Sirija vol. 2

Locked
husein_kapetan

#8451 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Mislim da je ovom potvdjenom eliminacijom ovog alusa i njegove svite defakto "odsjecena glava" eventualne "opozicije".. sada kako je SAA..ili RUAF dosao do obavjestajnih podataka mislim da nikada saznati necemo.. vise me glava zabolje od silnih "analiza" i konzekventnih objasnjenja.. diljem neta.. za nevjerovati..ali isto tako mislim da ovaj fakat danas nosi sasvim novu situaciju.. i dakako ima svoju tezinu.. koje cemo u narednom periodu biti svjesni.. ipak kako je ovim dobrano favorizovana SAA.. ipak repovi ovog dogadjaja ce in primis isil ojacati.. vidjecete..
Sada je kocka (mislim) bacena i na drugim je da pokazu svoju spremnost i namjere buduce.. ali o tom po tom..
Kareem Abdul

#8452 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

husein_kapetan wrote:Mislim da je ovom potvdjenom eliminacijom ovog alusa i njegove svite defakto "odsjecena glava" eventualne "opozicije".. sada kako je SAA..ili RUAF dosao do obavjestajnih podataka mislim da nikada saznati necemo.. vise me glava zabolje od silnih "analiza" i konzekventnih objasnjenja.. diljem neta.. za nevjerovati..ali isto tako mislim da ovaj fakat danas nosi sasvim novu situaciju.. i dakako ima svoju tezinu.. koje cemo u narednom periodu biti svjesni.. ipak kako je ovim dobrano favorizovana SAA.. ipak repovi ovog dogadjaja ce in primis isil ojacati.. vidjecete..
Sada je kocka (mislim) bacena i na drugim je da pokazu svoju spremnost i namjere buduce.. ali o tom po tom..
Nisi u pravu. Tako su samoubojice Islamske Države pobili 30-ak vođa Ahraru Šama u jednom napadu pa ta organizacija i dalje postoji.

Jedna od jačih strana ovakvih islamističkih pokreta i njihove nekonvencionalne hijerahije je činjenica da jako lako i brzo zamjenjuju svoje izginulo vodstvo.

Amerikanci su ubili Abu Musaba al Zarkawija i Abu Omara Al Bagdadija pa ni Al-Qaida Iraka niti Islamska Država Iraka nisu prestale postojati. Dapače, još su ojačali u zadnjih 7-8 godina.
Last edited by Kareem Abdul on 26/12/2015 01:40, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#8453 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kareem Abdul wrote:
husein_kapetan wrote:Mislim da je ovom potvdjenom eliminacijom ovog alusa i njegove svite defakto "odsjecena glava" eventualne "opozicije".. sada kako je SAA..ili RUAF dosao do obavjestajnih podataka mislim da nikada saznati necemo.. vise me glava zabolje od silnih "analiza" i konzekventnih objasnjenja.. diljem neta.. za nevjerovati..ali isto tako mislim da ovaj fakat danas nosi sasvim novu situaciju.. i dakako ima svoju tezinu.. koje cemo u narednom periodu biti svjesni.. ipak kako je ovim dobrano favorizovana SAA.. ipak repovi ovog dogadjaja ce in primis isil ojacati.. vidjecete..
Nisi u pravu. Tako su samoubojice Islamske Države pobili 30-ak vođa Ahraru Šama u jednom napadu pa ta organizacija i dalje postoji.

Jedna od boljki ovakvih islamističkih pokreta i njihove nekonvencionalne hijerahije je činjenica da jako lako i brzo zamjenjuju svoje izginulo vodstvo.

Amerikanci su ubili Abu Musaba al Zarkawija i Abu Omara Al Bagdadija pa ni Al-Qaida Iraka niti Islamska Država Iraka nisu prestale postojati. Dapače, još su ojačali u zadnjih 7-8 godina.
To je ono o čemu cijelo vrijeme govorim, tj, od kada sam se registrovao, to stalno ponavljam. Nešto slično je rekao i naš novinar i politički analitičar Mirnes Kovač kao komentar na onaj monstruozni masakr u Idlibu:

Mirnes Kovac je podjelio/la videozapis od Bilal Abdul Kareem.
20. Decembar u 22:52 · Facebook Mentions ·
Današnji napad Putinovih aviona na okolinu Idliba u Siriji! Sve pod izgovorom borbe protiv ISIL-a, stotine civila stradaju! Ovako nastaju samo ekstremniji oblici reakcionarnih terorističkih pokreta. Za one koji će ovakvim zločinima nastati ISIL će biti umjereni terorizam! Da Bog Dragi sačuva!

https://www.facebook.com/mirnes.kovac?fref=ts
husein_kapetan

#8454 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kareem Abdul wrote:

Jedna od boljki ovakvih islamističkih pokreta i njihove nekonvencionalne hijerahije je činjenica da jako lako i brzo zamjenjuju svoje izginulo vodstvo.

Ako imas namjeru stavljati u istu ravan ove gore i ovog alusa onda mozda sam sebi neke stvari mozes objasniti.. i ne pokusavati dalje ovo kao nekakav argument nuditi..
Koliko ja znam ovaj alus je bio glavni adut KSA.. tj. njihova produzena ruka.. kazu da je nadasve harizmatican bio i da je minimum politicke ideje posjedovao.. neki govore da je
on trebao biti "vojna ruka" pregovaraca opozicije.. ili bio vec.. kako je opstepoznato da je agregativni momenat u tim drustvima incentriran na kult osobe.. mislim da ce sada mentorima ove "investicije" biti veoma tesko pronaci unutar ovog kruga validnu zamjenu koja ce zavrijediti postovanje ostalih.. i respekt..stoga i moja digresija glede isila.. ali ipak.. vidjecemo..
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8455 Re: Sirija vol. 2

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Uz Alusa ih je bilo jos 20-tak "umjerenih" glavesina na sastanku. Ovo je obavjestajno odradjeno kao odgovor na Kuntarovu egzekuciju.
Je l' bilo židova? :-) :lol:
Shit happens without them sometimes. :P
solar7

#8456 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Maystor wrote:
Em2r wrote:Nek mu je rahmet. Borio se i on za neki cilj. Nazalost u ocima mnogih taj cilj nije bio ispravan. Da mu Allah oprosti grijehe, upise dobra djela i nagradi po zasluzi.
Ko god da je bio, bio je covjek, sin, otac nekome ce nedostajati.

Kakvih krvolocnih figura u Siriji ima on je bio pitom.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nema potrebe da bilo ko likuje nad ovom informacijom. Zehran se borio za ono što je smatrao ispravnim i nije bio ratni zločinac. Bog dragi jedini zna ko je od nas u pravu, a ko u krivu. Volio bih da ovim činom prestane ubijanje u Guti i da se postigne neki sporazum.
Dobro receno i pozitivno s obzirom da dolazi od nekog ko ne podrzava opoziciju.LJudski zivot je nesto svto s obzirom da smo i mi ljudi kao i oni treba Ovako pozotovno pisati i ja bih volio da stane ubijanje i da se dogovore
von_admir

#8457 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

Ironmen wrote:
Mlohavi wrote:

Tesko da ga moze penetrirati ovako kada samo kupola viri :)

Igram WOT :D :D

hahha dodaj me :)
Challenger__

#8458 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

republikauzicka wrote:gori vatra...
Result of bombardment on transport trucks near Aleppo by RuAF
Gori vatra aaa, sad u nama aaa, gori ljubav aaa puna plama aaa gori vatra....
sarajevoxxxx

#8459 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zehran Aluš - Ubijen od strane Rusa, u zemlji Siriji, u gradu u kojem je rođen, od strane ljudi iz daleke Rusije, i od daleko snažnijeg neprijatelja.
Iranci, Iračani, Libanonci, - Ubijeni od strane Sirijaca, stranci, koji su u Siriju došli da ubijaju na poziv okorjelog diktatora, uz prečutnu podršku ovakve međunarodne zajednice.

...
Last edited by sarajevoxxxx on 26/12/2015 00:41, edited 1 time in total.
Em2r

#8460 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Bla bla bla
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8461 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

cim su njima komandanti lako i brzo zamjenjivi
to su kurci od komandanata niti k od komande
vidimo ucinke na terenu i taktike
jebo to kad imaju ljudstva i resurse
aj budi manga s ogranicenim resursima i ljudstvom u odredjenom vremenu
npr trojica trce s jednom puskom :mrgreen:
jeb to kad ti je svejedno koliko ti vojnika prezivi akciju eto novih
Mlohavi

#8462 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:Zehran Aluš - Ubijen od strane Rusa, u zemlji Siriji, u gradu u kojem je rođen, od strane daleko snažnijeg neprijatelja.
Iranci, Iračani, Libanonci, - Ubijeni od strane Sirijaca, stranci, koji su u Siriju došli da ubijaju na poziv okorjelog diktatora, uz prečutnu podršku ovakve međunarodne zajednice.

:thumbup:
Savoxe mozes li samo minutu odvojiti.
Po tvom misljenju kome i od koga su na pocetku ustanka upucene desetine potresnih video snimaka koje su zavrsile na internetu?
Mislim na video snimke ubijenih ljudi i djece koji su zavrsavali s porukama poput: "Sirija je ranjena, pomozi joj", "Sirijsku djecu ubijaju, svijet suti", "Muslimani Sirije te trebaju", "Sirija doziva, hoces li se odazvati"...

Snose li autori tih uradaka koji su svjesno ciljali na emocije onih koji to budu gledali dio krivice za priliv bjelosvjetskog olosa, nekih emocionalno nestabilnih mladica, novopecenih muslimana koji sad vec svi znamo kako su pomogli Sirijcima i Siriji?
Last edited by Mlohavi on 26/12/2015 00:50, edited 1 time in total.
jao_situacije

#8463 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

šta kaže đulijani na ovo sve :?:
Challenger__

#8464 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote:šta kaže đulijani na ovo sve :?:
Image
jao_situacije

#8465 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

:lol:
sarajevoxxxx

#8466 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Mlohavi wrote:
sarajevoxxxx wrote:Zehran Aluš - Ubijen od strane Rusa, u zemlji Siriji, u gradu u kojem je rođen, od strane daleko snažnijeg neprijatelja.

Po tvom misljenju kome i od koga su na pocetku ustanka upucene desetine potresnih video snimaka koje su zavrsile na internetu?
Mislim na video snimke ubijenih ljudi i djece koji su zavrsavali s porukama poput: "Sirija je ranjena, pomozi joj", "Sirijsku djecu ubijaju, svijet suti", "Muslimani Sirije te trebaju", "Sirija doziva, hoces li se odazvati"...

Snose li autori tih uradaka koji su svjesno ciljali na emocije onih koji to budu gledali dio krivice za priliv bjelosvjetskog olosa, nekih emocionalno nestabilnih mladica, novopecenih muslimana koji sad vec svi znamo kako su pomogli Sirijcima i Siriji?
Glupost! Evo vidjeli smo u ratu u Ukrajini kako ljudi sa naših prostora idu ratovati.Rat, je strani borci dolaze, mislim u čemu je fol? U mom gradu u ratu na strani HVO-a borili su se njemački oficir.Znamo za spomenike u BiH Rusima, Grcima, mislim, niti jedan rat nije prošao bez dobrovoljaca. Od Afganistana i Rusa, pa do našeg rata u BiH, pa 2003. rat u Iraku, pa sada ovaj rat 2011.

Međunarodna zajednica sve strane dobrovoljce treba da isto tretira, i mislim da bi rat davno stao da je tako.Asad bez Hezbollaha, Iranaca, sa vojskom koja ne želi da ratuje, ili koja ratuje ali evo vidimo kako, mislim da bi to bilo davno završena priča.
Ironmen

#8467 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Air Force serving in the process of the quality of the terrorist "Zahran Aloush" in East Ghouta

https://www.youtube.com/watch?v=z2gzAynGrhU
Mlohavi

#8468 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:
Mlohavi wrote:

Glupost! Evo vidjeli smo u ratu u Ukrajini kako ljudi sa naših prostora idu ratovati.Rat, je strani borci dolaze, mislim u čemu je fol? U mom gradu u ratu na strani HVO-a borili su se njemački oficir.Znamo za spomenike u BiH Rusima, Grcima, mislim, niti jedan rat nije prošao bez dobrovoljaca. Od Afganistana i Rusa, pa do našeg rata u BiH, pa 2003. rat u Iraku, pa sada ovaj rat 2011.

Međunarodna zajednica sve strane dobrovoljce treba da isto tretira, i mislim da bi rat davno stao da je tako.Asad bez Hezbollaha, Iranaca, sa vojskom koja ne želi da ratuje, ili koja ratuje ali evo vidimo kako, mislim da bi to bilo davno završena priča.
Psi rata uvijek nadu svoj put, uglavnom je u pitanju korist ili ideoloska pozadina. Naravno, dobrovoljci su uvijek pristizali na ratista iz ovih ili onih razloga. Samo kako bi bili nacisto kolika glupost je to poigravanje emocijama pomjesano s ideoloskim ubjedenjima, 2 miliona muslimana BiH su gotovo dali podjednak broj "dobrovoljaca" za rat u Siriji koliko milijarda muslimana dade "dobrovoljaca" za odbranu tog naroda. U cemu je tu fol?

Lako za medunarodnu zajednicu, narodi ovih prostora su odavno spoznali blagodati medunarodne zajednici, nego sebe radi iskreno da odgovoris, kome su prvom pristigle znacajne brojke stranaca? Pobunjenicima ili rezimu?
Ironmen

#8469 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Challenger__ wrote:Politički momenti:
"Protivimo se bilo kakvom pokušaju rušenja Assada s vlasti":

Ogroman pakistanski zaokret šokirao Saudijsku Arabiju, njihovog najvećeg saveznika u islamskom svijetu

:lol: :lol: :lol: Gdje je ona Patkova lista saveznika :lol:
sarajevoxxxx

#8470 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Mlohavi wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Psi rata uvijek nadu svoj put, uglavnom je u pitanju korist ili ideoloska pozadina. Naravno, dobrovoljci su uvijek pristizali na ratista iz ovih ili onih razloga. Samo kako bi bili nacisto kolika glupost je to poigravanje emocijama pomjesano s ideoloskim ubjedenjima, 2 miliona muslimana BiH su gotovo dali podjednak broj "dobrovoljaca" za rat u Siriji koliko milijarda muslimana dade "dobrovoljaca" za odbranu tog naroda. U cemu je tu fol?

Lako za medunarodnu zajednicu, narodi ovih prostora su odavno spoznali blagodati medunarodne zajednici, nego sebe radi iskreno da odgovoris, kome su prvom pristigle znacajne brojke stranaca? Pobunjenicima ili rezimu?
Mislim da kako je rat uzimao maha da su dobrovoljci stizali i na jednu i na drugu stranu.Smiješno je tvrditi da je Hezbollah odgovor na pojavu Nusra fronta ili Isila. Posmatraj bilo koji sukob, ili eskalaciju rata u bilo kojoj zemlji, vidjet ćeš za nekoliko sedmica dobrovoljce i na jednoj i na drugoj strani.

Jednom sam razgovarao sa Kikijem na tu temu. Pazi, ljudi ne žele priznati da da je u Siriji na sceni strašno neravnopravan rat, i da opozicija uprkos svemu odlijeva i ostaje na nogama. Ne radi se tu o stranim borcima, avijaciju niko ne može nadomjestiti. Stotine ili hiljade tenkova u bilo kojoj vojsci ničim ne možeš nadomjestiti. To je vojna nadmoć koja ti u normalnim okolnostima, pri tome mislim, da imaš narod uz sebe, otvara milion mogućnosti.

U sirijskom ratu to nije slučaj. Grad idlib pada preko noći, dok se jedno prorežimso selo Fu'ah i Kafraya udaljeno od Idliba nekoliko kilometara drži se sedmicama, mjesecima, i gdje opozicija navaljuje svom žestinom, i gdje su u potpunom okruženju. Ali opet odolijevaju. Znači gdje je narod uz tebe, u Fu'ah i Kafraya to su šiitske enklave, možeš imati sto puta bolju poziciju, crknut ćeš i proliti krv za svaki metar kojeg zauzmeš. Eh, preslikaj to na cijelu Siriju. Suniti imaju stotinu tih enklava, i naravno da je brane kao što šiiti brane svoje. Znači možeš imati sve, možeš me držati mjesecima u okruženju, ali kvart nećeš nikada zauzeti, osim možda pregovorima ili dogovorom.
Last edited by sarajevoxxxx on 26/12/2015 01:59, edited 1 time in total.
nixon69

#8471 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Challenger__ wrote:
republikauzicka wrote:Ode...

Odose....
Full video targeting zahran_alloush & Jaysh Al Islam terrorist leadership in Ghouta
Jok. Padaš olako na rusku propagandu. Ovo je uradio IDF ili USAF. Ruski avioni su kante i bacaju neprecizne gravitacione bombe. Ako ne vjeruješ meni, pitaj Džafera - june ga ubolo - "eksperta". Sve su to njemu objasnili kineski i poljski piloti.
Ja ne znam cija je ovo propaganda,ali cisto sumnjam da je u ruskoj avijaciji prisutna i latinica (tj. engleski) na avio uredjajima.
Challenger__

#8472 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ama ironišem...
Last edited by Challenger__ on 26/12/2015 02:11, edited 1 time in total.
Challenger__

#8473 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Deir ez-Zor, grad heroj, okružen Orcima, okružen nakazama:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image