Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
typeOnegative

#8451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Preksinoc bio prekid ,pola Travnika nije imalo ni konekcije ni TV-a.I danas saznam ,uhvaceni neki momci u sječi kablova.Murija ih pritisnula i ispostavilo se jedna politicka stranka im platila (da ne imenujem,ali svi znamo o kojoj stranci je rijec),koja je u talu s HS-om koji dolazi u Travnik.Gdje su tu su,vec su postavili kutije po gradu, i pitanje je dana kad ce pustit signal.Ne mogu vjerovat kojim se metodama sluze.Privucite korisnike cijenama i kvalitetom usluge,a ne ovakvim prljavim rabotama.
Maharadza

#8452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

typeOnegative wrote:Preksinoc bio prekid ,pola Travnika nije imalo ni konekcije ni TV-a.I danas saznam ,uhvaceni neki momci u sječi kablova.Murija ih pritisnula i ispostavilo se jedna politicka stranka im platila (da ne imenujem,ali svi znamo o kojoj stranci je rijec),koja je u talu s HS-om koji dolazi u Travnik.Gdje su tu su,vec su postavili kutije po gradu, i pitanje je dana kad ce pustit signal.Ne mogu vjerovat kojim se metodama sluze.Privucite korisnike cijenama i kvalitetom usluge,a ne ovakvim prljavim rabotama.
Pa ništa iznenađujuće od tih 'sveBosanskih patriota' i 'mudžahida', koji su spremni penzioneru slagati i nagovoriti svašta da bi ga natjerali da se prebaci kod njih. Isto izveli kod moga dede, šta će jadan nego se prebaciti kada su mu 'hrupili' u stan bez poziva uz ranije navedenu propagandu. Doduše, bili su tada jeftiniji (3.5KM po mjesecu), ali evo i oni povećali pretplatu analogne tako da je izjednačena sa ostalim operaterima. Inače mi do danas krivo što se nisam zatekao tu kada su 'upali' u stan i prepali nanu, pa da toga hrgana dočekam 'patriotskom' šakom.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#8453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

Bryant 24 wrote:
bato99 wrote:zaključaše sci-fi kanal...pa otključajte neki :evil: jao firme i g....
Jedino taj kanal sam i pratio, vazdan mi je bio ukljucen sci fi..Koja govna i firma ccc
da li je moguce da imaju neki klinac koji prati gledanost kanala,stvarno,iskljucise sve postene kanale,na kraju cemo ostat sa tv igman lol.
seoBIH

#8454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Naravno da postoji te imaju mjerac koji prati koji se program najvise gleda. STOKA!
Bryant 24

#8455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Decerto wrote:
Bryant 24 wrote:
bato99 wrote:zaključaše sci-fi kanal...pa otključajte neki :evil: jao firme i g....
Jedino taj kanal sam i pratio, vazdan mi je bio ukljucen sci fi..Koja govna i firma ccc
da li je moguce da imaju neki klinac koji prati gledanost kanala,stvarno,iskljucise sve postene kanale,na kraju cemo ostat sa tv igman lol.
Pa vjerovatno, samo me zanima kako dosad nisu Fox-ove ukinuli. Bas tako, na kraju cemo ostat na TV Igman, Tv Zenica, Tv Sarajevo itd.
Reglan

#8456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

STa je ovo pola kanala zatamljeno.
Mustang1

#8457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jedno vrijeme je telefon bio dobar .. Ali u zadnjih mozda 10.ak dana svaki dan moram restart .. Evo danas vec treci put ..
Mehemed
Vozim: automobil

#8458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Jos niti jednom nisam uspio da dobijem 10/1 rezultat...
Dok sam imao VI-NET, imao sam i vise od ona 4Mbita dl-a (4.0-4.25Mbita)

Image
BaDa

#8459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

Mehemed wrote:Jos niti jednom nisam uspio da dobijem 10/1 rezultat...

Image
a kojom ti brzinom skida?? :D ni meni ne pokazuje 15mb al skida sa 1.9 mbps!
Maharadza

#8460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

BaDa wrote:

Image
Ista situacija, jedno veli speedtest (trebalo bi biti 18/1.2):

Image

...dok je u praksi sasvim drugačije:

Image

Dok god nije obrnuto, me happy! :mrgreen:
typeOnegative

#8461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Maharadza wrote:
BaDa wrote:

Image

Image

Image

A,kolega uzeo se humble bundle :-D..Neka,i ja sam isto.Toliko dobrih igara za 7.5 markica
Mustang1

#8462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

I opet telefon .. Najgore je sto i kad se zalis oni se prave mutavi dodju i kazu radi .. Pa radi kad restartujem .. Napravi mi da stalno radi a ne da moram svako 3 sata restartovat konekciju
Maharadza

#8463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

typeOnegative wrote:
Maharadza wrote:
BaDa wrote:

Image

Image

A,kolega uzeo se humble bundle :-D..Neka,i ja sam isto.Toliko dobrih igara za 7.5 markica
Ja sam Boga mi cenera dao - Halalosum! 8-)
Mehemed
Vozim: automobil

#8464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

typeOnegative wrote:
Maharadza wrote:
BaDa wrote:

U praksi je jos gore, maximalna sto je bila 1.19MB/s, a upload maximalna ~109KB/s

I ja sam uzeo humble, ja sam dao 3 markice, Battlefield 3 mi ne moze, a Sims mi nije interesantna :D

Pokazivalo mi je u Originu 1.8MB/s, ali vidi se napredak, nije se punilo brze od 1.1MB/s

BTW Burnout Paradise me odusevila, nista drugo ne igram, samo nju :D
fortaleza

#8465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Mustang1 wrote:I opet telefon .. Najgore je sto i kad se zalis oni se prave mutavi dodju i kazu radi .. Pa radi kad restartujem .. Napravi mi da stalno radi a ne da moram svako 3 sata restartovat konekciju
Ovo se i meni događalo svako 2-3 dana ih zvao da puste uslugu ponovo, a sad evo cijeli mjesec radi bez prekida, samo se riješilo. :-)

Al sad problemi s receiverom, zadnjih nekoliko dana smrzaje pa ne proradi dok ga ne isključim iz struje, ni snimanje ne funkcionira kako treba.
Maharadza

#8466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

fortaleza wrote:
Mustang1 wrote:I opet telefon .. Najgore je sto i kad se zalis oni se prave mutavi dodju i kazu radi .. Pa radi kad restartujem .. Napravi mi da stalno radi a ne da moram svako 3 sata restartovat konekciju
Ovo se i meni događalo svako 2-3 dana ih zvao da puste uslugu ponovo, a sad evo cijeli mjesec radi bez prekida, samo se riješilo. :-)

Al sad problemi s receiverom, zadnjih nekoliko dana smrzaje pa ne proradi dok ga ne isključim iz struje, ni snimanje ne funkcionira kako treba.
Traži zamjenski, srećom ne plaćamo ni najam za opremu niti je moramo kupiti. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
typeOnegative

#8467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Jos samo malo offtopica,necu vise :)

@ Maharadza

Btw,,dodali su danas jos dvije igre Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising (Steam i Origin) i Populous (Origin).Ako slucajno nisi znao,eto da te obavjestim,pa dodaj i njih :-D
Pitarrr82

#8468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

I dalje nista od zamjene za ESPN? :mrgreen:
Mustang1

#8469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ja opet pitam sta bi vi kao zamjenu za ESPN ?
Pitarrr82

#8470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Mustang1 wrote:Ja opet pitam sta bi vi kao zamjenu za ESPN ?

Sto se mene tice nesto slicno, ne znam kakve su mogucnosti, sta se nudi itd ali nesto slicno ESPN-u u svakom slucaju, znaci USA sport...
Mustang1

#8471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Pa to te i pitam :D Trenutno ne postoji takav kanal koji pokriva ono sto je ESPN pokrivao .. SKy De je pokrenuo svoj kanal .. I vjerovatno ce tako svaka jaca kuca pokrenuti svoj kanal i otkupiti prava .. A takvi kanali se ne daju u kablovsku ponudu .. Jedino vjerovatno da ce sada SportKlub i Arene otkupiti i hokej i baseball pored kosarke i nfl.a .. Ili da neko pokrene program za ovaj dio Europe ..
Pitarrr82

#8472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Mustang1 wrote:Pa to te i pitam :D Trenutno ne postoji takav kanal koji pokriva ono sto je ESPN pokrivao .. SKy De je pokrenuo svoj kanal .. I vjerovatno ce tako svaka jaca kuca pokrenuti svoj kanal i otkupiti prava .. A takvi kanali se ne daju u kablovsku ponudu .. Jedino vjerovatno da ce sada SportKlub i Arene otkupiti i hokej i baseball pored kosarke i nfl.a .. Ili da neko pokrene program za ovaj dio Europe ..

Arena vec prenosi NFL s tim da to naravno nije to, nista onda ne preostaje drugo osim online gledati...
Mustang1

#8473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Znam da prenose zato sam i rekao PORED nba i nfl.a .. Ako ovako ostane sto se sporta tice dok pocne liga prvaka ja cu uvesti CS ponovo i to je to ..

A sto se telefona tice evo moja mati jutros otisla uzela ultra broj i ubacila u mob kaze kucni nikad ne radi :D Svako malo se mora restart :-)
Maharadza

#8474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:Znam da prenose zato sam i rekao PORED nba i nfl.a .. Ako ovako ostane sto se sporta tice dok pocne liga prvaka ja cu uvesti CS ponovo i to je to ..

A sto se telefona tice evo moja mati jutros otisla uzela ultra broj i ubacila u mob kaze kucni nikad ne radi :D Svako malo se mora restart :-)
Ako sada ne radi, sumnjam da će ti ikada proraditi! Tako je to izgleda inače; kome radi "iz prve" bez problema, tako će i ostati, a kome ne radi tj. ko ima problema, teško da će ih oni bilmezi uspjeti otkloniti! :-)
casper_

#8475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

meni iskljucili net i digitalnu. nisam platio 2 racuna od 4 mjeseca do danas jer mi nisu ni dosli ti racuni. nabijem telemach i njihovu profesionalnost.
Locked