A_A_AKCIJA wrote:Takoe, šta ko ima uzvikivati vjerske parole! Odmah policiju zvati! Jer, zna se protiv koga je to bilo upereno.moet-perignon wrote:u jednom telefonskom razgovoru malocas mi je neko rekao kako sada na ulici neke pijane budale uzvikuju tekbir.
koja je to obijest, muka kod te svjetine da mora da pusta krikove necega cijeg znacenja nije ni svjestan, niti ga osjeca srcem.
potpuno mehanicki izgovara, a tim i neprirodno. srecom, pozvali su obezbijedjene da maknu tu rulju, i eventualno sankcionisu.
bas je lijep osjecaj, kad im se bude stalo u kraj sa njihovim nasiljem. rulja.
U svoja četiri zida, vjera je privatna stvar.
Zamisli kada bi se okupilo hiljadu pedera i simpatizera pa paradiralo ulicom, pjevajući pederske pjesme. Na šta bi to ličilo?![]()
Haj ba zakuhaj sa mužem, nek te malo sredi, da te želja mine. Izbaciće te iz LGBT internacionale, pa niste uspjeli izazvati ni jedan incident. Pa stvarnooo, čime ste to zaslužili?
naravno da se treba sankcionisati. tacno se zna znacenje tekbira. osoba koja mi je javila pripada drugoj etnickoj populaciji, kojoj nije nimalo
drago cut tekbiranje pod njenim prozorima. tacno se zna kada se i zasto se taj tekbir uzvikivao. nema tu nikakve srcanosti ni duhovnosti, sorry.
ni tebi ne bi bilo ugodno da ti vicu za dom spremni, ili da ti ravnogorski odred uzvikuje mucne stvari o zrtvama proslog rata.
i da, nemam muza.
ako sam za povorku, to ne znaci da sam i gay.
i tekbir je mucno vise slusati. dosadilo, covjece. hocu da djeca imaju biblioteke, da idu u citaonice, pozoriste, kina i da furaju dokumentarce, ili da se loze na Voltera ili Dantea, necu tekbire vise.
jel' ti to jasno?
puna mi je kapa tekbira i strasenja njime.
i Bog se prenerazi kad odjekne tekbir. ok?
dajte malo mjere.