Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
moet-perignon

#8451 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

A_A_AKCIJA wrote:
moet-perignon wrote:u jednom telefonskom razgovoru malocas mi je neko rekao kako sada na ulici neke pijane budale uzvikuju tekbir.
koja je to obijest, muka kod te svjetine da mora da pusta krikove necega cijeg znacenja nije ni svjestan, niti ga osjeca srcem.
potpuno mehanicki izgovara, a tim i neprirodno. srecom, pozvali su obezbijedjene da maknu tu rulju, i eventualno sankcionisu. :)
bas je lijep osjecaj, kad im se bude stalo u kraj sa njihovim nasiljem. rulja.
Takoe, šta ko ima uzvikivati vjerske parole! Odmah policiju zvati! Jer, zna se protiv koga je to bilo upereno.

U svoja četiri zida, vjera je privatna stvar.

Zamisli kada bi se okupilo hiljadu pedera i simpatizera pa paradiralo ulicom, pjevajući pederske pjesme. Na šta bi to ličilo? :-D

Haj ba zakuhaj sa mužem, nek te malo sredi, da te želja mine. Izbaciće te iz LGBT internacionale, pa niste uspjeli izazvati ni jedan incident. Pa stvarnooo, čime ste to zaslužili?

:D

naravno da se treba sankcionisati. tacno se zna znacenje tekbira. osoba koja mi je javila pripada drugoj etnickoj populaciji, kojoj nije nimalo
drago cut tekbiranje pod njenim prozorima. tacno se zna kada se i zasto se taj tekbir uzvikivao. nema tu nikakve srcanosti ni duhovnosti, sorry.
ni tebi ne bi bilo ugodno da ti vicu za dom spremni, ili da ti ravnogorski odred uzvikuje mucne stvari o zrtvama proslog rata.

i da, nemam muza. :)
ako sam za povorku, to ne znaci da sam i gay.

i tekbir je mucno vise slusati. dosadilo, covjece. hocu da djeca imaju biblioteke, da idu u citaonice, pozoriste, kina i da furaju dokumentarce, ili da se loze na Voltera ili Dantea, necu tekbire vise.
jel' ti to jasno?
puna mi je kapa tekbira i strasenja njime.
i Bog se prenerazi kad odjekne tekbir. ok?
dajte malo mjere.
¤ jelena ¤

#8452 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

A_A_AKCIJA wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Šta je sad ovo overe :?

A taman sam jednu misteriju riješila... :cry:

A nisi ni srednja :mrgreen:

Polako, učiti, učiti i samo voća dosta
OK, nisam.

Možeš li sad da mi odgovoriš na pitanje koje sam postavila.
Hajlac

#8453 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hajlac »

pizarro wrote:maloprije na njemackom radiju wdr ide vijest da se ovo danas odrzalo u bosni i da je sve proslo u miru.
onda dodaju kako u bosni ovi ljudi svakodnevno moraju racunati sa nasiljem na ulici, problemima na poslu i kod trazenja stana :?

napravise ljudi afganistan od nas.
A ti ZNAS da ne moraju? Imas medju prijateljima i porodicom gejeve i lezbace pa licno od njih cuo da nemaju takve probleme u Sarajevu?
Daleko od ociju - daleko od uma!
Hajde ba produzi...
insomnia78

#8454 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Nista. Ostaje ti da sw boris protiv tekbira
manki

#8455 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by manki »

Sarajevo danas

Image

I Bog se odlucio na cijoj je strani. Tradicionalisti i oni sto su ucili kisne dove danas na haparatima :bih:
insomnia78

#8456 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

manki wrote:Sarajevo danas

Image

I Bog se odlucio na cijoj je strani. Tradicionalisti i oni sto su ucili kisne dove danas na haparatima :bih:
Onda ce uskoro morati doci nekakav update. Knjige su mu malo zastarile
moet-perignon

#8457 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

insomnia78 wrote:Nista. Ostaje ti da sw boris protiv tekbira

ne brini se, nestat ce u dim. :)
insomnia78

#8458 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

moet-perignon wrote:

Rokaj brate ne zali granate
A_A_AKCIJA

#8460 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by A_A_AKCIJA »

moet-perignon wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
moet-perignon wrote:u jednom telefonskom razgovoru malocas mi je neko rekao kako sada na ulici neke pijane budale uzvikuju tekbir.
koja je to obijest, muka kod te svjetine da mora da pusta krikove necega cijeg znacenja nije ni svjestan, niti ga osjeca srcem.
potpuno mehanicki izgovara, a tim i neprirodno. srecom, pozvali su obezbijedjene da maknu tu rulju, i eventualno sankcionisu. :)
bas je lijep osjecaj, kad im se bude stalo u kraj sa njihovim nasiljem. rulja.
Takoe, šta ko ima uzvikivati vjerske parole! Odmah policiju zvati! Jer, zna se protiv koga je to bilo upereno.

U svoja četiri zida, vjera je privatna stvar.

Zamisli kada bi se okupilo hiljadu pedera i simpatizera pa paradiralo ulicom, pjevajući pederske pjesme. Na šta bi to ličilo? :-D

Haj ba zakuhaj sa mužem, nek te malo sredi, da te želja mine. Izbaciće te iz LGBT internacionale, pa niste uspjeli izazvati ni jedan incident. Pa stvarnooo, čime ste to zaslužili?

:D

naravno da se treba sankcionisati. tacno se zna znacenje tekbira. osoba koja mi je javila pripada drugoj etnickoj populaciji, kojoj nije nimalo
drago cut tekbiranje pod njenim prozorima. tacno se zna kada se i zasto se taj tekbir uzvikivao. nema tu nikakve srcanosti ni duhovnosti, sorry.
ni tebi ne bi bilo ugodno da ti vicu za dom spremni, ili da ti ravnogorski odred uzvikuje mucne stvari o zrtvama proslog rata.

i da, nemam muza. :)
ako sam za povorku, to ne znaci da sam i gay.

i tekbir je mucno vise slusati. dosadilo, covjece. hocu da djeca imaju biblioteke, da idu u citaonice, pozoriste, kina i da furaju dokumentarce, ili da se loze na Voltera ili Dantea, necu tekbire vise.
jel' ti to jasno?
puna mi je kapa tekbira i strasenja njime.
i Bog se prenerazi kad odjekne tekbir. ok?
dajte malo mjere.
Ma ja tebe, apsolutno razumjem. Samo ti pomažem da se što otvorenije izraziš, da ne bude zabuna.

A biće muž, inšallah :D, samo strpljivo :thumbup:
manki

#8461 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by manki »

insomnia78 wrote:Onda ce uskoro morati doci nekakav update. Knjige su mu malo zastarile
Pa mozda je i vakat, krscani (ili barem jedan dio njih) se davno reformisao. A reforme su i dale rezultate, vidi se po razlici u BDP-u po glavi stanovnika ovih krscana koji su se updatirali, i ovih koji nisu :)
Sara03

#8462 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

manki wrote:Image
Image
moet-perignon

#8463 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

insomnia78 wrote:
moet-perignon wrote:

Rokaj brate ne zali granate

ja ne rokam. upravo suprotno. necu da kvarim temu nekim istorijskim podacima kada se i nad kim se tekbiralo. :)
moet-perignon

#8464 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

A_A_AKCIJA wrote:Ma ja tebe, apsolutno razumjem. Samo ti pomažem da se što otvorenije izraziš, da ne bude zabuna.

ma nek' ti razumJes. :)
insomnia78

#8465 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

sherbett wrote:Sta je tekbir?
Suti. Bolje da ne znas
allem_77

#8466 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

Sara03 wrote:
manki wrote:Image
Image
Ma to se desilo kada su cisterne prale ulicu. :D
aerodinamika

#8467 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aerodinamika »

sherbett wrote:Sta je tekbir?
https://hr.wikipedia.org/wiki/Tekbir
pizarro

#8468 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pizarro »

Hajlac wrote:
pizarro wrote:maloprije na njemackom radiju wdr ide vijest da se ovo danas odrzalo u bosni i da je sve proslo u miru.
onda dodaju kako u bosni ovi ljudi svakodnevno moraju racunati sa nasiljem na ulici, problemima na poslu i kod trazenja stana :?

napravise ljudi afganistan od nas.
A ti ZNAS da ne moraju? Imas medju prijateljima i porodicom gejeve i lezbace pa licno od njih cuo da nemaju takve probleme u Sarajevu?
Daleko od ociju - daleko od uma!
Hajde ba produzi...
vidi nesto, radi se o tome kakva se negativna slika o nama salje u svijet.
da muskarac a la bozo vreco proseta dresdenom i sarajevom, vece su sanse da ce ga neko u dresdenu polomiti.

i da, svojim ukucanima govori da produze :thumbup:
A_A_AKCIJA

#8469 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by A_A_AKCIJA »

insomnia78 wrote:
Zox wrote:Dva skupa, u stvari tri, protekla u najboljem redu. I vec to me ispunjava srecom.
A osim toga... jedni su pricali o ljubavi, drugi (koji sebe smatraju duhovnijima) o bravama. Jedni o ljudskim pravima, drugi o zabranama. Jedni o antifasizmu, drugi i ne kontaju sta je fasizam.
Sto se mene tice, znam na kojoj sam strani. Na onoj na kojoj mi je i otac bio 1992 i na onoj na kojoj mi je djed bio 1941. Ako ste vi ili vasa porodica igrom slucaja nekad bili na pravoj strani (recimo, jer je, kao 1992, vas narod bio na pravoj strani) a nekad ne, normalno je da ne kontate.
Pa da. Savim slucajno se muslemani potrefili
Nema mita dok ga ne zabetoniraš istorijskim poluistinama.

Dakle, niko se u drugom svjetskom ratu nije borio za prava svih. Pogotovo ne na ovim prostorima. Ako je već LGBT populacija u pitanju, trali su ih (ne, jelena, neću ti objasniti šta znači trali :D ) svi. Pogledati moj post sa Burićem i petokrakom.

Ja sam danas ostao kući i ibretio se svima, ali avaj, nekada ni to nije dosta. Npr. isto je uradio i Derviš Korkut u Sarajevu 41. u međuvremenu spasio Miru Papo i Hagadu, proglašen pravednikom u Yad Vashem-u, ali džabe, fasova 8 godina od komunista. Moj pradjed sa Kočom Popovićem i prvom proleterskom oslobodio Zvornik, ali džabe, babo mu najeba ko žuti.

Većina onih koji su bili na pravoj strani 92. i omogućila ovo danas herojskom odbranom Sarajeva, je danas ostala kući, jer se nije igrala njihova utakmica (tj jeste, ali u Yerevanu). Pogotovo za njih nisu igrali ovi alergični na tekbire, oni koji ismijavaju vjerske svetinje Sarajlija... Znam, saće priča, ma nisu svi takvi. Možda, ali niko, niko, pa čak ni na ovom forumu, to nije ozbiljno osudio.

Tako, manimo se šuplje. Došla skupina da reklamira svoj životni stil, paradirali, niko ih nije ni opsovao čestito, Sarajevo pokazalo klasu i civilizaciju... Kaka crna prava i gluposti...
tandmand

#8470 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tandmand »

moet-perignon wrote:i tekbir je mucno vise slusati. dosadilo, covjece. hocu da djeca imaju biblioteke, da idu u citaonice, pozoriste, kina i da furaju dokumentarce, ili da se loze na Voltera ili Dantea, necu tekbire vise.
ma jok, kakvo pozorište, treba njima gay shisha bar
A_A_AKCIJA

#8471 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by A_A_AKCIJA »

moet-perignon wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Ma ja tebe, apsolutno razumjem. Samo ti pomažem da se što otvorenije izraziš, da ne bude zabuna.

ma nek' ti razumJes. :)
Image
moet-perignon

#8472 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

A_A_AKCIJA wrote:Većina onih koji su bili na pravoj strani 92. i omogućila ovo danas herojskom odbranom Sarajeva, je danas ostala kući, jer se nije igrala njihova utakmica (tj jeste, ali u Yerevanu). Pogotovo za njih nisu igrali ovi alergični na tekbire, oni koji ismijavaju vjerske svetinje Sarajlija... Znam, saće priča, ma nisu svi takvi. Možda, ali niko, niko, pa čak ni na ovom forumu, to nije ozbiljno osudio..

daj, kakve su ti to zvake? lijepo mozes procitati u mojem postu kada i u kojim okolnostima se veceras tekbir (zlo)upotrijebio. grupa maloljetnika je hodala mirnom ulicom i bez ikakvog povoda uzvikivala je "tekbir". dakle, nije bio poziv na namaz, niti je postojao stvarni duhovni razlog da se on koristi.
uopste, tekbir se od posljednjeg rata na ovamo dosta zloupotrebljava i postao je omrazenim mnogima, jer se koristio samo za strasenje drugih etnickih skupina, kao i manjina u prostoru gdje zivi Bosnjacka populacija.
tekbir ima svoje mjesto i vrijeme, i dok god se zloupotrebljava i okaljava, treba se sankcionisati pozivom sluzbi koje mogu da upozore male hohstaplere da se ne zezaju i skrnave nesto sto ima svoje duhovno znacenje.
no sve se ovdje skrnavi i krivo interpretira, tako da smo dobro dok ne puca.

i pusti te zvake o Sarajlijama i braniocima. :)
MarlboroGold

#8473 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Ali najjači su komentari nekih vjernika koji današnji poraz reprezentacije dovode u vezu sa paradom ponosa... u fazonu kaznio nas Bog i nije nam podario sreću. Na prvu sam mislio da je zajebancija, ali kad sam malo više "zagrebao"...
problemnatravunu

#8474 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

MarlboroGold wrote:Ali najjači su komentari nekih vjernika koji današnji poraz reprezentacije dovode u vezu sa paradom ponosa... u fazonu kaznio nas Bog i nije nam podario sreću. Na prvu sam mislio da je zajebancija, ali kad sam malo više "zagrebao"...
:lol: :lol: :lol: :facepalm:
S4mpion

#8475 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Propaganda je lagala, ugroženosti ni u tragovima. :bih:
Locked