PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
-
relevantan
#8451 Re: PC gamerske konfiguracije
MSI Afterburner je vrh za podešavanje curve, ali je pogotovo vrh što s njim dođe i RivaTuner server i onda možeš naštimati on-screen display u igrama. Baciš ga negdje u ćošak ekrana i ko čoek pratiš temperature i brzinu ventilatora (ako su pwm) u kućištu. Evo kako kod mene izgleda (gornji desni ugao) dok igram ESO:
https://imgur.com/a/iiQ9C1e
- ferratilis
- diablobih
#8453 Re: PC gamerske konfiguracije
Moze li na svaku graficku msi afterburner?relevantan wrote:MSI Afterburner je vrh za podešavanje curve, ali je pogotovo vrh što s njim dođe i RivaTuner server i onda možeš naštimati on-screen display u igrama. Baciš ga negdje u ćošak ekrana i ko čoek pratiš temperature i brzinu ventilatora (ako su pwm) u kućištu. Evo kako kod mene izgleda (gornji desni ugao) dok igram ESO:
Ja pojma nemam cija je moja, je li acer proizvodi graficke? Helios 300, 1060, 6GB i ima samo da se stima koliko jako zelim da drma ventilatore sa PredatorSense.
- typeOnegative
#8454 Re: PC gamerske konfiguracije
Inače dobar feature ali ne bas u ovim ljetnim danima. Možeš slobodno mjenjati i to nema veze sa garancijom. Ja sam kod sebe malo modificirao krivulju ventova .umjesto na 60 sada se pale na 45 jer ne želim da mi grije sve okolne komponente po ovim paklovima ovih dana. U idleu ljeti bude preko 50 dok je ovako 42-43 a ne čujem je.Kad zahladni malo opet na default.dzeko1 wrote:Kod mene se ventilator na GTX 1050 TI Gigabyte pali tek na 60 stepeni, moze li se namjestiti da se pali ranije, npr. na 50-55 stepeni, a da se time ne dira u garanciju, jer sam cuo da overclock ponistava garanciju?
- dzeko1
#8455 Re: PC gamerske konfiguracije
Bas zbog tog sam htio provjeriti, ima ovaj gigabyteov program, pa cu sa njim modifikovati zbog ovih trenutnih vrucina, a kuciste mi je relativno malo i slabo prozracno, nisam jos ubacio dodatne vent-ove, mislim da ni ne mogu 120mm, vec 80mm, bice nekad upgrade na bolje kuciste i napajanje, ovo je privremeno 
-
caseytron
#8456 Re: PC gamerske konfiguracije
Ljudi kakav overclock i garancija k'o da ce on znat' sta se radi. Jednostavno napravis profil na MSI Afterburneru, kad ti je potreban clock i jaci ventilator ucitas i to je to. Ove danasnje kartice trpe sve zivo i nije bas kao nekada da crknu. Pogotovo AMD sa svojim starijim cipovima kojima je load temp isao do 95. Samo rokajte i ne razmisljajte. Kod mene je otprilike na 70 stepeni ide 65% venta i to je to 
- aditon
#8457 Re: PC gamerske konfiguracije
Afterburner je alat za tuning grafike. To mu je osnovna namjera ali ima još mali milion opcija. Neko je spominjao riva tune aplikaciju koja dolazi uz isti, a služi za praćenje raznih parametara mašine u realnom vremenu. Karticu je nemoguće spržiti klokanjem preko afterburnera. Pravilnim OC će ili raditi ili neće,ali se kartica uvijek može vratiti na default stanje. tako da, ne vidim kako će neko garanciju izgubiti jer distributer kod kojeg je kupljena ne može to znati ako karticu vratiš na default postavke.diablobih wrote:Moze li na svaku graficku msi afterburner?relevantan wrote:MSI Afterburner je vrh za podešavanje curve, ali je pogotovo vrh što s njim dođe i RivaTuner server i onda možeš naštimati on-screen display u igrama. Baciš ga negdje u ćošak ekrana i ko čoek pratiš temperature i brzinu ventilatora (ako su pwm) u kućištu. Evo kako kod mene izgleda (gornji desni ugao) dok igram ESO:
Ja pojma nemam cija je moja, je li acer proizvodi graficke? Helios 300, 1060, 6GB i ima samo da se stima koliko jako zelim da drma ventilatore sa PredatorSense.
-
caseytron
#8458 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma nasa posla i suplja prica nasih distributera. Ja sam RX570-ke przio na majningu do znoja, evo dvije godine rove bez ikakvih problema. I vjeruj da ce trajat koliko hoces. GPU clock na 1450, memorija na 2150 i to Sapphire Pulse model. Dakle nista pretjerano jak model. Samo temperature neka su sto vise dole, vjerujte ventilator neka prati stepene. Meni je do 50-0%/60-60%/70-70%... Jos ako imate malo kvalitetnije kuciste buka uopste nije velika.aditon wrote:Afterburner je alat za tuning grafike. To mu je osnovna namjera ali ima još mali milion opcija. Neko je spominjao riva tune aplikaciju koja dolazi uz isti, a služi za praćenje raznih parametara mašine u realnom vremenu. Karticu je nemoguće spržiti klokanjem preko afterburnera. Pravilnim OC će ili raditi ili neće,ali se kartica uvijek može vratiti na default stanje. tako da, ne vidim kako će neko garanciju izgubiti jer distributer kod kojeg je kupljena ne može to znati ako karticu vratiš na default postavke.diablobih wrote:Moze li na svaku graficku msi afterburner?relevantan wrote:MSI Afterburner je vrh za podešavanje curve, ali je pogotovo vrh što s njim dođe i RivaTuner server i onda možeš naštimati on-screen display u igrama. Baciš ga negdje u ćošak ekrana i ko čoek pratiš temperature i brzinu ventilatora (ako su pwm) u kućištu. Evo kako kod mene izgleda (gornji desni ugao) dok igram ESO:
-
Raptor44
#8459 Re: PC gamerske konfiguracije

Nikad jeftiniji ssd,pritom nije neka lijeva marka nego Kingston.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8460 Re: PC gamerske konfiguracije
gdje su ovi?
-
Raptor44
#8461 Re: PC gamerske konfiguracije
Cazin,općenito su jako dobra firma i odlično posluju jer praktički na području USK-a nema velike konkurencije i mogu reći da imam odlična iskustva sa njima.Chmoljo wrote:gdje su ovi?
Jedina mana je što im je web stranica zastarjela tako da nema 10% artikala,ali barem su ažurni na fb-u pa se da dogovoriti sve..
- Chmoljo
#8462 Re: PC gamerske konfiguracije
a ti si im komercijalista?
zezam se. kakvi su sa garantnim rokovima?
zezam se. kakvi su sa garantnim rokovima?
- Averus
#8463 Re: PC gamerske konfiguracije
Crkla mi dva diska, ukupno 3TB 
SSD planuo, ali je iz nekog razloga ziv...
Fuck. Me.
Fuck. Me.
- diablobih
#8464 Re: PC gamerske konfiguracije
Sta im je bilo odjednom?
- Averus
#8465 Re: PC gamerske konfiguracije
Valjda sam negdje napravio kratak spoj kad sam sve pokopcao... Zapusi se sata prikljucak na ssd-u, a diskovi mrtva priroda...
Ssd radi normalno (wtf
), a diskovi (dakle svi vazni podaci) nula bodova.
Ovaj seagate od 2tb sam probao i sa drugom elektronikom, ali nista...
Ssd radi normalno (wtf
- sheilak
#8466 Re: PC gamerske konfiguracije
Jebo si mu majku majcinu
Taj halali disk i kupuj novi (r)
Taj halali disk i kupuj novi (r)
- Averus
#8467 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma gotova prica, sta cu jbg...
Nije moglo u gorem trenutku
Nije moglo u gorem trenutku
- ferratilis
- Chmoljo
#8469 Re: PC gamerske konfiguracije
Averus wrote:Crkla mi dva diska, ukupno 3TB
Fuck. Me.

-
l33t
#8470 Re: PC gamerske konfiguracije
sta je ovo spala cijena ovako?Raptor44 wrote:
Nikad jeftiniji ssd,pritom nije neka lijeva marka nego Kingston.
imas link? - nasao na fb hvala
- diablobih
#8471 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa zato sto su ti od 120 GB inace od 20-30 dolara...
- Averus
#8472 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa otprilike tako je i izgledalo
Chmoljo wrote:
l33t wrote: sta je ovo spala cijena ovako?
imas link? - nasao na fb hvala
To je taj neki "nije baš nešto ekstra, ali SSD je SSD" model od Kingstona
Vidim hvale ga, ali kažu da drama uspori čim se približiš 50% kapaciteta
-
caseytron
#8473 Re: PC gamerske konfiguracije
Jesi li skontao sta si uradio? Tesko da mozes pogresnim spajanjem nesto takvo izazvati. Bas me zanima sta se desilo, ako skontas podijeli ovdje da jos neko ne naj***Averus wrote:Valjda sam negdje napravio kratak spoj kad sam sve pokopcao... Zapusi se sata prikljucak na ssd-u, a diskovi mrtva priroda...
Ssd radi normalno (wtf), a diskovi (dakle svi vazni podaci) nula bodova.
-
relevantan
#8474 Re: PC gamerske konfiguracije
Vjerovao ili ne, ovo sranje znaju napraviti sami sata (data) kablovi. Iz čista mira ubiju diskove. Ja bi ih na njegovom mjestu sve pobacao i uzeo druge (nove).caseytron wrote:Jesi li skontao sta si uradio? Tesko da mozes pogresnim spajanjem nesto takvo izazvati. Bas me zanima sta se desilo, ako skontas podijeli ovdje da jos neko ne naj***Averus wrote:Valjda sam negdje napravio kratak spoj kad sam sve pokopcao... Zapusi se sata prikljucak na ssd-u, a diskovi mrtva priroda...
Ssd radi normalno (wtf), a diskovi (dakle svi vazni podaci) nula bodova.
A pogotovo kad su na preko 70%, osjetan pad performansi. Zato se i ne preporučuje da se dugoročno pune preko 70% kapaciteta. Ono što sam iskusio je kada jednom Samsungov SSD ubaciš, tek vidiš šta valja. Imam trenutno dva u mašini: Kingston HyperX 120 GB i Samsung 850 EVO 250 GB koji sam polovan kupio. Oba su deklarisana na preko 500 MB/s read i write. Pogledaj brzine na testu:Averus wrote:To je taj neki "nije baš nešto ekstra, ali SSD je SSD" model od Kingstona
Vidim hvale ga, ali kažu da drama uspori čim se približiš 50% kapaciteta
Kingston:
Samsung:

Kada budem nadograđivao računar, definitivno idem sa nekim Samsung NVME SSD-om.
-
febo_acm
#8475 Re: PC gamerske konfiguracije
Averus wrote:Crkla mi dva diska, ukupno 3TB
Fuck. Me.
Kako to?