Demokratska fronta Željko Komšić
- drug_profi
#8451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad niko u federaciji nece imati dovoljno glasova za samostalno vladanje. Uvijek ces morati bar HDZ uzeti. A to je nista sta te ceka na drzavnom nivou. Tu tek dolaze bolni kompromisi.
- madner
#8452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad je dug period.
Uspjesna vlada na sljedecim izborima bi mogla racunat na veci broj glasova.
Ono sto je bitno za obicnog gradjanja je koncentrisano na kantonalnom i entitetskom nivou.
Ono sto je bitno za obicnog gradjanja je koncentrisano na kantonalnom i entitetskom nivou.
- drug_profi
#8453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad se ovdje misli u dogledno vrijeme prije nego ovo postane normalna zemlja.
Normalna zemlja se postaje sa uspjesnom vladom.
Tako da je tacno sto kazes da bi tek nakon uspjesne reformske vlade mogla postojati mogucnost za vise od 51% glasova, s tim da ostaje problem certificiranih Hrvata ili Bosnjaka za dom naroda.
Kantone svakako treba maknuti iz price i jedva cekam da se taj nivo vlasti izbrise.
Normalna zemlja se postaje sa uspjesnom vladom.
Tako da je tacno sto kazes da bi tek nakon uspjesne reformske vlade mogla postojati mogucnost za vise od 51% glasova, s tim da ostaje problem certificiranih Hrvata ili Bosnjaka za dom naroda.
Kantone svakako treba maknuti iz price i jedva cekam da se taj nivo vlasti izbrise.
-
Hafis
#8454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo, jedno sam primjetio. Gađate se se s tim eventualnim dobivenim glasovima DF-a ...te 200 000, te 300 000, te čak i 400 000...k'o da su crvena krvna zrnca. Da ne bude potop...tramvaj trojka kružno: 30-40 milja glasova i bog te veselio momčino.
Objektivno, ne vidim da je ŽK nešto posebno autoritativan, da ne kažem ekstra popularan i na ovim prosvjedima, što bi moglo biti jedno mjerilo. U zlatna vremena bi se pronio i kakav njegov portret, pisana parola, kakav proglas...međutim ništa. tako da je 300 000 ili više glasova po meni više nego neobjektivan cilj.
Objektivno, ne vidim da je ŽK nešto posebno autoritativan, da ne kažem ekstra popularan i na ovim prosvjedima, što bi moglo biti jedno mjerilo. U zlatna vremena bi se pronio i kakav njegov portret, pisana parola, kakav proglas...međutim ništa. tako da je 300 000 ili više glasova po meni više nego neobjektivan cilj.
- madner
#8455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trazi ankete.
-
zulfo
#8456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
1.Zabraniti rad u državnom firmama onima koji su dobijali plaću prejo 6.000KM
Ovo treba da bude osnovni uslov.
- madner
#8457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ja, uvijek na nas. 
- brzica
#8458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeste, ali probati napraviti uspješnu vladu sa ovima što su ovo sranje i napravilimadner wrote:Nikad je dug period.
nije baš najpametniji potez. Čim je SDP probala preuzeti vodeću ulogu, praktično
a ne po broju glasova, odmah je krenula zelena mašinerija. Tako bi udavili i DF,
i bilo koju drugu stranku.
A, ja osobno smatram da ova država može naprijed samo kad stranke koje formiraju
vlade odluče izgubiti sljedeće izbore. Takve reformske, bolne, poteze je potrebno
povući da je nemoguće proći nekažnjeno od strane najbrojnijeg dijela glasačkog
aparata.
- raskopusa
#8459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
stranka jeste nova ali je lider nesto bajat u politici.L u c i f e r wrote:ako nemas dovoljno za samostalnu poziciju-LIBERO- wrote:Pa priajtelju, ne mozes pokupiti povjerenje 300.000 + glasaca (sto bi procijenio Madner) i onda otici u opoziciju.
fataj se opozicije
osim toga
ovo je tek formirana stranka
i njoj treba period opozicije
da bi se izgradila i profilirala kadrove
a preletaca ima hejbet,tako da ti neiskustvo ne stoji.
-
L u c i f e r
#8460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
preletača ima u svakojraskopusa wrote:stranka jeste nova ali je lider nesto bajat u politici.L u c i f e r wrote:ako nemas dovoljno za samostalnu poziciju-LIBERO- wrote:Pa priajtelju, ne mozes pokupiti povjerenje 300.000 + glasaca (sto bi procijenio Madner) i onda otici u opoziciju.
fataj se opozicije
osim toga
ovo je tek formirana stranka
i njoj treba period opozicije
da bi se izgradila i profilirala kadrove
a preletaca ima hejbet,tako da ti neiskustvo ne stoji.
bajati su svi
al pošteni rijetki
- Corto Maltese
#8461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Visok je ovo prag. Predlažem da osnov bude plata iz decembra 2013., uz gornju granicu od 5.184.95KM.zulfo wrote:1.Zabraniti rad u državnom firmama onima koji su dobijali plaću prejo 6.000KM
- raskopusa
#8462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vec zamisljam DF,HDZ,SDSdrugi profil wrote:Nikad niko u federaciji nece imati dovoljno glasova za samostalno vladanje. Uvijek ces morati bar HDZ uzeti. A to je nista sta te ceka na drzavnom nivou. Tu tek dolaze bolni kompromisi.
- raskopusa
#8463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote:
Nešto na ovaj fazon
- biske
#8464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i šta bude kad se trzneš iz razmišljanja?raskopusa wrote:vec zamisljam DF,HDZ,SDSdrugi profil wrote:Nikad niko u federaciji nece imati dovoljno glasova za samostalno vladanje. Uvijek ces morati bar HDZ uzeti. A to je nista sta te ceka na drzavnom nivou. Tu tek dolaze bolni kompromisi.
- brzica
#8465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne može biti ovako...bez zelenih neće ićibiske wrote:i šta bude kad se trzneš iz razmišljanja?raskopusa wrote:vec zamisljam DF,HDZ,SDSdrugi profil wrote:Nikad niko u federaciji nece imati dovoljno glasova za samostalno vladanje. Uvijek ces morati bar HDZ uzeti. A to je nista sta te ceka na drzavnom nivou. Tu tek dolaze bolni kompromisi.
- biske
#8466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ko su oni?brzica wrote:Ne može biti ovako...bez zelenih neće ićibiske wrote:i šta bude kad se trzneš iz razmišljanja?raskopusa wrote: vec zamisljam DF,HDZ,SDS
- brzica
#8467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuj pitanja...ekolozi iz Mehmeda Spahe... 
- madner
#8468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda nisam bio jasan, ja se slazem da bi koaliranje sa SDA ili SDPom bio harakiri potez.brzica wrote:Jeste, ali probati napraviti uspješnu vladu sa ovima što su ovo sranje i napravilimadner wrote:Nikad je dug period.
nije baš najpametniji potez. Čim je SDP probala preuzeti vodeću ulogu, praktično
a ne po broju glasova, odmah je krenula zelena mašinerija. Tako bi udavili i DF,
i bilo koju drugu stranku.
A, ja osobno smatram da ova država može naprijed samo kad stranke koje formiraju
vlade odluče izgubiti sljedeće izbore. Takve reformske, bolne, poteze je potrebno
povući da je nemoguće proći nekažnjeno od strane najbrojnijeg dijela glasačkog
aparata.
No isto tako je objektivno dosta vjerovatno da ce se to desiti, jer SBB do oktobra nece vise biti opcija.
Jedina nada je da Scepo povuce i SDA sa sobom u ponor u koji ide.
- brzica
#8469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma jasno je, ali nije realno očekivati da se nakon te koalicije
dobije isti ili veći broj glasova...što po meni i nije problem
ako stvarno misliš dobro državi. Samo treba odmah reći ljudima
šta trebaju očekivati. Inače završavaš kao i SDP.
Kako su krenuli na nastavnika nakon ovih prosvjeda, neće ni do
ljeta izdržati.
I, nismo mi te sreće da netko povuče SDA
dobije isti ili veći broj glasova...što po meni i nije problem
ako stvarno misliš dobro državi. Samo treba odmah reći ljudima
šta trebaju očekivati. Inače završavaš kao i SDP.
Kako su krenuli na nastavnika nakon ovih prosvjeda, neće ni do
ljeta izdržati.
I, nismo mi te sreće da netko povuče SDA
- Corto Maltese
#8470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve je prolazno samo eReSDeA je vječna.madner wrote:Jedina nada je da Scepo povuce i SDA sa sobom u ponor u koji ide.
Milorad Dodik
- kamen spoticanja
#8471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bolan madner pa zar i timadner wrote:
bar je kristalno jasno da su dvije politicke konstantne SDA i SDP...kad tihic i zlatko nisu uspjeli u ponor povoci svoje stranke nikakav fahro to ne moze
sta god sad fahro uradi ide u koriste,prvenstveno SDA...mada ovo protestno prepucavanje puno je bolje i kvalitetnije iskoristila SDA...najvise zahvaljujuci nerminu niksicu...na moje,a vjerujem i opste iznenadjenje
-
bosančica-sunčica
#8472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za sada jedini političar koji ne skuplja jeftine političke poene.
Rekao šta je mislio ... razumio i podržao bunt i ne bruka se kao ovi iz SDA_SDP_SBB, koji vode svoje političke bitke .
Rekao šta je mislio ... razumio i podržao bunt i ne bruka se kao ovi iz SDA_SDP_SBB, koji vode svoje političke bitke .
- madner
#8473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada kazem nada, znaci da ne mislim da je realno.kamen spoticanja wrote:bolan madner pa zar i timadner wrote:
bar je kristalno jasno da su dvije politicke konstantne SDA i SDP...kad tihic i zlatko nisu uspjeli u ponor povoci svoje stranke nikakav fahro to ne moze
sta god sad fahro uradi ide u koriste,prvenstveno SDA...mada ovo protestno prepucavanje puno je bolje i kvalitetnije iskoristila SDA...najvise zahvaljujuci nerminu niksicu...na moje,a vjerujem i opste iznenadjenje
Lakapo, mada imaju moju punu podrsku. Fahro je presao crtu.
- madner
#8474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tacno.Corto Maltese wrote:Sve je prolazno samo eReSDeA je vječna.madner wrote:Jedina nada je da Scepo povuce i SDA sa sobom u ponor u koji ide.
Milorad Dodik
Realnost zna nekad biti neugodna.
- plenum-sa
#8475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Zar niste trebali pozvati mlade na iskazivanje nenasilnih protesta i ujedno stati u zaštitu vlastitog naroda.
Ok volite se skijati valjda....