Sirija
-
udrch
#8451 Re: Sirija
iz postova koje sam postavio je vidljivo ko iznosi uvrede, ja sam smao kopirao tvoje postove i više je nego vidljivo da li govoriš istinu ili ne..ovo što si iznio nije znanje već izmišljanje i potvaranje..
da je znanje ti bi rekao za koga on špijunira, a s obzirom koliko ga mrziš, vjerujem da bi te Sredoje Nović za te tvoje pouzadane iformacije obilat nagradio..
pa bujrum, javi mu se..mi ćemo znati jel govoriš istinu, odmah će ga ovaj izručiti Bašaru..
da je znanje ti bi rekao za koga on špijunira, a s obzirom koliko ga mrziš, vjerujem da bi te Sredoje Nović za te tvoje pouzadane iformacije obilat nagradio..
pa bujrum, javi mu se..mi ćemo znati jel govoriš istinu, odmah će ga ovaj izručiti Bašaru..
-
udrch
#8452 Re: Sirija
ko kontroliše Tel Hasel i koliko vojnika broji ta divizija što se predala?dječak sa šibicama wrote:S obzirom da ih ISIL i Al Nusra vise ne smatraju saveznicima, politika je snadji se, prikloni se jacem.Klavikula wrote:Opservatorija pise da su neke jedinice FSA presle na stranu Vojska i tako pomogle oslobadjanju kasarne 80. brigade.
dakle, klasicna izdaja, odnosno ako se gleda iz prespektive Armije, obavjestajci dobro obavili svoj posao
Istu stvar u vojnoj bazi u naselju Hajar Al Aswad, Damask, istocno do Sbaneha, na stranu SAA presla cijela divizija FSA, preostali teroristi se povlace u Yarmouk odakle im izlaska nema, samaraju ih SAA i palestinske milicije. Takodje i kvart Hajar Al Aswad je vecim dijelom oslobodjen.
ISIL pokusava povratiti bazu 80. brigade kod Aleppa ali za sada, kako vijesti govore, nemaju uspjeha. SAA ih odbija uglavnom non stop zracnim napadima po njihovim polozajima. Kazu da mrtvih ima ko u prici, vojska oko 100 poginulih, ISIL nekoliko stotina.
Vojska je zauzela i veci dio Al Naqqarina, rebelsi su u panici jer se zatvara obruc oko njih.
- fatamorgana
#8453 Re: Sirija
SDA, 
- MMM1977
#8454 Re: Odg: Sirija
Ništa slagao nisam a ne želim iznositi nešto u što nisam siguran. A policijski posao neka radi ko je plaćen za to.udrch wrote:iz postova koje sam postavio je vidljivo ko iznosi uvrede, ja sam smao kopirao tvoje postove i više je nego vidljivo da li govoriš istinu ili ne..ovo što si iznio nije znanje već izmišljanje i potvaranje..
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Challenger__
#8455 Re: Sirija
Ili su uhvaćeni, ili su prešli u SAA, ili su jednostavno pobjegli sa bojnog polja...

"Birani pretplatnik trenutno nije dostupan..."Deir Izzor province: Communication was lost with the commander of a rebel battalion and 2 defected officers from the Military Council in between the cities of Deir Izzor and al-Raqqa while heading to Turkey to receive a shipment of weapons.
- Challenger__
#8456 Re: Sirija
Sukobi bi sa stranim radnicima u Rijadu - REUTERS.
Režim u Rijadu ima sve više problema. Ako, ako, mašala... Htjeli su smijeniti vlast u Damasku, sponzorišu ubice širom Bliskog i Srednjeg istoka, daće Bog i njima ćemo vidjeti leđa.
Režim u Rijadu ima sve više problema. Ako, ako, mašala... Htjeli su smijeniti vlast u Damasku, sponzorišu ubice širom Bliskog i Srednjeg istoka, daće Bog i njima ćemo vidjeti leđa.
- Challenger__
#8457 Re: Sirija
Geopolitičar Mark Almond upozorava da opasnost od direktne vojne intervencije protiv Sirije nije prošla. Pojedine lobističke strukture unutar SAD se ne mire sa porazom u Siriji.
RT, Advance
RT, Advance
- dječak sa šibicama
#8458 Re: Sirija
Tal Hasel je navodno u potpunosti u rukama SAA, ali nije to rat kao kod nas sto je bio, kad nesto uzmes da je stvar gotova, tamo se kvartovi uzimaju i gube nerijetko kako koji dan dodje, kao u Deir ez Zoru.
Za sada, vojska je u kasarni 80. brigade, zauzet je veci dio Al Naqqarina, koji je pod vatrom pobunjenika.
Koliko je njih u Damasku preslo na stranu SAA , ko to zna, pobunjenicki izvori ce reci 10-orica, vladini njih 1000 ili vise, pa kome vjerovati.
Jedino je cinjenica da je vojna baza i naselje Hajar Al Aswad u juznom Damasku, od sada pod kontrolom SAA. Juzni dijelovi Damaska su skoro pa ocisceni, rebelsima su preostali djepovi. Ili da se nekako izvlace u istocnu Guthu, mada i tamo vojska napreduje, iz Jobara, Qabouna i Haraste SAA je prodrla u Irbeen, i zauzeli veci dio naselja, rebelsi se dobro drze u Zamalki, koja je jos neosvojiva za vojsku.
Za orjentaciju

tu negdje na dnu slike uz cestu iz Damaska prema istocnoj Ghuti, je tvornica Tameco, gdje se vode borbe vec danima.
Za sada, vojska je u kasarni 80. brigade, zauzet je veci dio Al Naqqarina, koji je pod vatrom pobunjenika.
Koliko je njih u Damasku preslo na stranu SAA , ko to zna, pobunjenicki izvori ce reci 10-orica, vladini njih 1000 ili vise, pa kome vjerovati.
Jedino je cinjenica da je vojna baza i naselje Hajar Al Aswad u juznom Damasku, od sada pod kontrolom SAA. Juzni dijelovi Damaska su skoro pa ocisceni, rebelsima su preostali djepovi. Ili da se nekako izvlace u istocnu Guthu, mada i tamo vojska napreduje, iz Jobara, Qabouna i Haraste SAA je prodrla u Irbeen, i zauzeli veci dio naselja, rebelsi se dobro drze u Zamalki, koja je jos neosvojiva za vojsku.
Za orjentaciju

tu negdje na dnu slike uz cestu iz Damaska prema istocnoj Ghuti, je tvornica Tameco, gdje se vode borbe vec danima.
-
Avetinho
#8459 Re: Sirija
Opet izgleda da nistas drugo ne citas. Advance, RT, zijev.Challenger__ wrote:Geopolitičar Mark Almond upozorava da opasnost od direktne vojne intervencije protiv Sirije nije prošla. Pojedine lobističke strukture unutar SAD se ne mire sa porazom u Siriji.
RT, Advance
Predlazem ti toplo da prosiris vidike.
-
udrch
#8460 Re: Odg: Sirija
ne trebaš iznositi nešto što ne znaš..post iznad gore govoriš o dva različita čovjeka..jedan je dokazani kriminalac i terorista, drugi nije..kad su tu grešku shvatili u USA ambasadi, dopunili su se i izvinuli u jednom tekstu..MMM1977 wrote:Ništa slagao nisam a ne želim iznositi nešto u što nisam siguran. A policijski posao neka radi ko je plaćen za to.udrch wrote:iz postova koje sam postavio je vidljivo ko iznosi uvrede, ja sam smao kopirao tvoje postove i više je nego vidljivo da li govoriš istinu ili ne..ovo što si iznio nije znanje već izmišljanje i potvaranje..
pogledaj:
*Ovaj paragraf je izmjenjen 4. juna 2008. godine kako se ispravila greška. Imad Al-Hussein, koji je poznat i pod imenom Abu Hamza al-Suri, je pogrešno identificiran kao osuđeni terorista Abu Hamza al-Masri. Mi duboko žalimo zbog ove greške.
Imad al Husein, poznatiji kao Abu Hamza, napao je stražara u Imigracionom centru Bosne i Hercegovine, gde se nalazi od oktobra prošle godine kada je uhapšen. Sledi krivična prijava protiv Sirijca
“Imad Al Husein napao je stražara bez bilo kakvog povoda. Učinio je to dok je stražar sjedio, čak je na njega i bacio stolicu. Zbog toga ćemo tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njega podnijeti krivičnu prijavu zbog napada na službeno lice prilikom vršenja dužnosti. Osim toga, protiv njega će biti poduzete disciplinske mjere, odnosno bit će mu uskraćeno pravo na posjete”, prenosi Oslobođenje izjavu direktora Službe za poslove sa strancima Dragana Mektića.
Mektić je demantovao navode iz neformalnog udruženja Enasarija da je stražar pretukao Al Huseina i polomio mu ruku. “To nije tačno. Imad Al Husein nema nikakvih povreda nego folira s nekakvim zavojima. Dio centra u kojem se desio napad pokriven je video-nadzorom. Imamo snimak cijelog događaja iz kojeg se jasno vidi ko je koga napao”, izjavio je Mektić.
Osman Mulahalilović, advokat Abu Hamze, izjavio je da je njegov klijent izložen maltretiranju. “To su klasične policijske metode. Postoji jedna smjena koja je dobra prema njemu, a druga ga maltretira samo da bi ga isprovocirali da napravi incident”, rekao je Mulahalilović.
Abu Hamzi, koji u BiH slovi za neformalnog vođu mudžahedina, Komisija za državljanstvo BiH oduzela je državljanstvo ove države a Evropski sud za ljudska prava u Strazburu je zabranio njegovu deportaciju sve dok ne bude donesena konačna odluka o njegovom slučaju. Abu Hamza se od 5. oktobra 2008. nalazi u Imigracionom centar u Istočnom Sarajevu, u statusu stranca koji je proglašen opasnim po nacionalnu bezbednost BiH.
skupo ćemo mi platiti ovo iživljavanje na osnovu laži koje mnogi iznose na ovog čovjeka..Nedavna posjeta reisa Huseina ef. Kavazovića Imigracionom centru u Lukavici, odnosno Imadu Al Husinu – Abu Hamzi izazvala je ogromnu medijsku pažnju. Reis Kavazović je ovom posjetom skrenuo pažnju naše javnosti na tešku diskriminaciju koju trpi Abu Hamza od nemarnih vlastodržaca Bosne i Hercegovine. Danas smo saznali nove detalje o posjeti reisa Huseina ef. Kavazovića Abu Hamzi. Naime, dok su razgovarali u pritvorskoj sobi Abu Hamza je upitao reisa Kavazovića zbog čega ga je posjetio na šta mu je reis odgovorio da ga je posjetio zbog Allaha. Reis Kavazović je osjetio da kao lider muslimana, u ime Allaha, treba pružiti svoju bratsku pomoć Abu Hamzi. Također, prilikom prvog susreta sa reisom Abu Hamza je od dragosti zaplakao. Dok ga je tješio i reis Kavazović se nije mogao suzdržati pa je i sam zaplakao. Reis Husein efendija Kavazović je prvi i jedini bošnjački uglednik koji je pokazao posebnu brigu i učinio konkretne aktivnosti da se završi sramotno iživljavanje Bosne i Hercegovine nad nemoćnim Abu Hamzom. Reisova posjeta, njegov bratski i ljudski odnos koji je pokazao prema Abu Hamzi i stanju u kojem se on nalazi, za Abu Hamzu znače mnogo. Abu Hamza je dobio dodatnu snagu, lakše mu je trpiti nepravdu kada vidi da nije zaboravljen.
-
udrch
#8461 Re: Sirija
http://en.wikipedia.org/wiki/Cities_and ... _civil_war
prema ovoj mapi Tel Hasel je pod kontrolom FSA..a moderatori ovdje sigurno nisu naklonjeni FSA, jer da su imalo objektivni ne bi bilo ovoilko gradova u okruženju koji to objektivno nisu..onda ovi treptajući gradovi su samo oni koje kontroliše FSA, a napadaju Bašarovci i strani teroristi i plaćenici..
gdje god grad kontroliše SAA i objektivno ga napada FSA i drugi tu neba ovog blinkanja..
prema ovoj mapi Tel Hasel je pod kontrolom FSA..a moderatori ovdje sigurno nisu naklonjeni FSA, jer da su imalo objektivni ne bi bilo ovoilko gradova u okruženju koji to objektivno nisu..onda ovi treptajući gradovi su samo oni koje kontroliše FSA, a napadaju Bašarovci i strani teroristi i plaćenici..
gdje god grad kontroliše SAA i objektivno ga napada FSA i drugi tu neba ovog blinkanja..
- Challenger__
#8462 Re: Sirija
Kako nema? Pa pogledaj Hamu. Ispada da samo što nije pala, a riječ je o sporadičnim sukobima u okolnim selima. Što se tiče Tell Hassela i njegove boje, čekaju dokaze iz više izvora. Do tada stoji kako stoji.gdje god grad kontroliše SAA i objektivno ga napada FSA i drugi tu neba ovog blinkanja..
Ako su pristrasni, to može biti samo na štetu vlade. Ipak, oni su, realno, koliko-toliko najbjektivniji.
- salik79
#8463 Re: Odg: Sirija
Nisam se ja ni sa kim udruzio. Nadam se da ces ti shvatiti, kao sto si to uvidio i iz slucaja gen Dudakovica, da ja niti lazem, niti se pretvaram. Ako je nesto hak, to cu reci i stati iza toga. Isto kao sto stojim iza onog sto sam naveo za Ebu Hamzu, tako isto stojim i iza onog sto sam naveo za vehabije. Isto tako stoji i ono sto sam naveo za sije. Jos nisam upoznao siju koji na bilo koji nacin namece svoja uvjerenja, koji ulazi u tu tematiku, koji je naporan po bilo kojem pitanju, koji vrijedja casne ashabe r.a. i hz Aisu r.a. ...Kad vec spominjem - tokom Ramazana sam posjecivao predavanja u fondaciji Mulla Sadra i odgovorno tvrdim da je hz Omer poimenice (u najljepsem svjetlu) vise puta spomenut nego hz Alija (sto ne znaci da im je preci, ali su predavanja dosta bila vezana za pravicnost, otresitost kada je pravda u pitanju, i sl)...A ti mi opet nemoj vjerovati, nema veze...udrch wrote:nećeš ni čuti, ovi lažovi to onako usput samo izbace iz sebe..salik79 wrote:Nisam cuo da nagovara druge da ginu, a vjerujem da je misljenja da je ovo sto se provodi u Siriji istnski dzihad da bi tamo i otisao, radije nego sjedio u kazamatu u ulici Draze Mihailovica. A ove "nase" vlasti bi to jedva docekale. Vec su mu nudile da ga puste iz pritvora, uz uvjet da odustane od bilo kakve tuzbe protiv BiH.
situacija oko njega je vrlo jasna:
oženjen našom ženom, uredno se prijavljivao i uredno dobio državljanstvo..ima djecu državljane ove zemlje..nije počinio nijedno krivično djelo i ne postoji osnov za deportaciju..uzeli su mu nekoliko godina života..
čim Sredoje Nović ne bude više ministar civilnih poslova on će biti pušten na slobodu i podnijeće tužbu za naknadu štete koju će biti najbolje platiti što prije, možda je najbolje da se nagodimo, jer takvo jedno kršenje ljudskih prava ne bi smjelo nikako biti procesuirano i zapisano, jer će nam kasnije otežati pristupne pregovore..ukolko tužba dođe do Strazbura odšteta će biti milionska..namjestili bi oni njemu svašta, ali ne mogu zbog Evrope..
p.s. nadam se da te ovja slučaj blaćenja čovjeka kojeg poznaješ bez ikakve osnove sa kim si se udružio..
- salik79
#8464 Re: Sirija
Htjedoh nesto reci i u vezi MMM1977 - covjek misli na Ebu Hamzu, dok nije bio Ebu Hamza, dakle prije rodjenja malog (sada vec i velikog
) Hamze. Mozda je to i bilo tako, ne znam. Ja sam rekao da ga znam iz Sarajeva, a za ostalo sam cuo od drugih ljudi. Stojim iza svega sto sam rekao za njega, a mozda je covjek stvarno prije (iz vremena kada ga je MMM1977 poznavao) bio takav kakvim ga opisuje, ali svako moze doci tobe. On ga poznaje iz vremena dok je jos zivio i studirao u Hrvatskoj i nije bio ozenjen. A covjek se mijenja iz trena u tren - tako da je sve moguce.
- Challenger__
#8465 Re: Sirija
- Da stavimo tačku oko nagađanja u vezi Baze "80" sjeverno od međunarodnog aerodroma Alepo: SAA ga je zauzela, ISIS je probao da je vrati i doživio poraz. Prije dva sata je baza u svojoj cjelini pod kontrolom sirijske armije. Čuveni ratni reporter Šadi Hulve je objavio reportažu iz baze gdje se nalazi mnoštvo likvidiranih terorista, te zarobljena municija i naoružanje:

Detaljnije - OVDJE
________
- Baza "80" je pod kontrolom vojske, a pravac kretanja armije dalje na sjever i zapad je na prikazu ovdje:

IZVOR

Detaljnije - OVDJE
________
- Baza "80" je pod kontrolom vojske, a pravac kretanja armije dalje na sjever i zapad je na prikazu ovdje:

IZVOR
-
udrch
#8466 Re: Sirija
he he..ti odmah našao Hamu..evo ja sam postavio mapu, a nisam primjetio da blinka..isto ko neki dan za Suwajdu..Challenger__ wrote:Kako nema? Pa pogledaj Hamu. Ispada da samo što nije pala, a riječ je o sporadičnim sukobima u okolnim selima. Što se tiče Tell Hassela i njegove boje, čekaju dokaze iz više izvora. Do tada stoji kako stoji.gdje god grad kontroliše SAA i objektivno ga napada FSA i drugi tu neba ovog blinkanja..
Ako su pristrasni, to može biti samo na štetu vlade. Ipak, oni su, realno, koliko-toliko najbjektivniji.
evo pogledaj Idlib kako karikiraju..recimo gradovi Binish, Rami, Sarjah..iz pozicije je vidljivo da ti gradovi ne mogu biti u okruženju, jer je oko njih sve zeleno, ali po njima su u okruženju..
zatim ovi gradovi u Hami oko Rastana, pa ovi gradovi u Daraai, sve u okruženju, a znamo da nisu, jer tamo nema okruženja čak i tamo gdje bi objektivno trebalo biti, jer kod njih je neka pogrešna ratna filozofija: uvuku sukobe u naseljena mjesta, a puno lakše bi to bilo na pozicjama izvan grada, ali valjda im mrsko kopati, ali opametiće se ko i mi..
SAA je trenutno u ofanzivi na Alepu i Damasku samo što su ovi neorganizirani, nejedinstveni i glupi..da ih sad napadnu na Idlibu i Daraai, ove obadvije ofanzive bi stale..
edit: raduje me da je došlo sukoba oko Hame, to je pozitivan znak za FSA, a vrlo zajebana situacija za SAA, jer su to djeca onih koje je pobio babo zločinac..nekad je neko govorio da je SAA u toj pokrajini rasporedila oko 150.000 ljudi..svakako ne bez razloga..
-
udrch
#8467 Re: Sirija
nemoj ga izvlačiti, nije on mislio na to, on je njega pomiješao sa onim Ebu Hamzom što ima problem sa jednim okom..ali sad kad si mu ti ovo napisao, sad će početi tvrditi ovo tvoje..ali je vidljivo da nije tako..salik79 wrote:Htjedoh nesto reci i u vezi MMM1977 - covjek misli na Ebu Hamzu, dok nije bio Ebu Hamza, dakle prije rodjenja malog (sada vec i velikog) Hamze. Mozda je to i bilo tako, ne znam. Ja sam rekao da ga znam iz Sarajeva, a za ostalo sam cuo od drugih ljudi. Stojim iza svega sto sam rekao za njega, a mozda je covjek stvarno prije (iz vremena kada ga je MMM1977 poznavao) bio takav kakvim ga opisuje, ali svako moze doci tobe. On ga poznaje iz vremena dok je jos zivio i studirao u Hrvatskoj i nije bio ozenjen. A covjek se mijenja iz trena u tren - tako da je sve moguce.
- Challenger__
#8468 Re: Sirija
Što se tiče Hame, kažem ti, sve što sam uspio da pronađem s obje strane izvora su sporadični konflikti na periferiji. A kada pogledaš mapu, da te srce strefi, jeli...
-
udrch
#8469 Re: Sirija
u vezi pozicije Kurda, džaba se neki ovdje raduju..
oni jednostavno nisu u stanju povezati ove svoje tri enklave, a ako im je to cilj, onda je to ludost, jer bi napravili liniju fronte dugu preko 1000km, a zato nemaju snage..
ovo planinsko područje u Afrin distriktu i planinama nije naseljeno, ne vjerujem da tu živi više od 200.000 stanovnika, pregledao sam detaljno mape, sve ove žute tačkice su naselja do 5.000 stanovnika, osim Afrina..takođe ovaj dio oko Ayn al-Arab nema više od 100.000, a naselja u Alepu su faktički u sunijskoj zoni..između ove dvije enklave, osim Azaza tu su manbilj i al-Bab koji faktički sa okolnim gradovima imaju više stanovnika nego obadvije ove Kurdske enklave, a tu je i blizina Alepa..kompletna ova pokrajina je sunitska, osim dijelova uz Tursku i na ovim planinama..
Kurda je najviše u Hasaki i mislim da će njihov cilj biti potpuna kontrola te pokrajine, a to će možda značiti i napada na neke vojne baze SAA daljem toku..
siguran sam da neće pokušati preko pokrajine Raqa da se povežu sa ova dva druga područja, jer bi to bio otvoren i masivan rat i protiv FSA, ali i protiv Nusre..ukoliko Azaz kontroliše Nusra ne vjerujem da će ga napasti..ovo predgrađe Azaza je obično malo veće selo i ne vjerujem da su tu velike borbe..
koliko vidim njihove operacije su usmjerene na neka područja koja drži ISIl i ako uspiju da toj formaciji koliko toliko pokažu da mora postojati red i jasan cilj to će svakako biti dobro za nastavak borbe protiv zločinca..
uostalom, čudi me da toliko se uzdate u njih, jer oni sigurno više nikad neće pod Bašarovu čizmu..
oni jednostavno nisu u stanju povezati ove svoje tri enklave, a ako im je to cilj, onda je to ludost, jer bi napravili liniju fronte dugu preko 1000km, a zato nemaju snage..
ovo planinsko područje u Afrin distriktu i planinama nije naseljeno, ne vjerujem da tu živi više od 200.000 stanovnika, pregledao sam detaljno mape, sve ove žute tačkice su naselja do 5.000 stanovnika, osim Afrina..takođe ovaj dio oko Ayn al-Arab nema više od 100.000, a naselja u Alepu su faktički u sunijskoj zoni..između ove dvije enklave, osim Azaza tu su manbilj i al-Bab koji faktički sa okolnim gradovima imaju više stanovnika nego obadvije ove Kurdske enklave, a tu je i blizina Alepa..kompletna ova pokrajina je sunitska, osim dijelova uz Tursku i na ovim planinama..
Kurda je najviše u Hasaki i mislim da će njihov cilj biti potpuna kontrola te pokrajine, a to će možda značiti i napada na neke vojne baze SAA daljem toku..
siguran sam da neće pokušati preko pokrajine Raqa da se povežu sa ova dva druga područja, jer bi to bio otvoren i masivan rat i protiv FSA, ali i protiv Nusre..ukoliko Azaz kontroliše Nusra ne vjerujem da će ga napasti..ovo predgrađe Azaza je obično malo veće selo i ne vjerujem da su tu velike borbe..
koliko vidim njihove operacije su usmjerene na neka područja koja drži ISIl i ako uspiju da toj formaciji koliko toliko pokažu da mora postojati red i jasan cilj to će svakako biti dobro za nastavak borbe protiv zločinca..
uostalom, čudi me da toliko se uzdate u njih, jer oni sigurno više nikad neće pod Bašarovu čizmu..
-
udrch
#8470 Re: Sirija
ti si neki dan napisao da je Tel Hasel pod kontolom SAA, zato sam ga spomenuo..dječak sa šibicama wrote:Tal Hasel je navodno u potpunosti u rukama SAA, ali nije to rat kao kod nas sto je bio, kad nesto uzmes da je stvar gotova, tamo se kvartovi uzimaju i gube nerijetko kako koji dan dodje, kao u Deir ez Zoru.
kad su u pitanju ove cifre, evo da uduplam tvoju najveću cifru, da se predalo 2.000 ljudi, opet sve što bi mogli reći jeste da se predala brigada, a nikako divizija..
ali vi i ne govorite da se predala, već da je prešla na stranu SAA..
mislim da je i vama jasno da to nije tako, jer ko je lud u svoje redove odjednom primiti čitavu diviziju..vjerujem da su i oni čuli za Hamdiju Abdića i njegovu predaju Fikretu
mislim prije da će to biti patka kao i ona nedavna masovna predaja u Homsu..
- MMM1977
#8471 Re: Sirija
Ovaj na koga sam ja mislio je Imad al Husein, ja ga znam pod tim imenom. Držao je onu prodavnicu Hamzibeg na Stupu.
Udrch, ja ne znam da li je kriv ili ne za to što mu se stavlja na teret. Ono što meni smeta u konkretnom slučaju je činjenica da je dotični, kao i mnogi drugi, pod krinkom širenja Islama, zavatanio se ovdje. A bio je klasični sljam, krivo mi je što smo postali leglo takvih likova a uopšte ne sumnjam da se primirio.
Pravi džihadisti su, nakon što je rat završen, otišli na druga ratišta. Ovo što je ostalo je uglavnom sljam koji je i došao da ostane, nikakav džihad njima nije bio u nijetu.
Udrch, ja ne znam da li je kriv ili ne za to što mu se stavlja na teret. Ono što meni smeta u konkretnom slučaju je činjenica da je dotični, kao i mnogi drugi, pod krinkom širenja Islama, zavatanio se ovdje. A bio je klasični sljam, krivo mi je što smo postali leglo takvih likova a uopšte ne sumnjam da se primirio.
Pravi džihadisti su, nakon što je rat završen, otišli na druga ratišta. Ovo što je ostalo je uglavnom sljam koji je i došao da ostane, nikakav džihad njima nije bio u nijetu.
- dječak sa šibicama
#8472 Re: Sirija
Danasnji snimci iz kruga kasarne 80. brigade. Da se i to dokumentuje.
Cvrsto pod kontrolom SAA
Cvrsto pod kontrolom SAA
- Challenger__
#8473 Re: Sirija
dječak sa šibicama wrote:Danasnji snimci iz kruga kasarne 80. brigade. Da se i to dokumentuje.
Cvrsto pod kontrolom SAA
_________
Izvinjenje ako je ovo neko već postavio, nisam zapazio:
Video je posebno zanimljiv jer sadrži razgovor između oficira i vojnika prije same bitke, Džobar, Damask. Da se pobliže upoznamo sa retorikom i licima heroja.
-
Avetinho
#8474 Re: Sirija
Imas li neko lice zbog kojeg je 6 milona sirijaca raseljeno, stotine hiljada pobijenih i obogaljenih, milioni protjeranih? Evo ja cu ti predloziti jedno: Putinov drveni lutak Basar Ass-sadista.
- Challenger__
#8475 Re: Sirija
Iz jednog sela pod kontolom "revolucionara", ili uticaj krkanluka, papalnuka, importovanog tekfirijskog primitivizma na psihu i odgoj djece: "Children in Syrian Town of Ras al-Ayn Play "Behead the Enemy"