Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#8451 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

славянин wrote:
Edin H. wrote:Da li se i u BiH obiljezava Svjetski dan izbjeglica - World Refugee Day? :oops:

https://www.actionaid.org.uk/blog/news/ ... soQAvD_BwE
Itekako , samo sto slabo ovdje ima izbjeglica - pretezno ekonomski migranti tipa baci pasos u smece i lagano do socijale.
Da ponovimo gradivo :oops: , premda dzaba je tebi objasnjavati nista ne naucis :oops:

- nije krivicno djelo putovati bez dokumenata da bi stekao utociste, jeste sa laznim, falsikovanim dokumentima (kao sto su recimo nasi ljudi radili sa krivotvorenim hrvatskim pasosima)
- azilanti nemaju pravu na socijalu, samo na ogranicenu pomoc dok im se procesuira zahtjev, dodji ti u Englesku i prezivi sa £37 sedmicno, bujrum , ja cu ti srediti :oops:
insomnia78

#8452 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Utociste od cega
славянин

#8453 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Edin H. wrote:=

Da ponovimo gradivo :oops: , premda dzaba je tebi objasnjavati nista ne naucis :oops:

- nije krivicno djelo putovati bez dokumenata da bi stekao utociste, jeste sa laznim, falsikovanim dokumentima (kao sto su recimo nasi ljudi radili sa krivotvorenim hrvatskim pasosima)
- azilanti nemaju pravu na socijalu, samo na ogranicenu pomoc dok im se procesuira zahtjev, dodji ti u Englesku i prezivi sa £37 sedmicno, bujrum , ja cu ti srediti :oops:
Ako pod utociste mislis azil - isti si duzan traziti NA GRANICI prve SIGURNE (drzave koja te ne pokusava ubiti) drzave. Od cega trazi utociste onaj iz bangladesa ? Od nije mi dobro u bangladesu pa odo dje je bolje jer mi se moze a ako me ko pokusa zaustaviti telefon u ruke i ponavljaj rasizam.

Nasi ljudi (ti pokusavas da pojedince iako je vecina pobjegla pred nozem iz zemlje u ratu) su dobijali azil itekako,i dosta drzava je prihvatilo da primi nase izbjeglice izmedju ostalih i amerika ili mislis da su nasi ljudi nekako sjeli u avion i niko nije skontao.Inace sramota klasicna porediti nekog lelemudana iz karacija sa covjekom koji bjezi sa porodicom od klanja.. ali tebi na cast tj. parama koje mlatis preko ioma. Znaci ako je on presao iz jedne sigurne u drugu sigurnu zemlju vec tu je prekrsio zakon (zapravo prekrsio ga je kada na granici prve te nije trazio azil) a ne kada ide gdje oce.

- Azilanti imaju pravo na pomoc (kada im se azil odobri do tada imaju prihvatne centre gdje su osnove obezbjedjene ) medjutim nije im to problematicno jer krade se i prosi a kada se stigne na destinaciju onda ce se to isto raditi.
Irsar

#8454 Re: Migranti u BiH

Post by Irsar »

Edin H. wrote:Da ponovimo gradivo :oops: , premda dzaba je tebi objasnjavati nista ne naucis :oops:

Bezvezni "embarassed" smajliji na stranu (definitivno pretjeruješ sa njima), kao da se iko ima stidjeti što stavlja prioritet sebi, svom narodu i svojoj državi nad totalnim strancima, realnost te vrlo lako pobija jer na vijestima ne čujemo da migranti "ne mogu preživjeti" i masovno umiru u državama u kojima su stigli, već im države osiguravaju smještaj, ishranu, odjeću i osnovne higijenske potrebe, tako da tvoj lažni dramatizam o "preživljavanju" i "ograničenoj pomoći" je, pa, lažan. Mislim čak i lideri čitavih država se kunu u nastojanje da pomognu migrantima, tako da priča o azilu i kako je to zapravo tegoban put i proces je smiješna.

A većina migranata su ekonomski migranti koji dolaze iz država u kojima nisu proganjani. To što su te države propalitet, naravno, treba zahvaliti i ljudima poput njih, jer država je kakav je narod koji ju izgradi, izuzimajući agresije i invazije drugih država.

Kada migrant dolazi iz jednog Pakistana ili Nigera, onda je jasno da se tu ne radi o "izbjeglici" već o oportunističkom ekonomskom migrantu.
Edin H.

#8455 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

славянин wrote: Ako pod utociste mislis azil - isti si duzan traziti NA GRANICI prve SIGURNE (drzave koja te ne pokusava ubiti) drzave. Od cega trazi utociste onaj iz bangladesa ? Od nije mi dobro u bangladesu pa odo dje je bolje jer mi se moze a ako me ko pokusa zaustaviti telefon u ruke i ponavljaj rasizam.

Nasi ljudi (ti pokusavas da pojedince iako je vecina pobjegla pred nozem iz zemlje u ratu) su dobijali azil itekako,i dosta drzava je prihvatilo da primi nase izbjeglice izmedju ostalih i amerika ili mislis da su nasi ljudi nekako sjeli u avion i niko nije skontao.Inace sramota klasicna porediti nekog lelemudana iz karacija sa covjekom koji bjezi sa porodicom od klanja.. ali tebi na cast tj. parama koje mlatis preko ioma. Znaci ako je on presao iz jedne sigurne u drugu sigurnu zemlju vec tu je prekrsio zakon (zapravo prekrsio ga je kada na granici prve te nije trazio azil) a ne kada ide gdje oce.

- Azilanti imaju pravo na pomoc (kada im se azil odobri do tada imaju prihvatne centre gdje su osnove obezbjedjene ) medjutim nije im to problematicno jer krade se i prosi a kada se stigne na destinaciju onda ce se to isto raditi.
I to mijesas, istina kao i vecina.
Zahtjev za azil je individualan, znaci sto neko dolazi iz ratom zahvacenog podrucja ne znaci da ima automatski pravo na azil, nego na privremeno utociste, obicno neku vrstu humanitarne zastite.
U Bangladesu se desavaju ozbiljne povrede ljudskih prava, tortura, hapsenja, prebijanja neistomisljenika rezima npr, novinara, nisu postedjene ni etnicke i religijske manjine (ne zive samo muslimani u Bangladesu) , u biti bilo ko ko se ne slaze slaze sa rezimom.
Stoga postoji mogucnost da neko iz Bangladesa dobije azil, a iz Sirije ili tadasnje ratne BiH ne, kontas?
Ili da Lejla Colak zbog upucenih prijetnji a jaci zahtjev za azili nego neko iz ratom zahvacenih podrucja, istina morace dokazati da je trazila zastitu drzave, a da je drzava odbila zastiti.
Na kom osnovu je njemacka vracala nase izbjeglice nakon potpisivanja dejtonskog sporazuma, sta mislis?
Amerika je primala mahom mijesane brakove.
Ali Amerika je svakako nebitna u ovoj prici, jer premda potpisnik, nije nikada ratifikovala Medjunarodnu konvenciju o ljudskim pravima

Dablinska konvencija (prva sigurna zemlja) postoji, ali za za dosta zemalja se moze pobiti validnost - Italija, Grcka npr.
Zamisli da je prva sigurna zemlja Madjarska, da li mislis da postoji nacin da se povratak u Madjarsku drzava izgura na sudu :-)
Ne znaci sto je neka zemlja u EU, da ne postoje dokazi o nefer odnosu i procesiranju zahtjeva.
Djeca bez skrbnika se svakako ne vracaju po dablinskoj konvenciji.
I nemam ja nikave veze sa IOM-m, UNHCR-om itd, nemam pojma ni gdje su bazirani u UK, ali OK :D
славянин

#8456 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Edin H. wrote:
славянин wrote: Ako pod utociste mislis azil - isti si duzan traziti NA GRANICI prve SIGURNE (drzave koja te ne pokusava ubiti) drzave. Od cega trazi utociste onaj iz bangladesa ? Od nije mi dobro u bangladesu pa odo dje je bolje jer mi se moze a ako me ko pokusa zaustaviti telefon u ruke i ponavljaj rasizam.

I to mijesas, istina kao i vecina.
Zahtjev za azil je individualan, znaci sto neko dolazi iz ratom zahvacenog podrucja ne znaci da ima automatski pravo na azil, nego na privremeno utociste, obicno neku vrstu humanitarne zastite.
U Bangladesu se desavaju ozbiljne povrede ljudskih prava, tortura, hapsenja, prebijanja neistomisljenika rezima npr, novinara, nisu postedjene ni etnicke i religijske manjine (ne zive samo muslimani u Bangladesu) , u biti bilo ko ko se ne slaze slaze sa rezimom.
Stoga postoji mogucnost da neko iz Bangladesa dobije azil, a iz Sirije ili tadasnje ratne BiH ne, kontas?
Ili da Lejla Colak zbog upucenih prijetnji a jaci zahtjev za azili nego neko iz ratom zahvacenih podrucja, istina morace dokazati da je trazila zastitu drzave, a da je drzava odbila zastiti.
Na kom osnovu je njemacka vracala nase izbjeglice nakon potpisivanja dejtonskog sporazuma, sta mislis?
Amerika je primala mahom mijesane brakove.
Ali Amerika je svakako nebitna u ovoj prici, jer premda potpisnik, nije nikada ratifikovala Medjunarodnu konvenciju o ljudskim pravima

Dablinska konvencija (prva sigurna zemlja) postoji, ali za za dosta zemalja se moze pobiti validnost - Italija, Grcka npr.
Zamisli da je prva sigurna zemlja Madjarska, da li mislis da postoji nacin da se povratak u Madjarsku drzava izgura na sudu :-)
Ne znaci sto je neka zemlja u EU, da ne postoje dokazi o nefer odnosu i procesiranju zahtjeva.
Djeca bez skrbnika se svakako ne vracaju po dablinskoj konvenciji.
I nemam ja nikave veze sa IOM-m, UNHCR-om itd, nemam pojma ni gdje su bazirani u UK, ali OK :D
Znaci utociste pa kuci (jeli su spremni da se vracaju kuci ? ) Desavaju se i kod nas povrede ljudskih prava,kao i u 80 posto svijeta - po tvojoj logici bilo koji od 1.5 milijardi kineza moze da trazi utociste i azil jer se i tamo desavaju takve stvari,zajedno sa kompet afrikom,pola bi i pola juzne amerike.

Ne ne postoji mogucnost da neko iz bangladesa dobije azil prije nekoga ko je pobjegao iz BiH u ratu da ga nebi ubili zajedno sa komplet porodicom - ali lobiraju takvi kao ti da se to nastima nekako.

Na osnovu isteka razloga kojim je podareno utociste pa i azil jel sada imas obraza da tvrdis da ce bilo koji od ovih i pomisliti da se vrati tamo odakle je dosao bez da ga silom unesu u avion.

Prva sigurna zemlja nije madjarska u najboljem slucaju je grcka u najgorem turska... u cemu je problem ??? Pravis se malo englez naravno znas zasto dolaze,znas otprilike kako se 80% ih ponasa i sta ocekuju ali ... samo ponavljati.
howdy

#8457 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Gospoda iz Pakistana bi u Norvesku da zastite svoja prava, i cim budu zasticena vratice se u Pakistan :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8458 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Trola vas Edin
Maraschino

#8459 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

howdy wrote:Gospoda iz Pakistana bi u Norvesku da zastite svoja prava, i cim budu zasticena vratice se u Pakistan :lol:
Kakva prava, ne radi s ovdje ni o kakvim pravima. Ljudi idu traziti posla. Ako ih Norveska zeli kao radnu snagu, ona ce ih primiti a ako ne smjestice ih na socijalu neko vrijeme. Ako ih nikako ne zele u svojoj zemlji ide procedura ekstradicije...a sta mi imamo s'tim?
Ljudi traze samo da prodju kroz nasu drzavu. Malo zaglavili i mnogi bi ih rijesili zivota.
sinuhe

#8460 Re: Migranti u BiH

Post by sinuhe »

Ne vidim da Norvezani salju autobuse po njih. Velika su to pitanja i bas nijedna zemlja nije nasla rjesenje od 2015 do danas. Evropa je dobro potresena migrantskom krizom.
zrakomlat

#8461 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

howdy wrote:Gospoda iz Pakistana bi u Norvesku da zastite svoja prava, i cim budu zasticena vratice se u Pakistan :lol:
Da, al ne plaho prema sjeveru, nego nako, južnije. Dje ono odbiše prije godinu-dvije izaći iz buseva, jer nisu htjeli da ih smjeste u nekom mjestu, sjevernije. ŠveCska čini mi se.
howdy

#8462 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

zrakomlat wrote:
Da, al ne plaho prema sjeveru, nego nako, južnije. Dje ono odbiše prije godinu-dvije izaći iz buseva, jer nisu htjeli da ih smjeste u nekom mjestu, sjevernije. ŠveCska čini mi se.
Inzinjeri zasluzuju da biraju.
howdy

#8463 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Maraschino wrote:
Kakva prava, ne radi s ovdje ni o kakvim pravima. Ljudi idu traziti posla. Ako ih Norveska zeli kao radnu snagu, ona ce ih primiti a ako ne smjestice ih na socijalu neko vrijeme. Ako ih nikako ne zele u svojoj zemlji ide procedura ekstradicije...a sta mi imamo s'tim?
Ljudi traze samo da prodju kroz nasu drzavu. Malo zaglavili i mnogi bi ih rijesili zivota.
A jel to ih mi zaustavljamo? :lol: :lol: :lol: :lol:
howdy

#8464 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

_BataZiv_0809 wrote:Trola vas Edin
Kakvo trolanje, insomia trola u dvije recenice. ovaj pise eseje.
insomnia78

#8465 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Nikad. Moje dvi imaju vise smisla no necija ponjava
howdy

#8466 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

insomnia78 wrote:Nikad. Moje dvi imaju vise smisla no necija ponjava
Slazem se.
insomnia78

#8467 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ruzno je to reci za ljude ali ova ekipa je potpuno beskorisna za evropu. U bilo kojem smislu
Cak i kada je u pitanju taj famozni natalitet. Ovi mahom dolaze sami a nesto sumnjam da ce “svabice” poletiti za nekog iz bangladesa koji radi za kiflu
CPT

#8468 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Ruzno je to reci za ljude ali ova ekipa je potpuno beskorisna za evropu. U bilo kojem smislu
Cak i kada je u pitanju taj famozni natalitet. Ovi mahom dolaze sami a nesto sumnjam da ce “svabice” poletiti za nekog iz bangladesa koji radi za kiflu
Znaci opet, neke bzv generalizacije koje nemaju veze sa zivotom. Ovo ekipu ces naci u vecini proizvodnje, poljima oko EU gradova... Kad ti iduci put konobar u najskupljem kaficu u Venciji servira kafu provjeri odakle je...

Natalitet generalno nema veza sa Svabicama vec brojkama. 1mio "mladih koji dolaze sami" je puno bolje je "mladih koji ne dolaze sami". Hoce li ili nece oploditi Svabice je u principu svejedno. To valjda znas? Vecini desnicara svakako smeta sto dovode obitelji.
insomnia78

#8469 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Jah. Jos da ne hodam po kafanama a bgm i proizvodnjama
CPT

#8470 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Jah. Jos da ne hodam po kafanama a bgm i proizvodnjama
Onda si na pogresnoj temi.
howdy

#8471 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

insomnia78 wrote:Ruzno je to reci za ljude ali ova ekipa je potpuno beskorisna za evropu. U bilo kojem smislu
Ekipa je go kurac.
insomnia78

#8472 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Jok. Na pravoj.
Ti ko cojk od statistika bi nam mog’o dati kakav podatak o tome koliko ovih bez papira ucestvuje u Njemackoj ekonomiji
howdy

#8473 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

insomnia78 wrote:Jok. Na pravoj.
Ti ko cojk od statistika bi nam mog’o dati kakav podatak o tome koliko ovih bez papira ucestvuje u Njemackoj ekonomiji
On podastire statistiku iskljucivo kad mu ide u prilog.
CPT

#8474 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Jah. Jos da ne hodam po kafanama a bgm i proizvodnjama

4:50 imas pricu momka.

zasto je dosao, kake dosao, gdje novac uzeo, bla bla bla bla
insomnia78

#8475 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Jako bitno za jednu zemlju.
Locked