Utakmicu mozes gledati na Nova BH.XEnergija wrote:zašto na eon aplikaciji piše da nisam pretplaćen na nova tv kanal, sk analogija od 1-3 takođe?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#84301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#84302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi sigran da ne piše da nemaš pravo gledanja, ako si se slučajno spojio na internet mrežu koja nije telemach?XEnergija wrote:zašto na eon aplikaciji piše da nisam pretplaćen na nova tv kanal, sk analogija od 1-3 takođe?
-
XEnergija
#84303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemah je mreža wifi piše fino da nisam pretplaćen na kanal, nova tv takođecrnivrag wrote:Jesi sigran da ne piše da nemaš pravo gledanja, ako si se slučajno spojio na internet mrežu koja nije telemach?XEnergija wrote:zašto na eon aplikaciji piše da nisam pretplaćen na nova tv kanal, sk analogija od 1-3 takođe?
- Mirzareli
#84304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde vidjet cu sta nude,stim da su ga poskupili ocekujem jos vece benefite ...Benq wrote:Ova 3 paketa o kojima pricamo, u cjenovniku nisu uvrsteni pod pakete koji nisu vise u komercijalnoj upotrebi, samim tim su i dalje dostupni, bar bi trebali biti, sudeci po cjenovniku. Te benefite si dobio uz ugovor, sto znaci po isteku ugovora gase se i benefiti. Ti ako ne zelis drugi paket, vec da ostanes na tom svom paketu, mozes obnoviti ugovor bez problema i ostvariti odredjene benefite. To je Telemach vise puta ponovio na forumu, pa bi najbolje bilo da im se obratis na PP sa zahtjevom, pozvace te sektor za brigu o korisnicima i sa njima sve dogovoris.Mirzareli wrote:*BENQ *
Znam brate sta govoris oni ostaju na snazi-validni,ali se ponovo na njih ne moze produzit ugovor na 12 ili 24 mjeseca da bih dobio pogodnosti,meni cim je istekao ugovor odmah su ga iskasapili skoro sve sto je valjalo su i iskljucili od TV Kanala.. Cak recimo ako hoces da postanes novi korisnik telemacha za ovakve i slicne pakete nema ih uopce u ponudi tako su mi rekli preko telefona,uz to najbolje vidis kad odes na http://www.telemach.ba i vidis da uopce tih paketa nema u ponudi vise...
Last edited by Mirzareli on 21/03/2019 21:52, edited 1 time in total.
-
c_g
#84305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam znao. Sad vidim sve repke sa Balkana će da prenose. Extrica.crnivrag wrote:Moraju, Nova BH ima ekskluzivno pravo na prenos utakmice za područje BiHc_g wrote:Na Sport Klub 1 krenu Hrvatska - Azerbejdžan, ma nije trajalo par minuta, nestade prenos i puštiše neku drugu utakmicu. Koji klinac!?
-
ulli
#84306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šaljem tačan broj ugovora, ali opet poruka ne prolaziTelemach wrote:Dobili smo porukuulli » 16 minutes ago
Telemach wrote:
ulli » 48 minutes ago
Danas me zovu sa BH Telecoma budući da Telemach mijenja cijene da do 1.04. mogu raskinuti ugovor i preći na moja TV full brzina interneta 100 49 KM mjesečno 6 mjeseci. Inače na Telemachu imam paket od 93.5 KM. Nazovem poslije toga Telemach da vidim šta mi mogu ponuditi osim povećanja cijene da bi zadržali dugogodišnjeg pretplatnika, javi se Slobodanka i kaže mrtva hladna ništa vam ne nudimo slobodno se odmah odjavite!? OMG svašta u božijoj bašti
Naravno da želimo da Vas zadržimo kao korisnika. Dostavite nam broj Ugovora, u pp
Ne znam zbog čega ali mi ne prolazi privatna poruka prema vama
- Tesla Edison
#84307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li se u planu pustiti za EON box update na Android 9 Pie?
- crnivrag
#84308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ni Nvidia Shield nije dobila upgrade na Android Pie 9.0.
Odnosno Android TV OS ima drugačije upgrade intervale, pa su mnogi Android TV uređaji tek sad počeli dobijati update na Oreo sa Nougata.
Pošto nisu dirali sistem od oktobra, imam neki osjećaj da će EON box zauvijek ostati na trenutnom firmware-u.
Odnosno Android TV OS ima drugačije upgrade intervale, pa su mnogi Android TV uređaji tek sad počeli dobijati update na Oreo sa Nougata.
Pošto nisu dirali sistem od oktobra, imam neki osjećaj da će EON box zauvijek ostati na trenutnom firmware-u.
Last edited by crnivrag on 22/03/2019 00:48, edited 2 times in total.
- Tesla Edison
#84309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dakle za par godina biće neupotrebljivi isto kao što su danas neupotrebljivi uređaji sa Android 4.4 i 5.0 verzijama.crnivrag wrote:Ni Nvidia Shield nije dobila upgrade na Android Pie 9.0.TESLA_EDISON wrote:Ima li se u planu pustiti za EON box update na Android 9 Pie?
- Ravenn
#84310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
ima li ikakvih pomaka u vezi sa problemima koje sam prijavila odmah po prelasku na EON
1. premotavanje je nepraktično tj ne vidi se dokle se došlo već nagađam pa ako potrefim
2. izbor zvuka i titla: zašto smo prisiljeni na hrvatske ili srpske sinhronizacije (da se zna, isto bih rekla i da je na bosanskom) i nema mogućnosti da izaberemo originalni zvuk sa prevodom po izboru
3. još uvijek kad god se upali TV stoji "no signal" i onda moram jedan kanal +/- dok se slika ne pojavi
4. gdje su nestali neki naslovi iz videokluba? (npr Last Jedi) i zašto nema ostalih serija u "Epic" folderu (npr Endeavour)
5. kad gledam nešto propušteno minimalno 5x se pojavi poruka "streaming error" ili "an error receiving a signal has occurred", traje par sekundi i onda nastavi prikazivati
6. nema "mute" opcije, brzog prebacivanja (zadnji gledani kanal),niti su proradile ostale funkcije na daljinskom
7. kada će biti omogućeno gledanje svih kanala, bilo gdje, na bilo kojoj mreži kako ste nam reklamirali?!
8. kada će brzina interneta biti barem blizu reklamirane? ovo je trenutno očitanje: PING ms 7 DOWNLOAD Mbps 29.75 UPLOAD Mbps 11.12
btw, imam EON Premium Duo
unaprijed hvala na odgovorima (molim da mi samo oficijelni nick Telemach odgovori)
ima li ikakvih pomaka u vezi sa problemima koje sam prijavila odmah po prelasku na EON
1. premotavanje je nepraktično tj ne vidi se dokle se došlo već nagađam pa ako potrefim
2. izbor zvuka i titla: zašto smo prisiljeni na hrvatske ili srpske sinhronizacije (da se zna, isto bih rekla i da je na bosanskom) i nema mogućnosti da izaberemo originalni zvuk sa prevodom po izboru
3. još uvijek kad god se upali TV stoji "no signal" i onda moram jedan kanal +/- dok se slika ne pojavi
4. gdje su nestali neki naslovi iz videokluba? (npr Last Jedi) i zašto nema ostalih serija u "Epic" folderu (npr Endeavour)
5. kad gledam nešto propušteno minimalno 5x se pojavi poruka "streaming error" ili "an error receiving a signal has occurred", traje par sekundi i onda nastavi prikazivati
6. nema "mute" opcije, brzog prebacivanja (zadnji gledani kanal),niti su proradile ostale funkcije na daljinskom
7. kada će biti omogućeno gledanje svih kanala, bilo gdje, na bilo kojoj mreži kako ste nam reklamirali?!
8. kada će brzina interneta biti barem blizu reklamirane? ovo je trenutno očitanje: PING ms 7 DOWNLOAD Mbps 29.75 UPLOAD Mbps 11.12
btw, imam EON Premium Duo
unaprijed hvala na odgovorima (molim da mi samo oficijelni nick Telemach odgovori)
- crnivrag
#84311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno će za godinu - dvije izaći novi modeli EON box-ova, pa će ovi svakako otići u prošlost.TESLA_EDISON wrote: Dakle za par godina biće neupotrebljivi isto kao što su danas neupotrebljivi uređaji sa Android 4.4 i 5.0 verzijama.
Telemach ima tendenciju da nabavlja nove i naprednije uređaje svakih godinu - dvije
A Android Oreo OS će sigurno biti podržan još barem 3-4 godine.
- zateznistub
#84312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko su stari d3 mini koje i u eonu nude, pds 2 i 3? Koliko ubee i Cisco modemi...Cam moduli?crnivrag wrote:Vjerovatno će za godinu - dvije izaći novi modeli EON box-ova, pa će ovi svakako otići u prošlost.TESLA_EDISON wrote: Dakle za par godina biće neupotrebljivi isto kao što su danas neupotrebljivi uređaji sa Android 4.4 i 5.0 verzijama.
Telemach ima tendenciju da nabavlja nove i naprednije uređaje svakih godinu - dvije
A Android Oreo OS će sigurno biti podržan još barem 3-4 godine.
Kakve crne godinu dvije
- crnivrag
#84313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti stari uređaji jesu i dalje u ponudi, međutim opet postoje nove verzije uređaja.zateznistub wrote: Koliko su stari d3 mini koje i u eonu nude, pds 2 i 3? Koliko ubee i Cisco modemi...Cam moduli?
Kakve crne godinu dvije
Za TV tu je EON box (predstavljen 18.10.2018.).
A za internet najnoviji uređaj je Tehnicolor CGA2121 (dostupan od ovog mjeseca).
- zateznistub
#84314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj technicolor je samo stariji brat ubee modema i sve dok koriste docsis 3 tehnologiju, neće se ništa bitnije mijenjati. Zašto ne uvedu Cam 2,0 pa sve usluge bi mogle ići bez ikakvih boxova zaista mi nije jasno...crnivrag wrote:Ti stari uređaji jesu i dalje u ponudi, međutim opet postoje nove verzije uređaja.zateznistub wrote: Koliko su stari d3 mini koje i u eonu nude, pds 2 i 3? Koliko ubee i Cisco modemi...Cam moduli?
Kakve crne godinu dvije
Za TV tu je EON box (predstavljen 18.10.2018.).
A za internet najnoviji uređaj je Tehnicolor CGA2121 (dostupan od ovog mjeseca).
-
XEnergija
#84315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zavisi koji je docsis, 2.0-3.0 ili 3.1zateznistub wrote: sve dok koriste docsis 3 tehnologiju, neće se ništa bitnije mijenjati. .
- Telemach
#84316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Ravenn,
Po našoj evidenciji trenutni protok brzine interneta, na Vašoj adresi je 146.5 Mbps / 11.7 Mbps.
Pratimo sve vaše primjedbe, vezano za nove EON pakete usluga, i radimo na tome da se trenutni nedostaci otklone, te da se kvalitet pruženih usluga unaprijedi.
Po našoj evidenciji trenutni protok brzine interneta, na Vašoj adresi je 146.5 Mbps / 11.7 Mbps.
Pratimo sve vaše primjedbe, vezano za nove EON pakete usluga, i radimo na tome da se trenutni nedostaci otklone, te da se kvalitet pruženih usluga unaprijedi.
- Telemach
#84317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stigla je porukaulli » Yesterday, 9:41 pm
Telemach wrote:
ulli » 16 minutes ago
Telemach wrote:
ulli » 48 minutes ago
Danas me zovu sa BH Telecoma budući da Telemach mijenja cijene da do 1.04. mogu raskinuti ugovor i preći na moja TV full brzina interneta 100 49 KM mjesečno 6 mjeseci. Inače na Telemachu imam paket od 93.5 KM. Nazovem poslije toga Telemach da vidim šta mi mogu ponuditi osim povećanja cijene da bi zadržali dugogodišnjeg pretplatnika, javi se Slobodanka i kaže mrtva hladna ništa vam ne nudimo slobodno se odmah odjavite!? OMG svašta u božijoj bašti
Naravno da želimo da Vas zadržimo kao korisnika. Dostavite nam broj Ugovora, u pp
Ne znam zbog čega ali mi ne prolazi privatna poruka prema vama
Dobili smo poruku
Šaljem tačan broj ugovora, ali opet poruka ne prolazi
- crnivrag
-
tap3ah75
#84319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi ovo sakrio Selam?

- Tesla Edison
#84320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E sad se nakon ovog posta, glavni i odgovorni za regulisanje i distribuciju tv saržaja u Telemachu, poljevaju vodom i piju apaurinecrnivrag wrote:
- TheWatcher
#84321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hoce li ova Nova S zadrzati programsku shemu Top kanala
zanima me radi serija ubice mog oca i senke nad balkanom 
- crnivrag
#84322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zadržaće se te najgledanije domaće serije.TheWatcher wrote:hoce li ova Nova S zadrzati programsku shemu Top kanalazanima me radi serija ubice mog oca i senke nad balkanom
-
nedobih
#84323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poruke i dalje ne prolaze ali i problem riješila jutros supruga kupovinom telefona 'kako bog zapovijeda'. Ovaj poklonjeni ćemo pokloniti Telemachu prilikom sljedećeg plaćanja Premium računa. Vama osobno hvala na ljubaznosti.Telemach wrote:nedobih » Today, 6:15 pm
Upit za telefonski aparat - molim razjašnjenje
Telefonski aparat jeste jedan od poklona, koje imamo za korisnike. Možemo provjeriti da li trenutno postoji mogućnost zamjene.
Javite nam se u inbox, sa podacima.
- Tesla Edison
#84324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A šta ćeš dobiti vraćanjem telefona kojeg su oni halalili i nemaju više nikakve veze sa njim? Mislim da neće ni prihvatiti nazad.nedobih wrote:Poruke i dalje ne prolaze ali i problem riješila jutros supruga kupovinom telefona 'kako bog zapovijeda'. Ovaj poklonjeni ćemo pokloniti Telemachu prilikom sljedećeg plaćanja Premium računa. Vama osobno hvala na ljubaznosti.Telemach wrote:nedobih » Today, 6:15 pm
Upit za telefonski aparat - molim razjašnjenje
Telefonski aparat jeste jedan od poklona, koje imamo za korisnike. Možemo provjeriti da li trenutno postoji mogućnost zamjene.
Javite nam se u inbox, sa podacima.
- Ravenn
#84325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hvala na odgovoru, ako biste ipak mogli da odgovorite jedno po jedno bila bih vam zahvalna (vjerujem i drugi sa sličnim problemima)Telemach wrote:Zdravo Ravenn,
molim vas i da se ozbiljno pristupi poboljšavanju usluge (mislim na prethodno navedene primjedbe)i da ne moramo svako malo sa istim problemima da se javljamo
PS generalno smatram da je EON sjajna stvar i nisam se pokajala što sam prešla sa DuoNet Grande paketa, uz te sitne popravke bi bio budućnost televizije