Republika Turska

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#8451 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:
KatarinaKosaca wrote:
General War wrote: Kada vidim ovo izivljavanje i obezglavljivanje vojnika..."sirizacija" je vec tu, samo da vidimo kolika je opozicija.Naravno, svi drhte dok ne oguglaju, stvar iskustva. Ne znam je li turska smeta, mozda smeta kad se gleda u kojem smjeru ide nekome...ali tesko je to shvatiti ako turska je biljezila extra profit bas od onih za koje se tvrdi da im smeta...ili samo smeta zelja za dominacijom u regionu.
cekaj bolan......etika vojske je STITITI CIVILE. Ako je tenkista gazio civile, a jeste prvi je poceo sirizaciju. Po naredbi, alo, ocito naredbi koja se kosi sa Zenevskom konvencijom. Da imam radnju, kafanu i da radi tenka na ulici necu imati donijeti kuci hranu djetetu, ponavljam, zubima bih da klala....posebice sto je tenk PRVI gazio civile. Upssss, zaboravih zarad sekularizacije ( ovo mi zaista tjera suze na oci os smijeha, mada je najmanje smijesno).
A kada ista ova vojska ubija kurdske civile i ravna kurdske gradove onda je to ok?
Niti ko o tome pise, niti se kome sudi!
Stavise, nacija je ponosna na zlocince!

Da apsurd bude veci, ista ova vojska je dobila imunitet od krivicnog gonjenja, da moze bez ikakve brige ravnati kurdske gradove na istoku zemlje. Imunitet su dobili prije dvije-tri sedmice. Pitam se da li imunitet vazi sada kada su pobili turske civile?

Turska vojska puca na Kurde koji su sa bijelom zastavom kupili mrtve na ulici

O ovome niko nije pisao, a kamoli da je neko odgovarao. Mogao je jedino ordenje dobiti ovaj zlocinac sto pobi ljude.

Pa onda ubise kurdskog civila, zavezase ga za vojno vozilo i sa njim se provozase kroz centar Vana. Kada su objavili zapadni mediji, Davutoglu je negirao. Kada je skontao da nema smisla, rekao je da ce odgovarati onaj ko je video objavio. Za zlocin ide nagrada.

Image

I stotine ovakvih primjera....

Oni koji su jucer bili heroji, dok su rusili kurdske gradove, ubijali, palili... pisali grafite poput 'kastrirati kurdske zene da se mi ne mucimo sa njihovim kopiladima'... preko noci postadose izdajnici! I zlocinci! Koja hipokrizija, sunovrat morala!

Kakve bona zenevske konvencije, klinci palci, pricamo o notornim zlocincima. Zabranili su svim mogucim organizacijama da istraze nebrojene zlocine koje su pocinili nad kurdskim narodom na istoku zemlje.

Pa pučisti i zamjeraju Erdoganu između ostalog blag pristup rješavanju konflikta sa Kuridma zato ne razumijem opet ove tvoje stavove. Koga sada kritikuješ i okrivljuješ konkretno za ovaj zločin Erdogana lično ili vojsku i da li bi tebi bilo draže da su pobijedili pučisti? :?
Quaresma

#8452 Re: RE: Re: RE: Re: Republika Turska

Post by Quaresma »

haos1 wrote:
mario001 wrote:
haos1 wrote:Ovakva Turska je danas pobijedila:

Image

Posteno, na to se racuna kada se krece na drzavu
Da ce te nedrzavni elementi zaklati? Uh kakva je to drzava bez postenog sudjenja kad ti rulja sudi, a mozda ovaj vojnik nije ubijao civile.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Mozda se i slucajno tu nasao

Sent from my E6653 using Tapatalk
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8453 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

@kiki.......najmanje imam namjeru biti Erdoganov odvjetnik i stalni glupi stav na temi je da i si Erdoganov fun ili si Erdoganov mrzitelj. Ja jednostavno i samo ne zelim sirizaciju jos jedne zemlje i tvrdim da Turska nije nikakva islamsko fundamentalisticka zemlja kakvom se nastoji predstaviti, a najmanje vjerujem da se tenkovima i pistoljem u novinara uvodi sekularizacija.
General War

#8454 Re: Republika Turska

Post by General War »

pici wrote:
Mustafa Cerić: Erdogan je kahriman, savršen u nesavršenom svijetu
Image
:bih:
"Cuj serdaru, vesla ti majka!
Sad mi pravo i pravicno kazi!
Ali duzda dvoris mletackoga?
Ali cara dvoris Sulejmana?
Ali kralja dvoris Becanina?
Bogami sve se neJma a 32 incni aple se ima :D
SpecialOffer

#8455 Re: Republika Turska

Post by SpecialOffer »

Je li se geopoliticki mag oglasavao, @Chelli?
Nisam primjetio da nije najavio sve ovo :oops:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8456 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

prvi propust im je bio erdoanov "bijeg" iz hotela koji su napali
nije ovo bilo loše zamišljeno - ubistvo predsjednika bi izazvalo haos, pučisti zauzimaju tv kuće i objavljuju preuzimanje vlasti i dovode ostatak vojske i komandu pred svršen čin, koji htjeli ne htjeli moraju angažovati vojsku da smire nerede, čime zapravo učestvuju i podržavaju puč
kamen spoticanja

#8457 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Uhapsen jedan od sudija ustavnog suda
skoro 3 hiljade sudija smjenjeno
4000 hiljade vojnika i oficira razlicitih nivoa...uhapsen i jedan general
btw pokusaj puca planiran za veceras ali zbog curenja informacija uradjen dan prije...
neke slike destrukcije drzavnih institucija su strasne...
tayyip je obecao zeljeznu metlu...
Drvosjeca iz Dejcica

#8458 Re: Republika Turska

General War wrote:
mario001 wrote:
haos1 wrote:Ovakva Turska je danas pobijedila:

Image

Posteno, na to se racuna kada se krece na drzavu
Prije na kalifat...jedan je kalif, ko se usudjuje!
Ja bih prije rekao ovakva Turska je pobijedila...

A planirano da pobijedi ovakva...kažu sekularna. :roll:

O'zone
Globalni moderator

#8459 Re: Republika Turska

Post by O'zone »

Edin H. wrote:
O'zone wrote:
I sve ovo što piše BBC i što je čitala plavuša na TRT je prebrisano izlaskom enormnog broja Turaka da brane Erdogana.

I Kim Jong familija je kretenska al probaj ga dirnut.
Ogroman broj je izasao tek kada su pokazani snimci da vecina vojske ne zeli sukob sa narodom, slikaju se sa njima, smiju, poneko puca u zrak...

Prvi propust je bio kada se Erdogan javio na Facetime. Kao sto neko rece ranije morali su zauzeti pozicije u gluho doba noci, ali bez hapsenja Erdogana bili bi opet osudjeni na poraz, jer vojnici, regruti nisu bili spremni da pucaju na narod.
Jeste ali je izašao i na kraju si imao par miliona ljudi koji su jurišali na pučiste braneći Erdogana.

A isto tako su mogli izaći i stati uz pučiste i jutros bi imao Erdogana razapetog na Bosforskom mostu a mi bi se zgražali nad svirepošću.

Opozicija, pozicija, policija, veći dio vojske i najbitnije narod stao uz "tiranina" i to je to. Oni ga zele, eto im ga.

A i od pucanja na narod ne bi imali ništa samo još gori bunt i puno veće krvoproliće koje ne bi tako lako stalo.

Izlazak naroda na ulicu i njihovo djelovanje u ovom slučaju je najbolja opcija koja se mogla desiti. Svaka druga bi prouzrokovala nesagledljivu havariju.
General War

#8460 Re: Republika Turska

Post by General War »

SpecialOffer wrote:Je li se geopoliticki mag oglasavao, @Chelli?
Nisam primjetio da nije najavio sve ovo :oops:
Jos se konsultuje sa bazom :D
Kikibombona

#8461 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa pučisti i zamjeraju Erdoganu između ostalog blag pristup rješavanju konflikta sa Kuridma zato ne razumijem opet ove tvoje stavove. Koga sada kritikuješ i okrivljuješ konkretno za ovaj zločin Erdogana lično ili vojsku i da li bi tebi bilo draže da su pobijedili pučisti? :?
Rekao sam, iz kurdske perspektive, isti sljam!

Za AKP su ovi vojnici bili heroji kada su ubijali kurdski narod, a sada su zlocinci i izdajnici kada ubijaju turski narod.

Ovim je sve receno...
Turks are getting a little taste of their army's brutality, the same brutality they support(ed) against Kurds for 100 years, karma?
Zanimljivo je da je u Sirnaku uhapseno najvise pucista na istoku zemlje. Pohapseni su vojnici koji su bili heroji dok su sastavljali grad sa zemljom. Sada su zlocinci i izdajnici.

490 izdajnika i zlocinaca uhapseno u Sirnaku

Image
Image

A jos jucer, dok su grad pretvarali u prah i pepeo, bili su heroji

Sirnak koji su ovi gore sravnili sa zemljom

Image

I kako moze gore od ovog sto je radio Erdogan? Da te umjesto 50 puta spuca 60 puta palijom preko ledja!?? Pa brate, ako si udario 50, udari jos 10 puta, nema nikakve razlike. AKP ili pucisti, isti je to klinac.

Jedino bi se ovi pucisti vjerovatno slizali sa Asadom i onda bi Kurdi u Siriji bili u malo vecem problemu. Ovako, za sirijske Kurde je dobro ispalo. Za Kurde u Turskoj, potpuno je svejedno ko je na vlasti. Od zla oca i gore matere.
Last edited by Kikibombona on 16/07/2016 18:39, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#8462 Re: Republika Turska

Erdogan iz ovoga izlazi još jači, kome pravo, kome krivo.
Grčka će Turskoj izručiti vojnike koji su zatražili azil, SAD će razmotriti mogućnost izručenja Gulena
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8463 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

kamen spoticanja wrote:Uhapsen jedan od sudija ustavnog suda
skoro 3 hiljade sudija smjenjeno
4000 hiljade vojnika i oficira razlicitih nivoa...uhapsen i jedan general
btw pokusaj puca planiran za veceras ali zbog curenja informacija uradjen dan prije...
neke slike destrukcije drzavnih institucija su strasne...
tayyip je obecao zeljeznu metlu...
kamen, pošto si na licu mjesta i sigurno imaš više informacija, tačnijih i provjerenih, može li ocjena koliko ima smisla ovaj moj post ...
prvi propust im je bio erdoanov "bijeg" iz hotela koji su napali
nije ovo bilo loše zamišljeno - ubistvo predsjednika bi izazvalo haos, pučisti zauzimaju tv kuće i objavljuju preuzimanje vlasti i dovode ostatak vojske i komandu pred svršen čin, koji htjeli ne htjeli moraju angažovati vojsku da smire nerede, čime zapravo učestvuju i podržavaju puč
mO k3

#8464 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

KatarinaKosaca wrote:@kiki.......najmanje imam namjeru biti Erdoganov odvjetnik i stalni glupi stav na temi je da i si Erdoganov fun ili si Erdoganov mrzitelj. Ja jednostavno i samo ne zelim sirizaciju jos jedne zemlje i tvrdim da Turska nije nikakva islamsko fundamentalisticka zemlja kakvom se nastoji predstaviti, a najmanje vjerujem da se tenkovima i pistoljem u novinara uvodi sekularizacija.
:thumbup:
madner

#8465 Re: Republika Turska

Post by madner »

Kazu prve Erdoganove rijeci kada je cuo za puc su bile:
Zar je vec 11? :D
Kikibombona

#8466 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Erdogan iz ovoga izlazi još jači, kome pravo, kome krivo.
Grčka će Turskoj izručiti vojnike koji su zatražili azil, SAD će razmotriti mogućnost izručenja Gulena
Erdogan bez sumnje hoce. Ali nece Turska. Makar ne u narednih par godina. Ovo je sok koji ce se odraziti na sve pore u drzavi. Pozitivnosti mogu isplivati tek za par godina, ako se odradi dobar posao. Puno je izazova pred Erdoganom. Situacija je krajnje delikatna.

Po pisanjima ovdje ispada da je za Tursku dobro sto se desio drzavni udar. Da cvojek nepovjeruje! :D
Bosanski_kralj

#8467 Re: Republika Turska

Post by Bosanski_kralj »

mO k3 wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Ci-Nick wrote: Image
Nije smiješno, ali moram se smijati. :lol: :lol:

Ovako se u nas (nekad) djecu odgajalo.
Mene nisu ovako odgajali , zato nemam emocionalni deficit kao ti , meni je ovo strašno i da je smiješno nije vala nije
Tebe nije da nisu ovako odgajali, nego nisu nikako. Zato svoj neodgoj pokazuješ na temi Džeko. :oops:
General War

#8468 Re: Republika Turska

Post by General War »

Grupa vojnika i jedan civil jutros su sletjeli na grčku teritoriju i zatražili azil, a vlasti Turske ih sumnjiče za učestvovanje u neuspjelom državnom udaru.

Nakon slijetanja u grčki grad Alexandroupolis grupa je zatražila politički azil. Grčke vlasti su ih uhapsile zbog ilegalnog ulaska u zemlju a njihov zahtjev je odbijen, prenosi turski list Daily Sabah.

Vlasti Sjedinjenih Država razmotrit će zahtjev Turske za izručenje Fethullaha Gulena, osobe koju Turska sumnjiči za pokušaj državnog udara, rekao je državni sekretar John Kerry, prenosi AP.

Kerry je dodao da još nisu primili zahtjev za izručenje, te je pozvao turske vlasti da dostave zahtjeve uz dokaze koji potvrđuju optužbe. Nakon što ti dokazi budu dostavljeni američke sudske vlasti će se očitovati o zahtjevu za izručenje.
Drvosjeca iz Dejcica

#8469 Re: Republika Turska

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Erdogan iz ovoga izlazi još jači, kome pravo, kome krivo.
Erdogan bez sumnje hoce. Ali nece Turska. Makar ne u narednih par godina. Ovo je sok koji ce se odraziti na sve pore u drzavi. Pozitivnosti mogu isplivati tek za par godina, ako se odradi dobar posao. Puno je izazova pred Erdoganom. Situacija je krajnje delikatna.

Po pisanjima ovdje ispada da je za Tursku dobro sto se desio drzavni udar. Da cvojek nepovjeruje! :D
Znaš kako kažu, ko zna za šta je ovo dobro, svako zlo donosi i neko dobro.
zeina

#8470 Re: Republika Turska

Post by zeina »

KatarinaKosaca wrote:@kiki.......najmanje imam namjeru biti Erdoganov odvjetnik i stalni glupi stav na temi je da i si Erdoganov fun ili si Erdoganov mrzitelj. Ja jednostavno i samo ne zelim sirizaciju jos jedne zemlje i tvrdim da Turska nije nikakva islamsko fundamentalisticka zemlja kakvom se nastoji predstaviti, a najmanje vjerujem da se tenkovima i pistoljem u novinara uvodi sekularizacija.

:thumbup: :thumbup:
kamen spoticanja

#8471 Re: Republika Turska

Scenario je manje vise replika puca iz osamdesetih...jedina razlika je sistem koji je brko napravio u ovih 15tak godina...
za 10 minuta nakon sto ih je pozvao na ulice par miliona ljudi bilo je na ulicama...
nazalost na ovom forumu vlada jedno elementarno neznanje pomjesano s navijackim i ideoloskim pogledima na tursko drustvo
a fakt je da 50 % odraslih turaka stoji iza brke...glavom i zivotima...
Kikibombona

#8472 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Ma naravno. Nije ni bilo sanse da se u Turskoj desi Sirija. I da su dobili pucisti, sve bi brzo bilo gotovo.

Turska nije u rangu sa islamskim, teokratskim drzavama. To je tacno. Tursko drustvo ima jaku sekularnu komponentu. I to je tacno. Al' je isto tako tacno da je Erdogan i njegova AKP islamisticka stranka i da polako dozira islam u tursko drstvo, s ciljem da postane dominantan faktor. To za sada ne radi silom, sto je dobro za Turke.

Ja sam samo reagova na 'zenevske konvencije' i tu pricu u tvome komentaru. O tome nema ni govora. Turska je zabranila svim mogucim organizacijama da istrazuju zlocine na istoku zemlje. Za njih nikad niko nije odgovarao. Hapse se novinari, intelektualci itd. Turska je isto sto i Putinova Rusija. Samo sto se Putin vec obracunao sa neprijateljima, a Erdogan to tek sad pokusava uraditi.

Ako je zaista Amerika imala prste upetljane u ovom pucu, ocekujem cvrscu saradnju Turske i Rusije. Erdogan i Putin kao da su braca blizanci. Veoma su slicni.
zlajci

#8473 Re: Republika Turska

Post by zlajci »

Tesko je prihvatiti cinjenicu da ako je hunta bila stvarno planirana da je dopustila ostaviti Erdogana slobodnog dok traje zauzimanje pozicija. Svakom zdravom logikom je prvo on trebao biti cilj.

Prica da se krenulo noc prije zbog "curenja" mi vise na danasnji plod spoznaje da prica ima puno praznina pa se montiraju scenariji. Whatsapp, facebook timeline, naredbe u vozilu koje su nasli civilo, kapetan mornarice ranjen u napadu na hotel. Ludilo.
kamen spoticanja

#8474 Re: Republika Turska

Ameri ce sad svakako.morati izruciti fetulaha turcima...
jao_situacije

#8475 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

Edin H. wrote:
O'zone wrote:
I sve ovo što piše BBC i što je čitala plavuša na TRT je prebrisano izlaskom enormnog broja Turaka da brane Erdogana.

I Kim Jong familija je kretenska al probaj ga dirnut.
Ogroman broj je izasao tek kada su pokazani snimci da vecina vojske ne zeli sukob sa narodom, slikaju se sa njima, smiju, poneko puca u zrak...

Prvi propust je bio kada se Erdogan javio na Facetime. Kao sto neko rece ranije morali su zauzeti pozicije u gluho doba noci, ali bez hapsenja Erdogana bili bi opet osudjeni na poraz, jer vojnici, regruti nisu bili spremni da pucaju na narod.
kakve veze ima kad je izašao narod, tebi nikako ne ide u glavu da je narod protiv ovoga i da je erdoan legitiman vladar
nemoj projicirati svoje lične želje na turski narod, znaju oni sebi
narod je izašao kad je svojim očima vidio da je u istanbulu 2000 vojnika i da je istina da je to samo dio vojske
i svaka im čast, tako se brani država i suverenitet, vojska nije suveren nego narod a narod je svoje rekao i na izborima i na ulici
Post Reply