FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

#8451 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

salle_eh1986 wrote:
banovan wrote:Image
Jeli ovo Hotonj,il se meni cini :lol:
Ovo je vrhunac...
Kako neko jednom reče, vrijedite onoliko koliko o vama pričaju drugi, a gledajući koliko se nama bave komšije, mnogo vrijedimo
Viva la Željo
Sreća pa nimalo nije kopija onog Ćao Liga, Ćao Kup... :mrgreen: :dance: Uvijek korak ispred... :lol:
Obuca9

#8452 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

zeljonista wrote:jebu vas ovi europski "uspjesi" pravo hehehe,jos kad se doda izvikani nastanak kluba,pa karizma koju nemate,zakljucak izvuci sam :mrgreen:
Moje mišljenje je da evropski "uspjesi" kao takvi uopšte nisu neko mjerilo. Zašto, evo i reći ću ti, prije nije bilo pretkola, grupa, nosilaca, jednostavno bilo je totalno izvlačenje, pa ako imaš sreću možeš vrlo lako daleko dogurati, a ako nemaš ispasti veoma rano.

Najbolji primjer ti je Sarajevo, koje je prije rata četiri puta nastupalo u evropskim kupovima i od ta četiri puta, čak tri puta je ispalo od ekipa koje su kasnije osvajale to takmičenje:
1967/68, Kup šampiona: Ispali od Manchestera u osmini finala (0:0, 1:2), osvajač KŠ - Manchester
1980/81, Kup UEFA: Ispali od HSV-a u prvom kolu (2:4, 3:3), osvajač KU - HSV
1982/83, Kup UEFA: Ispali od Anderlechta u osmini finala (1:0, 1:6), osvajač KU - Anderlecht

Kad uporediš to sa ekipama od kojih je ispadao Željezničar u svoja tri izlaska u Evropu (Ferencvaros, Derby County, Videoton) vidjećeš da je uspjeh u Evropi, najmanje 50% plod sreće u izvlačenju. Dalje, poredeći vaš najveći uspjeh, polufinale, na putu do tamo izbacili ste Bugare, Švajcarce, Rumune i Bjeloruse (tada SSSR), dok je Sarajevo recimo u ovoj sezoni 1982/83 do osmine finala također izbacilo Bugare i Rumune i sam Bog zna šta bi bilo da je u tadašnjoj osmini finala Sarajevo naletilo na neki švajcarski ili bjeloruski klub, a ne na Anderlecht koji je kasnije i osvojio takmičenje i to uz činjenicu da su jedino Porto i Sarajevo uspjeli da ih savladaju u toj sezoni.

O karizmi i nastanku kluba, necu ni komentarisati, svako ima svoje mišljenje i nit ćeš ti mene ubjediti da nešto što se zove željezničar ima karizmu, nit ja tebe da nema.
Pokerboy11 wrote:Sve je ovo super samo sam sad nesto zapazio 47 zeljo ispada hahahahhaha znaci istina ono da su svi igraci iz Zelje otisli u novi klub koji je za kratko vrijeme trebao ostvariti veliki uspijeh Torpedo kao sto sam citao :-) GURAVO OVO AKO JE 100% TACNO :)
Tačno jeste, ali ne onako kako se godinama pokušava predstaviti. Nije Željezničar ispao jer su ti igrači prešli u FK Torpedo, nego su ti igrači prešli u FK Torpedo jer je Željezničar ispao. Samo dvojica igrača su prebačena u Torpedo u prvom navratu, početkom maja F. Lovrić i Rajlić, jer je Željezničar već tada bio gotovo siguran putnik u Drugu ligu (ostala su bila 4 kola do kraja), a Torpedo se spremao za kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu. Ostala šestorica, su prebačena, oteta, ukradena, nazovite to kako god hoćete, šta me briga, tek u junu, kada su do kraja sezone ostala još samo dva kola, koja su odigrana u julu.
BSn

#8453 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Nemojte opet o historiji... Otici ce na 20 strana rasprava, tj. ubijedjivanje. :D
Obuca9

#8454 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

BSn wrote:Nemojte opet o historiji... Otici ce na 20 strana rasprava, tj. ubijedjivanje. :D
Meni to nije cilj, nit' mi je cilj provokacija, nego samo iznošenje istine, koju mogu potkrijepiti i dokazima, nije nikakav problem. Prepucavanje me ne zanima, jer se prepucavanje zasniva na razmišljanjima, mišljenjima, uvjerenjima i tvrdoglavosti, a ne na činjenicama i historijskim podacima. ;)
zvrcak

#8455 Re: FK Zeljeznicar

Post by zvrcak »

Samo da pitam, KOLIKO JE UREDU ono sto se juce pjevalo na jugu, SVI U NAPAD MRTAV JE HASE???

I dal neko ima video zapis, da se cuje kad to pjevaju??? HVALA
Joey Tribbiani

#8456 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

samo cu reci da je manchester ispao od onog videotona. Slazem se da nije kao danas, ali price o nekoj velikoj sreci kod izvlacenja su glupost.
lit3ro

#8457 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

zvrcak wrote:Samo da pitam, KOLIKO JE UREDU ono sto se juce pjevalo na jugu, SVI U NAPAD MRTAV JE HASE???

I dal neko ima video zapis, da se cuje kad to pjevaju??? HVALA

Dal si ti toliko relevantna licnost (osoba) da postavljas pitanje oko cega su se svi slozili, da se vise ne treba raspravljati, jer se raspravljalo na proteklih 10 tak stranica i jednostavno se to ne moze raspraviti. Svak ima svoju tacku vidjenja toga i to je to, i molim te ne postavljaj to pitanje vise, samo tema dobije nekoliko dodatnih stranica svakakvih komentara bezrazlozno!
BocaJuniors

#8458 Re: FK Zeljeznicar

Post by BocaJuniors »

elSaik wrote: Sreća pa nimalo nije kopija onog Ćao Liga, Ćao Kup... :mrgreen: :dance: Uvijek korak ispred... :lol:
ma rikverc je čudo :)
zvrcak

#8459 Re: FK Zeljeznicar

Post by zvrcak »

ok, oprostite, previdio sam... dal neko ima klip, na kojem se to cuje???
Obuca9

#8460 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

elSaik wrote: Sreća pa nimalo nije kopija onog Ćao Liga, Ćao Kup... :mrgreen: :dance: Uvijek korak ispred... :lol:
Ćao liga, ćao kup je fazon star najmanje pet godina, nije izmišljen ove godine kako vi mislite. Da, ako ste zaboravili u zdanjih pet godina se zaista igrao fudbal u Bosni i Hercegovini, iako većina imate crnu rupu u sjećanju. Bar si mi ti djelovao kao ozbiljniji momak, pa bi se trebao sjećati toga.

Evo onako na prvu šta izbaci Google, mrsko mi dalje tražiti:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=49646

A ja se fazona "ćao liga, ćao kup" sjećam još od prije par sezona, kada je bio namijenjen upravo vama.
Petit_Beurre

#8461 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

zvrcak wrote:ok, oprostite, previdio sam... dal neko ima klip, na kojem se to cuje???
Nema !
Bijeli_sa

#8462 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

Ovo sto se desilo sinoc Zelji je bilo, za jedan lagani ulet u stadion i paljenje cijele grbavice...Nije provokacija samo moje misljenje, veliki sir Amar Osim, dan pred utakmicu, je boravio u Travniku, u jednom restoranu, sa upravom Borca, sta li su dogovarali...ne znam ali mislim da ce uskoro i koja slika o tome da izleti. Mislim da bi mene, da sam navijac Zelje najvise boljelo, prije svega zato sto su vas prodali kao nikog, prodali su to ime, prodali su grad....ponos, i pali na nivo, po meni, nekog hercegovackog kluba, koji to radi vec godinama... Dizati karte svojim navijacima, na namjestenoj utakmici, prodati se radi neke titule, koja je ofirna kao i mnogo slicnih ranije, hmm...ne znam....
Vezano za titulu, al realno, namjesteno je mnogo toga, od Veleza, do toga da imate sudjenja na strani kao na domacim utakmicama, i slicno, namjesteno je da se Sarajevu ne dodjele cisti bodovi protiv debila iz Tuzle, zatim da ih povale, kod Laktasa, i na svim gostovanjima samo da ih eliminisu iz utrke, ali naravno to je nasa liga, kao sto su oba hercegovacka kluba, namjestila pobjede u trebinju i travniku, samo da bi sjebalo, najbolju ekipu u BIH, ali mnogo toga tu i vama smrdi al nije vise ni bitno.
Navijanje...ne znam ako je vama ono navijanje, onda ne znam, svi u napad hase je mrtav, pusi ga pederu jebemo ti mater, i slicno...Ja stvarno ne znam sta vi imate da slavite nakon svega, al eto cestitke komsijama, na ZASLUZENOJ TITULI, KOJA NIJE KUPLJENA...MA NE....I STVARNO JEL VAS STID OVOG GRADA, IMENA KOJE PREDSTAVLJATE, NAKOG SVEGA....MENE BI BILO...

ps: dolazi evropa uskoro, sada cemo da vidimo jeste li i blizu onome sto je Sarajevo demostriralo svih ovih godina po evropi...i nek vam je sretno...

NIJE PROVAKACIJA, IAKO TAKO DJELUJE, JA TO SVE OVAKO VIDIM OVE GODINE, I NISAM OD ONIH KOJI KAZU NEMA SARAJEVA U EVROPI I KO JEBE LIGU, NAMJESTENO SVE, ALI OVO JE POSTALO PREVISE OFIRNO, ALI BAR OD KLUBOVA, KOJI IMAJU NEKU VELICINU, NEKO IME, I RESPEKT NA OVOM USRANOM BALKANU, OVO SEBI NE SMIJE DOZVOLITI...
Obuca9

#8463 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

E vala ako je ono sinoc bila namjestaljka, onda kompletan kadar i Željezničara i Borca trebat prebaciti u BNP, odlično su glumili.

Samo ne znam šta je onda predstavljalo ono Šehićevo divljanje pred sudijama na kraju utakmice, isto neki dio predstave? Ili ona Bučanov šut malo iznad prečke desetak minuta pred kraj, nisam znao da i onaj atletičar zna tako precizno šutati, pa da predstava bude bolja...
Petit_Beurre

#8464 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

hz__semir wrote:E vala ako je ono sinoc bila namjestaljka, onda kompletan kadar i Željezničara i Borca trebat prebaciti u BNP, odlično su glumili.

Samo ne znam šta je onda predstavljalo ono Šehićevo divljanje pred sudijama na kraju utakmice, isto neki dio predstave? Ili ona Bučanov šut malo iznad prečke desetak minuta pred kraj, nisam znao da i onaj atletičar zna tako precizno šutati, pa da predstava bude bolja...
Hvala ti, meni je bilo mrsko odgovarati :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8465 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

Kako god okrenes Zeljo je veliki klub jer uvijek misli i na svoje komsije. A posto su komsije citavu sezonu tugovale, pa sad skoro da vene rezu, Zeljo im je obezbjedio da se necemu raduju: Zeljinom ispadanju u kupu. To je dokaz koliko se brinemo o vasem razvoju i da imate sretno djetinjstvo i sazrijevanje bez tikova.
Tema FK Zeljeznicar i svaki drugi post dragih nam komsija. I onda nekome kazu da je opsjednut sa Sarajevom i HZ-om. 349 stranica FK Zeljo : 158 FK Sarajevo. Brand je brand, u svemu.
Pokerboy11

#8466 Re: FK Zeljeznicar

Post by Pokerboy11 »

Bijeli_sa wrote:Ovo sto se desilo sinoc Zelji je bilo, za jedan lagani ulet u stadion i paljenje cijele grbavice...Nije provokacija samo moje misljenje, veliki sir Amar Osim, dan pred utakmicu, je boravio u Travniku, u jednom restoranu, sa upravom Borca, sta li su dogovarali...ne znam ali mislim da ce uskoro i koja slika o tome da izleti. Mislim da bi mene, da sam navijac Zelje najvise boljelo, prije svega zato sto su vas prodali kao nikog, prodali su to ime, prodali su grad....ponos, i pali na nivo, po meni, nekog hercegovackog kluba, koji to radi vec godinama... Dizati karte svojim navijacima, na namjestenoj utakmici, prodati se radi neke titule, koja je ofirna kao i mnogo slicnih ranije, hmm...ne znam....
Vezano za titulu, al realno, namjesteno je mnogo toga, od Veleza, do toga da imate sudjenja na strani kao na domacim utakmicama, i slicno, namjesteno je da se Sarajevu ne dodjele cisti bodovi protiv debila iz Tuzle, zatim da ih povale, kod Laktasa, i na svim gostovanjima samo da ih eliminisu iz utrke, ali naravno to je nasa liga, kao sto su oba hercegovacka kluba, namjestila pobjede u trebinju i travniku, samo da bi sjebalo, najbolju ekipu u BIH, ali mnogo toga tu i vama smrdi al nije vise ni bitno.
Navijanje...ne znam ako je vama ono navijanje, onda ne znam, svi u napad hase je mrtav, pusi ga pederu jebemo ti mater, i slicno...Ja stvarno ne znam sta vi imate da slavite nakon svega, al eto cestitke komsijama, na ZASLUZENOJ TITULI, KOJA NIJE KUPLJENA...MA NE....I STVARNO JEL VAS STID OVOG GRADA, IMENA KOJE PREDSTAVLJATE, NAKOG SVEGA....MENE BI BILO...

ps: dolazi evropa uskoro, sada cemo da vidimo jeste li i blizu onome sto je Sarajevo demostriralo svih ovih godina po evropi...i nek vam je sretno...

NIJE PROVAKACIJA, IAKO TAKO DJELUJE, JA TO SVE OVAKO VIDIM OVE GODINE, I NISAM OD ONIH KOJI KAZU NEMA SARAJEVA U EVROPI I KO JEBE LIGU, NAMJESTENO SVE, ALI OVO JE POSTALO PREVISE OFIRNO, ALI BAR OD KLUBOVA, KOJI IMAJU NEKU VELICINU, NEKO IME, I RESPEKT NA OVOM USRANOM BALKANU, OVO SEBI NE SMIJE DOZVOLITI...
Mozda jesmo prodali kup, ali titulu nismo kupili :mrgreen: :razz: jer kako neko moze povjerovati da je cijela druga polovina sezone uzeta parama daj BGTTTT :shock:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8467 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

Bijeli_sa wrote:Ovo sto se desilo sinoc Zelji je bilo, za jedan lagani ulet u stadion i paljenje cijele grbavice...Nije provokacija samo moje misljenje, veliki sir Amar Osim, dan pred utakmicu, je boravio u Travniku, u jednom restoranu, sa upravom Borca, sta li su dogovarali...ne znam ali mislim da ce uskoro i koja slika o tome da izleti. Mislim da bi mene, da sam navijac Zelje najvise boljelo, prije svega zato sto su vas prodali kao nikog, prodali su to ime, prodali su grad....ponos, i pali na nivo, po meni, nekog hercegovackog kluba, koji to radi vec godinama... Dizati karte svojim navijacima, na namjestenoj utakmici, prodati se radi neke titule, koja je ofirna kao i mnogo slicnih ranije, hmm...ne znam....

....... a titula Sarajeva je bila casna, postena i bez mrlje i to bas na jubilarnu godinu!!!!!!!
Pokerboy11

#8468 Re: FK Zeljeznicar

Post by Pokerboy11 »

MI HARAMO LIGOM, SVE KONTROLISEMO I STIMAMO!!!!!!!!!!
Obuca9

#8469 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

hz__semir wrote:
Ćao liga, ćao kup je fazon star najmanje pet godina, nije izmišljen ove godine kako vi mislite. Da, ako ste zaboravili u zdanjih pet godina se zaista igrao fudbal u Bosni i Hercegovini, iako većina imate crnu rupu u sjećanju. Bar si mi ti djelovao kao ozbiljniji momak, pa bi se trebao sjećati toga.

Evo onako na prvu šta izbaci Google, mrsko mi dalje tražiti:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=49646

A ja se fazona "ćao liga, ćao kup" sjećam još od prije par sezona, kada je bio namijenjen upravo vama.
Evo i našao sam dokaz, da ne bude da lažem, izvolton:
http://forum.bordocaffe.com/index.php?s ... ntry234787
http://img52.imageshack.us/img52/1523/83541098.png

Image

27. novembar 2006. godine ;)

hrasno38 wrote:Kako god okrenes Zeljo je veliki klub jer uvijek misli i na svoje komsije. A posto su komsije citavu sezonu tugovale, pa sad skoro da vene rezu, Zeljo im je obezbjedio da se necemu raduju: Zeljinom ispadanju u kupu. To je dokaz koliko se brinemo o vasem razvoju i da imate sretno djetinjstvo i sazrijevanje bez tikova.
Tema FK Zeljeznicar i svaki drugi post dragih nam komsija. I onda nekome kazu da je opsjednut sa Sarajevom i HZ-om. 349 stranica FK Zeljo : 158 FK Sarajevo. Brand je brand, u svemu.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=3050

Neki su igrali još takmičenja u ovoj sezoni, mimo Premijer lige i Kupa, pa se malo rasprava razvodnila.

A neki imaju i svoje forume, na kojima se godinama ispiše po 30-tak stranica za svaku tekmu, jer svoj klub prate godinama, a ne mjesecima.

I možeš li mi molim te samo reći u koju si ti školu išao, pa su vas učili da je 61 jubilaran broj?
Bijeli_sa

#8470 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

Nije mozda bila casna imali su sudije, tj. sudjenje korektno na gostovanjima, a to je u ovoj ligi, itekako bitno, to je zeljo imao ove polusezone zavrseno...ali ako se sjetis Slavija -Sarajevo emir obuca u 85 minuti zabija i to je nama donjelo titulu, da smo izgubili, Slavija bi bila prva...a sto se tice ovoga, sta mislis da je slucajno Borac uzeo kup??? jel fakat to mislis??? nemoj biti budala, zato sam i napisao da ste prodani, al naravno sada ovo ispada kao provokacija, a ja fakat to tako gledam.
elSaik

#8471 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

DOMINACIJA!

Prvenstvo kupujemo jer ne možemo pošteno dobiti nikoga, ali zato Kup prodajemo jer nas niko ne može pošteno dobiti... :-) :-) :-)
LSD

#8472 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

hz__semir wrote:E vala ako je ono sinoc bila namjestaljka, onda kompletan kadar i Željezničara i Borca trebat prebaciti u BNP, odlično su glumili.

Odgovori covjek umjesto mene ,sviju mi :-)

Dajte više smoriste sa tim teorijama zavjera i urota...te Željo namjestio ovo,te ono,kupljeno ovamo,prodano tamo,Nijaz sredio,Žujo viđen tu i tu...pa dosta ljudi više..kako vam ne dosadi više :? :shock:
Ali najnovija da smo prodali Borcu utakmicu u finalu Kupa i to pred 15.000 željovaca je šlag na tortu 8-)
Nego se uozbiljite malo ,pripremite grla i dlanove za slavlje protiv Laktaša sad u nedjelju..dosta više šuplje :!:
Last edited by LSD on 21/05/2010 00:37, edited 1 time in total.
Joey Tribbiani

#8473 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

trebas dobit ban na gomilu gluposti koje si ovdje postao, tipicno mahalsko-udbaski. Sta sve necete izmisliti... jadno i napaceno fksarajevo, zivi u inat svima...a sve boli neka stvar za njima
Bijeli_sa

#8474 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

elSaik wrote:DOMINACIJA!

Prvenstvo kupujemo jer ne možemo pošteno dobiti nikoga, ali zato Kup prodajemo jer nas niko ne može pošteno dobiti... :-) :-) :-)

zeljo je trebao uzeti duplu krunu, al je kup dat, radi titule, i to ako tebi nije jasno...onda jbg...jer zeljo je realno 4 puta jaci od Borca, i razvalio ga je i u Banjaluci i na grbavici, i sad odjednom, 2-2, mislis sreca...aha
elSaik

#8475 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Bijeli_sa wrote:
elSaik wrote:DOMINACIJA!

zeljo je trebao uzeti duplu krunu, al je kup dat, radi titule, i to ako tebi nije jasno...onda jbg...jer zeljo je realno 4 puta jaci od Borca, i razvalio ga je i u Banjaluci i na grbavici, i sad odjednom, 2-2, mislis sreca...aha
Pa gore si napisao da smo sređivali sudije i da nam titula nije pošteno osvojena. Ne kontam te nikako.

DOMINACIJA!
Post Reply