Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Lakat Jebić
#8451 Re: Sa-x liga, komentari
raditel vi sta u zivotu 
-
elSaik
#8452 Re: Sa-x liga, komentari
Zanimljivo da se argumentuje tipa "šta ako se Zwanziger i Jaguar budu htjeli vratiti, moraju igrati baraž." Kontra "argument" - šta kad cyprus u aprilu bude 11. u cvajti? Zar ne bi bilo fer da ga onaj ko ga misli zamijeniti u ligi odigra dvomeč sa njim (iako baraž ne mora nužno značiti dvomeč, može se igrati i samo jedna utakmica po pravilima iz KO Kup faze).
Iako su mnogi ovdje bili protiv toga da riko ispadne, istovremeno su protiv toga da se njemu i sličnim omogući daljne takmičenje.
PS Treba uvesti pravilo da najmanje 2 člana UO budu iz jedne lige. Ukoliko to pravilo već sad nemamo.
Iako su mnogi ovdje bili protiv toga da riko ispadne, istovremeno su protiv toga da se njemu i sličnim omogući daljne takmičenje.
PS Treba uvesti pravilo da najmanje 2 člana UO budu iz jedne lige. Ukoliko to pravilo već sad nemamo.
- Hantraga
#8453 Re: Sa-x liga, komentari
Znate sta, najbolje da nema ispadanje iz zadnjeg nivoa takmicenja...
Novi se primaju i nadodaju na zadnji nivo...Npr sada cvajta nek broji 14 clanova ili koliko se vec prijavilo...
Pravicemo pauze u Prvoj ligi tako sto mi necemo igrati one bezvezne termine, a Cvajta ne igra i opet zajedno zavrsimo sezonu...
Kad se steknu uslovi za formiranje jos jednog nivoa, Cvajta ostaje na 12, a onda nema ispadanje iz Treceg nivoa i sve tako...
Recimo ako dodje do toga da bi cvajta imala 20 clanova, prvih 12 ostaju u cvajti, a oni ispod i novi formiraju Treci nivo....Mada on imo samo 8 clanova, nek igraju.
Na ovaj nacin Cvajta bi bila zasticena i ako neko novi odustane i dalje bi imala staru postavu...
Jedino sto bi bio problem sto Prva i Druga liga nebi inmale isti broj odigranih kola, a li kao sto rekoh gospoda sto pravi raspored bi to lako iskalkulisala da ipak se na kraju zavrsi zajedno...
Novi se primaju i nadodaju na zadnji nivo...Npr sada cvajta nek broji 14 clanova ili koliko se vec prijavilo...
Pravicemo pauze u Prvoj ligi tako sto mi necemo igrati one bezvezne termine, a Cvajta ne igra i opet zajedno zavrsimo sezonu...
Kad se steknu uslovi za formiranje jos jednog nivoa, Cvajta ostaje na 12, a onda nema ispadanje iz Treceg nivoa i sve tako...
Recimo ako dodje do toga da bi cvajta imala 20 clanova, prvih 12 ostaju u cvajti, a oni ispod i novi formiraju Treci nivo....Mada on imo samo 8 clanova, nek igraju.
Na ovaj nacin Cvajta bi bila zasticena i ako neko novi odustane i dalje bi imala staru postavu...
Jedino sto bi bio problem sto Prva i Druga liga nebi inmale isti broj odigranih kola, a li kao sto rekoh gospoda sto pravi raspored bi to lako iskalkulisala da ipak se na kraju zavrsi zajedno...
- Ajatolah_
#8454 Re: Sa-x liga, komentari
^^
Pa da, mislim da proširenje od dva člana ne bi baš drastično utjecalo na raspored.
Pa da, mislim da proširenje od dva člana ne bi baš drastično utjecalo na raspored.
- translater
#8455 Re: Sa-x liga, komentari
ali...zar se ne gubi car igre ako znam da necu ispast???
- Lakat Jebić
#8456 Re: Sa-x liga, komentari
jel kasno za prijedlog?
posto bonus par dodje kao penal za domacina, a to nije realno, predlazem izbacivanje bonus para. kao prednost domaceg terena igrac koji je domacin bi postavljao 12 parova, umjesto dosadasnjih 10
posto bonus par dodje kao penal za domacina, a to nije realno, predlazem izbacivanje bonus para. kao prednost domaceg terena igrac koji je domacin bi postavljao 12 parova, umjesto dosadasnjih 10
- cyprus
#8457 Re: Sa-x liga, komentari
Upravotranslater wrote:ali...zar se ne gubi car igre ako znam da necu ispast???
A proširenje lige nije funkcionalno, jer za jednog ili dvojicu dodatnih, sezona se produžava za 4 nova kola... to je puno, a i nije fer da se u cvajti igra više kola nego u prvoj ligi
- cyprus
#8458 Re: Sa-x liga, komentari
Nije kasno za prijedloge, sačekaćemo još 3-4 dana, pa glasat za ovaj drugi paket prijedloga...Lakat Jebić wrote:jel kasno za prijedlog?
Što se tiče ovog tvog prijedloga, iako mislim da ima smisla, meni je draži ovaj dosadašnji sa bonus parom (iako sam proše sezone pogodio 1/11
Generalno mislim da nam nisu potrebni neki revolucionalni prijedlozi, jer dosadašnji način igranja ove igre, bar prema mom mišljenju je sasvim zadovoljavajući...
- shalla
#8459 Re: Sa-x liga, komentari
I dalje ne mogu da vjerujem da ću igrati ligu u kojoj nema ispadanja
Dakle hipotetički, krene me loše, poslije 6-7 kola sam predzadnji na tabeli i nemam nikakve šanse da uđem u prvu ligu, koji će mene onda motiv privoliti da odigram još 15-20 kola?
Nebulozni ste ljudi skroz, jebali vas prijedlozi i novi članovi UO, ne kontam zašto komplikujete nešto što tako lijepo funkcioniše
Dakle hipotetički, krene me loše, poslije 6-7 kola sam predzadnji na tabeli i nemam nikakve šanse da uđem u prvu ligu, koji će mene onda motiv privoliti da odigram još 15-20 kola?
Nebulozni ste ljudi skroz, jebali vas prijedlozi i novi članovi UO, ne kontam zašto komplikujete nešto što tako lijepo funkcioniše
- BSn
#8460 Re: Sa-x liga, komentari
Ne bi bilo lose da se ponekad cita ono sto je napisano - onda ne bi imao potrebu da dva puta pises stvar koja veze nema ni sa cim na ovoj temi. 
Gdje pise da nema ispadanja?!
Sto se tice prosirivanja lige - protiv, odma', a protiv i izmjene bonus parova. Na kraju, s ovilikim izmjenama, sa-x liga vise nece liciti sama na sebe.
Gdje pise da nema ispadanja?!
Sto se tice prosirivanja lige - protiv, odma', a protiv i izmjene bonus parova. Na kraju, s ovilikim izmjenama, sa-x liga vise nece liciti sama na sebe.
- shalla
#8461 Re: Sa-x liga, komentari
Nisi skontao kontekst. Znam da ima ispadanja ali na koji način?
Možeš 25 kola ne igrati nikako, pojaviti se u toj tekmi baraža i ako pobijediš prolaziš isto kao onaj što se handrio 20-30 kola, postavljao rezultate svake hefte i sl.
Ja opet kažem da je ovo nebuloza al eto, birani ste i igramo po vašim pravilima, vozdra
Možeš 25 kola ne igrati nikako, pojaviti se u toj tekmi baraža i ako pobijediš prolaziš isto kao onaj što se handrio 20-30 kola, postavljao rezultate svake hefte i sl.
Ja opet kažem da je ovo nebuloza al eto, birani ste i igramo po vašim pravilima, vozdra
- BSn
#8462 Re: Sa-x liga, komentari
Ljudi moji ne igrate po mojim pravilima. Vecina je glasala - ja to nisam cak ni predlozio. Nije frka. Sljedece godine ce se ukinut. Nema potrebe da dramimo svi kolektivno. Ukinut ce se pravilo slj. godine i to je to. Po meni je radikalnija promjena ova sto su je predlozili da se liga siri, ili da s ukine bonus par. Al' eto, nije kraj sviejta. 
Sto bi translater rek'o cheers.
Sto bi translater rek'o cheers.
- mrtva kokoš
#8463 Re: Sa-x liga, komentari
tako je, nismo te dzaba biraliBSn wrote:
gdje je ratata na pripremama ili odmoru, uzeo pare i nest`o
- shalla
#8464 Re: Sa-x liga, komentari
Nisam ni rekao da igramo po tvojim pravilima ali ne mogu da vjerujem da je tako glup prijedlog uopšte išao na usvajanje 
-
elSaik
#8465 Re: Sa-x liga, komentari
Jednako kao što je prošle sezone Splinter "odmarao" 30 dana da bi na kraju ispao riko-ga koji je sve odigrao. Svakako, neko ko nije igrao "25 kola" svjesno, neće doći ni na taj baraž.shalla wrote:Nisi skontao kontekst. Znam da ima ispadanja ali na koji način?
edit: I pogrešno postavljate stvari. Ovim pravilom se ne ukida ispadanje već ona zabrana od godinu dana igranja. A ako ćemo po onako kako je u pravom životu, navedite mi državu u kojoj se ispada iz posljednjeg nivoa takmičenja!?
Last edited by elSaik on 15/01/2011 14:31, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#8466 Re: Sa-x liga, komentari
spucaj amandman na zakon !!shalla wrote:Nisam ni rekao da igramo po tvojim pravilima ali ne mogu da vjerujem da je tako glup prijedlog uopšte išao na usvajanje
sta da mene opet banuju, i budem zadnji, moram se nekako vaditi
- BSn
#8467 Re: Sa-x liga, komentari
Radimo u interesu Cvajtasa - since 2011.

- cyprus
#8468 Re: Sa-x liga, komentari
Ozbiljno, gdje je ratata, ne liči na njega da ga nema ovoliko dana
, nije valjda da će nestat zaprave... Da li smo primili kukavičje jaje u savez

- kurty
#8469 Re: Sa-x liga, komentari
shalla wrote:Nisam ni rekao da igramo po tvojim pravilima ali ne mogu da vjerujem da je tako glup prijedlog uopšte išao na usvajanje
zar ti igras sa-x ligu...
sta kaze zakon za ove sto promjene ime???
-
elSaik
#8470 Re: Sa-x liga, komentari
Ništa. I međed je mijenjao.
- ratata
#8471 Re: Sa-x liga, komentari
tu sam ja(iako sam bio na putu pratio sam "desavanje naroda"), samo vas gledam i ne mogu da vjerujem da Vam je jos uvijek predmet rasprave jedan jedini usvojeni prijedlog, koji by the way el saik mora po sto puta da Vam objasnjava.cyprus wrote:Ozbiljno, gdje je ratata, ne liči na njega da ga nema ovoliko dana, nije valjda da će nestat zaprave... Da li smo primili kukavičje jaje u savez
![]()
kad zavrsite sa raspravom o ovom prijedlogu koji je usvojen vecinom glasova, a nesto je sto po pravilniku ne mozete vise da promjenite do sljedece sezone, zovite
- Hantraga
#8472 Re: Sa-x liga, komentari
Eto sad vam je jasno sto je u BiH nemoguce promjeniti ijedan zakon, kad 20 ljudi se brine oko jednog obicnog virtualnog zakona...ratata wrote:tu sam ja(iako sam bio na putu pratio sam "desavanje naroda"), samo vas gledam i ne mogu da vjerujem da Vam je jos uvijek predmet rasprave jedan jedini usvojeni prijedlog, koji by the way el saik mora po sto puta da Vam objasnjava.cyprus wrote:Ozbiljno, gdje je ratata, ne liči na njega da ga nema ovoliko dana, nije valjda da će nestat zaprave... Da li smo primili kukavičje jaje u savez
![]()
kad zavrsite sa raspravom o ovom prijedlogu koji je usvojen vecinom glasova, a nesto je sto po pravilniku ne mozete vise da promjenite do sljedece sezone, zovite
-
elSaik
#8473 Re: Sa-x liga, komentari
Zamisli da smo još S, H i B. 
- BSn
#8474 Re: Sa-x liga, komentari
Je l' pocinjemo mi sad ovaj vikend?
-
elSaik
#8475 Re: Sa-x liga, komentari
Da. Sad ću napraviti raspored.