preko blututa...pa se onda počeli takmičiti čiji je jači, pa se počele donositi sve veće i veće makine, i došlo do razglasa
E moj, blututu... :lol: :lol: :lol:
Hafis

#8455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Fudo387 wrote: Cuj mekusna pastrmka, pa ima li kod vas dole u krsu ista da nije mimo svijeta?
Hajd majketi izguglaj. ozbiljno. endemska vrszta, veoma lijepa za oko, i svi se slažu- veoma, veoma i ukusna.

U restoranu je 4 puta skuplja od one tovljene što vam prodavaju uz magistralu.
Jedno je kad ti hraniš ribu u koševima s nekakvim surogatima i postižeš trostruku kilažu mjesečno, ta rinba ne ispliva 50 metara u godini. a drugo je mekousna pastmrka - lovac, njena prehrana i njena muskulatura...opiranje vodemnoj struji...jebote ništa ti ne znaš. Jesi li ikad ronio bogati?
Fudo387

#8456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:
Fudo387 wrote: Cuj mekusna pastrmka, pa ima li kod vas dole u krsu ista da nije mimo svijeta?
Hajd majketi izguglaj. ozbiljno. endemska vrszta, veoma lijepa za oko, i svi se slažu- veoma, veoma i ukusna.

Jedno je kad ti hraniš ribu u koševima s nekakvim surogatima i postižeš trostruku kilažu mjesečno, ta rinba ne ispliva 50 metara u godini. a drugo je mekousna pastmrka - lovac, njena prehrana i njena muskulatura...opiranje vodemnoj struji...jebote ništa ti ne znaš. Jesi li ikad ronio bogati?
Izguglah, obicna pastrmka, samo sto se toj vasoj glava malo deformisala od gruhanja po tim stijencugama u vodi i vi je odmah
prijebali u mekousna. :lol:
Hafis

#8457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Fudo387 wrote:
Hafis wrote:

Izguglah, obicna pastrmka, samo sto se toj vasoj glava malo deformisala od gruhanja po tim stijencugama u vodi i vi je odmah
prijebali u mekousna. :lol:
Mehkousna pastrmka − rjeđe mehkousta pastrmka ili mekousna pastrmka (lat. Salmothymus obtusirostris) je endemska vrsta riba, u rijekama Zeta, (Crna Gora) te Buni i Neretvi, (Bosna i Hercegovina).[1] Bosanskohercegovačka endemska populacija je bila opisana pod imenom neretvanska mekousna (Salmothymus obtusirostris oxirhynchus), što je vjerovatno biosistematski ispravnije, jer je geografska izolacija vjerovatno dovela do genetičke diferencijacije populacija iz slivova Neretve i Zete.

Eto imaš i na maternjem.
Nego, je li ti dosta 30 KM dnevno, piće i hrana i slušanje ujačkih priča ?
Nećemo čak razglase nositi, samo blututove :D
Fudo387

#8458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Ma bjezi, nema nikakve razlike, ista k'o i ona sto izvrce sporete po Vrbasu.
Hafis wrote:Eto imaš i na maternjem.Nego, je li ti dosta 30 KM dnevno, piće i hrana i slušanje ujačkih priča ?Nećemo čak razglase nositi, samo blututove
Malo, jebi ga.
Doduse, ne bih vas slusao za dobre pare.
Nema to veze sa ustasama, nacijama i ostalim klincima, ja kad cujem hercegovca da progovori hoce mi nesta bit'. :D
Tzv, "pukli su mi hemeroidi" akcenat.
seln

#8459 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Evo jedne mekousne pastrmke na otvorenju ribolovne sezone, u četvrtom mjesecu.
Image
Bogami si ti doture lijepe kulje nabacio... godines, sta ces.
p.s. Jesi li ti siguran da je ovo pastrmka? Meni vise lici na soma.
Alfons Kauders

#8460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Eto hedije - nabavim ti jebacki blutu da budes glavni u raji... ko steka cigareta, mozes njim zatuc delfina ako zaluta do Bune
Hafis

#8461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote: Bogami si ti doture lijepe kulje nabacio... godines, sta ces.
p.s. Jesi li ti siguran da je ovo pastrmka? Meni vise lici na soma.
O majko moja. Pa vidiš li joj čovječe pjega...nemaš ti pojma, čuj sdom. noć, a opet se vide. Nema boje koja ne postoji na njoj. Valjda te je učilo što je mimikrija.
A jebat ga, vas naučilo na one tovljene crkotine iz bazenskih koševa, boje granitne kocke. Otuda i ovolike boleštine. Pa onda Hafise, udri muški i šalji pare za liječenje u Francusku.

Veliš kulje. Sve je to pod konac. Ne bi mi 30 sekundi ostao na nogama...jedino ako bi bio neki poveći ring dok te ne uhvatim :)

Image
Maraschino

#8462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ja mislio Hafiz jebac a ono ribar. :run:
Hafis

#8463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:Ja mislio Hafiz jebac a ono ribar. :run:
Ispravka netočnog navoda: jebač - presretač.
I ne ribar...ribari su u Dalmaciji.
A sad bez zezanja, ovo mi je hobi čitav život.
Kad nešto saberem, kas skonta što je sve čovjek prevalio preko leđa, da mi nije bilo ovoga, ne znam bi li ostao pri pameti.
Jebo te, i u ratu sam nalazio vremena da lovim...pa Neretva - Neretva, Vrbas-Vrbas.
seln

#8464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote: Veliš kulje. Sve je to pod konac. Ne bi mi 30 sekundi ostao na nogama...jedino ako bi bio neki poveći ring dok te ne uhvatim :)

Image
Bogami, kod vas Mostaraca je ego veci od Huma...
nikad ne prevrci kamenje, jer ne znas kakva zmija spava ispod njega. Zar vas to nisu ucili?
SaraFina

#8465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafizaga liči na Dadu Topića. Pljunuti!

Ja sam mislila on neki mladji lik. Kad ono pet banki brat bratu.

Od sad ga oslovljavam zbog poznih godina i poštovanja sa čika Hafiz :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:Evo jedne mekousne pastrmke na otvorenju ribolovne sezone, u četvrtom mjesecu.
Image

e jebiga doture nisam mogo vjerovat da si od oniH su kockasta glOva :mrgreen:
512MB

#8467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Dakle petak? Bacite koji selfie za raju na forumu :thumbup:
madner

#8468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Ja cuo da se na Vrbasu upecao samo 7.62, ali haj.
Hafis

#8469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Hafizaga liči na Dadu Topića. Pljunuti!

Ne bih želio ovom prigodom ispasti prepotentan, ali ja kao nepopravljivi zavodnik i pravi muškarac, odmah prepoznam tipični ženski strah od zavedenosti.
Dopuštam izazovnoj gospojici Sarafini, koju često u svojim mokrim snovima zamišljam u adidas kopačkama, da moje skromne forumske aktivnosti može nazvati i priprostim pučkim imenom, zvanim kurvanjem, iako to smatram pregrubim izražajnostima.
Gospojice Sarafina, po tisućuti put, preporučam se kao zavodnik i individua 8-)
glockov kolac

#8470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by glockov kolac »

Nego, kako idu pripreme za koncert najpopularnijeg ustaše među pjevačima, promicatelja fašističkih europskih vrijednosti? Mekousti ustaša :D
LBVIEW

#8471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
Fudo387 wrote:Jarane, kod lika u desnom donjem cosku srpska zastava na rukavu.
Mazno sliku iz vojvodine i qrci se. :lol:
Sto si sad tintaru pokrio, jel klosaru? :D
Vidi Šerpasa :)
Ja se ne petljam s tobom u poznavanju vrsta pita i baklava
Nemoj ni ti sa mnom u poznavanju ribe.
Da si ikad vidio pastrmku ili čuo o njoj, prepoznao bi da je ovo što u ruci držim mekusna pastmka - Salmothymus obtusirostris. Nema ti je jarane prije Soče osim u Neretvi i Krki.
Čuj srpska zastava na rukavu :lol:
Doktor je, kako vidim, i ihtiolog, fino Boga mi.
Samo, mekousne vise nema u nema u Krki, u Hrvatskoj obitava u Vrlici, te nesto malo u Jadru i Zrnovnici,
u BiH u Neretvi s pritokama,a u Crnoj Gori je ima u Zeti i sporadicno u Moraci. U Sloveniji je nema nikako,
ne znam gdje si to pokupio, da nisi mozda cuo u kladionici? :D
Alfons Kauders

#8472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:Hafizaga liči na Dadu Topića. Pljunuti!

Rekoh ja da mi moze bit otac, a vi ne vjerujete. :D

Ali sad bez zajebancije, doktoru hvala sto svoje vrijeme trosi na nas djecurliju. Lijepo je imati nekog odraslog na temi, da nas visedecenijskim iskustvom cuva od stranputica.
animus

#8473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Image
Meni ove boje govore da je ona u mrijestu bila. Tako mi djeluje mozda grijesim. Steta bi bila da je ubijena dok se nije izmrijestila.
Alfons Kauders

#8474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:
Image
Meni ove boje govore da je ona u mrijestu bila. Tako mi djeluje mozda grijesim. Steta bi bila da je ubijena dok se nije izmrijestila.
A vidis sad kada to pomenes... A doktor Adolf naglasio da je na samom pocetku sezone, april... Medjutim, kad pogledas kako se utoplio, vise izgleda kao da je februar u Hercegovini.

Doduse, godine... :)
Alfons Kauders

#8475 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

(Za ovo "Doktor Adolf" se mozes zahvaliti prijateljici s najveceg hrvatskog foruma s ove strane Une)

:)
Post Reply