BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
782
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1308

insomnia78

#8451 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Zato sto bi se pisalo o tome. Ovdje se spominje svaki jebeni prodati metak, svaka uvezena brusilica a eto o puskama se tajanstveno suti
anelsol

#8452 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by anelsol »

insomnia78 wrote:Zato sto bi se pisalo o tome. Ovdje se spominje svaki jebeni prodati metak, svaka uvezena brusilica a eto o puskama se tajanstveno suti
I šta je tu problem? Privatna firma, izbacili ljudi fino katalog šta proizvode. Sto bi bilo kome bili u obavezi da podnose bilo kakav izvještaj? Sama činjenica da rade govori da nešto proizvode, a budući da se bave proizvodnjom malokalibarskog oružja i da im je to osnovna djelatnost, dovodi do zaključka da proizvode upravo oružje a ne maline. Pričaš neargumentovano.
insomnia78

#8453 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Dobro eto. Ti pricas argumentovano. No vec dva puta spominjes malokalibarsko oruzje pa da priupitam kakve veze ova puska ima sa istim?
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#8454 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by parappa »

Joj ovog Insomnije... Dođe, popiša se po svemu i ode... Nema ga onda po vazdan... :run:

U vezi puške informacije iz druge ruke... Nije prodata ni jedna do sada. Zainteresovani, potencijalni kupci su dobili uzorke za testiranje. Puška postoji i prošla je testove (kao ovaj u norveškoj). O ozbiljnoj prodaji se može pričati tek nakon ovoga. Firma faktički postoji tek godinu... Ono što je možda interesantanije je činjenica da osim gore navedenih stvari proizvode i komponente za kalaš.
Te se prodaje uveliko... Većina za američko tržište
insomnia78

#8455 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

parappa wrote:Joj ovog Insomnije... Dođe, popiša se po svemu i ode... Nema ga onda po vazdan... :run:

U vezi puške informacije iz druge ruke... Nije prodata ni jedna do sada. Zainteresovani, potencijalni kupci su dobili uzorke za testiranje. Puška postoji i prošla je testove (kao ovaj u norveškoj). O ozbiljnoj prodaji se može pričati tek nakon ovoga. Firma faktički postoji tek godinu... Ono što je možda interesantanije je činjenica da osim gore navedenih stvari proizvode i komponente za kalaš.
Te se prodaje uveliko... Većina za američko tržište
Pa eto vidis
archi_a

#8456 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

ImageImage

eZGLUziva pašaaaaaaaa! :D
Nije da je veliki broj, al da probaju ljudi. I to, nisu dobili uzorke, već su "calenzi bite".
A, najjači su ovi "provjereno", iz prve, druge, treće ruČice. :lol:
P. S. Sami izračunajte koliko košta. Imate iznos i broj pušaka koje su izvezene.
Last edited by archi_a on 08/04/2019 22:17, edited 1 time in total.
insomnia78

#8457 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Prodali 4 puske?
insomnia78

#8458 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Pa ja sad u garazi da ih pocnem praviti prodo bi ih pet. Htjeli bi ljudi da vide to cudo. Prije ce biti da su im izvezli 4 uzorka
parappa

#8459 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by parappa »

:D
Jebiga ali tako je

Iz druge ruke. I odgovorno (forumsko anonimno) tvrdim da je to za testiranje. Ako im se svidi kupit će još. Ništa nisam slagao
archi_a

#8460 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

E, ovako, sad nakon svega da ti kažem: "hajd ne kenjaj više, majstore". Tu svoju prepotentnost i sarkazam prodaji nekom drugom. :wink: Od onog tvog, puške nema, ne proizvode, dođosmo do ebenih 4 komada u Sloveniji. Pa ćemo vidjeti gdje i šta dalje.
@parrapa, naravno da će potencijalni kupac uzeti par komada za testiranje. Neće naručiti 10.000 na neviđeno.
Last edited by archi_a on 08/04/2019 22:22, edited 1 time in total.
insomnia78

#8461 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Pa mozes ti pricati sta hoces CINJENICA je da je projekat puske propo ko muda kroz poderane gace. Sta si se upalio ko da si je ti dizajniro. Jebo te puska to danas svaka susa pravi
parappa

#8462 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by parappa »

insomnia78 wrote:Pa ja sad u garazi da ih pocnem praviti prodo bi ih pet. Htjeli bi ljudi da vide to cudo. Prije ce biti da su im izvezli 4 uzorka
Ne bi jarane... Ljudi hoće da vide da firma ima kapacitete za više. Dolaze, obilaze fabrike i sve živo hoće da znaju.
Tek onda puška ide na testove... Ako tu zadovolji kreće cjenjaknje za par maraka.
insomnia78

#8463 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Ma znam ja to sve. U industriji, ne oruzja doduse, sam preko 20 godina. Sadasnja firma izbaci bruku petenata svake godine
archi_a

#8464 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

insomnia78 wrote:Pa mozes ti pricati sta hoces CINJENICA je da je projekat puske propo ko muda kroz poderane gace. Sta si se upalio ko da si je ti dizajniro. Jebo te puska to danas svaka susa pravi
Ti reče da bi bio najsretniji da proizvodimo nosač. Eto proizvode puške, budi sretan, pašice. Nemoj mi se brinuti. :wink:
insomnia78

#8465 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

archi_a wrote:
insomnia78 wrote:Pa mozes ti pricati sta hoces CINJENICA je da je projekat puske propo ko muda kroz poderane gace. Sta si se upalio ko da si je ti dizajniro. Jebo te puska to danas svaka susa pravi
Ti reče da bi bio najsretniji da proizvodimo nosač. Eto proizvode puške, budi sretan, pašice. Nemoj mi se brinuti. :wink:
Pa ako im prodaja bude isla ko do sad nece ih se bas naproizvoditi. I pomalo sinko ako si zavrsio pjesdijsku obuku i one fore vod u odbrani i vod u napadu nisi boga za muda ufatio niti si jedini
insomnia78

#8466 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Sliko si se za fejsbuk u jurisnom prsluku kako drzis m60 i to ti je otprilke krajnji domet.
archi_a

#8467 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

Nemoj tako prijatelju, ima malo i više od osnovne pješadijsle obuke, de ti mašinu prihvati i proizvodi druže. Vive la France.
asker

#8468 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by asker »

Covjece zasto tvrdis da je "propo"?
Mlada i ambiciozna firma, osvojili tehnologiju i proces, kodirali.................prodat ce se jebi je, polahko.

Valjda ti je jasno, jer te smatram patriotom, da ovdje niko ne likuje na finansijski aspekt NI, tj ne primarno samo na to. Raduje rast proizvodnje, rast uposlenih, izlazak na zelene grane.
Medjutim svi mi ovdje opravdano zelimo da znamo da necemo vise nikad bit kurbani. To je sva poenta. Na kraju krajeva jebes puske, najlakse se nabave kad zagusti.

I da, ova tajnovitost "teskasa" u NI je za svaku pohvalu, pa taman ni mi ne saznali nista dok ne odluce da objave javno.
insomnia78

#8469 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

asker wrote:
Covjece zasto tvrdis da je "propo"?
Mlada i ambiciozna firma, osvojili tehnologiju i proces, kodirali.................prodat ce se jebi je, polahko.

Valjda ti je jasno, jer te smatram patriotom, da ovdje niko ne likuje na finansijski aspekt NI, tj ne primarno samo na to. Raduje rast proizvodnje, rast uposlenih, izlazak na zelene grane.
Medjutim svi mi ovdje opravdano zelimo da znamo da necemo vise nikad bit kurbani. To je sva poenta. Na kraju krajeva jebes puske, najlakse se nabave kad zagusti.

I da, ova tajnovitost "teskasa" u NI je za svaku pohvalu, pa taman ni mi ne saznali nista dok ne odluce da objave javno.
Valjda smo 90-tih naucili da boj ne bije svijetlo oruzje
insomnia78

#8470 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

archi_a wrote:Nemoj tako prijatelju, ima malo i više od osnovne pješadijsle obuke, de ti mašinu prihvati i proizvodi druže. Vive la France.
Pa dobro. Bila je i specijalisticka
Et vive la République
asker

#8471 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by asker »

insomnia78 wrote: Valjda smo 90-tih naucili da boj ne bije svijetlo oruzje
Kurac moj, dok smo naucili hiljade izginule.
Moji svi isli u kamionu ko stoka van granica BiH da donesu neke igracke od oruzja. Ne seri da ne idemo u detalje.

Dobro je ovo sve oko NI, ne talasat.
archi_a

#8472 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

insomnia78 wrote:Pa nisu prodali ni jednu. Koja kurceva tajanstvenost?
Ja te opovrgnuo. Imaš linepo crno na bijelo i koliko su eura izdvojili za to zadovoljstvo od 4 komada. Lijepo bi bilo samom sebi da priznaš da nisi u pravu. A i ne moraš. Nije obraz đon.
:wink:
insomnia78

#8473 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

archi_a wrote:
insomnia78 wrote:Pa nisu prodali ni jednu. Koja kurceva tajanstvenost?
Ja te opovrgnuo. Imaš linepo crno na bijelo i koliko su eura izdvojili za to zadovoljstvo od 4 komada. Lijepo bi bilo samom sebi da priznaš da nisi u pravu. A i ne moraš. Nije obraz đon.
:wink:
Dobro evo zvanicno se demantujem. Prodali su 4
archi_a

#8474 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

Veličina si, nema šta, ljudina. :D
archi_a

#8475 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

parappa wrote:
insomnia78 wrote:Pa ja sad u garazi da ih pocnem praviti prodo bi ih pet. Htjeli bi ljudi da vide to cudo. Prije ce biti da su im izvezli 4 uzorka
Ne bi jarane... Ljudi hoće da vide da firma ima kapacitete za više. Dolaze, obilaze fabrike i sve živo hoće da znaju.
Tek onda puška ide na testove... Ako tu zadovolji kreće cjenjaknje za par maraka.
:thumbup:
Post Reply