Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Corto Maltese
#8451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hajde da se prestanemo igrati Željka Komšića i da, pored durenja i bacanja bombi, nešto konkretno uradimo. Može li neko od hejtera predložiti tekst odbijenice, kojim se Naša Stranka Emini Ganić zahvaljuje na saradnji. Recimo:
"Gospođice Ganić, poznato je da je vaš otac jako nepopularan, a vi se od njegove nepopularnosti nikada niste javno ogradili, čak ste ga iz zatvora vadili. Usput, povezani ste sa zločinačkom organizacijom po imenu SFF, koji je, kao što FGR dobro zna (barem onaj dio FGR koji nije uspio da kćerke uvali za hostese, ni ove ni proteklih godina), leglo korupcije, nepotizma i svega ružnog, što vas, uz diplomu sa Oxforda, čini krajnje nepodobnom za članstvo u Našoj Stranci. Pri svemu ovome ostali smo jako ljubazni pa provokativno vodanje po Dubrovniku sa Jeremy Ironsom nismo ni spomenuli."
Ko zna bolje, neka nastavi.
"Gospođice Ganić, poznato je da je vaš otac jako nepopularan, a vi se od njegove nepopularnosti nikada niste javno ogradili, čak ste ga iz zatvora vadili. Usput, povezani ste sa zločinačkom organizacijom po imenu SFF, koji je, kao što FGR dobro zna (barem onaj dio FGR koji nije uspio da kćerke uvali za hostese, ni ove ni proteklih godina), leglo korupcije, nepotizma i svega ružnog, što vas, uz diplomu sa Oxforda, čini krajnje nepodobnom za članstvo u Našoj Stranci. Pri svemu ovome ostali smo jako ljubazni pa provokativno vodanje po Dubrovniku sa Jeremy Ironsom nismo ni spomenuli."
- Challenger__
#8452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ich liebe diesen Mann...
- Sezam
#8453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sa ovim se povecanim potpuno slazem. To i jeste razlog zasto je dosta ljudi apaticno kad su izbori u pitanju.z1xter wrote:Ok,možda si upravu kaka tako kažeš,a iako bi narod nekada izabrao tu stranku,ko bi mogao garantovati da se koncept i strategija stranke neće promjeniti za jednu noć ili određeno vrijeme,ljudi se mjenjaju skladno sa situacijom,to je naš mentalitet od kojeg nemoremo pobjeći,danas se nešto obećava a sutra kada se dođe na vlast iznevjeri,ljudi olahko shvataju takve dužnosti prema državi i njemim građanima,prošlo je mnogo vremena od kraja rata,a situacija se nikada nije pomjerila sa mrtve tačke.Većinom,političarima nije stalo da se situacija promjeni na bolje,kako politički tako i ekonomski,svi sada hoće da imaju stranke i da budu političari (muzičari,glumci,itd...),što da ne,unosan posao,ne znojiš se a kapa ti u džep.Na broj stanovnika imamo zavidan broj stranaka,brojne ministre,zamjenike,itd,itd,budžet je enormno opterećen zbog prenapućene administracije,a zbog pojedinih stranaka i njenih ljudi mnogo uspješnih firmi je uništeno.I na kraju šta mi više imamo od praznih obećanja koja se plasiraju od izbora do izbora,ja lično neću nikada za svoga života glasati,a i ostalima dobro preporučujem da dobro razmisle.Sezam wrote:Vidim ja da vecina ovih tzv potencijalnioh glasaca uopste ne konta koncept Nase Stranke.
Ali meni se cini da su ovi ljudi u NS ipak drugaciji. Na kraju krajeva, niko ne moze optuziti Danisa Tanovica da je osnovao stranku jer se htio uhljebit.
-
detroit-mercy
#8454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A ti bi svog oca ostavio u zatvoru po sumnjivoj Srbijanskoj potjernici koju je na kraju odbacilo Britansko tuzilastvoCorto Maltese wrote:Hajde da se prestanemo igrati Željka Komšića i da, pored durenja i bacanja bombi, nešto konkretno uradimo. Može li neko od hejtera predložiti tekst odbijenice, kojim se Naša Stranka Emini Ganić zahvaljuje na saradnji. Recimo:
-
Pedja Kojovic
#8455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim da smo mnogo puta do sada pokazali da cemo principijelno istrajati na onome sto smatramo da je moralno ispravno, i da se necemo voditi popularnoscu nasih stavova i odluka. Tako ce biti i u slucaju Emine Ganic.
Njeno pravo, kao gradjanke, da se uclani u Nasu stranku, pod onim pravilima koja smo propisali u nasem statutu, je nepovredivo licno pravo.
Emina je imala priliku-jer su je zvali-da razgovara sa liderima i predstavnicima svih relevantnih politickih opcija.
Znam i da su ponude bile vrlo primamljive, i u materijalnom, i u statusnom smislu.
Emina je, i to znam sasvim sigurno, te ponude odbijala govoreci da je jedina politicka opcija za koju bi se odlucila Nasa stranka. Ja takav otvoreni iskaz politickog opredjeljena jako cijenim i zbog toga sam se i sastao sa njom.
p.k.
Njeno pravo, kao gradjanke, da se uclani u Nasu stranku, pod onim pravilima koja smo propisali u nasem statutu, je nepovredivo licno pravo.
Emina je imala priliku-jer su je zvali-da razgovara sa liderima i predstavnicima svih relevantnih politickih opcija.
Znam i da su ponude bile vrlo primamljive, i u materijalnom, i u statusnom smislu.
Emina je, i to znam sasvim sigurno, te ponude odbijala govoreci da je jedina politicka opcija za koju bi se odlucila Nasa stranka. Ja takav otvoreni iskaz politickog opredjeljena jako cijenim i zbog toga sam se i sastao sa njom.
p.k.
- Corto Maltese
#8456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako diplomirani forumaši kažu da tako treba, naravno da bih ga ostavio. Još kad bi to začinili sa dv'je-tri mudre narodne poslovice, tipa: "Ne pada iver daleko od klade...", šta drugo bi mi preostalo, nego okačiti značku sa likom Pavela Trofimovicha Morozova, i pohitati naprijed, u svijetlu prošlost.detroit-mercy wrote:A ti bi svog oca ostavio u zatvoru po sumnjivoj Srbijanskoj potjernici koju je na kraju odbacilo Britansko tuzilastvoCorto Maltese wrote:Hajde da se prestanemo igrati Željka Komšića i da, pored durenja i bacanja bombi, nešto konkretno uradimo. Može li neko od hejtera predložiti tekst odbijenice, kojim se Naša Stranka Emini Ganić zahvaljuje na saradnji. Recimo:
Ko zna bolje, neka nastavi..
-
Seawolf
#8457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
N.S. je na svojim debitantskim izborima - lokalnim izborima 2008-e, dobila glasove 9.573 birača, u osam opština Kantona Sarajevo, u kojima je imala svoje kandidate.nosara wrote:
Ova dva posta cu pripisat nevidjenom vazdusnom pritisku pred nevrijeme i cestim podrhtavanjima tla ovih dana... Losu salu na stranu, ali si u nekoliko rijeci sazeo zasto ns ima 1500 glasaca, sa tendencijom daljnjeg pada...
Po mojem mišljenju ovo je fascinantan rezultat za političku stranku koja se tek pojavila na političkoj sceni i čije rukovodstvo ne čine ljudi sa predhistorijom sjedenja u rukovodstvu nekih drugih stranaka (npr. SDU) ili ljudi koji imaju dovoljno novca da kupe cijelo biračko tijelo u Kantonu (npr. SBB).
Na opštim izborima 2010-e, održao se taj broj birača i za listu kandidata za Skupštinu Kantona Sarajevo su dobili ukupno 9.745 glasova.
Zahvaljujući Zlatku Lagumdžiji i kliki koja ga okružuje (nažalost puno više tome, a puno manje vlastitom zalaganju), na lokalnim izborima 2012-e, broj birača koji će u opštinama Kantona Sarajevo glasati za liste Naše Stranke, može biti samo značajno veći nego na prethodnim izborima.
Predviđam da će taj broj birača, na lokalnim izborima 2012-e, biti između 20.000 i 25.000 i da će tako N.S. zauzeti, po broju birača, četvrto mjesto u Kantonu Sarajevo, ostavljajući SzaBiH, SDU, BOSS i BPS iza sebe.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-Principijenost upakovana u neki vid autizma, nikako nije principijelnost u pozitivnom smislu tog pojma.Pedja Kojovic wrote:Mislim da smo mnogo puta do sada pokazali da cemo principijelno istrajati na onome sto smatramo da je moralno ispravno, i da se necemo voditi popularnoscu nasih stavova i odluka. Tako ce biti i u slucaju Emine Ganic.
p.k.
-Naravno. Svako ima pravo da samovoljno postane clan neke stranke, ali je odabir rukovodstva te stranke da tu osobu stave u prvi esalon ili ne. I jedan i drugi potez direktno oslikava stav te stranke. Do vas je.
Ovaj drugi pasos posta, mi suvise subjektivno djeluje. Cak sta vise, djeluje mi da je jedna od osnovnih razloga njenog objeruckog prihvacanja zapravo licna poznanstva i prijateljstva sa njom.
Radite sta hocete. Vasa stvar. Samo cijenim da principijelnost upakovano u vidu izrazenog autizma, po meni, moze voditi ka necemu sto svakako nije dobro za samu stranku.
-
dragonz
#8459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Innovation wrote:Dragonz, znas li ciji je prostor iznad Benetona, a i onaj poslovni u dvoristu?
sedmosobni stan iznad benettona je kupio denisov stari(advokat nekakav za kojeg nikad niko nije čuo) ali neću reči za koliko para, a čiji je poslovni prostor ne znam
- rossoner
#8460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma Peđa uzalud je nekima objašnjavati. Imaju svoje i ne daju se promijeniti. Tjeraju neki inat. Do sad sam već nekoliko puta pročitao ovdje na ovoj temi kako vam pojedinci govore da se klima njihov glas za NS, a onda opet skontaju da pretjeraju pa se vrate u normalu. Mislim da će tako biti i ovaj put. Evo sada, ovaj put, Peđa vam je lijepo objasnio najopštije u vezi Emine i biće mnogo drugih ljudi na listama (ne znam je li Emina uopće na listama) za koje možete glasati iz Naše stranke. Dajte malo realnosti i odmjerenosti u tim stavovima.Pedja Kojovic wrote:Mislim da smo mnogo puta do sada pokazali da cemo principijelno istrajati na onome sto smatramo da je moralno ispravno, i da se necemo voditi popularnoscu nasih stavova i odluka. Tako ce biti i u slucaju Emine Ganic.
p.k.
- Petit_Beurre
#8461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Emina nije na listi. Emina ne učestvuje u izradi programa i platformi stranke. Emina je PR stranke.
Vjerovatno znate šta to znači, tako da ne razumijem zašto razočaranost. Dobro, moram priznati da je i meni počesto znala izvući živac, i da mi je djelovalo da će iskočiti iz paštete sljedeći put. Ne poznajem ženu privatno, tako da ne mogu suditi o njoj. Ako je nekome otac bio serijski ubica, hoćemo li ga odma strpati u zatvor po rođenju, jer tobože "iver ne pada daleko od klade"?
Moram priznati da sam pomalo bio šokiran kad sam saznao da je postala PR, kao i većina simpatizera NS-a ovdje na forumu ( koliko mogu primjetiti ), ali kad sam bolje razmislio, zašto ne postaviti ženu koja je odlična u svom poslu, i dati joj prostora da radi najbolje ono što radi?
Vjerovatno znate šta to znači, tako da ne razumijem zašto razočaranost. Dobro, moram priznati da je i meni počesto znala izvući živac, i da mi je djelovalo da će iskočiti iz paštete sljedeći put. Ne poznajem ženu privatno, tako da ne mogu suditi o njoj. Ako je nekome otac bio serijski ubica, hoćemo li ga odma strpati u zatvor po rođenju, jer tobože "iver ne pada daleko od klade"?
Moram priznati da sam pomalo bio šokiran kad sam saznao da je postala PR, kao i većina simpatizera NS-a ovdje na forumu ( koliko mogu primjetiti ), ali kad sam bolje razmislio, zašto ne postaviti ženu koja je odlična u svom poslu, i dati joj prostora da radi najbolje ono što radi?
- nosara
#8462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
hihiPedja Kojovic wrote:Mislim da smo mnogo puta do sada pokazali da cemo principijelno istrajati na onome sto smatramo da je moralno ispravno, i da se necemo voditi popularnoscu nasih stavova i odluka. Tako ce biti i u slucaju Emine Ganic.
p.k.
Dakle, ti si uprskao...
“RED CARPET” NA BOSANSKOM ĆILIMU
Domaćica Emina potrudila se da ova revija bude jedinstvena po mnogo čemu. Ne samo da je prvi put na ovim prostorima,u duhu pariške visoke mode, revija održana u atmosferi privatnih salona, već je sponzor bio visokobudžetni proizvođač cigareta - Imperial Tobacco. Ganićeva, koja sebe ne svrstava u pripadnike sarajevski celebrity scene, u svom ormaru posjeduje zavidnu kolekciju odjeće i obuće visoke mode sa potpisima najpoznatijih i najskupljih modnih kreatora. Svaki komad ove odjeće vrlo je skup i košta više hiljada KM. Osim što se snobovski oblači, Ganićeva se tako i ponaša. Prije nekoliko mjeseci izjavila je da ne može u Sarajevu izdržati više od dva mjeseca a da negdje ne otputuje. Po Sarajevu se često prepričavaju njeni razuzdani tulumi na kojima se okuplja zlatna sarajevska mladež i pripadnici sarajevskog jet-seta. Organizovanje revije u kući bila je dobra prilika da se bh. javnosti pokaže bajkoviti interijer Ganićevog doma. Tako su se mogli vidjeti saloni opremljeni luksuznim namještajem i Berberovim slikama. Inače, odmah po završetku studija od 2001. godine Emina je radila je kao savjetnica specijalnog predstavnika generalnog sekretara Vijeća Evrope u BiH Sarajevu. Od 2004. godine radi za Sarajevo film festival, a prije tri godine postala je njegova izvršna direktorica.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#8463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Druže Kojoviću,Pedja Kojovic je napisao/la:
o Emini Ganic...
plediram da se Emini odmah da u zadatak liberalizacija kino programa u Kantonu Sarajevo, kako bi po prvi put nakon osamdesetih publika moga uživati i u erotskim filmovima, umjesto u već dosadnoj art i B produkciji ili nesuvislim blockbusterima.
-
catania
#8464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pomalo sam zatečen ovim stavovima pojedinih forumaša vezanim za Eminu Ganić. Stranka koja ima želju (ja se barem nadam da ima takvu želju) da promijeni ovo društvo, da promijeni njegov sistem vrijednosti ( mislim da je to najvažnija stvar) ne može oi ne smije biti zatočenik predrasuda, niti smije unaprijed odbacivati ljude zbog njihovog imena i prezimena. Iskreno, kada pročitam neke od ovdje prisutnih stavova, njihovu okoštalost, i zatvorenost, prije bih se upitao da li je meni mjesto sa njima nego sa Eminom. Danas netko nije poželjan zbog svog porodičnog backgrounda, sutra netko neće biti poželjan zbog….ko zna čega. Prilično je to opasan put.
Čestittke Peđi na odgovoru,
sviđa mi se kombinacija Peđa i Emina ( mislim politička kombinacija)
.
Nisam ljubitelj Cortovog pisanja, ali ovaj put ….
Čestittke Peđi na odgovoru,
.
- ultima_palabra
#8465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jbg, đe ćeš se zamjeriti sa rajom sa SFF-a... mogo bi se Miro Presvijetli naljutitnosara wrote:hihi
Dakle, ti si uprskao...
To što će im Oliva otjerati pola glasača je nebitno... ionako se fokusiraju na rutu Sebilj-Marindvor
- Sezam
#8466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve se to da objasniti jednom rijeci: mahalacatania wrote:Pomalo sam zatečen ovim stavovima pojedinih forumaša vezanim za Eminu Ganić. Stranka koja ima želju (ja se barem nadam da ima takvu želju) da promijeni ovo društvo, da promijeni njegov sistem vrijednosti ( mislim da je to najvažnija stvar) ne može oi ne smije biti zatočenik predrasuda, niti smije unaprijed odbacivati ljude zbog njihovog imena i prezimena. Iskreno, kada pročitam neke od ovdje prisutnih stavova, njihovu okoštalost, i zatvorenost, prije bih se upitao da li je meni mjesto sa njima nego sa Eminom. Danas netko nije poželjan zbog svog porodičnog backgrounda, sutra netko neće biti poželjan zbog….ko zna čega. Prilično je to opasan put.
Čestittke Peđi na odgovoru,sviđa mi se kombinacija Peđa i Emina ( mislim politička kombinacija)
.
-
catania
#8467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim da je ooo boldiano prilično upitno...ja naproitv mislim da Emina iliti Oliva može privići dobar dio glasača upravo izvan rute Sebilj-Marindvor......čak mi se čini da kritike na račun Ganićke, uglavnom dolaze sa rute Marindvor-Sebilj....ultima_palabra wrote:
To što će im Oliva otjerati pola glasača je nebitno... ionako se fokusiraju na rutu Sebilj-Marindvor
- Skijaš
#8468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Idealan profil političara koji bi odgovarao pojedinim forumašima :catania wrote:Danas netko nije poželjan zbog svog porodičnog backgrounda, sutra netko neće biti poželjan zbog….ko zna čega. Prilično je to opasan put.
-da mu kvadratura životnog prostora ne prelazi 35 m²
-da mu u bližoj i široj porodici forumaš ne može naći nekog nepodobnog
-da vozi auto koje ni narkomanu na heroinu nije interesantno
-da se ne druži s ljudima u čije društvo taj forumaš ne može ući
E tad valja.
Kompleksi su čudo.
-
♥ Julianna ♥
#8469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovo malo Emininih pristalica kojih ima, mora da su joj familija ili Emina foruma vlastoručno. Nemam drugog objašnjenja za ovu neobičnu društvenu nepogodu 
- Sezam
#8470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znao sam da ce doci dan kad cemo se ti i ja sloziti oko necegSkijaš wrote:Idealan profil političara koji bi odgovarao pojedinim forumašima :catania wrote:Danas netko nije poželjan zbog svog porodičnog backgrounda, sutra netko neće biti poželjan zbog….ko zna čega. Prilično je to opasan put.
-da mu kvadratura životnog prostora ne prelazi 35 m²
-da mu u bližoj i široj porodici forumaš ne može naći nekog nepodobnog
-da vozi auto koje ni narkomanu na heroinu nije interesantno
-da se ne druži s ljudima u čije društvo taj forumaš ne može ući
E tad valja.
Kompleksi su čudo.
-
baxul
#8471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne kontam ovu hajku u vezi emine nikako (zapravo kontam al se pravim da su svi dobronamjerni). mislim da se manje hajke, generalno, diže u vezi sa politikama, akcijama i inicijativma nego u vezi sa pojedincima koji su članovi stranke.
anyways mene su kupili kada su pokazali fiskalnu odgovornost i ozbiljnost u vezi sa GRAS-om iako nisam stanovnik KS.
PS
moram primjetit prilično slabu pripremljenost gratza kod senada neku noć u vezi sa aprilskim paketom a htio je napravit diferencijaciju od SzBiH baš na osnovu toga, kao i njegovu zatečenost činjenicom da je i lazović bio protiv aprilskog... malo bolje pripreme odraditi za medijske nastupe....
anyways mene su kupili kada su pokazali fiskalnu odgovornost i ozbiljnost u vezi sa GRAS-om iako nisam stanovnik KS.
PS
moram primjetit prilično slabu pripremljenost gratza kod senada neku noć u vezi sa aprilskim paketom a htio je napravit diferencijaciju od SzBiH baš na osnovu toga, kao i njegovu zatečenost činjenicom da je i lazović bio protiv aprilskog... malo bolje pripreme odraditi za medijske nastupe....
- ultima_palabra
#8472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Može naravno... nadam se da se Deen nije zaboravio registrovati od silnog "učenja" po Milanucatania wrote:Mislim da je ooo boldiano prilično upitno...ja naproitv mislim da Emina iliti Oliva može privići dobar dio glasača upravo izvan rute Sebilj-Marindvor......čak mi se čini da kritike na račun Ganićke, uglavnom dolaze sa rute Marindvor-Sebilj....ultima_palabra wrote:
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#8473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne huli heretičeultima_palabra wrote:Jbg, đe ćeš se zamjeriti sa rajom sa SFF-a... mogo bi se Miro Presvijetli naljutitnosara wrote:hihi
Dakle, ti si uprskao...Neš onda dobit super-vi-aj-pi pozivnice za najbolje iventove
![]()
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#8474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Déjà vu politika zasnovana na populizmu, demagogiji, ublehama i šupljoj bez konkretnih rezultata kao i kod svih ostalih … ne vidim uopće razlike ...dr.gog wrote: vidiš da se čitav GO Stranke digao da odbrani dignitet dotične, ima tu nešto. Sofisticirani MILF, inteligencija, šminka, ekskluzivizam...sarajevski duh (otkad ovu floskulu ne iskoristih). Potemkinovo političko fuckin' selo.
- drndalo
#8475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Glede Emine, ne znam sta da mislim... Ima i nekih kvaliteta osim relativne zgodnosti zenskog tipa... Ono sto sam je gledao kako radi stvari oko SFF su pozitiva... Tata i tatin establishment su negativa stroga, meni barem... Da to nije do nje, nego do tate bi se moglo braniti, da nisam prije nekoliko godina (u Deenova zlatna doba) na Hayat TV gledao emisiju nesto tipa "u gostima", gdje ona voditeljici i kamermanu otvara vrata od velikog (walk-in) plakara, i kaze citiram:"A ovo je moja soba za cipele"...
Dakle osoba kojoj je scena iz "Sex i grada" pojam drustvene osjetljivosti tamo gdje zivi... Nadam se samo da je tu fazu prerasla u svom odrastanju, a ne da je sa "Sex i grada" spala na "Sex i selo"...
Dakle osoba kojoj je scena iz "Sex i grada" pojam drustvene osjetljivosti tamo gdje zivi... Nadam se samo da je tu fazu prerasla u svom odrastanju, a ne da je sa "Sex i grada" spala na "Sex i selo"...