Kikibombona wrote:A kada ista ova vojska ubija kurdske civile i ravna kurdske gradove onda je to ok?KatarinaKosaca wrote:cekaj bolan......etika vojske je STITITI CIVILE. Ako je tenkista gazio civile, a jeste prvi je poceo sirizaciju. Po naredbi, alo, ocito naredbi koja se kosi sa Zenevskom konvencijom. Da imam radnju, kafanu i da radi tenka na ulici necu imati donijeti kuci hranu djetetu, ponavljam, zubima bih da klala....posebice sto je tenk PRVI gazio civile. Upssss, zaboravih zarad sekularizacije ( ovo mi zaista tjera suze na oci os smijeha, mada je najmanje smijesno).General War wrote: Kada vidim ovo izivljavanje i obezglavljivanje vojnika..."sirizacija" je vec tu, samo da vidimo kolika je opozicija.Naravno, svi drhte dok ne oguglaju, stvar iskustva. Ne znam je li turska smeta, mozda smeta kad se gleda u kojem smjeru ide nekome...ali tesko je to shvatiti ako turska je biljezila extra profit bas od onih za koje se tvrdi da im smeta...ili samo smeta zelja za dominacijom u regionu.
Niti ko o tome pise, niti se kome sudi!
Stavise, nacija je ponosna na zlocince!
Da apsurd bude veci, ista ova vojska je dobila imunitet od krivicnog gonjenja, da moze bez ikakve brige ravnati kurdske gradove na istoku zemlje. Imunitet su dobili prije dvije-tri sedmice. Pitam se da li imunitet vazi sada kada su pobili turske civile?
Turska vojska puca na Kurde koji su sa bijelom zastavom kupili mrtve na ulici
O ovome niko nije pisao, a kamoli da je neko odgovarao. Mogao je jedino ordenje dobiti ovaj zlocinac sto pobi ljude.
Pa onda ubise kurdskog civila, zavezase ga za vojno vozilo i sa njim se provozase kroz centar Vana. Kada su objavili zapadni mediji, Davutoglu je negirao. Kada je skontao da nema smisla, rekao je da ce odgovarati onaj ko je video objavio. Za zlocin ide nagrada.
I stotine ovakvih primjera....
Oni koji su jucer bili heroji, dok su rusili kurdske gradove, ubijali, palili... pisali grafite poput 'kastrirati kurdske zene da se mi ne mucimo sa njihovim kopiladima'... preko noci postadose izdajnici! I zlocinci! Koja hipokrizija, sunovrat morala!
Kakve bona zenevske konvencije, klinci palci, pricamo o notornim zlocincima. Zabranili su svim mogucim organizacijama da istraze nebrojene zlocine koje su pocinili nad kurdskim narodom na istoku zemlje.
Pa pučisti i zamjeraju Erdoganu između ostalog blag pristup rješavanju konflikta sa Kuridma zato ne razumijem opet ove tvoje stavove. Koga sada kritikuješ i okrivljuješ konkretno za ovaj zločin Erdogana lično ili vojsku i da li bi tebi bilo draže da su pobijedili pučisti?